Şimdi Ara

Neden Çocuk Yaparız? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
3.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her bireyin kendine göre çocuk yapma konusunda fikri olabilir bence, öyle ki eşler arasında bile farklılık gösterir anneler genelde kız bebek, babalar ise oğlan çocuk isterler ? İşte burada bile ayrılıyor herşey
  • bir çok ama cı olabilir çocuk yapmanın..
    neslin devamını sağlamak bu amaçlardan biridir..
  • Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir;

Bana göre, evladım diye sarılıp, koklayabilmek için.

Vücut estediği bozulacak korkusu olana göre, kabus için.

Evli olmayana göre, kaza için.

Ünlülere göre, bak benimde çocuğum var demek için.
    (Evlilik bile sadece çocuğuna kimlik almak için formaliteden yapılmakta)

Siyasetçiye göre, devleti hortumlatmak için.

Köylü dayına göre, bedava ırgat için.

Şehirli beye göre, ilerde Böyük adam olup devleti yönetmek için.

Sarhoş şoföre göre, insanlara evlat acısı yaşatmak için.

Yüce Allah kimseye evlat acısı göstermesin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 262626C -- 16 Ocak 2006 13:11:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dcocuk

quote:

Orjinalden alıntı: C4

onlar size bir iki bağırırlar ama sizleri canlarından çok severler.

Gördüğüm TV haberleri geçti aklımdan dur bir bakalım

Çocuğunun üzerinde sigara söndüren anna
    Çocuğuna tecavüz eden baba
    10 günlük bebeği çöpe bırakan anne
    Dayak zoruyla çocuğuna hırsızlık yaptıran baba

en küçük kardeşimin yeni doğduğu zamanlardı bir türk filminde kadın çoçuğu cami avlusuna bırakmak üzereydi çok fena etkilenmiştim gözlerim yaşarmıştı kanalı değiştirdim ve kadına baya bi küfür ettim
    ve ben onun sadece abisiydim beni bu konuda bu kadar duyarlı hale getirmişti
    bana kalırsa çoçuklar dünyadaki merhameti temsil ediyorlar onlarada acımayan artık hiç bir kelimenin ve küfrün anlamını vermeyi beceremeyeceği kadar adiidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ETUSCH_ -- 16 Ocak 2006 14:26:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 262626C

Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir;

Bana göre, evladım diye sarılıp, koklayabilmek için.

Vücut estediği bozulacak korkusu olana göre, kabus için.

Evli olmayana göre, kaza için.

Ünlülere göre, bak benimde çocuğum var demek için.
    (Evlilik bile sadece çocuğuna kimlik almak için formaliteden yapılmakta)

Siyasetçiye göre, devleti hortumlatmak için.

Köylü dayına göre, bedava ırgat için.

Şehirli beye göre, ilerde Böyük adam olup devleti yönetmek için.

Sarhoş şoföre göre, insanlara evlat acısı yaşatmak için.

Yüce Allah kimseye evlat acısı göstermesin....

Amin...
    Bence insanların bir çoğu çocuk yapmadan önce bunun nedeniyle ilgilenmez. Evlenmişsen çocuk yapacaksın! Ama neden?
    Çünkü bu şart olmuş gibi bir şey...

