Şimdi Ara

Neden Ay'a Gidilmiyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
2
Favori
27.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet,gerçekten sınıra yakın biryere inip öbür tarafa geçtiler diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukox

evet,gerçekten sınıra yakın biryere inip öbür tarafa geçtiler diye biliyorum.

burada inilen noktaları görebilirsin.izlediğin filmlerle gerçekleri bağdaştırmamanı tavsiye ederim.

Neden Ay'a Gidilmiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: cemil666

arkadaslar benım kafama takılan ay dunyanı cekımı 6/1 olarak bılınıyor ve bu cekım kuvetı bıle dunyada gelgıt gerceklestırıyor (bu mazam guce cezayırde calısırken tanık olmustum) aya gıttıklerını var sayalım dunyadan uzaya gıtmek ıcın tonlarca yakıt harcanıyor bekı ayın yuzeyınden kalkmak icin en azından o tuletılen tankın 6/1 gerekmezmı

dünyanın cekiminden kurtulmak için 50 milyon beygirlik bir motor kullanılmıs uzay aracında..ayın cekiminden kurtulmak içinse 3bin beygir yeterli olmusş...dünyadaki aracın ağırlığı cok fazlaydı....içinde bir cok arac malzeme vardı..ayrıca yakıtı bile dev gibiydi...dünyanın cekim etkiside fazla...haliyle çok fazla yakıt harcandı..ama bu dev aracın bir cok parcassı özellikle dev yakıt tankları yoldayken bırakıldılar..dolayısıyla arac uzaya vardığında kat ve kat daha hafif durumdaydı..yine aya giden kısım bunun tamamı değil..bir kısmı uzayda kaldı bir kısmıda ay yüzeyinde indi..yine yarı yarıya hafifledi...ayrıca videolarda izlemişsinden astronotlar ağır cekimde zılıyolar gibi gözükür.yani yere doğru yavasca inerle ay yürüyüşünde falan görmüşsündür...bunun nedeni ayda bile hala dünyanın cekim etkisnin hissedilmesidiri...ama bzi kendine doğru yani yukarı doğru ceker.haliyle cok daha hafif bir arac ayrıca dünyanın cekim etkisi bu sefer olum bir etki yapıyor yine ayın cekimi 1/6 kadar..yani normal bişi...

• daha öyle bir teknolojiye sahip değiliz maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak[Alper]

quote:

Orjinalden alıntı: Dellci

Ben aya gidildiğine inanıyorum ama resimdeki aracın aya götürüldüğüne inanmak istemiyorum

/>

Ayda çamur mu çamurluk takmışlar

Ay' da çamur yok ama talk pudrası gibi Ay toprağı var. Doğal olarak üzerinde giden araç bu çok ince toprağı havalandıracaktır. Biraz da süratli gitti mi ve düşük yerçekimiyle göz gözü görmez hale gelir.
    Bu nedenle çamur olmadığı halde toz kalkmasını azaltman için çamurluk takılmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

quote:

Ben aya gidildiğine inanıyorum ama resimdeki aracın aya götürüldüğüne inanmak istemiyorum

/>

Ay' da çamur yok ama talk pudrası gibi Ay toprağı var. Doğal olarak üzerinde giden araç bu çok ince toprağı havalandıracaktır. Biraz da süratli gitti mi ve düşük yerçekimiyle göz gözü görmez hale gelir.
    Bu nedenle çamur olmadığı halde toz kalkmasını azaltman için çamurluk takılmıştır.

yok artık...

öyle bir anlattın ki resmi sen çektin zannedecek okuyan

saçmalamayın beyler

aya falan gidilmedi

palavra bunlar

hani nerde bunların alet edevatları bıraktıkları çanta vs neden yok resimler neden 8850 nokia telefon ile çekilmiş gibi

halbu ki ayın dibine kadar hubble ın çekmesi lazım

mesela indikleri bölgeyi neden göremiyoruz

hadi aynaları fırlattın indirdin, bu alet çantası izler nerede kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

quote:

/>

yok artık...

öyle bir anlattın ki resmi sen çektin zannedecek okuyan

saçmalamayın beyler

aya falan gidilmedi

palavra bunlar

hani nerde bunların alet edevatları bıraktıkları çanta vs neden yok resimler neden 8850 nokia telefon ile çekilmiş gibi

halbu ki ayın dibine kadar hubble ın çekmesi lazım

mesela indikleri bölgeyi neden göremiyoruz

hadi aynaları fırlattın indirdin, bu alet çantası izler nerede kardeşim

Göstermek zorunda'lar mı peki? Venüs'e robot indiriyorlar, ay'a mı çıkayamacaklar?

