Şimdi Ara

Neden bu kadar cok satilik 2010-2011 model Civic var? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
16.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Civic sahipleri araclarina soz soyletmek istemiyor, haklilar da cunku cok guzel bir arac gercekten ama bir hakikat ki 11-12 litreyi sehir icinde goren cok arkadas var.
  • 1.8 civic hb ile ortalama 8 9 litre. Dur kalk trafiğe girmezsem 7 litre görülüyor. Daha az görmek isteyen jazz alır aynı konforu daha az performans ile yaşar. Hyundai era dizeller bile 7 ortalama yakıyor. Jazz ile 5.5 6 litre makul bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezersunar

Civic sahipleri araclarina soz soyletmek istemiyor, haklilar da cunku cok guzel bir arac gercekten ama bir hakikat ki 11-12 litreyi sehir icinde goren cok arkadas var.

istersen 20 litre de yakarsın.
    benim bildiğim kullanıcılar 7-8 litre şehir içi sarfiyat yapıyorlar.

ben daha 8 litreyi görmedim!
  • Bir tanıdıgım geçen yaz aylarında sıfır honda civic 1.8 otomatik full sedan araç aldı simdi aracı satılıga çıkarttı sebebini sordugumda benzin dayandıramıyorum dedi bir depo ile sehir içinde 400km zor yapıyormuş.
  • hurafe...

Şehir içi 400km tamam da, deposuna kıyasla gayet normal. 40 lt alıyor civic'ler tam bitik haldeyken... 40lt ile 400km "depo dayandıramıyorum" denilecek bir miktar değil. Her benzinli arabanın yaktığı normal bir miktar.. 100km'de 10lt'ye denk geliyor, ki şehiriçi + 1.8 motor ile gayet normal.
  • biz civic bilmiyormuyuz.... performan de eyvallah derim...ama yol tutusta focosla karşılastırmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakan_78

biz civic bilmiyormuyuz.... performan de eyvallah derim...ama yol tutusta focosla karşılastırmayın

Karşılaştırmam zaten. Hatchback civic değil focus mondeo dan bile iyi yol tutuyor. Bir focus tutturmuşsunuz gidiyorsunuz. Arabanın direksiyonu Logitech direksiyonlardan bile daha oyuncak kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakan_78

biz civic bilmiyormuyuz.... performan de eyvallah derim...ama yol tutusta focosla karşılastırmayın

tamam.
    />
  • quote:

Orijinalden alıntı: portiwashere

Okuyunca ben sinirlendim ;