• arkadaşlar, ana-babanın çocuklarına olan duygularını üç beş kendini bilmezin çocuklarına yaptıkları eziyetler, onları terketmeleri ile bağdaştırırsanız olmaz. her zaman heryerde böyle vicdansız insanlar olmuştur ama kaideyi bozmazlar. gerçi toplumumuz süratle alışageldiğimiz değerlerini kaybediyor ama, bu kadarda karamsar olmamak gerekir.
  • Çocuk neden yaparız?güzel soru
    Bence çocuk kendinden ve karşındaki bu dünyadaki en çok sevdiğin insandan yani eşinden
    bir parçayı dünyaya getirmektir.Mutluluk vericidir,o tamamen senindir,sana ihtiyacı vardır,o istememiştir
    doğmayı senistemişsindir onun doğmasını,doğduğu andan itibaren hatta hamile kaalır kalmaz
    hayatının yegane biricik sevgilisi amacı olur.Doğunca ona bakarken için titrer,bakmaya kıyamazsın
    canından esirgersin ve bu bir ömür boyu böyle gider.Ona bakınca bu hayatta yaptığım en iyi şey diye
    düşünürsün en büyük eserim
    Ama bunu çocuğu olmayan birinin anlaması gerçekten anlaması hissedebilmesi mümkün değil
    çocuklar üzgünüm.Hatta bir kadınla bir erkeğin algılayışı bile çok farklıdır bence.Kadın onu içinde
    büyütür zorlu acılardan sonra dünyaya getirir ve onu kucağına aldığı o anda bütün acıları biter
    Erkekler çocuğu sorumluluk olarak algılar vebu yüzden gözleri korkar.
    Birde şu var insanlar illaki kendilerinden bir parçayı dünyaya getirmek isterler,onun için
    çocuğu olmayan insanlar kapı kapı dolaşıp çareararlar.Evlat edinmek en son çaredir,çünkü
    aynı tadı vermez,illaki kendinden bir parça olsun ister
    Kötü örnekler kötüye örnektir.Siz sizolun zamanı geldiğinde çocuk sahibi olmaktan korkmayın
    Çünkü çocuk hayatınıza yepyeni güzellikler anlamlar kazandıracaktır.

• Neden çocuk yaparız.
    Üremeye programlanmış olarak bizi dünyaya getirenlerin verdiği programla, yine üremeye programlandığımız için.
    İnsan veya biyolojik olarak üreyen tüm varlıkların temel hedefi üremedir.
    Üreme için yeriz, içeriz, önemsenmek isteriz.
    Temel hedef üremedir.
    Üreme içgüdüsünü aşkla ifade ederiz.
    Her erkek erişkinliğe ulaştıktan sonra istisnasız mezara gidene kadar en geç 3 günde bir üremek üzere düşünce oluşturur.
    Her kadın adet olmaya başladıktan sonra en az ayda 1 kez anne olmak üzere hareket eder.
    Programımız bu.
    Çocuk olunca mı ne oluyor.
    Baba,baba, baba, baba,...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Üreme içgüdüsü diyebilirim,
    Oysa insan geçirdiği kültürel evrimi sayesinde içgüdülerine daha az bağlı hale gelmiştir. Günümüzde kendi isteği ile çocuk yapmayan aileler vardır.

şahsen çocuk denince, başımdan aşağı kaynar sular dökülür.

kao ya ek olarak
    insanın sexten zevk almasının temel sebebide evrimsel süreçlerde kazandığı üreme içgüdüsüdür.

sexten daha cok zevk alan türler haliyle daha çok Sexi deneyecekler ve kendi populasyonlarını bu şekilde artırabileceklerdir. Sexi sevemeyen ve cocuk yapma içgüdüsüne sahip olmayanlar ise kendi türlerini devam ettiremeyeceği , dolayısıyla bu niteliklerini bir sonraki nesile aktaramayacakları için elenmiş olacaklardır.
    Yani insan miras edindiği bu içgüdüyü uygulayarak ayakta kalır.

Ayrıca:
    +Gereksiz ve alay içeren , kırıcı mesajlarla birbirlerimizin ailelerine laf atan ve bu şekilde egolarını tatmin eden başıboş kişilerin forumda işi yok. Burası çocuk bahçesi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero01 -- 21 Ocak 2006 12:40:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: zero01

insanın sexten zevk almasının temel sebebide evrimsel süreçlerde kazandığı üreme içgüdüsüdür.