Yukarı da orada ki sıcaklıktan bahsetmiş bir arkadaşta Uzay'a çıkacak teknolojiye sahip olan bir Ülke, ay için uygun giysi teknolojisine de sahiptir.

• allahım yaa konuya bakhaberleri pek takip etmiyorsun galiba.şu anda dünyadaki bütün astronotlar her ay düzenli olarak aya gidiyorlar zaten artık aya gitmek dünyada amerikadan türkiyeye gitmek gibi birşey oldu çünkü dünya astronotları marsa gitmeye hazırlanıyor sen burda aya gidilmiyor diyon
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercan_yılın

allahım yaa konuya bakhaberleri pek takip etmiyorsun galiba.şu anda dünyadaki bütün astronotlar her ay düzenli olarak aya gidiyorlar zaten artık aya gitmek dünyada amerikadan türkiyeye gitmek gibi birşey oldu çünkü dünya astronotları marsa gitmeye hazırlanıyor sen burda aya gidilmiyor diyon

her ay düzenli olarak aya gitmiyolar..uzaya cıkmak ayrıca aya gitmek ayrı..astronotların hepsi dünyanın çevresinde dolanan uluslar arası uzay istasyonuna gidiyolar..aya uzun zamandır insan yollanmadı...

• quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

allahım yaa konuya bakhaberleri pek takip etmiyorsun galiba.şu anda dünyadaki bütün astronotlar her ay düzenli olarak aya gidiyorlar zaten artık aya gitmek dünyada amerikadan türkiyeye gitmek gibi birşey oldu çünkü dünya astronotları marsa gitmeye hazırlanıyor sen burda aya gidilmiyor diyon

her ay düzenli olarak aya gitmiyolar..uzaya cıkmak ayrıca aya gitmek ayrı..astronotların hepsi dünyanın çevresinde dolanan uluslar arası uzay istasyonuna gidiyolar..aya uzun zamandır insan yollanmadı...

Her ay düzenli olarak ay'a gidiyorlar diye birşey yok. Ay'a gitmek Amerikadan Türkiyeye gitmek gibi birşey olmadı, olamaz. Senin için böyleyse bilemem, yanlış bilgiler verme kimseye. Ay'a gitmek söz de kolay olabilir ama milyar dolarlar harcanıyor, elini kolunu sallayarak gitmiyorlar oraya sadece bir uzay aracı yapıldı diye sürekli gideceğiz diye birşey yok, oraya keşifler yapılmak için gidiliyor her ay gidipte birşey yapamazsın orada. Her bir yolcuğun dönüşünde adamlar birkaçtane belki binlerce şeyler buluyorlar, keşfediyorlar.

Neil Armstrong, 20 Temmuz 1969'da uzaya yaptığı yolculuk ile 21 Temmuz 1969'da Ay'a ilk basan kişi olmuştur.

Bundan sonra, 14 Aralık 1972'de Apollo 17 uçuşunun bir parçası olarak Ay üzerinde yürüyen Eugene Cernan'dan beri başka bir insan Ay üzerinde yürümemiştir.

60-70 Arası 10 yıl içinde Ay yüzüne ulaşan yaklaşık 65 farklı uçuş görevi yapılmıştır. Bunların sonuncusu, 1976 yılındaki Luna 24'tür. Daha sonra ise Sovyetler Birliği, Venüs ve uzay istasyonlarına ilgisini çevirirken ABD, Mars ve ötesi ile ilgilenmeye başladı.

1994 yılından itibaren ABD tekrar Ay ile ilgilenmeye başladı, 1998'de bir insansız uçuş yaptılar. Ve 14 Ocak 2004'te ABD Başkanı Bush 2020 yılından itibaren Ay'a insanlı uçuşların yapılmasını öngören bir plan yapılmasını istemiştir.

Avrupa: Uzay aracı Smart 1, 27 Eylül 2003'de fırlatıldı ve 15 Kasım 2004'den, 3 Eylül 2006'ya kadar Ay yörüngesinde kaldı.
    Japonya: 14 Eylül 2007'de SELENE adlı uzay aracını fırlattı.
    Çin: İlk uzay aracı Chang'e-1, 24 Ekim 2007'de fırlattı.
    Hindistan: 2030'da Ay'a insanlı uçuş yapmayı istemiştir.

