Şimdi Ara

NEDEN FENERBAHÇENİN CEZALARI İZMİRE VERİLİYOR? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

• Hocam bu topikte
    quote:

BJK- GS maçını seyircisiz oynatamaz BJK'a ödül verir
    FB- Trabzon maçını seyircisiz oynatamaz FB'ye ödül verir.
    GS-FB maçında çıkan olaylar için sadece 5 maç ceza verir GS'a ödül olur..

Bu federasyondan başka bir şey beklemek hata olur

bunu yazmıştım.
    Sanırım sorduklarına cevap olur. Federasyonlar 4 büyüklerin hepsine bir takım kıyaklar yapmışlardır ve bu kıyaklar bence devam edecektir.

Ayrıca ilk maçta olanlar organize değildi. Ama ikinci maçtaki olaylar tamamen organize idi.
    Hocam adli olaylarda organize suçlara adi suçlardan daha fazla ceza verildiğini biliyorsundur.

quote:

Orjinalden alıntı: YoK

quote:

Orjinalden alıntı: cdemir

serkankartaloglu

Peki sen normal şartlarda (çifte standart olmasaydı) bu seneki BJK- GS maçının seyircisiz oynanması gerektiğini biliyor muydun ?????

Peki hocam Galatasaray- Fenerbahçe maçında çıkan saha olayları yüzünden Galatasaray'a 5 maç seyircisiz oynama cezasının verildiğini hepimiz biliyoruz. Peki ligin 1. yarısında oynanan ve 2. maçtaki kadar olmasa da gene de futbol sahalarında olmaması gereken ve bizi dünyaya rezil eden olaylar yüzünden Fenerbahçe'ye sadece 1 maç seyircisiz ve 1 maç saha kapatma cezası verilmesine ne diyorsun?
    Tamam kabul ediyorum 2. maçta yapılan 1. maçtakinden daha fazla idi ama. 1 maç ceza ve 1 maç ödül e karşı 5 maç ceza pek de adil sayılmasa gerek.

• Demircibu hocam Ondan sonra da biz 5 maç ceza az diyince biz ne yaptık niye 5 maç ceza verdiler diyorsunuz

YOK hocam demicubu hocamın sözleri GS - FB maçında yapılanların organize olduğuna dair delidir.
    Hatta bu söylemlere maç başlamadan haftalar önce başlamışlardı.

quote:

Orjinalden alıntı: demircibu

boşverin artık cezayı biz kesiyoruz fb maçında gs ye yapılanlar ortada tff de ceza diye ödül verdi bunlara bizde sessiz kalamadık artık yeter dedik güzel bir karşılama hazırlandı hak ettiler hak edene

• siz hiç izmir de oynamadınız mı?
    yada gs hiç izmir de oynamadı mı ki FB'ye kıyak oldu bu?
    geçen sene ts-bjk son maçı izmir de oynanmadı mı?
    ts nin cezası izmir'e gönderilince birşey yok bizim ki gönderilince mi ödül oluyor?

sanki herşeyi FB yapmış gibi suçlama yapmayın komik olmayın....
  • quote:

Hocam bu topikte
    quote:

BJK- GS maçını seyircisiz oynatamaz BJK'a ödül verir
    FB- Trabzon maçını seyircisiz oynatamaz FB'ye ödül verir.
    GS-FB maçında çıkan olaylar için sadece 5 maç ceza verir GS'a ödül olur..

Bu federasyondan başka bir şey beklemek hata olur

bunu yazmıştım.
    Sanırım sorduklarına cevap olur. Federasyonlar 4 büyüklerin hepsine bir takım kıyaklar yapmışlardır ve bu kıyaklar bence devam edecektir.

Ayrıca ilk maçta olanlar organize değildi. Ama ikinci maçtaki olaylar tamamen organize idi.
    Hocam adli olaylarda organize suçlara adi suçlardan daha fazla ceza verildiğini biliyorsundur.

quote:

quote:

serkankartaloglu

Peki sen normal şartlarda (çifte standart olmasaydı) bu seneki BJK- GS maçının seyircisiz oynanması gerektiğini biliyor muydun ?????

Peki hocam Galatasaray- Fenerbahçe maçında çıkan saha olayları yüzünden Galatasaray'a 5 maç seyircisiz oynama cezasının verildiğini hepimiz biliyoruz. Peki ligin 1. yarısında oynanan ve 2. maçtaki kadar olmasa da gene de futbol sahalarında olmaması gereken ve bizi dünyaya rezil eden olaylar yüzünden Fenerbahçe'ye sadece 1 maç seyircisiz ve 1 maç saha kapatma cezası verilmesine ne diyorsun?
    Tamam kabul ediyorum 2. maçta yapılan 1. maçtakinden daha fazla idi ama. 1 maç ceza ve 1 maç ödül e karşı 5 maç ceza pek de adil sayılmasa gerek.

Federasyonun stabil kararlar alamadığı doğru.
    Ancak bana göre olayın organize olup olmaması yargının işi TFF nin değil. Yani devletin hakimi savcısı organize bir olay olmuşsa buna karar verir organizasyonu düzenleyenler ve organizasyona katılanlara cezalarını verir.

Bu maçta çok büyük olaylar çıkacağını futbolla ilgilenen herkez biliyordu. Madem olay çıkmasını istemiyordu TFF maçtan 1 gün önce stadı denetler gerekli önlemlerin alınması sağlardı (ağ gerdirilmesi vs vs)

Sonuçta GS ye verilen bu 5 maç ceza hiç bir işe yaramaz. 6. maç Fenerbahçe ile oynansın ve yine 1. maçta çıkan olayların benzeri yaşansın. 7. maçta gene seyirci aynı olayları çıkaracak. Bu sadece GS taraftarı için değil bütün taraftarlar için geçerli.