2007 Model, Honda Civic Elegance OV, Siyah. ( Trafiğe Çıkış Tarihi : 02.07.2007 )
    1. Boya Tozu : Aracı alışımın ilk haftalarında Oto Kuaförünün uyarması sonucu farkına vardığım ve aracın tüm kaportasını kaplamış olan toz boya atığı lekeleri.
    İŞLEMLER : EFE OTOMOTİV, sonradan olduğunu ve garanti dışı olarak pasta cila yapılacağını söyledi. Biz birlikte iki araç almıştık ve diğer araç alındığı günden itibaren şehirdışındaydı ve araç geldiğinde kıyasladık. Maalesef aynı sorun o araçta da vardı. Karşılaştırma sonucu ikna oldular ve iki araca da pasta cila yapıldı. Aracı aldığımdan aracın bütün birleşim noktaları, kapı aralıkları, bagaj ve kaput aralıkları, cam kenarları komple pasta artığı lekelerle doluydu. Cam çerçevesi gibi siyah renkli ve plastik olan bütün aksam ise pastadan dolayı beyazlamış durumdaydı. Servise gösterdiğimde ise bunun normal olduğu, pastadan kaynaklandığı ve çözümünün olmadığı cevabını aldığımda EFE OTOMOTİV den de ilk dersimi almıştım aslında.
    SONUÇ : Piyasadaki herhangi bir oto kuaförüne giderek pasta cila parasından belki de daha fazlasını vererek pasta cila temizliği yaptırmak zorunda kaldım. Siyah olan aracım ve plastik/bakalit parçalardaki beyazlamalarla yaşamaya alıştım.
    2. Sağ Ön Kelebek Camı Bakaliti : Aldığım ilk hafta yerinden çıktı.
    İŞLEMLER : Aracı aldığım EFE OTOMOTİV e götürdüm. Yerine taktılar. ( Götürmeden önce ben zaten bikaç defa takmıştım ve takrar çıkmıştı ) Uyarmama rağmen sorunun giderildiğini söylediler.
    SONUÇ : Tekrar çıktı, Her derde deva slikon ile tırnaklarını doldurup yapışmasını ve tekrar çıkmamasını sağladım.
    3. Döşeme Sorunu : Araç ilk alınırken opsiyonel olarak deri döşeme yaptırıldı. İlk zamanlar sağ ön koltuk başlığındaki fazlaca boşluktan kaynaklanan sesler, zamanla tüm döşemeden gelmeye başladı.
    İŞLEMLER : EFE OTOMOTİV tarafından önce ısrarla normal olduğu söylendi. Uzun tartışmalardan ve serviste yer alan diğer arabaların incelenmesi ve kıyaslanması sonucu sorun kabul edildi. Başlık düğmesinin değişmesi gerektiği ve sipariş edilmesi gerektiği söylendi. Bu sürede diğer koltuklardan da sesler artarak gelmeye başladı ve döşemelerin komple sökülerek yeniden monte edilmesi gerektiği söylendi.
    SONUÇ : EFE OTOMOTİV yetkililerinin ısrarla komple sökülüp yeniden takıldığını söylemelerine rağmen seslerde hiçbir değişiklik olmadı. Her geçen gün de artmaya devam eden ve arabanın artık heryerinden gelmeye başlayan seslerle de yaşamaya alıştım.
    4. Kapı Değişimi : Park halinde yaşadığım kaza sonucu sağ arka kapı değişmesi gerekiyordu.
    İŞLEMLER : Aracı EFE OTOMOTİV’ e teslim ettiğimde eksperin bir sonraki gün gelebileceğini şehir dışında olduğunu söylediler. Ertesi gün gittiğimde eksperin aracı hala görmediğini akşam üzeri geleceğini söylediklerinde, sigorta acentem vasıtası ile eksperin aslında aynı gün aracımı gördüğünü öğrendim. Eksper servisten aldığı bilgiye göre 5 günlük bir tamir süresi belirledi ve sigorta şirketimden 5 günlük bir araç tahsis edildi. 5. Günün sonunda aracımı alırım umudu ile servise gittiğimde kapının ve arka çamurluğun değişmesi gerektiği gibi verilen bir sürü gereksiz bilginin ardında elimizde kapı yok sipariş vermemiz gerekiyor açıklaması yapıldı. 5. Günün sonunda kapı siparişi verilerek işlemlerim başlatıldı.
    SONUÇ : Yaklaşık 10 gün sonra aracımı teslim aldım ama tabii ki eksiksiz almam şaşırtıcı olurdu. Camların etrafında bulunan ban folyo lar ellerinde yoktu.