İlginç bir yaklaşım.Bilimin bu şekilde ifade etmesi şaşırtıcı.Seksten zevk almak başlangıçta var olan bir şey değil miydi?Peki canlılar neden seks faaliyetinin daha zevkli olması için çaba harcar?Üreme içgüdüsü mü zevki geliştirdi yoksa önce zevk oluştuğu için mi üreme içgüdüsü yoğunlaştı?En başta ilk olarak hangisi ortaya çıktı?Peki neden üreme içgüdüsü kazandı insanlar?Bu gerekli miydi?İnsan türü açısından bakıldığında üremenin insana ne faydası vardır evrimsel süreçte?Üremek çoğalmak demekse çoğalmak güç demek midir?Doğadaki güçlü hayvan türlerine nazaran daha kırılgan olan insan türü nasıl oldu da üremeyi başarabildi?(En azından insana dönüştükten sonraki süreçte). Peki bilimsel açıdan insanın üreme dürtüsüne karşı engel olması mümkün müdür?Ya da üremek bilimsel anlamda çoğalmanın dışında neye hizmet etmektedir?Biz insanlar üreyerek doğaya nasıl bir fayda sağlıyoruz ki doğa da bizlere üreme şansı veriyor?Evrime uygun bir var oluş mudur insanlık?Doğa bizi nasıl kabul etti?İnsan zevki ve iç güdüleri yaratıp geliştirebildiğine göre aklı ve zekayı da mı kendisi yaratıp geliştirdi?Peki neden zekaya, zevke ve dolayısıyla üremeye ihtiyaç duydu?İnsan ırkını kıllı bir yaratıktan bu kadar zeki ve üstün olmaya iten güç neydi?Bilim bu gücün adına ne diyor?Tesadüf mü?Kaos mu?Peki tesadüf, kaos, seleksiyon, mutasyon ve benzeri tüm bu öğeler bunları yaratabilme ve geliştirebilme gücüne sahip ise tüm bu öğeler bilim adamlarınca kontrol altına alınabilir mi?Örneğin insanlar dünyada tamamen doğal yollardan yeni bir türün yaratılmasının kapısını aralayabilir mi?

Aslında bunca sorunun bir cevabı olmak zorunda değil.Ancak akıl işte ne yaparsın sormaya güdülenmiş.Acaba bu merak güdüsü evrimsel bir bakış açısıyla neyi ifade ediyor?Gerçekten çok karmaşık.Yoksa üç beş kelime ile ifade edilebilecek kadar basit mi?

• trackfind500 Soru Bankası
    Tüm seçkin kitabevlerinde

• track boyutlar arası yolculuğun devam hala. formundan bişi kaybetmemişsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: redstorm

trackfind500 Soru Bankası
    Tüm seçkin kitabevlerinde

• quote:

Orjinalden alıntı: DurduAslan

Evlilik hayallerinde hep bir çocuğumuz olsun isteriz.
    Erkek yada kız, Ali yada Ayşe.
    Ben bir tanıdığın çocuğu olduğunda yada bir yerlerde rastladığımda
    biraz buruklaşırım.
    Çünkü doğan çocuk hayata yeni bir umuttur ama ben işin sonunu düşünüp hüzünlenirim.
    Yaşadıklarım aklıma gelir ve onun adına sebepsiz üzülürüm.
    Çocuk doğduktan sonra hayatla mücadeleye başlıyor ve sonunda kaybediyor.
    Yani ölsün diye çocuk yapıyoruz. Aslında ölsün diye değil ama aklımıza hiç getirmesek de nihayetinde aynı sona ulaşılıyor. Zamansız ölümlerde ise gözyaşı diz boyu.
    Yaşamak için verdiği çabalar ayrı bir mesele.
    Bir çocuk yapmaya karar vermişsek tüm olasılıkları da gözönüne almak gerekiyor.
    Ölümün de hayırlısı...
    O zaman insanlar neden çocuk yapar?

Sorması ayıp yaş kaç senin ?

Hayatdan beklentin nedir ? Bir gün 80 yaşına gelip de geriye dönüp bakarsan bu hayatım nasıl geçti diyeceksin ?

• ilgili bir yazı:

http://www.mustafaakyol.org/archives/2006/01/avrupalilarin_soyu_neden_tukeniyor.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 22 Ocak 2006 1:45:56 >

• İçinizde insanlığa bir çocuk vermekten daha önemli bir iş yapan var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: was

İçinizde insanlığa bir çocuk vermekten daha önemli bir iş yapan var mı?

