Şimdi Ara

Neden bu kadar cok satilik 2010-2011 model Civic var? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
16.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilkercom

180 lira 500 550 km civarı. 1,8 düz :D

canim abicim, 1150 kg aracta 1.8 motor kullaniyorsun...
    birakta az yaksin... o araci yerinden kaldirmak icin debriyajdan
    ayagini cekmen yeterli, gaza basmana gerek yok, torku yeter...

ama yeni civic'te kazin ayagi oyle gorundugu gibi degil... civic'in cok yakmasinin
    en buyuk sebebi, ilk kalkista 1300 kg'lik araci istenilen sekilde kaldiramamak...
    1.6 lt hacimden kaynaklanan dusuk torkun acigini kapayabilmek icin insanlar
    gaza biraz fazla basmak istiyor, e haliyle cok yakiyor...

bu biraz kg basina dusen hp orani ile de ilintili... arastirin bakin...
    bu oran dusuk olan araclar genelde cok yakar...
  • Civic'in çok yaktığı falan yok kaç defa söyledim yine söylüyorum... Gidipte dizel ile kıyaslarsanız tabii ki çok yakar... Elma ile Armut kıyaslanmaz.

Kendi sınıfında (benzinli araçlar arasında) en az yakan araçlardan biri olmasına rağmen, bazı sivrizekalılar dizel ile kıyaslayarak bu hurafeleri çıkarıyorlar, sonra da millet gerçek sanıyor. Bunlara inananlarda da suç var... Tabiri caizse delinin biri kuyuya taş atıyor 40 akıllı çıkaramıyor...

1 depo benzin ile 500-550km çok iyi bir değer çünkü daha önce de söylediğim gibi bu mesafe 40lt benzin ile yapılıyor, 60 değil. Civic'in deposu diğer araçlara göre küçük biraz, bütün yanılgı o yüzden oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpionteam

quote:

Orijinalden alıntı: ilkercom

180 lira 500 550 km civarı. 1,8 düz :D

canim abicim, 1150 kg aracta 1.8 motor kullaniyorsun...
    birakta az yaksin... o araci yerinden kaldirmak icin debriyajdan
    ayagini cekmen yeterli, gaza basmana gerek yok, torku yeter...

ama yeni civic'te kazin ayagi oyle gorundugu gibi degil... civic'in cok yakmasinin
    en buyuk sebebi, ilk kalkista 1300 kg'lik araci istenilen sekilde kaldiramamak...
    1.6 lt hacimden kaynaklanan dusuk torkun acigini kapayabilmek icin insanlar
    gaza biraz fazla basmak istiyor, e haliyle cok yakiyor...

bu biraz kg basina dusen hp orani ile de ilintili... arastirin bakin...
    bu oran dusuk olan araclar genelde cok yakar...

Abartmayalım istersen..
    Civic HB 1.8 Düz Vites 1190 kg
    Civic Sedan 1.6 Düz Vites 1193 kg

Arada sadece 3 (Üç) kg fark var..
    Rakamlar sürücü hariç katalog değeri..
    Bkz: http://www.honda.com.tr

• editplx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aras. -- 3 Eylül 2015; 11:07:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza

Çok satın alan oldu. Satın alanlar "Honda" kullanmayı bilmeyen insanlarla doldu. Onlarda satıp başka modellere, markalara yöneldiler

Honda Kullanmak demek 2. ve 3. Vites aralığında 4000 devir üzeri abanmak sa, sonuçlarını görüyoruz işte..

Honda motoru diyosunuz uçak diyosunuz, millet de bişey var sanıyor :)
    Arkadaşım günlük kullanımda her an otobanda avda değil millet.
    O nedir ya öyle 4300 devirde 150 tork, dalga geçtiğiniz 1.6 MPI VAG motoru bile
    aynı torku 3800 devirde veriyor, aradaki farka bakın.
    Tabiki adam zarıl, zarıl gaza basar arabayı kaldırmak için,
    yada yüklüyken. Buda hem ekonomiyi yerlebir eder, hem konforu...
    Tek tük bi araba değil ki bu, her yerde var bu arabadan eşimizde, dostumuzda.
    Hatta en yakın arkadaşımda Civic var zaman zaman alırım, kullanırım.
    Yakıt değerleri güllük gülistanlık değil, sürekli şikayet konusu.
    Tüm benzinliler böyle diyeceksiniz, değil...!
    Artık trend benzinde Downsizing, yada performanslı dizel.
    Şu gerçeği bi kabul edin artık, millet bunlara yöneliyor.
    Bmw hem dizelde, hem benzinli motorda downsizinge
    girdi 2012 modeller geliyor, her gün okuyoruz, Mercedes hakeza,
    Honda'da kim yahu burnundan kıl aldırmıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnginAKB -- 5 Şubat 2011; 4:18:54 >