    5. Folyo : Yine aynı kazada değişmesi gereken ön ve arka cam çerçevesinde bulunan bant folyo değişimi
    İŞLEMLER : Kapı ve Çamurluk değişimi işlemlerinden sonra aracı teslim aldığımda, kapı camları etrafında yer alan bant folyoların da ellerinde olmadığını, sipariş verdiklerini ve geldiğinde arayacaklarını söylediler. 1 hafta sonra parçanın geldiğini söylediler ve servise gittiğimde sadece arka cam folyosunun geldiği sürprizi ile karşılaştım. Buna şükür, arka cam folyosu takıldı ve kazada hasar gören ön cam folyosunun da tekrar siparişi verildi. Sipariş sürecinde sürekli aramalarım sonucu nihayet yaklaşık 1 ay sonra servisten parçanın geldiği yönünde bir telefon aldım ve ertesi gün aracı servise götürdüm. Yaklaşık yarım saatlik bir işlem için 55 dk bekledikten sonra dışarı çıktığımda araç bıraktığım yerdeydi ve soruduğumda ise parçayı bulamadıklarını öğrendim. Allah’ tan sormuşum yoksa daha ne kadar beklerdim bilemiyorum. Tekrar sipariş ve bu defa 1 haftalık bekleme sonucu parça gelebildi.
    SONUÇ : Zor olsa da, sorunum giderildi.
    6. Sağ Ön Kapı Sorunu : Sağ ön kapı, merkezi kilitten değil, sadece tek başına içeriden kilitlenip kilit tekrar açıldığında, kapı kolu boşta çalışıyor ve kapı açılmıyor.
    İŞLEMLER : Servisten aracı aldığımda,araç normal şeklinde rapor verilmişti. Servis danışmanı ile araca tekrar baktığımızda sorunun gerçekten var olduğunu gördü ve aracı tekrar atölyeye aldık. Yaklaşık 4-5 tane usta aracıma baktı ve hepsi bunun normal olduğunu söylediler. 20 dk tartışmamıza rağmen, normal olduğu, kapının kilitinde sensör olduğu ve sadece sol kapının içeriden kilitlenmemesi gerektiği, kilitlenmek istendiğinde 4 kapının birden kilitlenmesi gerektiği, sadece o kapının içeriden kilitlenmesi kullanıcı hatası olduğu, bunun güvenlik için özellikle öyle yapıldığı, v.s birsürü bahaneden sonra gelen başka bir usta soruna bakıp kapı motorunun değişmesi gerektiğini söyledi. Parça ellerinde yoktu ve sipariş edildi.
    SONUÇ : Kapı motoru değiştirilerek sorun giderildi.
    7. Sol Ön Cam Kararsız Çalışıyor : Camı yukarı kaldırmak istediğimde aşağı iniyor ya da aşağı indirmek istediğimde yukarı çıkıyor.
    İŞLEMLER : Sıkışma sensörlerinin kirlendiği için yanlış algılama yaptığı söylendi. Yaklaşık 6 aylık bir aracın sensörleri nasıl kirlenir bilmiyorum, sıkışma sensörleri; cam yukarı çıkarken sıkışmayı önlerken aşağı inerken neden devreye girer anlamış değilim ama doğru olarak kabul ettim.
    SONUÇ : Çok sık olmamakla beraber devam ediyor ve bununla da yaşamaya alıştım.
    8. Sol Ön Far Fıskiye Memesi : Değişmesi gerekiyor(MUŞ)
    İŞLEMLER : Hiçbirşey yapılmadı çünkü, HONDA Civic’ in hiçbir modelinde FAR YIKAMA SİSTEMİ YOK.
    SONUÇ : Far yıkama yerine cam yıkama fıskiye memesi değiştirildi.
    9. Sağ Arka Cam Açılmıyor : Sağ Arka Cam hem bulunduğu kapıdan hem de sürücü kısmından açılmıyor
    İŞLEMLER : Cam krikosunun değişmesi gerektiği ve her zamanki gibi ellerinde olmadığı söylendi. Kriko değiştirildi fakat, cam açılıp kapatılırken ciddi bir kazınma sesi geliyor.
    SONUÇ : Tekrar servise götürüldü, tekrar söküldü, ayarlandı denildi. Aynı ses gelmeye devam ediyor ve arka koltuğa oturanlara camı açtırtmayarak sorunu çözmüş bulunuyorum.
    10. Sağ Far : Araç alınırken opsiyonel olarak Xenon Far takılmıştır ve sağ far arızalandı.
    İŞLEMLER : İzmir – Ankara arası yaptığım gece seyahati sırasında, sağ ön far arızalandı ve tek farla idare ederek Ankara’ya ulaştım. Servise gittiğimde, soketler sıkılandı denildi ve gerçekten far yanıyordu. Aynı akşam, aynı far yine arızalandı. Üstüne üstlük bir de fardan dolayı trafik cezası yedim ve aracımın parka çekilmesini zar zor engelleyebildim. Aracı tekrar servise götürdüğümde ise, bu defa ampulun değişmesi gerektiği söylendi. 1 yıllık aracın xenon farının garantiye girmediği söylendi ve 99YTL karşılığı ampul değiştirildi. Trafik cezasının üzerine bir de garanti dışı diyerek ampul parası ödedim. Akşam olduğunda ise, ayrı bir sürprizle karşılaştım. Aracın Xenon farları mavi iken, değiştirilen far yeşil yanıyordu. 1 gece de van kedisi şeklinde dolaştıktan sonra servise 3. Gidişimde sorunum çözüldü.
    SONUÇ : Değiştirilen ampul yeşil olduğu için eski ampul de değiştirilerek her ikisi de yeşil yapılmıştır. Özellikle mavi olmasını istememe rağmen yeşil de güzel bir renk diyerek farlarımın yandığına şükrediyorum.
    11. Stop Etme Sorunu : Aracım Otomatik Vites olmasına rağmen seyir halinde stop ediyor.
    İŞLEM : Arac, otomatik vites olmasına rağmen, çalışır haldeyken sebepsiz yere stop ediyor. Servise birkaç defa götürmeme rağmen sonuç bulunamamıştır. En son Ankara-Kayseri arası, 130-140 Km hızla seyir halindeyken stop ettiğinde ise durumun ciddiyeti daha da ortaya çıkmıştır. Araç stop ettiğinde frenler tutmamakta, direksiyon ciddi anlamda sertleşmektedir. Kayseri’ deki servise aracı gösterdiğimde, arıza kodu olduğunu, kodun silindiğini başka bir şeye rastlanmadığı cevabını aldım. Hatta, motor kablolarında kirlenmeden dolayı temassızlık olabileceği söylendiği için, motor bakım spreyi ile servise motor yıkatılmıştır. Ankara’ ya dönüşte arac tekrar EFE OTOMOTİV’ e götürüldüğünde yine hiçbirşeyin olmadığı ve aracın normal olduğu söylendi. Yolun düz ve yokuş yukarı olmasından dolayı ciddi bir kazayı atlatmış olmama rağmen, yine kendilerinin vermiş olduğu deri anahtarlıktan dolayı, bazı müşterilerinin ayağının çarparak aracı stop ettirdiği, aracın soğuk olabileceği gibi bahanelerle, olayın ciddiyetinin farkında olmayan, insan hayatının hiçbir değeri olmayan yetkililer tarafından geçiştirildim.
    SONUÇ : Aracım hala beklenmedik zamanlarda stop edebiliyor.
    Yalnızca, 15 aylık HONDA tecrübemin bu denli renkli geçmesi bir yana, artık hayati tehlikemin de ortaya çıkışı nedeni ile, olaylar katlanılmaz bir hal almıştır. Sorunlar daha önce telefon ile ve 23.02.2008 tarihinde e-mail yolu ile HONDA TÜRKİYE A.Ş. ye bildirilmiş, Sn.Hanife KURUCU/HTR/EU/HONDA tarafından 25.02.2008 tarihinde de okunmuş olmasına rağmen hiçbir şekilde ilgilenilmemiştir. Telefon desteği ise tam bir felaket, şikayetlerimi yazılı olarak sunabilmek için istediğim e-mail adresini alana kadar uzun süre uğraşmak zorunda kaldım. Aldığım e-mail adresinin konu ile ilgili olduğu da şüpheli tabii ki. Böyle bir marka anlayışı içerisinde bulunan başta HONDA EFE OTOMOTİV olmak üzere HONDA TÜRKİYE A.Ş. yi kınıyorum.
    Şu an itibari ile, aracımın seyir halinde stop etmesi dolayısı ile frenlerimin tutmaması, direksiyonun ağırlaşması nedeniyle yaşayacağım, aracıma ya da canıma zarar verebilecek, kaza sonrası teknik sorunların tespit edileceği tüm olaylardan; öncelikle EFE OTOMOTİV, bunca soruna duyarsız, umursamaz bir hal takınan, kendisine bağlı bulunan servislerin eğitimsizliği ve umursamazlığına kayıtsız kalan ve bu tavrını sürdüren HONDA TÜRKİYE A.Ş. sorumludur. Tüm HONDA müşterilerine, Tüm HONDA müşteri adaylarına, Tüm HONDA markasına sempati duyanlara, Tüm tüketicilere, Tüm kamuoyuna ve Tüm Resmi Makamlara duyurulur.

