Şimdi Ara

Neden Ay'a Gidilmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
2
Favori
27.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok merak ettiğim bir konudur.İnsanoğlu 1969 da Ay'a gittiğinden sonra neden bir daha Ay'a gitmemiştir.Bunun
    özel bir nedeni var mıdır?

• ilkinde zaten bişeylri kanıtlamak için gidildi, şimdi gitmek bence fuzuli iş ve riskli.
  • Bu konu sizce bu bölümde kalmalı mıdır?
  • Ben hala gidildiğine inanmıyorum
  • ozamanlar aya gidildiğinde gerekli teknoloji yoktu.ama artık insanların gitmesine gerek yok.insanın yerine ayın yaapısını izleyebilecek gerekli teknolojiye sahip.teknıoloji varken insanın gönderilmesi riskten başka birşey değil.
  • Aya gitmek , ayda yürümek mükemmel bişey olmalı. oradan uzaya bakmak. dünyaya bakmak. uçsuz bucaksız, karanlıklar, alevler içeren uzayda yeşil dünyayı görmek muhteşem olurdu. benim servetim olsa hepsini verirdim. Bence herkes gitmek isterdi.

yalan söylüyorlar. aya giden falan yok. eğer doğruysa yeniden gitsinler. (yol parasını veririm beni de alsınlar.)
    yada orada görmememiz gereken birşey var.
  • Bu konunun ne işi var burda burası da iyice konudışından beter oldu burası. verilen cevaba bak aydan burasını seyretmek ne güzel.

he bir de çubuk kraker olursa oh ne ala olur di mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hare Rama

Bu konu sizce bu bölümde kalmalı mıdır?

aslında muhtelif kısa konularda tartışılsa daha iyi
  • @Bir kere konu açlışı kültür bilim için off-side. Kimse demesin sen mi belirleyeceksin ne yazacağımızı? Ben değil buranın bu forumun tabiatı belirleyecek nasıl yazacağınızı.

Burada bunu 'Çok merak ettiğim bir konudur.İnsanoğlu 1969 da Ay'a gittiğinden sonra neden bir daha Ay'a gitmemiştir.Bunun
    özel bir nedeni var mıdır? '

diye sorarsanız cevaplar sohbet şeklinde ne bileyim şundandır bundandır. Aydan ne güzel görünür buralar. Krakerde al gel.

Haliyle konunun ne cevap getireceği de konunun burada mı yoksa konudışına gitmesi mi şeklinde sonucunu bulacaktır. Demek ki ben harika teknik konu açtım hadi buna okkalı cevaplar verin demekle olmuyor. Bu benden kaynaklanmıyor? Sanki bu kadar insanı ben kasten örgütleyip bu koonuya geyik mesajlar at mı diyorum? Mesela vese'nin özlü sözler topiği konudışılık sayılabilir ama açılış iyi olduğu için gelecek cevaplar o düzeyde oluyor. Vekonu hit oluyor üst oluyor vesaire. Bu inceliği bir türlü anlatamıyorum.

İyi günler.

• EE neden gidilmiyormuş? Yok mu bilen? Var mı yapılan resmi bir açıklama falan?
  • Farklı bir bakış açısı ile bakarsak;

Otopsi sizce de bir tezat mı?

1969'da Ay'a insan yollamayı başarabilmiş ( Bu konuda da hem fikir söz konusu değildir, yollanıldığına inanan kadar inanmayan da mevcuttur. ) bir insanlık ve teknoloji günümüzde hâlâ otopsi yapmaktadır.

Bu da bana ilginç ve komik gelmektedir.
    MR denilen teknoloji sadece kasların renkli görüntüsünü yakalabilirken Ay'a yaklaşık olarak 40 yıl önce nasıl insan yollanılmış olunabilir?

Bundan 40 yıl önceki ABD'yi düşündüğümüz zaman, küreselleşme bu kadar ön plânda değilken elbette teknolojik olarak diğer dünya ülkelerinden birer adım önde olabilirlerdi ama bir uzay mekiği büyüklüğündeki bilgisayar sistemleri vasıtası ile yollayabilmiş olmaları da düşündürücü değil mi?

Otopsi yerine kullanılabilecek böyle bir teknoloji henüz gerçekten yok mu yoksa çok mu yüksek maliyetlere mâl olduğu için kullanılamamaktadır?

Otopside sadece görsel izlenimler yeterli midir yoksa dokunmak da mı gereklidir?

Arkadaşlar yanıldığım ya da yanlış yorumladığım noktalar üzerinde görüşlerinizi beyan ederseniz sevinirim.

Ama ricam şudur ki; Lütfen muhtelif video görüntüleri koyarak konuyu kilitletmeyelim.

Uzay rekabeti sürecinde farklı saflarda yer alan farklı iki kutup birlikte çalışmalara yönelmediler mi? Söz konusu rekabet o zaman kalıp ve kılıf değiştirmiş olmadı mı? O takdirde kiminle rekabet etmiş oldular?

Bir de bu görevlerde görevlendirilen insanlara niçin konuşma ve açıklama yapma yasağı getirilmiş olunabilir?

Teknoloji söz konusu ise bugün Japonya niçin bu tür çalışmalarda yer almamaktadır. Son yıllarda niçin ses var ama görüntü yok? Yani; 40 yıl önce bu başarılabilmiş ise bugün hayli hayli yapılabilmesi gerekmez mi?