• quote:

Çok satın alan oldu. Satın alanlar "Honda" kullanmayı bilmeyen insanlarla doldu. Onlarda satıp başka modellere, markalara yöneldiler

honda nasıl kullanılır?
  • "civic az yakıyormuş" buna artık çocuklar bile inanmaz.. atı alan üsküdarı geçti, boynuz kulağı geçiyor beyler.. turkcell'in çekim kalitesi zırvası gibi civic'te az yakıyor olayı artık bayatladı.. şehir içi 8-9 lt nin neresi az yakmak oluyo... devir dizel devri.. honda dizel civic üretmedikçe daha çok müşteri kaybedecektir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozturan

quote:

honda nasıl kullanılır?

honda uzay mekiğine benzer araba üretiyor ya herkes kullanamaz
    bu arada 3 yıl sedan vti, 2 yıl type-r, 2 yıl vtec2 (hepsi de modifiyeli) kullandım.. burdakilerin çoğu kullanmamıştır ne vti'ı ne de type-r'ı..

• quote:

Orijinalden alıntı: vsoner

"civic az yakıyormuş" buna artık çocuklar bile inanmaz.. atı alan üsküdarı geçti, boynuz kulağı geçiyor beyler.. turkcell'in çekim kalitesi zırvası gibi civic'te az yakıyor olayı artık bayatladı.. şehir içi 8-9 lt nin neresi az yakmak oluyo... devir dizel devri.. honda dizel civic üretmedikçe daha çok müşteri kaybedecektir..

muhaha Allahım ya... dizel ile benzin kıyaslanmaz diyoruz hala gelmiş ne diyor...

cevap vermeye bile değmezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

quote:

"civic az yakıyormuş" buna artık çocuklar bile inanmaz.. atı alan üsküdarı geçti, boynuz kulağı geçiyor beyler.. turkcell'in çekim kalitesi zırvası gibi civic'te az yakıyor olayı artık bayatladı.. şehir içi 8-9 lt nin neresi az yakmak oluyo... devir dizel devri.. honda dizel civic üretmedikçe daha çok müşteri kaybedecektir..

muhaha Allahım ya... dizel ile benzin kıyaslanmaz diyoruz hala gelmiş ne diyor...

cevap vermeye bile değmezsin.

belli yine de cevap yazıp kaliteni belli etmişsin. honda benzinli olarakta çok yakıt tüketiyor.. 9 lt şehir içi tüketimi var yeni civiclerin.. diğer markalar benzinle 7-8 lt yakıyor.. sen bisiklete binerken ben honda kullanıyordum..

• quote:

Orijinalden alıntı: hozturan

quote:

honda nasıl kullanılır?

Hondayı insanlar yarış arabası sanıyor. Gidiyor BMW M3 le kapışıyor sonra yenilince vay ben böyle aracın vay ben böyle Hondanın diye satıyor. Honda'yı yarış için alıyorsanız(bknz:S2000). Artık BMW M3 le baş edebilirsiniz. Güle güle kullanın.
  • pek çok araç kullandım ağırlık ve silindir hacmi aynı olan araçlar içinde belkideki en az yakan araçlar honda lardır
  • quote:

belli yine de cevap yazıp kaliteni belli etmişsin.

Benim "cevap"tan kastım durumu detaylı olarak anlatmaktır, ancak sana verilebilecek tek cevap maalesef budur. Gerçi detaylı anlatımı yukarıda yapmıştım zaten ama o da anlayana...

Araç kullanmasını bilmeyip atıp tutanlara güzel bir örnek daha bu da işte... Şehirdışında 5.5lt, şehiriçinde 8lt yakıyorum, bundan daha iyi değerlere sahip benzinli ve aynı hacime sahip başka bir araç varsa söyle de bilelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

quote:

belli yine de cevap yazıp kaliteni belli etmişsin.

