Şimdi Ara

Neden hala CRT monitör tercih edilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Siyah sahneler için biraz açıklama lazım:

Eğer bir LCD, oyunlardaki siyah sahneleri kötü gösteriyorsa hemen çöpe atın.
    Kaliteli, yeni ve orijinal bir DVD filmdeki siyah sahneler yine kötü görünüyorsa hemen o ekrandan kurtulun.
    Ama VCD, Divx, Xvid, Youtube, korsan veya kötü sıkıştırılmış DVD filmler LCD monitör ne kadar kaliteli olursa olsun berbat görünecektir. Çünkü CRTde daha dar olan renk skalası (eğer o CRTye 400$ üstü bir para vermediyseniz) yüzünden siyahlar, koyu griler ve makrobloklar kaybolur. Sanki Gaussian Blur atılmış gibi ince ayrıntılar gider. Çoğu kişi bu görüntünün daha kaliteli olduğunu savunur.
    Yok öyle değil diyorsanız TVde dayanabildiğiniz ama bilgisayarda çamura dönüşen VCDleri hatırlayın. Evet evet TVniz de CRTyse ve Sony Trinitron ve benzeri tüpe sahip değilse renk skalası ve kontrat oranı CRTden de düşüktür.

Hah, bir de çoğu LCD, divx ve dvd filmleri native resolutionda oynatamayacağı için upscaling yapar (filmin çözünürlüğü ekranın çeyreği kadarsa, filmi büyütür). Çoğu ucuz LCD bunu yaparken saçma sapan görüntü hataları verir, görüntü keskinliğini yitirir.
    vs vs.

En iyisi başkasında görmeden ya da en azından (kaliteli) bir DVD seyretmeden LCD almamak.

• quote:

Orjinalden alıntı: kahveisteyen

Siyah sahneler için biraz açıklama lazım:

Eğer bir LCD, oyunlardaki siyah sahneleri kötü gösteriyorsa hemen çöpe atın.
    Kaliteli, yeni ve orijinal bir DVD filmdeki siyah sahneler yine kötü görünüyorsa hemen o ekrandan kurtulun.
    Ama VCD, Divx, Xvid, Youtube, korsan veya kötü sıkıştırılmış DVD filmler LCD monitör ne kadar kaliteli olursa olsun berbat görünecektir. Çünkü CRTde daha dar olan renk skalası (eğer o CRTye 400$ üstü bir para vermediyseniz) yüzünden siyahlar, koyu griler ve makrobloklar kaybolur. Sanki Gaussian Blur atılmış gibi ince ayrıntılar gider. Çoğu kişi bu görüntünün daha kaliteli olduğunu savunur.
    Yok öyle değil diyorsanız TVde dayanabildiğiniz ama bilgisayarda çamura dönüşen VCDleri hatırlayın. Evet evet TVniz de CRTyse ve Sony Trinitron ve benzeri tüpe sahip değilse renk skalası ve kontrat oranı CRTden de düşüktür.

Hah, bir de çoğu LCD, divx ve dvd filmleri native resolutionda oynatamayacağı için upscaling yapar (filmin çözünürlüğü ekranın çeyreği kadarsa, filmi büyütür). Çoğu ucuz LCD bunu yaparken saçma sapan görüntü hataları verir, görüntü keskinliğini yitirir.
    vs vs.

En iyisi başkasında görmeden ya da en azından (kaliteli) bir DVD seyretmeden LCD almamak.

Eline sağlık, gerçekten çok aydınlatıcı... Sanırım 19'' ve üzeri lcd ekranlarda kalitesiz divx izlemek yerine high definition a yönlmek lazım artık...

• quote:

Orjinalden alıntı: tuncaysanli

lcdler in crt monitörlere göre olumsuz tarafı görüş açısı ve film ve oyunlardaki karanlık sahnelerdir.

diğer bütün değerlerde lcd ler daha iyidir.

diğer bütün değerlerde LCD ler maalesef daha iyi değil. nokta araliklari CRT ye göre çok geniş. kontrast oranlari düşük, renk skalasında sorunlular.

neyse arkadaşlar ben 1 ay kadar forumda yokum, bakalim 1 ay içinde neler olacak donanim dünyasında. görüşmek üzere.
  • gözlerim çok hassastır. bilgisayarımda bir işimi yaparken özellikle beyaz zeminde pikselleri sayacaksam atarım o lcd monitörü çöpe... philips 107t monitörüm var ve hiç bir lcd ye değişmem.
  • Ya sizin gözlerinizde bi problem war,ya da benim,taam çoğunluğa bakınca sorun bende gibi gözüküyor ama,arkadaş lcd ye geçtikten sonra crt ler bana ot gibi geliyo,arada dağlar kadar fark war,hatta en yakın arkadaşım bile benim yüzümden monitöründen soğudu geçen ayda canawar bi wide screen lcd aldı,ben şahsen crt ile lcd yi kıyas bile yapmam
  • Aslında iki formatın da birbirlerine üstün olabilecekleri konular var. Kaliteli bir CRT (sony, hyama, nec, viewsonic ... her model değil tabi) asla kendisinden ucuz veya aynı fiyata bir LCDye yenilmez (nokta aralığı, renk skalası, tepki süresi - lafı bile olmaz-)
    Bu söylediğimden çok emin değilim çünkü bilmediğim herhangi bir model ürün beni yalancı çıkartabilir.
    Zaten bu şekilde karşılaştırma yapmak hep kafa karıştırır. X, Y'yi döver şeklinde. Kendi CRTsini hayatta değişmeyecekler de var, LCDden çok memnun olanlar da. En iyisi modelleri konuşmak bence.
    Bu arada ben Philips 107x2 kullanıyorum, LCD eninde sonunda yerini alacak ama kesinlikle ~600$ vereceğim bir alet bana ghosting, slow response, düşük renk veremez, vermemelidir de.
  • Bir kere fiyat olarak crt ler hala çok avantajlı...Görüntü kalitesinde de daha iyiler...Ayrıca lcd lerin müzmin dertleri var, şu çok sık karşılaşılan ölü piksel ve dört kenardan gelen ışık parlaması...
  • 19'' lcd x (çarpı) 10 (daha fazlada olabilir) = 19'' crt yer olarak durum bu.