Rusya: Dondurulmuş olan Luna-Glob projesine tekrar başlamayı ve 2012 'de Ay yüzeyine iniş yapmayı düşünmektedir.

Ve günümüze kadar Ay'a sadece 22 tane uzay aracı inebilmiştir. Her ay düzenli olarak aya gidiyorlar diye birşey yok Sn.Ercan_Yılın, " allahım ya konuya bak " yazıp gülmüşsün de, birşeyi yazmadan önce sor bir kendine acaba yazdıklarım gerçekten doğru mu diye. Ben sürekli haberleri takip ediyorum, intarnette araştırıyorum ama hiçbir yer de görmedim veya duymadım senin bu yazdıklarını.

Her ay düzenli Ay'a gidiliyormuş, astronotlar Mars'a gitmeye hazırlanıyormuş? Mars'a gitmek için önce metabolizmayı durduracak bir ilaç ve dondurucu kapsül inşa ettiler ve sonra fare üzerinde denediler, hala da çalışmalarını yapıyorlar Mars'a gitmek 8 Ay alıyor ve gidecek kişi veya kişiler Mars'ın üzerinde sadece bir kaç dakika veya saat duracak tekrar dönecek bu 18 ay'a mal olacak. Ve o mesafeye kadar radyasyona dayanabilecek kapasitede olması lazım çünkü kanser olma olasılığı birkaç yıl önce %60 idi şimdi de fazla düşük değildir diye tahmin ediyorum. Kolay mı senin yazdığın kadar herşey? bir de sonuna gülücük koymuşsun.

18Ay çalışacak bir araç inşa ediyorlar, sadece Mars diye nitelendirdiğimiz gezegenin üzerinde bir kaç dakika durabilmek için milyar dolarlar harcanıyor.
    Ay'a 40 yıldır insan yollanmadı. Ayrıca ABD Ay kutuplarından birinde kalıcı bir üssün kuruluşunu planlamaktadır.

En son NASA, 2009'da LRC'i fırlatmıştır.

Saygılar.

Edit; 1969'u, 1996 olarak 2 sayıyı ters yazmışım onu düzelttim Sircap isimli arkadaşın bildirmesi üzerine, saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shérlock Holmes -- 31 Mart 2012; 6:20:14 >

• aslında uzayda bir rus kozmonot 2 yıl kalmıstı..sanırım rekor onda..genelde 6 falan kalıyorlar...yercekimi olmayan ortamda ne yazık ki sınırısz yasayamıyoruz..bizim için ölümcül sonucları var...dolayısıyla marsa gidiş süresi bile çok büyük sıkıntı..sadece gidiş 7 ay falan sürüyor ki bu süre bize marsın en yakın olduğu zaman..marsın dünyaya uzaklığı sabit değil anormal bir yörüngesi var...hadi 7 ay boyunca astronotlar yercekimsiz yasayabilirler..ama şöyle bir sorunları var..sonucta bu yedi ay boyunca ne yiyip ne içecekler... hadi dev bir tank ile yolladık bu kadar yemeği içeceği...ve marsada geldik....sıra geldi marsın yüzeyine inişe....ayın çekim kuvveti çok düşüktü ayrıca dünyanın cekim etkiside vardı bu yüzden aya rahat sekilde inildi ve havalanıldı..ama marsa bizim için olumlu bir dünya cekim etkisi yok ayrıca yercekim olarak da çok kuvvetli..dünyanın yarısı kadar kütleye sahip..hadi atmosfer olduğu için serbest düşme prensibiyle ve parasutle indirdik insanlı kapsulu....şimdi bir diğer sıkıntı var... astronotlar aylardır yercekimsiz ortamda olduklarından kasları cok zayıf..yüzeye inseler dahi yürüyecek halleri yoktur..dünyaya inen astronotlerı gördüyseniz yürüyemezler bir süre tedavi falan görürler... mars yüzeyine inen astronot ne olacak....lan hadi indi yürüdü diyelim...ama tekrar geri nasıl cıkacaklar uzaya...aydan daha büyük bir gezegen ,dünyanın cekim etkiside yok,haliyle inen aracın tekrar uzaya cıkabilmes için dev bir yakın tankına ihtiyacı olacak... bu büyüklükteki yakınt tankıyla gezegene inmek imkansız gibi ,tekrar uzaya cıkmak imkansız gibi...bu kadar büyük riske girmenin masrafa girmeninde mantığı nedir tartısılır...ama sanırım teknoloji ilerledikce bunları asarlar...