Benim "cevap"tan kastım durumu detaylı olarak anlatmaktır, ancak sana verilebilecek tek cevap maalesef budur. Gerçi detaylı anlatımı yukarıda yapmıştım zaten ama o da anlayana...

Araç kullanmasını bilmeyip atıp tutanlara güzel bir örnek daha bu da işte... Şehirdışında 5.5lt, şehiriçinde 8lt yakıyorum, bundan daha iyi değerlere sahip benzinli ve aynı hacime sahip başka bir araç varsa söyle de bilelim.

acemi arkadaşım şehir içi kullanımı trafik yoğunluğuna yolun durumuna (yokuş vs) göre değişir.. daha dünkü çocuk bana araba kullanmayı öğretiyor.. hem yeni civic benim arabam değil arkadaşımın arabası, kendisi senin gibi acemi bir şöför değildir.. yol bilgisayarındaki ortalama tüketim değeri 9 lt idi..

• Belki inanmayacaksınız ama Ankara şehir içi ortalama 6.9lt kadar düşürdüm civic 2011 manuel

olay gaz pedalında bitiyor ayağının altında yumurta varmış gibi basarsan bu civarda yakırıyorum

agrasif kullanımda 8-9 arası yakıyorum agrasif kullanımdan kasıt sürekli redline yapıp trafikte itişme kakışma kapışma

3bin-4bin devri geçmessen zaten arac ekonomi modunda çalışıyor

uzun yolda 4.6lt ortalam ile gidiyorum 100-110 ortalamasıyla

asıl konuya gelelim

2010-2011 arası civic 10bin adet satmış buda civici benzinli ençok satan araç yapıyor 300 adet ssatılık olması çok çok normal

hatta satanların çoğru eminim şu nedenle satıyor seneye gelcek yeni kasa için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rain_of_Pain -- 8 Şubat 2011; 10:42:30 >
  • 4.6-5 gibi rakamları ben de görüyorum ama o doğru değil, üstüne %10 falan eklemek lazım, ortalama hesap 5.5lt demiştim ondan

quote:

acemi arkadaşım şehir içi kullanımı trafik yoğunluğuna yolun durumuna (yokuş vs) göre değişir.. daha dünkü çocuk bana araba kullanmayı öğretiyor.. hem yeni civic benim arabam değil arkadaşımın arabası, kendisi senin gibi acemi bir şöför değildir.. yol bilgisayarındaki ortalama tüketim değeri 9 lt idi..

işte buna gülerim, sen kime acemi diyorsun birader? nerden vardın o kanıya... burda acemi biri varsa o da civic'e 9lt yaktırmayı başaran kişidir. çok yaktırmak ustalık oluyorsa 15lt de yaktırırız sorun değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 8 Şubat 2011; 12:17:19 >

• harbiden yol bilgisayarındaki rakamla,
    gerçek pompa ölçümü arasında -%10 gibi fark var.
    Kasıtlı mı acaba?
  • quote:

Dizel Civic beklersen ohooo ömrün yetmez. Adamlar artık elektriğe dönüyor siz hala dizel diyorsunuz. Bu aynı VW'nin 2020 yılında 2.8 lt benzin tüketimi hedefi gibi komik bir şey. Çünkü benzin devri kapanmak üzere, hidrojenli, elektrikli araçlar çıktı bu saatten sonra dizel falan hikaye. Honda dizel motor geliştirmeyeceğini açıkladı yani.

Ayrıca anlamıyorum civic'e performası düşük diyenler porsche falan mı kullanıyorlar? Güldürmesin kimse beni, 4000 devri geçince arabanın şahlandığını yaşamamış o performans alamayanlar sanırım.

Golf, Leon tsi sahibi olupta artislik taslayanların da eline çok verdim otomatik vites (manuel kullanımda tabii ki) olmasına rağmen. Daha önce dediğim gibi civic'in tek eksi yanı arka süspansiyonun yolu çok hissettirmesi onun dışında harika bir araç.

• Civic yerli bir model olduğundan bazı dönemlerde fabrika indirimi adı altında sadece Civiclere has indirim oluyor Honda'da.

Bu dönemlerde daha hesaplı olarak araç alanlar araçtan heveslerini aldıktan sonra satışa çıkartıyorlar araçlarını.

Yukarıda verilen gerekçelere alternatif bir gerekçe de bu bence.

Haluk
  • ıc gorunusude dıs gorunusude super.....gerisi fasa fiso......
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.