Olayın çözümü seyirciye maç izlememe cezası vermek değil olayın çözümü seyirciye bu gazı veren kişilerin tribünlere girmesini engellemek. Biri gider biri gelir belki ama gelenleri de engellerseniz yenilerinin yetişmesinin önüne geçilir. İstenilince bu olayların çözümünü bulmak çok kolay.

Tarafsız sahada oyma cezası çok salak bi ceza. Büyük klüplerin hepsinin Türkiye'nin her yerinde taraftarı var. Sen maçı izmir'de veya kayseri'de oynat farketmez o saha 4 büyük küp için tarafsız olmaz.

İlave olarak bir takıma seyircisiz maç oynama cezası verilmesi de çok saçma bir karar. GS nin ilk 5 rakibi de seyircisiz oynayacak. Hadi GS taraftarı olay çıkardı cezayı haketti diyelim bunda rakip takım taraftarlarının kabahati ne? Madem caydırıcılığı cezada arıyorlar al sana süper cezalar.
    - Kendi sahanda oynaman gereken ilk 5 maçı deplasmanda oynamak ve ligin 2. yarısındaki maçı da deplasmanda yapmak. BJK gs maçı 2 kere inönüde gibi.
    - Tarafsız sahada deplasman takımı kadar kontenjanla maç seyretmek.
    - Kendi sahanda kendi seyircinin stada girmemesi deplasman takımına gene kontenjanı kadar yer ayrılır ama kendi seyircin maç seyredemez.

Bu 3. cezanın uygulanması çok zor ama 1. ve 2. ceza gayet güzel uygulanabilir. İstemek önemli. Bu sorunların önüne geçmek istemedikleri de gün gibi ortada

• quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

Çünkü FENERBAHÇELİYİZ

Kabul ediyorsun bunu tebrikler

Şu lig bir temizlense. Zevkle maç izlemek istiyorum ama olmuyor. Hep saha dışı olaylar masa başı olaylar var. Ben bir beşiktaşlı olarak , ne beşiktaşa ne galatasaraya ne fenere ne trabzona ayrım kayrım yapılmaması istiyorum. Geçen sezon çok haksızlık ve masa başı oyunlar döndü. Türkiye liginden son 3 yılda soğudum. Avrupa liglerini izliyorum

• Hocam bana görede taraftar olaylarına adli makamlar bakmalı (Ama bakmıyorsa da bakan kurumlar bu işini düzgün yapmalı) 5 maç GS'a ceza verdin taraftara ne oldu onlar hiç bir ceza almadılar. Dediğin gibi olay çıkaranları tesbit edip adli işlem yapsan o zaman gerçek cezalılar cezasını çekmiş olacak. Ve bunları yapanlar yavaş yavaş azalacak. Belki yine olacak ama eskisi kadar olmayacak.

Stadlarda çıkan olaylarda kulubün ilgisi tesbit edildiği zaman kulubede az boz değil okkalı bir para cezası vereceksin. Mesela Seyirci hasılatı cezası olabilir. 2 maçının gelirine el koyacaksın vb.

Ama dediğin gibi kimse sorun çözme derdinde değil.

quote:

Federasyonun stabil kararlar alamadığı doğru.
    Ancak bana göre olayın organize olup olmaması yargının işi TFF nin değil. Yani devletin hakimi savcısı organize bir olay olmuşsa buna karar verir organizasyonu düzenleyenler ve organizasyona katılanlara cezalarını verir.

Bu maçta çok büyük olaylar çıkacağını futbolla ilgilenen herkez biliyordu. Madem olay çıkmasını istemiyordu TFF maçtan 1 gün önce stadı denetler gerekli önlemlerin alınması sağlardı (ağ gerdirilmesi vs vs)

Sonuçta GS ye verilen bu 5 maç ceza hiç bir işe yaramaz. 6. maç Fenerbahçe ile oynansın ve yine 1. maçta çıkan olayların benzeri yaşansın. 7. maçta gene seyirci aynı olayları çıkaracak. Bu sadece GS taraftarı için değil bütün taraftarlar için geçerli.

Olayın çözümü seyirciye maç izlememe cezası vermek değil olayın çözümü seyirciye bu gazı veren kişilerin tribünlere girmesini engellemek. Biri gider biri gelir belki ama gelenleri de engellerseniz yenilerinin yetişmesinin önüne geçilir. İstenilince bu olayların çözümünü bulmak çok kolay.

Tarafsız sahada oyma cezası çok salak bi ceza. Büyük klüplerin hepsinin Türkiye'nin her yerinde taraftarı var. Sen maçı izmir'de veya kayseri'de oynat farketmez o saha 4 büyük küp için tarafsız olmaz.

İlave olarak bir takıma seyircisiz maç oynama cezası verilmesi de çok saçma bir karar. GS nin ilk 5 rakibi de seyircisiz oynayacak. Hadi GS taraftarı olay çıkardı cezayı haketti diyelim bunda rakip takım taraftarlarının kabahati ne? Madem caydırıcılığı cezada arıyorlar al sana süper cezalar.
    - Kendi sahanda oynaman gereken ilk 5 maçı deplasmanda oynamak ve ligin 2. yarısındaki maçı da deplasmanda yapmak. BJK gs maçı 2 kere inönüde gibi.
    - Tarafsız sahada deplasman takımı kadar kontenjanla maç seyretmek.
    - Kendi sahanda kendi seyircinin stada girmemesi deplasman takımına gene kontenjanı kadar yer ayrılır ama kendi seyircin maç seyredemez.

Bu 3. cezanın uygulanması çok zor ama 1. ve 2. ceza gayet güzel uygulanabilir. İstemek önemli. Bu sorunların önüne geçmek istemedikleri de gün gibi ortada

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.