lcd teknoloijisinin suanki hali ile crt monitorlerin yerini 100% alacagını sanmıyorum
ama problemlerini çözerlerse veya azaltılırsa o zaman is degisir.
quote:
Orjinalden alıntı: BaMKaN
quote:
Orjinalden alıntı: 307_Aslan
19'' lcd x (çarpı) 10 (daha fazlada olabilir) = 19'' crt yer olarak durum bu.
bazı arkadaşlar oyun demişler ama 17'' crt den 19'' lcd ye geçince oyun sizi içine çekicek kadar büyüyüveriyor.crt te o büyüklükte oyun oynayabilmek için 19'' üzerine çıkmak gerek.birde eski crt ler yok piyasada.şimdikiler real flat bile degiller,tüpleri eski kalitede degil(türkiye için böyle).birkaç ay önce hem eve hemde işyerime lcd aldım.çokta memnunum.
lcd x 10 = crt demekle crt 10 kat daha iyi diyorsun, diplomayi kasaptan mi aldin?
yazının sonunda yer olarak yazıyo üniversite diplomalı arkadaşım kapladıgı alan açısından demek istemiştim ama zor anlaşılır olmuş
Yeni pc alanların nerede ise hepsi ( daha önce pcsi olmayanların) lcd alıyor.
walla aslında bende crt derim ama orada eklmediğin bir sbepten ötürü lcd ye geçtim (geçirildim) O da göz sağlığı. Sağolsun annem göz sağlığımı düşünerek bu monitörü hediye etti. Eh başlarda gerçekten sorlanmadım desem yalan olur. Şimdi alıştım. Kendine göre avantakları da var lcd lerin. Ama hala bazen o crt gerçekliğini özlüyorum. Yne de bu saatten sonra 22inçten vazgeçmem :D
çok şey yazılabilir fakat kısaca yazmak gerekirse Sony'nin profesyonel serisi olan G500 21''lik monitörünü kullanıyorum..her yönüyle lcdden daha iyidir tek eksik yanı ağırlığıdır bundan başka hiçbirşey gerisinde değildir lcdnin..eğer benim gibi devamlı yer değiştirmiyorsanız sony crt G veya F serisi size görüntünün ne olduğunu gösterecektir..lcdyi getirin bnmkinin yanına koyun ne görüntüde nede karizmada geçebilir lazerlerde umarım durum düzelir ve şu anki gibi çok yüksek fiyatlara satılıpta uzuuuun yıllar önce üretimi bırakılan sony crtye yetişemeyen kalitesiz lcdlerden kurtuluruz..
oyun oynamak, tepki süresi gibi bir derdim yok. masamın üzerinde kalamoza gibi bir monitör bulunduracağıma samsung 971P'nin kendisini bile izlemek bana zevk veriyor. renk konusunda, doğallığı konusunda crt daha üstün diyenlere asla katılmıyorum.
Oyun oynanıyorsa 19'' LCD için en az 2000$ lık kasa gerekli.Hatta o bile kurtarmayabilir.Yoksa kim istemez LCD ama lüks bir şey.CRT ye devam.Çok hantal göz yoruyor falan ama yapacak birşey oyk.Microsoft Flight Simulator hastasıyım ve bundan vazgeçemem.Sırf bu yüzdende binlerce dolar veremem.
Bir oyuncu olarak en az üç veya dört sene sonra LCD'ye geçmeyi düşünüyorum.
LCD monitörler özellikle işyerleri için büyük avantaj sağlıyor. Uzun süre masa başında çalışanların gözünü yormuyor, başını ağrıtmıyor, daha az yer kaplıyor, enerji sarfiyatı CRT lere göre daha düşük bu nedenlerle tercih ediliyor.
yazman varda okuman eksik sanırım..benim gibi devamlı yer değiştirmiyorsanız diyorum yazıda okumadan cevap yazma..süpersonik dediğin alette sony g serisi pcden anlasan bu şekilde konuşmazdın..
quote:
Orjinalden alıntı: tech_türk
Bir oyuncu olarak en az üç veya dört sene sonra LCD'ye geçmeyi düşünüyorum.
iş sadece oyunla kalmıyor maalesef;film izlerkende crt ile lcd arasında uçurum var...bununda başlıca sebebi nokta aralığı ve lcd'deki sabit çözünürlük.
Kardeşim alın Crt monitorü,koyun direk güneş ışığı gelen bi pencerenin karşısına,ne o ekran gözükmüyo yansımadan dimi,ama Lcd ekrana direk güneş bile gelse en ufak yansıma yapmıyor,sırf bu yüzden bile bence tercih sebebi olur lcd...
notebook kullanmaya alışan birisi crt monitörle çalışamaz... Gözü inanılmaz yoruyo crt monitörler ... Lcd lerin günümüzdeki dezavantajalrı görmezden gelinmiycek dezavtajlar değil bence...Karşılığında gözünüzü kaybetmektense
Crt radyasyon yayıyor , masada cok yer kaplıyor, 100 hz kullandıgım halde gozlerimi cok yoruyordu ! ,daha fazla elektirik tuketiyor, artı yonleride var tabi gorus acısı, ghosting , siyah problemi yok. Her halukarda crt ye donmek istem.
Çok sağolun, yazılanları okuduktan sonra LCD almaktan vazgeçtim. Şimdi monitörümdeki karanlığı tamir ettirmeye çalışacağım (Samsung 793df, iki yıl kadar önce almıştım).
Ama elbette göz sağlığı ve genel sağlık açısından açısından LCD şart... Şimdilik bilgisayarın başında daha az vakit geçirmeye çalışırım...
lcd lerin elektrik harcaması crt lerden fazla diye duydum ömürleri de bize beyan edilen süre kadar olmadığı söylendi(vestel serviste çalışan bir arkadaşımdan duydum)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme