Şimdi Ara

Neden hala fiziksel ehliyet taşıyoruz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
2.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

hakla falan alakası yok. al tarafı bir belge bu. yenilemek zorundasın diyebilirler. bir yönetmeliğe bakar. kanun bile gerekmez.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

o iş için gbt var.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Amaç oydu. Sistemi yenilerler bilemem artık. Kayıtlarda ehliyet var görünür alkolden alınsa bile. Ehliyeti iptal edilmiyor adamın alkollü yakalanınca.

Ayrıca gbt denen şey sadece yakalama emirleri için var. Lütfen bunu bana öğretmeye çalışma karakol komutanıydım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 17 Temmuz 2024; 22:53:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Tapunu da iptal ederler olur biter o zaman eee. Hak hukuk hak getire.

Devlet benle bir anlaşma yaptı ve ölene kadar ehliyetli olacağıma dair belge verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 17 Temmuz 2024; 22:56:36 >

karakol komutanı trafik çevirme mi yapıyor? jandarma değilsen benim kadar biliyorsun demektir. polisler ehliyetin var mı yok mu ehliyetin alınmış mı hepsini görüyor. araçta bağlama var mı vs... vs...

bence hukuğun tanımını yanlış anlamışsın. neyse anlaşamayız.

Yeni sistemi bilemem. Ben varken ayırt etmek için alınırdı ve pol netten bakılırdı. Şimdi polneti kullanacak kablosuz cihazlar yaptılarsa bilemem artık orasını.

Gbt savcılık ve mahkemenin yakalama kararlarının işlendiği kanaldır.

Devletin herşeyi yapamayacağını biliyorum sadece. O kadar kolay değil verilen hakkın geri alınması.

kimse hakkını almıyor. bu evrağı yenisiyle değiştireceksin diyor.

biz gbt diye biliyoruz. onlar başka birşey diyordur onu bilemem.

Değiştirmiyorum ne yapacaklar?

Sürücü olabilmek için gerekli sağlık şartlarını kaybedenler..???

Yeni ehliyetlerdeki süre sonunda sağlık raporu yeniden alınarak zaten geçerliliği devam ediyor.

Eninde sonunda eski ehliyetler çipli ve süreli hale gelecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadobay kullanıcısına yanıt
    Rapora gönderir. Sağlık şartlarını kaybetmişse onu gerekçe tutarak iptal edebilir. Sağlam adamınkini edemez. Benim demek istediğim o süre her sene uzatılacak. Geçersiz kıldım diyemez. Yeni bir anlaşma yapmak zorunda. Yeni ehliyeti alanlar yeni bir anlaşma yapmış oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 18 Temmuz 2024; 0:5:22 >

"Yeni ehliyeti alanlar yeni bir anlaşma yapmış oluyor."

Eski tip ehliyetin çipli sürücü belgesi ile değiştirilmesi ab uyum yasası çerçevesinde ve tr de verilen ehliyetlerin ab ülkelerinde de tanınmasına yönelik değiştirildi. Şimdilik eski tipler halen kullanılabiliyor ama yakın zamanda yenileriyle değiştirilmesinin zorunlu olacağı ve uzatmanın olmayacağına garanti verebilirim...

Bu uygulama ile aslında olması gereken yeni kurallar getiriliyor.

Devlet diyor ki : kardeşim bu çipli sürücü belgesini aldıktan sonra her 10 yılda bir sürücüler için geçerli sağlık raporu alırsan araç kullanmaya devam edersin sağlık engelin varsa araç kullanamazsın diyor. Bu kuralı 60 yaşından sonra 5 yılda bir olarak uygulayacağım... şimdi bunun nesi kötü. İleri yaşta öyle kişiler var ki ne refleks kalmış ne görme ne de duyma yetisi ve halen araç kullanmaya çalışıyor... Bunların elenmesi gerekmiyor mu?

Benzer durumu beylik silahının ruhsatlarının yenilenmesinde söyle de göreyim.  Şimdiye kadar verilen taşıma ruhsatlarında süre yok fakat öyle bir söylenti var ve bazı yerlerde yazılanlara göre ruhsat yenilemesi yapılanlar bundan sonra belirli yılda bir sağlık raporu almak zorundaymış...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.