İnsanlığa bir çocuk vermek mi yoksa o çocuğu insanlığın elinden kurtarmak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zervan -- 22 Ocak 2006 17:40:05 >
  • ben, kendine güvenmeyen çocuk yapmasın derim. çocuğa gereken terbiye ve eğitimi veremeyeceğini, maddi durumununda hiçte iyi olmadığını bilen, buna rağmen 3-4-5 çocuk yapan sayamadığın kadar insanımız var. bunlar çocuklarını ördek yavruları olarak görüyorlar. gerçekten öyle. ben istanbulun bazı semtlerinde, mahallerinde bakıyorum, daha yeni paytak paytak yürüyen 2 yaşlarında çocuklar elleri yüzleri toz toprak içerisinde ayakkabılar yırtık, üst baş perişan sokaklarda kaldırımlarda oynuyor. sabah bırakıyorlar akşam topluyorlar, umurlarında değil. ben 10 yaşındaki çocuğumu bakkala markete göndersem, arkasından gelene kadar bakıyorum, adam o çocukları sokaklara salıyor, ilgilenmiyor. geçen hafta gaziosmanpaşa semtindeydim, saat gece 10 civarı olmuştu işimiz yeni bitmişti çıktık, sokaklarda 6-7 yaşlarında çocuklar kağıt-karton topluyorlardı. zavallı çocuklar ayazda buz kesmişlerdi. resimlerini çekip burada sizlere gösterecektim ama yanımda küçük makine yoktu. bunların ana-babalarına sormak lazım bu çocukları neden yaptınız diye. tamamen üreme iç güdüsü işte bu. yada 'Allah rızkını verir' mantığı. Allah tabiki rızkını verir, peki gerisi ne olacak? insanı insan gibi yetiştirmek gerekir.

• quote:

Orjinalden alıntı: MaviBodrum

quote:

Orjinalden alıntı: DurduAslan

Evlilik hayallerinde hep bir çocuğumuz olsun isteriz.
    Erkek yada kız, Ali yada Ayşe.
    Ben bir tanıdığın çocuğu olduğunda yada bir yerlerde rastladığımda
    biraz buruklaşırım.
    Çünkü doğan çocuk hayata yeni bir umuttur ama ben işin sonunu düşünüp hüzünlenirim.
    Yaşadıklarım aklıma gelir ve onun adına sebepsiz üzülürüm.
    Çocuk doğduktan sonra hayatla mücadeleye başlıyor ve sonunda kaybediyor.
    Yani ölsün diye çocuk yapıyoruz. Aslında ölsün diye değil ama aklımıza hiç getirmesek de nihayetinde aynı sona ulaşılıyor. Zamansız ölümlerde ise gözyaşı diz boyu.
    Yaşamak için verdiği çabalar ayrı bir mesele.
    Bir çocuk yapmaya karar vermişsek tüm olasılıkları da gözönüne almak gerekiyor.
    Ölümün de hayırlısı...
    O zaman insanlar neden çocuk yapar?

Sorması ayıp yaş kaç senin ?

Hayatdan beklentin nedir ? Bir gün 80 yaşına gelip de geriye dönüp bakarsan bu hayatım nasıl geçti diyeceksin ?

• gidin alibeyköy taraflarında bir baksanıza çocukların hallerine. bu çocukların istikbalini ana- babalarının zerre kadar düşündüklerini sanmıyorum. eğer düşünselerdi, kısıtlı imkanlarıyla o sayıda çocuk yapmazlardı. anadoluda da öyle. her yer çocuk kaynıyor. adamın tek odalı evinde 4-5 çocuğu var. iş yok, eğitim yok, insanı insan olarak görmek yok. birisi ölürse diğerini yaparız mantığı var. hastane parası vermemek için gencecik kızını hastaneye götürmeyen ve ölümüne neden olan babayı daha geçenlerde tv de izledik . böyle baba olmaz olsun. topu devlete atmamak lazım. götürürsün çocuğu tedavi ettirirsin, ondan sonra kimle kapışacaksan kapışırsın, ama önce evladını tedavi ettirirsin. demekki adam çocuğuna kıymet vermiyorki, mücadeleyi bırakmış. o adam tek değil, sayısız örneği var bu gibilerin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.