Saygılarımla,

http://www.basgaza.com/fkonu_goster.asp?id=7941

8. maddeye anlam veremedim.
    benim 2011 civic premiumumda bile (elegance bile değil) far yıkama sistemi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: F_B

8. maddeye anlam veremedim.
    benim 2011 civic premiumumda bile (elegance bile değil) far yıkama sistemi var.

Araç 2007 model diyor, far yıkama muhtemelen makyajlı kasayla beraber geldi.. Sizinki de 2011 olduğuna göre..
  • quote:

Orijinalden alıntı: portiwashere

8. Sol Ön Far Fıskiye Memesi : Değişmesi gerekiyor(MUŞ)
    İŞLEMLER : Hiçbirşey yapılmadı çünkü, HONDA Civic’ in hiçbir modelinde FAR YIKAMA SİSTEMİ YOK.
    SONUÇ : Far yıkama yerine cam yıkama fıskiye memesi değiştirildi.
    http://www.basgaza.com/fkonu_goster.asp?id=7941
  • önceki kasa daha yakışıklıydı bence
  • ARAC KASA OLARAK GERCEKTEN COK GUZEL VE CEKICI AMA KULLANIPTA ARACTAN PERFORMANS OLARAK MEMNUN OLMAYANA OKADAR COK INSAN VARKI...
    IDDAA EDIYORUM BU ARACI SATANLARIN % 90 ARACINPERFORMANSINDAN MEMNUN KALMADIGI ICIN SATIYODUR.

125 BEYGIRLIK BIR MOTORLA OTOMATIK SANJIMANIN BU KADAR AGIR ISLEMESI BEN DAHIL SANIRIM KIMSEYI TATMIN ETMIYODUR...
  • Şaka mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

hurafe...

Şehir içi 400km tamam da, deposuna kıyasla gayet normal. 40 lt alıyor civic'ler tam bitik haldeyken... 40lt ile 400km "depo dayandıramıyorum" denilecek bir miktar değil. Her benzinli arabanın yaktığı normal bir miktar.. 100km'de 10lt'ye denk geliyor, ki şehiriçi + 1.8 motor ile gayet normal.

Hocam yanlışınız var Güncel kasa sedan Civic'lerde yakıt deposu 50lt.
  • quote:

Şaka mısın?

????
  • quote:

Orijinalden alıntı: chelick

1- Civic'e sahip misin ?
    2- Hiç depo full boşken kaç lt aldığını denedin mi?

50 lt olduğunu biz de biliyoruz, ama max 40lt alıyor boşken...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chelick

1- Civic'e sahip misin ?
    2- Hiç depo full boşken kaç lt aldığını denedin mi?

50 lt olduğunu biz de biliyoruz, ama max 40lt alıyor boşken...

1-Bir araç ile ilgili bilgi sahibi olmak için illa o aracın sahibi mi olmak gerekir?
    2-Depo boşkenden kastınız yakıt uyarı ışığı yanma durumuysa yaklaşık 8 lt civarı yakıt kalır depoda(Tam miktarı bilmiyorum). Depo tamamen boşken 50lt alır. Ben size kanıtlanmış verilerle konuşuyorum.
  • Ben size Civic kullanarak oluşan tecrübelerimle konuşuyorum, ordan burdan okuyarak değil.

depo boştan kastım depo ibresinde sadece 1 nokta kalmış hali (normalde 15 nokta var ibrede) zaten "normal" insanlar da en fazla bu noktaya geldiğinde benzin alırlar, bu da pratikte kullanılan miktarın 40 lt olduğunu gösterir kısaca....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 15 Ocak 2011; 20:48:48 >
  • quote:

Ben size Civic kullanarak oluşan tecrübelerimle konuşuyorum, ordan burdan okuyarak değil.

depo boştan kastım depo ibresinde sadece 1 nokta kalmış hali (normalde 15 nokta var ibrede) zaten "normal" insanlar da en fazla bu noktaya geldiğinde benzin alırlar, bu da pratikte kullanılan miktarın 40 lt olduğunu gösterir kısaca....

Demekki yakıt göstergesindeki tüm ışıklar söndüğünde yaklaşık dediğim miktar kadar yakıt kalıyor depoda. Yakıt tankı kapasitesi yazılırken pratikteki değil teknik verilerdeki geçerlidir. Bir daha yakıt tankı kapasitesi ile ilgili yazarken bunu da belirtirseniz yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemiş olursunuz. Ben de her "normal" insan gibi aracıma yakıt alırken tamamının bitmesini beklemeden en geç uyarı ışığı yandığında alırım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.