• quote:

aslında uzayda bir rus kozmonot 2 yıl kalmıstı..sanırım rekor onda..genelde 6 falan kalıyorlar...yercekimi olmayan ortamda ne yazık ki sınırısz yasayamıyoruz..bizim için ölümcül sonucları var...dolayısıyla marsa gidiş süresi bile çok büyük sıkıntı..sadece gidiş 7 ay falan sürüyor ki bu süre bize marsın en yakın olduğu zaman..marsın dünyaya uzaklığı sabit değil anormal bir yörüngesi var...hadi 7 ay boyunca astronotlar yercekimsiz yasayabilirler..ama şöyle bir sorunları var..sonucta bu yedi ay boyunca ne yiyip ne içecekler... hadi dev bir tank ile yolladık bu kadar yemeği içeceği...ve marsada geldik....sıra geldi marsın yüzeyine inişe....ayın çekim kuvveti çok düşüktü ayrıca dünyanın cekim etkiside vardı bu yüzden aya rahat sekilde inildi ve havalanıldı..ama marsa bizim için olumlu bir dünya cekim etkisi yok ayrıca yercekim olarak da çok kuvvetli..dünyanın yarısı kadar kütleye sahip..hadi atmosfer olduğu için serbest düşme prensibiyle ve parasutle indirdik insanlı kapsulu....şimdi bir diğer sıkıntı var... astronotlar aylardır yercekimsiz ortamda olduklarından kasları cok zayıf..yüzeye inseler dahi yürüyecek halleri yoktur..dünyaya inen astronotlerı gördüyseniz yürüyemezler bir süre tedavi falan görürler... mars yüzeyine inen astronot ne olacak....lan hadi indi yürüdü diyelim...ama tekrar geri nasıl cıkacaklar uzaya...aydan daha büyük bir gezegen ,dünyanın cekim etkiside yok,haliyle inen aracın tekrar uzaya cıkabilmes için dev bir yakın tankına ihtiyacı olacak... bu büyüklükteki yakınt tankıyla gezegene inmek imkansız gibi ,tekrar uzaya cıkmak imkansız gibi...bu kadar büyük riske girmenin masrafa girmeninde mantığı nedir tartısılır...ama sanırım teknoloji ilerledikce bunları asarlar...

Elinize sağlık yazdıklarını doğru ve mantıklı ama bunlar çözüldü.

4 Kasım 2011, Sanal Mars yolculuğu başarıyla tamamlandı.

ESA, Mars’a yapılacak olası bir insanlı uçuşu simule etmek için bir kapsülde 520 gündür kapalı tutulan 6 kişilik gönüllü ekip, Mars’a yolculuğun biyolojik ve psikolojik olarak mümkün olduğunu kanıtladılar. Rusya’da 520 gün devam eden “Mars-500” deneyiyle kanıtlandı. Rus Biyomedikal Sorunlar Enstitüsü’nün 15 milyon dolara malolan deneyi için Moskova’ya kurulan “uzay gemisinde” 520 gün geçiren 6 kişilik uluslararası gönüllüler ekibi, 6 ay sürecek Mars yolculuğunun insanın beden ve ruh sağlığı için mümkün olduğunu ispatladı.

Yerçekimsiz ortam hariç aynen canlandırılan yolculuk şartlarına 180 metrekarelik kapsülün içinde 520 gün dayandıktan sonra yeniden güneş ışığıyla buluştular. Tüm bu süreçte tuvalet hariç sürekli kameraların gözetiminde olan ekip üyeleri solgun görünse de mutluydu. Ekip lideri Aleksey Sitev, “Görev tamamlandı. Sağlığımız iyi. Yeni görevlere hazırız” diye konuştu.

Proje yöneticisi Prof. Dr. Aleksander Suvorov; Bugünkü teknoloji yeterli, yeryüzünde de olsak Mars’ın fethi için önemli bir gün yaşıyoruz. 18 ay süren deney insanoğlunun şimdiki fiziki yapısı ve günümüz teknolojileriyle bile 56 milyon km. uzaklıktaki Mars’a gidip geri dönebileceğini kanıtlamıştır” dedi.

