asus marka F3series (F3sc) model bilgisayarım kapandı ve ben tekrar açtığımda " INTEL UNDI, PXE-2.1(build 082) Copy right (c) 1997-2000 intel Corporation For Attansic L1 PCIE Gigabit Ethernet Controller v 1.0.20.12 (2007/02/01) CLIENT MAC ADDR: 00 1D 60 35 5B C6 PXE-MOF: Exiting Intel PXE ROM Reboot and select proper Boot Device or insert Boot media in a selected Boot device and press a key "şeklinde bir mesaj çıkıyor ve hiç bir işlem yapamıyorum. kurtarma dvd si kullandığımda ön yüklemeden sonra windowsun neşekilde yükleneceğini sorduktan sonra hata diyip duruyor ve kurulum yapmıyor.
ne yapmam gerekiyor?
BIOS'tan boot sürücüsünü HDD olarak ayarlayın. Sorun düzelecektir. Bazı bilgisayarlarda F12 gibi tuşlarla da seçiliyor bu tuş. "Boot Menü" veya "Boot bilmem ne" diye görürsünüz. HDD seçili olsun.
hata mesajı aynı,,,, farklı bir sorun yada hard disk cökmesi olur mu?
Harddisk bozulmuş büyük ihtimalle.
bilgilerimi kurtarabilir miyim?
mekanik arızaysa hayır ya da 1mb=1 dolar gibi uçuk rakamlarla yapan yerler var ama türkiye de var mıdır bilmiyorum. eğer harddisk in kartı bozulmuşsa aynı harddiskten bulup kartları değiştirerek deneyebilirsiniz. fakat harddiskler birebir aynı olacak.