Şimdi Ara

Neden gol atamıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen sezonun ilk 4 haftasını inceleyelim. Rakipler; Kasımpaşa-Bursa-Beşiktaş-Antalya

İleri ikilide 4 maçta Elmander-Umut ilk onbir başlamış, Burak 3 maçta 2. yarıda oyuna dahil olmuş.

Atılan gol - 12
    Yenilen gol - 6

Umut Bulut - 5
    Johan Elmander - 2
    Selçuk - 1
    Burak - 2
    Amrabat - 1
    Kendi Kalesine Gol - 1

Bu sezon ise; ileri ikilide 4 maçta Drogba- Burak ilk onbir başlamış, Umut 2 maçta 2. yarıda oyuna dahil olmuş. Rakipler; Eskişehir- Gaziantep-Bursa-Antalya

Atılan gol - 4
    Yenilen gol - 3

Burak - 2
    Sneijder - 1
    Drogba - 1

Geçen sezon, takımda rakibi bozan koşuları en iyi yapabilen Elmander sakatlandıktan sonra gözden çıkarıldı, yabancı sınırı bahanesiyle de gönderildi. Neredeyse 90 dk. her yere koşabilen Umut Bulut, bu sezon son lig maçı hariç neredeyse hiç tercih edilmedi.

Drogba'ya lafım yok. 35 yaşında olmasına rağmen koşmaya çalışıyor, rakibi bozmaya çalışıyor, hava topu alıyor vs. Yanında anlaşabileceği bir oyuncu yok.

Burak Yılmaz ile ilgili sezon başında çıkan haberlere bi göz atın. Fatih Hoca, Burak'a “Sen 5 metre koşmazsan, takım 80 metre koşmak zorunda kalıyor” demişti. Burak koşmuyor, ara pas istiyor, arkaya kaçmaya çalışıyor, boşa düşen toplara hareketleniyor. Bulduğu pozisyonların da 10'a 1'ini değerlendirebiliyor.

FT, acilen Burak'ı yedeğe çekip hizaya sokmalı. Ligde tek forvet Drogba ya da yanında Umut başlamalı, Burak'ı sonradan oyuna almalı. Elmander gitti, başka forvetimiz de yok. Bu sezon bu şekilde zor biter. Devre arası sağlam bi forvet mutlaka alınmalı.

• Yarı yarıya az gol yemişiz.
  • Sorun: Formsuzluk ve Konsantrasyon eksikliği

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer1905

Yarı yarıya az gol yemişiz.

Bu da bardağın dolu tarafı
  • odaklanma sorunu var
  • Aynen katılıyorum...
  • Bizim senelerdir bitiriciliğimizde bir sorun var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Odaklanamıyoruz maçlara. Çünkü ligi çantada keklik görüyor taraftar da oyuncular da. Stadda belli oluyor bu durum. O kadar rahatız ki anlatamam. Gol yiyoruz sinir stres yok bacakları uzatıp maç izliyoruz. Ben bile bu durumun farkında olmama rağmen çok rahatım her maç. Herkes Burak'a laf atıyor ama Antalya maçında Muslera hariç herkes gol kaçırdı.
  • Maçları dikkatle izlerseniz Burak bazen geriye geldiğinde Terim ona ileride beklemesini söylüyor. Antalya maçında spikerde söylemişti bunu. Burak ileride preste yapıyor. Bunu önyargınızdan dolayı göremediğinizi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myres

Maçları dikkatle izlerseniz Burak bazen geriye geldiğinde Terim ona ileride beklemesini söylüyor. Antalya maçında spikerde söylemişti bunu. Burak ileride preste yapıyor. Bunu önyargınızdan dolayı göremediğinizi düşünüyorum.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: myres

Maçları dikkatle izlerseniz Burak bazen geriye geldiğinde Terim ona ileride beklemesini söylüyor. Antalya maçında spikerde söylemişti bunu. Burak ileride preste yapıyor. Bunu önyargınızdan dolayı göremediğinizi düşünüyorum.

+1

o veya bu oyuncu degil sozkonusu. butun takim olarak formsusuz.

2 senedir 9-10 puan fark atarak sampiyon olmussunuz, iki senedir lig baslamadan ezeli rakibinizi yenip sampiyon oluyorsunuz, ustune bu sene bir de tamam degeri olmasa da emirates cupi almissiniz sonucta porto napoli arsenal gibi takimlarin arasindan, rehavet olmasi cok dogal. onemli olan bundan ne kadar erken kurtulacagimiz.

ayrica besiktas gecen sene de boyleydi, lig basladi besiktas firtina gibi esiyor, her yerde besiktasin oyunu konusuluyor tum spor programlarinda ee noldu? 4. haftadan sampiyon belirliyorsunuz.

ben 10-15. haftadan once konusmama taraftariyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

Odaklanamıyoruz maçlara. Çünkü ligi çantada keklik görüyor taraftar da oyuncular da. Stadda belli oluyor bu durum. O kadar rahatız ki anlatamam. Gol yiyoruz sinir stres yok bacakları uzatıp maç izliyoruz. Ben bile bu durumun farkında olmama rağmen çok rahatım her maç. Herkes Burak'a laf atıyor ama Antalya maçında Muslera hariç herkes gol kaçırdı.

