Şimdi Ara

Neden Ay'a Gidilmiyor? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
2
Favori
27.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Noblé

quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

quote:

Orijinalden alıntı: ercan_yılın

allahım yaa konuya bakhaberleri pek takip etmiyorsun galiba.şu anda dünyadaki bütün astronotlar her ay düzenli olarak aya gidiyorlar zaten artık aya gitmek dünyada amerikadan türkiyeye gitmek gibi birşey oldu çünkü dünya astronotları marsa gitmeye hazırlanıyor sen burda aya gidilmiyor diyon

okuduğun şu aya her ay gittikleriyle ilgili haberleri paylaşabilir misin merak ettim?

NASA'nın sitesin de böyle bir haber okuduğunu iddaa ediyor, imkansız size böyle bir haber paylaşması. Çünkü yok böyle bir haber, hiç olmadı. Bir de gelmiş bana sataşıyor, bilgilerimin yanlış olduğunu söylüyor afacan. Birşey de diyemiyoruz iyilik yapacaz işe yarayacağız diye yukarıda tatlı dille tavsiye verdim, salak olduk.

merak etme tanıyorum ben bu arkadaşı, benle de seninle olduğu gibi tartışmıştı =D laf olsun diye sordum ztn ingilizcesi olmadığından da eminim. şaka gibi resmen

• quote:

quote:

quote:

quote:

allahım yaa konuya bakhaberleri pek takip etmiyorsun galiba.şu anda dünyadaki bütün astronotlar her ay düzenli olarak aya gidiyorlar zaten artık aya gitmek dünyada amerikadan türkiyeye gitmek gibi birşey oldu çünkü dünya astronotları marsa gitmeye hazırlanıyor sen burda aya gidilmiyor diyon

okuduğun şu aya her ay gittikleriyle ilgili haberleri paylaşabilir misin merak ettim?

NASA'nın sitesin de böyle bir haber okuduğunu iddaa ediyor, imkansız size böyle bir haber paylaşması. Çünkü yok böyle bir haber, hiç olmadı. Bir de gelmiş bana sataşıyor, bilgilerimin yanlış olduğunu söylüyor afacan. Birşey de diyemiyoruz iyilik yapacaz işe yarayacağız diye yukarıda tatlı dille tavsiye verdim, salak olduk.

merak etme tanıyorum ben bu arkadaşı, benle de seninle olduğu gibi tartışmıştı =D laf olsun diye sordum ztn ingilizcesi olmadığından da eminim. şaka gibi resmen

Kesinlike, ingilizcesi olmadığını bende biliyorumda o kadar ezmek istemedim. İngilizce bilmeklede olmuyor, terimleri de bilmek lazım. Yardımcı olmaya çalıştım da, benim bildiğim o yaşta bir kişi için yenmek ve yenilmek gibi bir kavramı benimsemesi kötü. Bilgi alışverişine tamamen kapalı bir çocuk.

" Benim bilgim %100'dür. " düşündürücü bir cümle kurmuş, ister istemez sesli güldüm.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kesinlike, ingilizcesi olmadığını bende biliyorumda o kadar ezmek istemedim. İngilizce bilmeklede olmuyor, terimleri de bilmek lazım. Yardımcı olmaya çalıştım da, benim bildiğim o yaşta bir kişi için yenmek ve yenilmek gibi bir kavramı benimsemesi kötü. Bilgi alışverişine tamamen kapalı bir çocuk.

" Benim bilgim %100'dür. " düşündürücü bir cümle kurmuş, ister istemez sesli güldüm.

bende çok güldüm o cümleyi görünce bu arkadaş aynı zamanda osmanlı hayranı, osmanlı mı döver roma mı diye konu açmıştı biara =)

• quote:

bende çok güldüm o cümleyi görünce bu arkadaş aynı zamanda osmanlı hayranı, osmanlı mı döver roma mı diye konu açmıştı biara =)

Tabi şimdi her çocuğun merak ettiği bir takım şeyler vardır, cevabı bilmek ister. Ama bu kardeşimiz mantık yürütmeye ve alışverişe tamamen kapalı. Yazdığı yazılardan da bunu çıkartıyorum, Filmlerden etkileniyor.
  • tartışmanın dışında kaldım da, hâlâ ay'a gidilmediğine inanan var mı gerçekten? kaldı mı o arkadaşlardan?

