Şimdi Ara

Neden doğalgaz ile ısınan evlerdeki peteklerde üfürücü fan sistemi yok? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
23.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sorun kömürlü merkezi sistem kullanırken vardı. Çocuk odası ve yatak odası az ısınıyordu. Kombiye geçince oda termostatı aldım ve oturma odasına koydum. Oturma odası evin en sıcak yeri oluyordu. Cepheden, arada kalmasından ve iki petek olmasından dolayı. Peteklerden birini kapatıp yarım tur açtım sadece. (Reglaj denen şey) Böylece termostatın olduğu yerdeki ısınmayı azalttım. Oda yavaş ısınınca arka odaların ısısı yükseldi. Ben çalışma sürelerinin artınca sarfiyatı çok artırırım diye düşünüyordum ama fazla artmadı.

Peteğin birini neredeyse kapatınca kombi odayı daha uzun sürede ısıtıyor ama bu esnada arka odalar ısınmış oluyorlar. Önceden oturma odası hemen 24 dereceye erişip ısıtmayı durdurduğunda arka odalar 22 de kalıyordu.

Bu sorunun en güzel çözümü ısınmayan odaların petek metrajını artırmaktır. Buna yer müsait olmayınca çok ısınan odanın metrajını yada su devirdaim hızını azaltmak gerekiyor.

Denemedim ama soğuk odalarda fan kullanılsa yine sorunu çözer diye düşünüyorum.

Bu yıla kadar en üst katta oturmama rağmen arkadaşlar arasında en az fatura ödeyenlerden biri olunca (Senede yaklaşık 1000m3) farklı denemelere girişmedim. Bu yıl alt komşum evi boşalttı şimdiden 500 metreküp yaktım. Daha geçen hafta bu fan olayı yine aklıma gelmişti sizin de sormanız tesadüf oldu.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.