Ekibin günlük hayatıyla ilgili şu bilgiyi vereyim; Tahminlerden az yediler, Mars-500 aracındaki spor aletlerinden en çok işe yarayanı koşu yolu oldu. Kozmonotların formda kalmasını en çok bu alet sağladı. Uzun Mars yolculuğu için hesaplanılan gıdanın üçte ikisi yeterli oldu. 6 kişi bedenlerine zarar vermeden, yani mecburi perhiz yapmadan kendiliğinden daha az yiyecek tüketti. Gerçek uzay yolculuğunda her kilonun hesabı yapılırken bu çok önemli bir veri. Şimdiki teknik imkanlar hesaplandığında 6 değil, 4 kişiden oluşan mürettebatın rahatlıkla Mars’a gidip dönebileceğini kanıtladı.

Ve birşey daha eklemek isterim; Yukarı da Mars'a gittikten sonra dönüş ile ilgili bir problem söz konuşu etmişsin. Bence milyar dolarların harcanıp, binlerce kişinin aynı çatı altında fikir alışverişi yaptığı bir alanda bunun problem olacağını sanmıyorum. Belki orada ki hava şartları problem olabilir, Kış −140 °C(−220 °F), Yaz 20 °C(68 °F) arası değişiyor. Fakat onlar bunları hepimizden önce düşünüyor, çözümlüyor zaten.

Fakat Mars önceden su konusunda geniş bir çeşitliliğe sahipti; hatta geçen on yıllık süre sırasında gayzer (kaynaç) türü su fışkırma veya akıntıları meydana gelmiş. NASA’nın Mars Global Surveyor projesi kapsamında sürdürülen incelemeler Mars’ın güney kutbu buz bölgesinin geri çekilmiş olduğunu ortaya koymuştur. Ve Mars'ta yaşam olma ihtimali çok büyük. Kuzey kutbuna yakın toprağın kuşkonmaz gibi bitkilerin yetiştirilebileceği bir bahçe oluşturulması için elverişli olduğu sonuca varmışlardır.

Daha bir sürü şey var, canlı bakteri türleri, sodyum, potasyum, klorür, metan, formaldehit vb. Hatta Marsta biyolojik kökenli oldukları öne sürülen " koyu kumul lekeleri " adıyla bilinen oluşumlar. Mars’ın özellikle güney kutup bölgesinde (60°-80°enlemleri arasında) görülebilen, buz tabakasının üzerinde veya altında beliren, mahiyeti henüz anlaşılamamış oluşumlardır. Mars ilkbaharının başlarında belirmekte ve kış başlarında yok olmaktadırlar. Bunların kış boyunca buz tabakasının altında kalan fotosentetik koloniler, yani fotosentez yapan ve yakın çevrelerini ısıtan mikroorganizmalar oldukları ileri sürülmektedir.

Böyle bir gezegen, uğraş'a değer. Tamam Ay'a gitmekte önemli sonuçta bir gezegen değişik şeyler bulunabilir illa yaşam olacak diye bir kaide yok ama yeni bir yaşamın olabileceği bir gezegeni keşfetmek dünya için güzel olabilir.

Edit; Yazım yanlışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shérlock Holmes -- 29 Mart 2012; 7:38:23 >

• Soğuk savaş döneminde Rusların ilk olarak uzaya yollamasıyla altta kalmak istemediler ve Ay'a gittiler. Ama gidildi mi muamma tabi. O dönemin işlemcileri günümüz hesap makinelerinin yapabildiği işlemlere izin verebiliyordu sadece ve o teknolojiyle Ay'a inmek bana da biraz imkandışı gelmiyor değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BulletForMyValentine

Soğuk savaş döneminde Rusların ilk olarak uzaya yollamasıyla altta kalmak istemediler ve Ay'a gittiler. Ama gidildi mi muamma tabi. O dönemin işlemcileri günümüz hesap makinelerinin yapabildiği işlemlere izin verebiliyordu sadece ve o teknolojiyle Ay'a inmek bana da biraz imkandışı gelmiyor değil.

neymis 50000 beygirmis
    arkadas motoruna bak motoruna
    son teknoloji
    bugarti veyron daha yeni 1001 beygir
    hadi kopan kismi benzin deposu
    motorda mi kopuyor birader biri anlatsin bize
    gos var nizam var nerde bunun motoru

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Soğuk savaş döneminde Rusların ilk olarak uzaya yollamasıyla altta kalmak istemediler ve Ay'a gittiler. Ama gidildi mi muamma tabi. O dönemin işlemcileri günümüz hesap makinelerinin yapabildiği işlemlere izin verebiliyordu sadece ve o teknolojiyle Ay'a inmek bana da biraz imkandışı gelmiyor değil.