şimdi tartışmanın içeriğine bakayım.
  • quote:

quote:

öncelikle ben paşa değil şehzadeyim benim soyum osmanlı padişahlarından geliyor senin dedelerin köyde koyunları otlatırkene benim dedelerim dünyayı yönetiyorlardı ve hadi kapışalım şimdi sorularıma başlıyorum

jüpiterdeki en büyük fırtınanın adı nedir

bilinen en büyük yıldızın adı nedir

en sıcak gezegen hangi gezegendir

güneş sistemindeki en büyük yanardağ hangi gezegendedir

hangi gezegen suya düştüğü zaman batmayacak kadar hafiftir

jüpiterin hangi uydusunda su bulunmuştur

bilinen en büyük 2. yıldızın adı nedir

ben hepsinin cevabını biliyorum ve cevaplarını bilmeseydim bu soruları soramazdım çünkü bildiklerimden sordum doğru mu bilcen diye bakıcam hadi cevapla
    kesin bilemeyecek

Jüpiterde ki en büyük fırtına olarak geçmez, bilinen büyük fırtına olarak geçer adı; Kızıl benektir. ( 8 km yüksekliğinde, 40.000 km uzunluğunda ve 14.000 km genişliğinde bir fırtınadır. Saat yönünün tersine dönen bu fırtına Jüpiter yüzeyinde hareket ederken saatte 500 km hızla gider. )

Bilinen en büyük yıldız; VY Canis Majoris.

En sıcak gezegen; WASP-33b (HD15082 olarak da biliniyor) 2006'da keşfedildi.

Güneş sistemindeki en büyük yanardağ hangi gezegendedir; Mars'taki Olympus güneş sisteminde bilinen en yüksek volkan ve dağdır.

Hangi gezegen suya düştüğü zaman batmayacak kadar hafiftir; Bir sürü var aslanım, ben sana aklıma gelen Gliese 581'i söyleyeyim.

Jüpiterin hangi uydusunda su bulunmuştur; Europe/Avrupa uydusu.

Bilinen en büyük 2. yıldız; VV Cephei. ( Başta en büyük yıldız'ı sorup ardından 2. yıldızı sorman, şaşırtıyorsun beni afacan. )

Sen hepsinin cevabını bilmiyorsun, sen sadece yalancı bir çocuksun. " Kesin bilemeyecek " yazmışsında şimdi ne ile çıkacaksın karşıma Mr. Junior Einsten? Okul kitabında okuduğun bilgileri sorma bana eğer ben sana soru sorarsam sadece soruyu okur ve cevap veremeyeceğinden saçmalamaya başlarsın. O yüzden şimdi bu sayfayı kapa ve Metin2 oynamaya devam et.

anladığım kadarıyla şehzade ercan astronomiyi gerçekten çok seviyor bu sorduğu soruları 1-2 astronomi belgeselinde anlatıyordu, suya batmayan gezegeni jüpiter olarak belirtebilir gaz topu olduğundan =)

• quote:

Orijinalden alıntı: hmac

tartışmanın dışında kaldım da, hâlâ ay'a gidilmediğine inanan var mı gerçekten? kaldı mı o arkadaşlardan?

biz o olayı geçtik, güncel konumuz osmanlı soyundan gelen bir şehzade olduğunu iddaa eden ercan arkadaşımızın aya her ay gidildiği yönündeki demeçleri =D
  • quote:

quote:

tartışmanın dışında kaldım da, hâlâ ay'a gidilmediğine inanan var mı gerçekten? kaldı mı o arkadaşlardan?

biz o olayı geçtik, güncel konumuz osmanlı soyundan gelen bir şehzade olduğunu iddaa eden ercan arkadaşımızın aya her ay gidildiği yönündeki demeçleri =D

Sessiz beyler, bordo klavyeliyi çıldırtmayın.
  • neyse, ben hiç o topa girmeyeyim çünkü paylaşımın gayet doyurucu olduğu bir başlık altında adama prim yaptırmayalım boş yere.

ben ay'dan devam edeyim: apollo 11'in motorları atlas okyanusu'nda 4 km. derinlikte bulunduğu haberleri çıktı. he, bir de, ay'ın karanlık yüzü hiç beklediğim gibi değilmiş, hep daha farklı hayal ederdim nedense.
  • quote:

neyse, ben hiç o topa girmeyeyim çünkü paylaşımın gayet doyurucu olduğu bir başlık altında adama prim yaptırmayalım boş yere.

ben ay'dan devam edeyim: apollo 11'in motorları atlas okyanusu'nda 4 km. derinlikte bulunduğu haberleri çıktı. he, bir de, ay'ın karanlık yüzü hiç beklediğim gibi değilmiş, hep daha farklı hayal ederdim nedense.

