Şimdi Ara

Neden Evlenecek, Sevecek Birini Arayıp Kendi Kendimize Zaaf Oluşturuyoruz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 20 yıllık hayatımda şunu bir çözemedim arkadaş. Adam evlenmiş, çocuğu olmuş adam kötü bir şey yapınca karısı direk boşuyor, çocukları suratına bile bakmıyor. Halbuki o adam onlar için canını ortaya koymaya hazır. Aileden olsun olmasın insanoğlu nankördür, bencildir bunu engelleyen tek şey zaaftır. Şimdi yetiştirilme tarzı diyen olacak. Sen ne kadar iyi davranırsan davran, iyi yetişirirsen yetiştir bu bir yere kadar gider.

Herkes kendisine kız arkadaş, erkek arkadaş arıyor. Filmlere/dizilere özenip aşk yaşamak istiyor. Lakin aşk meselesinden sonra insan eskisi gibi olamıyor. Tamam aşkını yaşadığın zaman en mutlu olan sensin ama çoğunlukla o aşk bitiyor o zaman bunun sonu depresyon, bunalım ve hatta intihara kadar gidiyor. İnsan bunları düşünmeyip sadece mutlu olacağı günü düşünüyor. Evlenip, hayatımı düzene koyarım diyor ama boşanmaktan, çocuğunun anne ya da baba ilgisinden eksik kalmasını hiç düşünmüyor.

İşte bu yüzden ne aşk isterim nede evlilik. Bu hayatta bir ideal koyacaksın önüne onun arkasından gideceksin. İdeallerini gerçekleştirdiğin zaman evlilik, çocuktan alacağın hazzın 1000 katını alacaksın. Hem idealler hem aile kurmak bir yere kadar gider bir yerden sonra aile çok büyük engel olur.

Tabii bütün bunlar benim bakış açım. Benimle aynı fikirde olmanızı beklemek bencillik olur. Lakin mantıken benim dediğim daha ağır basıyor gibi ama işin içine duygular girdiği zaman işler karışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeaLonG -- 2 Eylül 2016; 3:52:44 >

• Bence insan eksik yaratılmış/evrilmiştir (Herkesin inanışına saygı).Bunun için de hep diğer yarısını aramaktadır.Tabi şuan popüler kültür televizyon sosyal medya vs. bunun iyice cıvığını çıkardı artık insanlar birbirini ego tatmin mekanizması olarak görüyor.Şimdi senin bahsettiğin konu bence de en doğrusu ve mantıklısı sonuçta aşk vs. doğal şeyler ama her insan mantığına göre davranamıyor.İşin basit tarafına kaçıyor.Sonuçta bel altı engelli birinin ben engelliyim beni taşıyın demesi yıllar boyu çalışıp yürüme yetisini kazanmasından çok daha kolay geliyor.
  • Gece bu saatte bunları düşünüp yazacak kadar ne yaşadın merak ettim doğrusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne ideali kardes. yalniz basima olduktan sonra nabiyim ideali, mali, mulku

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 2 Eylül 2016; 6:11:49 >
  • idealleri ve erdemleri olan kaç kişi varki, binde bir ya vardır ya yoktur, onlarında zaten evlilikle bir alakaları yok ,,, dediklerin doğru bu arada
  • Tıp ya da diş mi okuyon

• Hocam zaten insan çoğu şeyle eksik evrilmiştir ayrıntıya girmeyeceğim. Yine yurt dışını öveceğim bunu yapmaktan nefret ediyorum ama adamlar idealleri için bilime katkıda bulunmak için doğru düzgün gezmiyor bile. Sürekli araştırma, deney, inceleme. Sonuç olarak insanlığa katkıda bulunuyorlar. İnsanlığa küçük bir katkıda bulunduktan sonra yemişim evliliği, aşkı, meşki. Bu düşüncemi bile zor yapacağım gibi görünüyor ülkedeki koşullar yüzünden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noktalıvirğül

Tıp ya da diş mi okuyon

Hayır.

• quote:

Orijinalden alıntı: BMO

Gece bu saatte bunları düşünüp yazacak kadar ne yaşadın merak ettim doğrusu

Hocam bende eskiden karşı çıktığım gibiydim ama artık uyandığımı düşünüyorum.

Kızdan boynuz yeme olayları olmadı bu arada konuyu oraya çekmeyiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.