Evet bir çok iddaa var Neil Armstrong'u yalanlayan, doğru diyemem ama yalanda diyemem. Bana kalırsa çıktı. Bu konu hakkında söylenilen ve paylaşılan şeyler mantıklı, zaten mantıklı olmak zorunda ki komplo teorisi doğru çıksın. Lakin ne kadar bu konu hakkında yorumlar yapılsada, kendince kanıtlanmış şeyler sunulsada, soğuk savaş dönemi NASA yarışmayı kazanmıştır ve şuan ki çalışmalarına bakar, keşif için harcadıkları parayı göz önüne alırsak bu işi gerçekten yapabiliyorlar. Bu yüzden tek bir gerçek vardır Neil Armstrong ay'a çıkmıştır. Bu günümüze kadar gelmiş ve böyle kabul edilmiştir. Değişmeyecekte hiçbir zaman.

NASA daima bir numara olabilir ama Sovyet kozmonotu Yuri Gagarin daha atmosfer'e çıkarken rütbesi arttırıldı, çünkü öleceğini düşünüyordu kendisi dahil herkes. Ama ölmedi gayet mutlu ve başarılı şekilde dünyanın etrafında tur atıp indikten sonra, dünyaca büyük bir ünvana sahip oldu isterdim ki Ay'a ilk adım atanda Gagarin olsun. Favori adamımdır, büyümesi, yaptığı işler, okuduğu okullar, etkilenip pilot olma hevesi vb. Çok başarılı bir adam.

Artık Ay'a çıkılabiliyor, biz dünyalılar olarak teknolojimiz Ay için gayet uygun bir çok ülke insansız robot göndermeyi başarmıştır, insanlı inişte başarabilirler belki ama düşük ihtimallerle oynamak kolay değil. O yüzden NASA gibi uzay teknolojisinde bayağı ilerlemiş, harcadıkları milyar dolarların hakkını veren bir kuruluş olarak, önce insansız araçlar ile belirli bilgi ve önemleri alıp, başarılı bir insanlı uçuş gerçekleştirebiliyorlar. Şimdi ki hedef olan Mars, gerçekten keşfedilmesini dört gözle bekliyorum.

Ayrıca NASA, 26 Kasım 2011'de 2.5milyar dolarlık Curiosity(MSL)'yi taşıyan uzay aracını Atlas V roketini fırlattı, 6 Ağustos 2012'de Mars'ın Gale isimli bölgesine iniş yapacak. Yani nisan ayından itibaren iniş yapmasına 4 ay var.

Zaten Mars'a insanlı gidiş yapılacağında ESA'nın gönüllü ekib'i yukarıda yazdığım gibi hazır, umuyorum ki bu Curiosity, Mars'a iniş yaptığın da bir çok şey öğrenilecek ve çok deneyler yapılacak, farklı sistemler kurulacak. Umuyorum ki çok başarılı olacak.

Edit; Yazım yanlışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shérlock Holmes -- 29 Mart 2012; 12:11:35 >

• Sonuçta insanlığın Dünya dışında bir gezegene adım atması büyük bir başarıdır. Günümüz teknolojisiyle bile zor başarılacak bir şeye imza attılar. Soğuk savaş bir bakıma bilim ve teknolojideki rekabeti arttırarak bir nebze de olsa insanlığa fayda sağlamıştır.
  • quote:

Sonuçta insanlığın Dünya dışında bir gezegene adım atması büyük bir başarıdır. Günümüz teknolojisiyle bile zor başarılacak bir şeye imza attılar. Soğuk savaş bir bakıma bilim ve teknolojideki rekabeti arttırarak bir nebze de olsa insanlığa fayda sağlamıştır.

Tabi ki dediğiniz gibi büyük bir başarıdır. Fakat soğuk savaş zamanında fayda sağlamış olabilir ama günümüzde ülkelerin uzay konusunda birlikte olmayıp farklı çalışması çok zamanda, az gelişmeye neden oluyor. Ülkelerin uzay teknolojisi üzerinde birbirleri ile çalıştığını, ortak para verildiğini bir düşünürsek mükemmel teknolojilere tanık olabiliriz, çoklu çalışabiliriz. Sadece Mars,Ay vb. gezegenlerden birine yoğunluk vermeye gerek kalmaz bir çok gezegeden araştırma yapılabilir. Amma velakin bunu yazarken bile böyle bir durumun bu yüzyılda imkansız olduğunu bilmek zor olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noblé

quote:

Sonuçta insanlığın Dünya dışında bir gezegene adım atması büyük bir başarıdır. Günümüz teknolojisiyle bile zor başarılacak bir şeye imza attılar. Soğuk savaş bir bakıma bilim ve teknolojideki rekabeti arttırarak bir nebze de olsa insanlığa fayda sağlamıştır.