Benimde Ay'ın olduğu konum çok hoşuma gidiyordu, sadece tek yüzünü görebiliyoruz ve o karanlık taraf hep gizemli. Ve birde ilkokul zamanı hep düşünürdüm acaba bizde sabah olup güneş ışığı dünyayı aydınlattığın da tüm evren mi aydınlanıyor. Ve gerçekten sonsuz karanlık var mı, ışığın olmadığı bir yer, ışık dalgarı da yok, o karanlığın içinde gözükmeyen gezegenler falan. Merak etmişimdir hep.

Edit; Yazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shérlock Holmes -- 30 Mart 2012; 2:44:07 >

• quote:

Benimde Ay'ın olduğu konum çok hoşuma gidiyordu, sadece tek yüzünü görebiliyoruz ve o karanlık taraf hep gizemli. Ve birde ilkokul zamanı hep düşünürdüm acaba bizde sabah olup güneş ışığı dünyayı aydınlattığın da tüm evren mi aydınlanıyor. Ve gerçekten sonsuz karanlık var mı, ışığın olmadığı bir yer, ışık dalgarı da yok, o karanlığın içinde gözükmeyen gezegenler falan. Merak etmişimdir hep.

Edit; Yazım.

ben şeyi düşünürdüm, evren aslında başka bir üst kümenin içinde genişleyen bir alt küme diye denir ya, hani o en son sınıra kadar gidilebilir mi, orada ne var? sınırına dokununca dışarı doğru esneyen bir evren modeli vardı kafamda.

• Nasa,Ay'a 6 basarili insanli uçus gerceklestirdi yeterli delil,örnek toplandi ve aradiklari seyi bulamadilar.Ay'a tekrar insan gönderip astronotlarin hayatini tehlikeye atmaya gerek var mi? Buna degecegini dusunmuyorum.Zaten robot teknolojimiz bayagi gelisti,Ay'a insan göndermek çok gereksiz bir risk
  • Aya gidildi.. Ayda insanlarin biraktigi laser yansitici bir parca var ve lazer mesafe olcumunu o parcaya laser demeti yolluyarak yapiyorlar o parca olmasa ayda geri yansimada olmaz biraz arastirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir arkadaşta bu konuda iddaa ediyordu karanlık tarafa geçti astronotlar ve orda uzaylıları buldular gibisinden,hatta kanıtıda Transformers filmiymiş
  • Peki sizce dünya dönüyor mu ya da yuvarlak mı

Bence dönmüyor.dünya duruyor evren dönüyor.
  • bu discovery channel belgeselindede mythbusters yani oradada denemişlerdi ay özel bölümü diye..sağ taraftanda sıçramayı,ya da ayak basma olayını anlatan kısımlarınıda izleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Peki sizce dünya dönüyor mu ya da yuvarlak mı

Bence dönmüyor.dünya duruyor evren dönüyor.

merkez kac kuvveti olmazdı o zaman..rüzgarlar basınc muhabbetleri olmasa mantıklı olabilirdi dediğin
  • quote:

Neil Armstrong, 20 Temmuz 1969'da uzaya yaptığı yolculuk ile 21 Temmuz 1996'da Ay'a ilk basan kişi olmuştur.

Burada bir karışıklık olmuş galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sircap

quote:

Neil Armstrong, 20 Temmuz 1969'da uzaya yaptığı yolculuk ile 21 Temmuz 1996'da Ay'a ilk basan kişi olmuştur.

Burada bir karışıklık olmuş galiba

9, 6'dan önce gelmiş.

Teşekkür ederim bildirdiğin için, düzeltiyorum.

Edit; Yazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shérlock Holmes -- 31 Mart 2012; 6:16:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

Aya gidildi.. Ayda insanlarin biraktigi laser yansitici bir parca var ve lazer mesafe olcumunu o parcaya laser demeti yolluyarak yapiyorlar o parca olmasa ayda geri yansimada olmaz biraz arastirin.

marsa da robot gonderdil marsa gittik mi?

bahsettiğin aynaları gondermek cok mu zor?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.