"Herkes Burak'a laf atıyor ama Antalya maçında Muslera hariç herkes gol kaçırdı. "güzel tespit
  • PRoMeTuS kullanıcısına yanıt
    Yalnız Muslera değil de Eray hariç herkes olacak o
  • http://www.ligtv.com.tr/mac-ozetleri/spor-toto-super-lig#video

7 dakikalık videonun tamamı Galatasaray'ın gol kaçırmalarıyla dolu, bazen girmediği zaman girmiyor, yapabilecek birşey yok ve birçok maçımız böyle geçiyor. Biraz sabredin Galatasaray çoğu zaman lige iyi başlamaz, şu son 3 senedir de adetimiz gibi oldu lige kötü başlamak. Önemli olan nasıl bitirdiğimizdir
  • açın araştırın fatih terim geldiğinden beri her neredeyse her maçımız bu şekilde gol ve organizasyon sıkıntısı ile geçiyor , attıklarımızda genelde karambol goller , terim geldiği günden beri takımın ne sistemi ne taktiği var acilen gitmesi lazım yoksa böyle şansla mansla en fazla 1 sezon daha dayanır sonra çöker takım ..
  • pozisyona giriyoruz sıkıntı yok ama gol atamıyoruz tek sebebi konsantre olamıyor oyuncular . baş sorumlu fatih terim dir .

• İlk yılki oyun stilimiz ile geçtiğimiz ve bu seneki oyun stilimiz bir değil. İlk sene Elmander ve Umut denildiği gibi muhtesem pres yapıyordu. Pres orta sahada değil forvet hattında baslar. Burak'ta Drogba da bu işi beceremiyor. Birde üstüne ŞİNO ekleniyorki cok büyük problem oluşuyor. Yani ilk 3 kişi pres yapacağına top direkt orta sahamıza geliyor. Öte yandan o sene Selçuk,Melo,Engin muhtereme yakın futbol oynuyordu. Hatta yer yer Emre bile kendini gösteriyordu. Melo halen güzel oynuyor ama bir türlü o ilk senedeki hucum hattına çıkışlarını yapamıyor.
    Ya ileri 3 lüden en az 2 si pres yapicak yada tekli forvete doneceğiz. Antalya maci icin konuşmuyorum,genel olarak konuşuyorum. Antalya maci şanssızlık ve konsantrasyon eksikliği.Yoksa genel olarak iyiydik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osonguler

Yalnız Muslera değil de Eray hariç herkes olacak o

çaktırma hacı oraya boşuna güzel tespit yazmadık
  • Üretkenlik sıkıntımızın nedeni basit. Kanatsız oynamak. Bu kadar basit. Rakibi ortadan delmeye çalışıyoruz ancak rakipler buna alıştı tedbir alıyorlar. Kanatlarda yaratıcı oyuncumuz yok, ayrıca kenarlarda oynayan oyuncular ortadakilerle anlaşabilecek yetenekten yoksunlar. O yüzden ben Bruma, şino, selçuk orta sahasından umutluyum. Tabii kontenjan sıkıntısı olacak bu durumda. Arsenaldeki ramsey, cazorla, walcott, podolski uyumunu orta sahada yakalamamız şart. Orta sahadaki 4-5 oyuncun 3. bölgede top tutacak, verkaçlarla, üçgenlerle rakibi yatırıp kaldıracak başka türlü üretken olmak zor. Şu takıma zlatanı da koysan üretkenliği sınırlı kalır. Hamit, amrabat, çolak, engin, aydın v.s. ile bu kadar top oynanır.
  • Burak Yılmaz'ın balon bir santrafor olduğu, hatta santrafor olmayıp kanatlarda ya da ofansif bölge diziliminde pres ve paslaşma olarak bir ihtimal iş yapabilir tarzda bir oyuncu olduğu gerçeği değişmedi. PTT 1. ligde bile saç-baş yoldurtacak bir oyuncudur bu Burak Yılmaz. Bu adamdan ne tek santrafor olabilir ne de Drogba gibi bir efsanenin yanında oynamaya layık değil. 76 dakika oyunda kaldı, gol atamadı. Onca atak organizasyonunu heba etti. Üstüne kaçırdığı yüzde yüzlük kafa vuruşu da dahil.

Umut 77'de oyuna girdi, 83'te tam 6 dakika sonra golü attı. Ceza sahasına yapılan ortada, olması gereken yerdeydi, topu ayağına beklemedi, topun gittiği yere doğru koştu, dokundu ve gol oldu.

Burak Yılmaz maç boyu sadece akılsızca koştu ve pres yapıp durdu. Yine ayağına ve araya-önüne paslar istedi. Oysa en azından 1 pozisyonda Umut gibi yapıp topun gittiği yere hareketlenebilse-koşabilse ve son vuruşu yapabilse sonuç değişebilirdi.

Bu maçta Hamit'in uzaktan şutları ya da içe kestiği ortalarını aradım. Yerine oynayan Engin ofansif anlamda hiçbirşey yapamadı. Selçuk'un yapması gereken ileri çıkışları Melo yaptı. Azıcık şanslı olsa bugün kahraman olurdu Melo. Drogba'nın oyundan çıkmasının-alınmasının önemini de rakip bize ağır bir şekilde anlattı.

Bu sezon Fatih hoca bu kafayla ve Burak'la devam ederse, hezimetler yaşamaya devam ederiz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.