Tabi ki dediğiniz gibi büyük bir başarıdır. Fakat soğuk savaş zamanında fayda sağlamış olabilir ama günümüzde ülkelerin uzay konusunda birlikte olmayıp farklı çalışması çok zamanda, az gelişmeye neden oluyor. Ülkelerin uzay teknolojisi üzerinde birbirleri ile çalıştığını, ortak para verildiğini bir düşünürsek mükemmel teknolojilere tanık olabiliriz, çoklu çalışabiliriz. Sadece Mars,Ay vb. gezegenlerden birine yoğunluk vermeye gerek kalmaz bir çok gezegeden araştırma yapılabilir. Amma velakin bunu yazarken bile böyle bir durumun bu yüzyılda imkansız olduğunu bilmek zor olmuyor.

Her devlet kendi çıkarlarını düşünmek zorunda olduğu için olması gereken oluyor. Örneğin ABD uzay konusundaki şöhretini kimseyle paylaşacağını sanmıyorum. Uzay teknolojisi sınır noktadır ve her devlet ürettiği mekiklerin roketlerinden tutunda motorlarına kadar üst teknolojileri paylaşmakta istemez. Sonuçta bu da bir bakıma pazarlama sistemi ve tekelciliğe giriyor. Umarım ülkemizin de uzay konusunda geç kalınmış olsa da güzel ilerlemeler katetmesini istiyorum.

• quote:

quote:

quote:

Her devlet kendi çıkarlarını düşünmek zorunda olduğu için olması gereken oluyor. Örneğin ABD uzay konusundaki şöhretini kimseyle paylaşacağını sanmıyorum. Uzay teknolojisi sınır noktadır ve her devlet ürettiği mekiklerin roketlerinden tutunda motorlarına kadar üst teknolojileri paylaşmakta istemez. Sonuçta bu da bir bakıma pazarlama sistemi ve tekelciliğe giriyor. Umarım ülkemizin de uzay konusunda geç kalınmış olsa da güzel ilerlemeler katetmesini istiyorum.

Tabi ki böyle olmak zorun da, ülkeler arası barış olduğunu varsayarak öyle bir örnek verdim zaten. ABD'nin uzay konusunda ki şöhreti gerçekten çok geniş bunun sebebi uzayla ilgilenebilen çok az ülke olması ve ilgilenmek istese de bütçe ve imkanları yetmeyen bir çok ülke var. Tabi ki NASA'da parayı nasıl, ne şekilde kullanacağını çok iyi biliyor. Başarısızlık riski çok az, kesin iş yapıyorlar bu da onları çok çok üst seviyeye taşıyor.

Türkiye 2020'de 3tane uydu çıkaracaktı falan, umudum yok. Tarihte rüzgar gibi ezip geçmiş bir geçmişimiz, bununla gurur duyuyorum/duyuyoruz da keşke herşey bu kadar olsa. Sadece tarihte ezdik, paranın o kadar önemli olmadığı zamanlardı çünkü para ile satın alınabilecek şeyler sınırlıydı.

Uzay konusunda Türkiye'nin birşeyler yapması, olası bir durum değildir. Kesin konuşmak istemiyorum da kendini görüşümü söyleyeyim; Türkiye, uzay konusunda beklentilerimizi karşılayamaz. Çok geri bir ülkeyiz, hele ki kalkıpta Uzay gibi milyar dolar gerektirecek teknolojiler söz konusu ise her zaman bir Teori olarak kalır.

O Gün gelir Türkiye uzay'a ilk aracını fırlatır ama bir yandan bakmışız ABD Mars'a Uzay üssü kurmuş dünyaya dönmüyorlar uzun yıllarca orada çalışıyorlar, insansız 2-3 uzay aracı sürekli onlara besin vb. şeyler götürüyor. NASA zaten Ay kutuplarının birinde kalıcı bir üssün kuruluşunu planlıyor.