Otopsiye gelince ben de burasını anlayabilmiş değilim. Organlardan örnek alınması şart mı? Bu gün çoğu ameliyat ve tıbbi müdahale neşter kullanılmadan yapılıyor iken. . .

Japonya gelişme ve güçlenme sürecinin ilk dönemlerinde teknolojiyi ABD'den satın alırken ilerleyen dönemlerde bunu millileştirerek kültürlerine adapte etmeyi başarı ile gerçekleştirdiler.
    Dışarıya bağımlı olma zaruriyetinden kısa zamanda kurtuldular. Önemli adımlar attılar. Şimdi dünya devi olarak nitelendiriliyorlar. Dünya Bankası büyümelerini matematiksel olarak hesaplayamıyor ve bir tahminde bulunamıyor. Çünkü sürekli yanılıyorlar.

Durum bu iken Japonlar bugün yollayamıyorsa ABD nasıl yolladı?

Bir de çoğu tıbbi malzeme yanılmıyorsam Hollanda patentli değil mi?

Son olarak; yolluyorlar mı dersiniz? Yoksa inanılmasını istedikleri yansıları mı aksettiriyorlar? Mâdemki yolluyorlar niçin konuşma ve açıklama yasağı getiriyorlar? İnsanlar başarıları hakkındaki sorulara yanıt vermezler mi? İnsanın fıtratında yok mu bu?

Dolayısıyla tezat olan otopsi mi yoksa inanılmasını istedikleri akisler mi?

• Uzaya il çıkan araç 1957 de çıktı. Baykonur uzay üssünden havalanan sputnik adlı insansız uzay aracı sscb ye aitti. Uzaya insan olarak ilk defa Yuri gagarin adlı rus kozmonot 1963 te çıktı.
    Amerika ile rusya arasındaki süpergüç rekabeti uzay serüvenini hızlandırdı.
    Bu yarış hem bloğa bağlı ülkeleri kaybetmeme hem de tarafsız ülkeleri kendi tarafına çekme yarışı idi.
    Demokrasi ile sosyalizm savaşının konusu teknoloji idi.
    Bence amerika aya çıktı ama bu sadece bir yarışın amaçsız sonucuydu. Artık şimdilerde süpergüç tek kaldı ve ispatlaması gereken bişi yok. Ayrıca aya seyahat için sebepte yok. Ayda ne var ne yok zaten biliniyor ve teleskoplarlada ayrıntılı haritaları mevcut.
    Şu anda aya gidip gelmenin hiçbir mantığı yok. Üstelik maliyetide çok fazla ve keşif bekleyen bi yanı da yok.
    Eğer süpergüçler arası rekabet hala devam etseydi belkide uzay teknolojisi çok daha fazla gelişecekti. Ama tabi insanlık yararına olmayan gelişmelerde fazla olacaktı.
    O yüzden neden aya gidilmiyor sorusunun tek cevabı var : neden gidilsin ki

• aya gitmek bi misyondu zamanında. millet kendini kanıtlamak için aya gitti. aya gitmek gerektiği için değil.

bi kere gidebileceklerini kanıtladılar. aya gitmenin bi getirisi olmadığı sürece de kimsenin bi daha kalkıp aya gideceğini sanmıyorum.
  • acaba bilmedigimiz bişilermi oldu ayda...

ameirkan flimlerindekı gibi asturonotlarmı tuhaflaştı...

5-6 ay once türkiyeye bi asturonot gelmişti adam bi tuhaf konusuyordu ya...
    oraya gidenlere bişiler oluyo bence. yoksa nedne gitmesinlerki.. araştırmanın sonu yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: egzantirig

acaba bilmedigimiz bişilermi oldu ayda...

ameirkan flimlerindekı gibi asturonotlarmı tuhaflaştı...

5-6 ay once türkiyeye bi asturonot gelmişti adam bi tuhaf konusuyordu ya...
    oraya gidenlere bişiler oluyo bence. yoksa nedne gitmesinlerki.. araştırmanın sonu yok.

Kaynağını bilmiyorum birkaç yerde duydum.Ay'da bir çeşit zararlı virüs varmış sanırım bu yüzden de olabilir.
  • Ayda zengin petrol veya altın rezervleri olsa idi emin olabilirsiniz ki değil sık sık gitmek tarifeli seferler bile başlamış olurdu.
  •  Neden Ay'a Gidilmiyor?
    quote:

Orjinalden alıntı: eynr
    Aya gitmek , ayda yürümek mükemmel bişey olmalı. oradan uzaya bakmak. dünyaya bakmak. uçsuz bucaksız, karanlıklar, alevler içeren uzayda yeşil dünyayı görmek muhteşem olurdu. benim servetim olsa hepsini verirdim. Bence herkes gitmek isterdi.

yalan söylüyorlar. aya giden falan yok. eğer doğruysa yeniden gitsinler. (yol parasını veririm beni de alsınlar.)
    yada orada görmememiz gereken birşey var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egguzel -- 17 Haziran 2006; 0:27:38 >

• ay a cıkma projesi doenmin iki buyuk devleti amerika ve rusya için tam bir guc gosterisiydi...
    o donem için insanlara aya gittik dediler...
    ama ortada bununla ilgili bi cok teori var...
    ama biz millet olarak hatta bunu genelleştirelim insanoglu olarak komplo teprisi uretmekten hoslanırız...
  • USA dünya enerji rezervelerini tükettikten sonra ayı kendisi için enerji deposu yapacak.
  • ayda ne var ki nesinden enerji üretecek
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.