bazı arkadaşlar oyun demişler ama 17'' crt den 19'' lcd ye geçince oyun sizi içine çekicek kadar büyüyüveriyor.crt te o büyüklükte oyun oynayabilmek için 19'' üzerine çıkmak gerek.birde eski crt ler yok piyasada.şimdikiler real flat bile degiller,tüpleri eski kalitede degil(türkiye için böyle).birkaç ay önce
    hem eve hemde işyerime lcd aldım.çokta memnunum.
  • ekrem82 sana katılıyorum çoğunluğa göre ters oluyo ama banada ot gibi geliyor CRT ler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 30 Nisan 2007; 16:39:52 >
  • Kim tercih edecek, kaç kişi gidip hantal, ağır, sağlıksız, cansız bir görüntüsü olan, büyük yer işgal eden CRT monitör alır bu zamanda. Dünya'da LCD pazarı çok büyüdü hızla gelişiyor, ama bizim gibi ülkelerde daha gidilecek çok yol var, bilgisayar kullanımının artmasına bağlı bu, henüz çok gerideyiz.
  • odamda çok ciddi yer sorunları olmasından dolayı lcd yi tercih etmek zorunda kaldım. İlk başlarda pek istemesemde (fiyat ve görüntü kalitesi anlamında) şimdi anlıyorumki lcd nin yerini hiçbir crt alamaz benim için. Gözlerim okadar rahatki saatlerce baksam gözümde bir yanma, ağrı vs. olmuyor. Görüntü kaliteside düşündüğüm gibi değil.
  • Bende Flatron F700B var (crt). Climax ekran filtresiyle kullanıyorum çok memnunum. LCD monitöre geçecem fakat biraz daha bekliyorum tepkime süresi parlaklık kontrast falan gibi şeyler biraz daha iyileşsin, Fiyatlarıda dişsün alacam. 21 inc alacam hemde

Birde philips crt lerin P serileri var . Ne LCD ne başka bir teknoloji P serisinin kalitesine ulaşamadı. Resim işiyle uğraşanlar genelde Philips 19 inc P serisi kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizsilah -- 1 Mayıs 2007; 0:05:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3310

lcd lerin renkleri çok yapay geliyor bana. crt deki görüntü netliği ve kalitesi yok ne yazık ki

Bana da yapay geliyor
  • sağlık herşeyin başı. neden ısrarla radyasyon yayan bir crt nin onunde durulur mis gibi lcd varken?
  • Resim kalitesi LCD lerden çok daha üstün ayrıca CRT monitörlerde film çok rahat izleniyor LCD lerde çıkan problemler yok.

Ama radyasyon yayması, uzun süre bakınca gözleri yorması, hantal ve büyük olması nedeniyle çok yer işgal etmeleri, rahat taşınamaması, ağır olması bunlarda eksi yönleri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: miyagi007

sağlık herşeyin başı. neden ısrarla radyasyon yayan bir crt nin onunde durulur mis gibi lcd varken?

Valla yaydığı radyasyon kayda değer bişe olsaydı benim çoktan mutant'a dönmüş olmam gerekirdi......Şaka bir yana crt'nin artıları eksilerini götürmüyor ama yinede çok ucuzlayan bir teknolojidir hala tercih edilebilir özellikle aşırı monitörle haşır neşir olmayanlar tarafından...
  • yakın zamanda lcd aldım fakat ara sıra eski crt monitörümü özlüyorum....
    bazen keşke 2 sene sonra alsaydım lcdyi diyorum kendi kendime....
  • Hala max. çözünürlük ve nokta aralığı crt de en iyi durumda. Bende 20'' crt vardı. 2000 küsür * 1700 küsür çözünürlüğü destekliyor. Düşünsenize.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 307_Aslan

19'' lcd x (çarpı) 10 (daha fazlada olabilir) = 19'' crt yer olarak durum bu.

bazı arkadaşlar oyun demişler ama 17'' crt den 19'' lcd ye geçince oyun sizi içine çekicek kadar büyüyüveriyor.crt te o büyüklükte oyun oynayabilmek için 19'' üzerine çıkmak gerek.birde eski crt ler yok piyasada.şimdikiler real flat bile degiller,tüpleri eski kalitede degil(türkiye için böyle).birkaç ay önce
    hem eve hemde işyerime lcd aldım.çokta memnunum.

lcd x 10 = crt demekle crt 10 kat daha iyi diyorsun, diplomayi kasaptan mi aldin?

• quote:

Orjinalden alıntı: DiMarzio

yakın zamanda lcd aldım fakat ara sıra eski crt monitörümü özlüyorum....
    bazen keşke 2 sene sonra alsaydım lcdyi diyorum kendi kendime....

Mecbur kalmasam aynı senin gibi diyordum bende.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.