Edit; Yazım yanlışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shérlock Holmes -- 29 Mart 2012; 14:28:11 >

• quote:

quote:

quote:

Her ay düzenli olarak ay'a gidiyorlar diye birşey yok. Ay'a gitmek Amerikadan Türkiyeye gitmek gibi birşey olmadı, olamaz. Senin için böyleyse bilemem, yanlış bilgiler verme kimseye. Ay'a gitmek söz de kolay olabilir ama milyar dolarlar harcanıyor, elini kolunu sallayarak gitmiyorlar oraya sadece bir uzay aracı yapıldı diye sürekli gideceğiz diye birşey yok, oraya keşifler yapılmak için gidiliyor her ay gidipte birşey yapamazsın orada. Her bir yolcuğun dönüşünde adamlar birkaçtane belki binlerce şeyler buluyorlar, keşfediyorlar.

Neil Armstrong, 20 Temmuz 1969'da uzaya yaptığı yolculuk ile 21 Temmuz 1996'da Ay'a ilk basan kişi olmuştur.

Bundan sonra, 14 Aralık 1972'de Apollo 17 uçuşunun bir parçası olarak Ay üzerinde yürüyen Eugene Cernan'dan beri başka bir insan Ay üzerinde yürümemiştir.

60-70 Arası 10 yıl içinde Ay yüzüne ulaşan yaklaşık 65 farklı uçuş görevi yapılmıştır. Bunların sonuncusu, 1976 yılındaki Luna 24'tür. Daha sonra ise Sovyetler Birliği, Venüs ve uzay istasyonlarına ilgisini çevirirken ABD, Mars ve ötesi ile ilgilenmeye başladı.

1994 yılından itibaren ABD tekrar Ay ile ilgilenmeye başladı, 1998'de bir insansız uçuş yaptılar. Ve 14 Ocak 2004'te ABD Başkanı Bush 2020 yılından itibaren Ay'a insanlı uçuşların yapılmasını öngören bir plan yapılmasını istemiştir.

Avrupa: Uzay aracı Smart 1, 27 Eylül 2003'de fırlatıldı ve 15 Kasım 2004'den, 3 Eylül 2006'ya kadar Ay yörüngesinde kaldı.
    Japonya: 14 Eylül 2007'de SELENE adlı uzay aracını fırlattı.
    Çin: İlk uzay aracı Chang'e-1, 24 Ekim 2007'de fırlattı.
    Hindistan: 2030'da Ay'a insanlı uçuş yapmayı istemiştir.

Rusya: Dondurulmuş olan Luna-Glob projesine tekrar başlamayı ve 2012 'de Ay yüzeyine iniş yapmayı düşünmektedir.

Ve günümüze kadar Ay'a sadece 22 tane uzay aracı inebilmiştir. Her ay düzenli olarak aya gidiyorlar diye birşey yok Sn.Ercan_Yılın, " allahım ya konuya bak " yazıp gülmüşsün de, birşeyi yazmadan önce sor bir kendine acaba yazdıklarım gerçekten doğru mu diye. Ben sürekli haberleri takip ediyorum, intarnette araştırıyorum ama hiçbir yer de görmedim veya duymadım senin bu yazdıklarını.

Her ay düzenli Ay'a gidiliyormuş, astronotlar Mars'a gitmeye hazırlanıyormuş? Mars'a gitmek için önce metabolizmayı durduracak bir ilaç ve dondurucu kapsül inşa ettiler ve sonra fare üzerinde denediler, hala da çalışmalarını yapıyorlar Mars'a gitmek 8 Ay alıyor ve gidecek kişi veya kişiler Mars'ın üzerinde sadece bir kaç dakika veya saat duracak tekrar dönecek bu 18 ay'a mal olacak. Ve o mesafeye kadar radyasyona dayanabilecek kapasitede olması lazım çünkü kanser olma olasılığı birkaç yıl önce %60 idi şimdi de fazla düşük değildir diye tahmin ediyorum. Kolay mı senin yazdığın kadar herşey? bir de sonuna gülücük koymuşsun.

18Ay çalışacak bir araç inşa ediyorlar, sadece Mars diye nitelendirdiğimiz gezegenin üzerinde bir kaç dakika durabilmek için milyar dolarlar harcanıyor.
    Ay'a 40 yıldır insan yollanmadı. Ayrıca ABD Ay kutuplarından birinde kalıcı bir üssün kuruluşunu planlamaktadır.

En son NASA, 2009'da LRC'i fırlatmıştır.

Saygılar.

Edit; Yazım yanlışı ve Mars'ın gidiş süresini karıştırdım şimdi okurken farkettim, düzelttim.

yaa kardeşim o zaman nasada mı yalan söylüyor ben nasanın internet sitesinde her ay düzenli olarak aya astronot gönderildiğini duydum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.