Şimdi Ara

Neden en ucuzunu satmaya çalışırlar.Pazarlama taktiğimi yoksa komisyonumu çok.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi seneler. Geçen bir firmadan satışçı arkadaş gelmiş , forumdan takip ettiğim kadarıyla az çok fikir sahibi oldum.Kombi taktırırken felan nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında.İzmirde yaşıyorum.Doğalgaz tesisat kombi hepsi dahil işcilik bir fiyat verildi.Neyse arkadaşa ne sorduysam bu forumdan takip ettiğim kadarıyla hepsine cevabını verdi.Yoğuşmalı gerek yok fazla para vermenize 10 yılda amorti edemez,termo vana çabuk arızalanıyor.Daha aklıma gelmiyorda neyse bu kişiler babamın oğlu değil neden ısrarla ucuz olanı satmaya çalışıyorlar anlamadığın nokta.

• matinarda kullanıcısına yanıt
    rekabet ve cahillikten dolayı bunları söylüyor,yoğuşmasız kombide kar marjları biraz daha yüksek
    termo vana çubuğu kırılır ever ama bu esnaflar termostatik vana deyince akıllarına sadece eca geldiği için böyle konuşuyorlar
    gaz sensörlü danfoss bilmiyorlar, yatay köşe seçeneğini bilmiyorlar,izmirde sokaklarda 3000lira full tesisat ilanları dolu
    daha 2 gün önce bankamatikten para çekerken yandaki doğalgaz esnafıyla vatandaş konuşuyor,
    esnaf vaillant kombiyle bile bu kadar fatura geliyor diyor
    adam tasarruflu ısınmada en son sıranın kombide olduğunu hala öğrenememiş
    kombi odaklı düşünüyor oysa yalıtım+tesisat+petek metrajı odaklı düşünmesi gerekir bu işten ekmek yiyor
    bir kombi 40-50cm petek kadar sıcaklık verir,izmirde balkonda kombi montajı yapmak adet olmuş hatta zorunlu yani evin içine monte ettirmek yasak diye şehir efsaneleri bile var
    sıfır apartmanlarda kombi montaj yerlerini balkondan mutfağa kavga dövüş aldırdım
    sattıkları kombinin teknik özelliğini bilmiyorlar
    premix yoğ ve klasik 3 eşanjörlü yoğuşma arasındaki farkları bilmiyorlar. bilenler %10

bu listeyi daha da uzatabilirim modülasyonlu oda termostatını çoğu bilmiyor,dış hava sensörünü bilmedikleri gibi evin dışında hangi cepheye takılacağını bile bilmiyorlar

doğalgaz esnaflarının amacı önce iş kapmak sonra paranı almak,izmirgaz teknik şartnamesinde kritik maddeleri ezberlemişler amaçları projenin onay alması
    iş bittikten sonra onları arayıp ta termo vana nasıl çalışıyor,şu nasıl olacaktı diye onları aramaman,iyi müşteri aramayan müşteridir
    oksijen bariyer nedir bilmiyorlar,folyolu boru biraz daha pahalı ve montajı %20 uzun diye sevmiyorlar,kombinin eşanjörü 6-7yıl sonra delinince kimsenin aklına tesisata giren oksijen gelmiyor,kombi hangi markaysa o markaya çamur atılıyor o kombi hemen dandik sınıfına sokuluyor
    en ucuz kombiyi balkona monte ettirirler
    20mm incecik pprc borularla bol dirsekle montaj yaparlar
    en uyduruk petek markasını odalarda eksik eksik monte ederler ve bu petekleri alttan bağlarlar
    en olmadık ve uygun olmayan yere de manuel elle çevirmeli hassasiyeti 1c oda termostatı monte ederler,evin ön tarafı ısınır arka odalar ısınamadan kombi kapanır evde sıcaklık homojen dağılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 2 Ocak 2016; 15:04:44 >

• Özür yanlış yere yazmışım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 2 Ocak 2016; 16:41:36 >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    +1000

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration hocama sonuna kadar katılıyorum. on numara açıklama olmuş. eklemek istediğim birşey var, bilen yada araştıran müşteri az geldiği için genel olarak uygun fiyatı veren işi kapar mantığı var piyasada. yaşlı yaşlı dedeler gidip sorarken ne anlar bariyeri oksijeni. hangisi uygun fiyat verirse ona yaptırıyor. böylece kanıyor insanımız. ne anlar garibim premix den :)

en önemli durum Ticari Ahlak burada.
  • izmirden 3000lira full tesisat örneği

en ucuz kombi ve 20mm pprc borularla balkonun her tarafında açıktan giden borular

kalite sıfır,yalıtım sıfır

Neden en ucuzunu satmaya çalışırlar.Pazarlama taktiğimi yoksa komisyonumu çok.
    balkona yerden ısıtma döşemiş usta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • seko11 S kullanıcısına yanıt
    Evdeki boruların yarısı balkonda

mis gibi yerden ısıtma.kışın balkonda sigara içersen üşümezsin.usta herhalde bunu düşünmüş olmalı

seko11 S kullanıcısına yanıt
    benim tesisat gibi,,2,5 mt boyunca 6+6 pex boru fayansin altindan gidiyor..gercekten balkon zemin isitma sistemi..o kacak isiyi tutabilmek icin yemedigim nane kalmadi.en son xps levha dosedim faydasi vardir insallah.kombinin altina dolap yaptirdim borulari kolektoru bohcalamama ragmen dolabin icinden bisey almak icin gidip kaplarini acinca sicakcik hava yuzume geliyor, isutmali dolap..hatta soganlar kisin sogugunda cimlenmeye baslamis..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 4 Ocak 2016; 18:30:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Senın tesisatta pex borular mecburen balkonda fayans altından gidiyor.kollektörün yerini yanlış yere koymuşlar

bu resimde herşey ofsayt.
    Usta balkona yerden ısıtma yapmak için çabalamış
    Kışın balkon terliğe gerek yok ayağındaki çorapla sıcak borulara basarak çayını sigaranı içersin

• Ucuz fiyat vermelerinde ki tek sebep müşteriyi kaçırmamak kendilerine çekmek,genelde bütün firmalarda kombi ve malzemeler aynı fiyat,ben adamları zorlaya zorlaya petek boyunu uzattırdım. onlara kalsa her eve 5m petek takacaklar. onların kar ettiği nokta işcilik aslında.işi alıp taşerona veriyorlar.malzemeden para kazanmıyorlar.kombi falan bunlar hep standart ellerindeki fiyatlar. ee adamlarda en hızlı şekilde evi yapıp çıkmak için en kısa işlemi seçiyorlar.Tek sebebleri bu,nasıl olsa aynı işcilik parasını alıcam diyip kısa yoldan hallediyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.