Şimdi Ara

Neden hala fiziksel ehliyet taşıyoruz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
2.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen ehliyetsiz yakalandım. polis aracı bağlama konusunda cok ısrarcıydı. ben de dedim ki ehliyet numaram bu kimliğim bu. ama illa da ehliyet istiyorsanız şimdi eşimi arıyorum evden ehliyeti alıp gelecek 15 dakıka sonra burda olacak ehliyet dedim. biraz sılıştırdı benı ama eşim getirecek. ben size ehliyeti göstereceğim dedim. eşim getirecek diyince zaten ehliyetim oldugunu tabak gibi gordugu için mors olmamak adına geç dedi.

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Mesele 10 gram olması yarım kilo olması değil. Yeri geliyor cüzdanı bir yerde düşürüyoruz unutuyoruz. İçinde doğal olarak ehliyet de gidiyor.

Geçen arkadaş ile girdik çevirmeye, çocuk son dakka ehliyet evde kaldı kanka dedi. Neyse polis yanaştı direk ehliyet istedi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

25 senedir ehliyet sahibiyim denize giderken bile taşıyacak bir yol buluyorum, gerisi bahane.

• Fiziki ehliyet bence de saçmalık. Artık TC Kimlik no ile sorgulanması gereken bir belge.

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Umarım en ihtiyaç duyduğun anda ehliyetini evde unutmuş olursun. Daha ne diyeyim.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle,

• dfk24 kullanıcısına yanıt

kusura bakma, sınava 30 saniye kalıp yetişemeyenler ne kadar sorumsuzsa ehliyet taşımaktan şikayet etmek de o kadar sorumsuzluk. ehliyet taşımaktan şikayet etmek başka evde unutmak başka.

• Karakollara trafik kanununda açık hüküm var ibraz etme zorunluluğu var. Yasal düzenleme olmadan memur ceza yazmak zlrunda

• Yasalar teknolojik gelişmelere göre biraz yavaş ilerliyor ancak burada polisin dijital kontrol sistemlerinin arızalanması ya da geçici süre hizmet verememesi gibi durumlar oluştuğunda fiziksel ehliyet/kimlik bulundurma zorunluluğunun kaldırılması problemlere de yol açabilir.

• Bence ehliyetede Kimlik kartınada ihtiyaç olmamalı.

Çünkü devletin elinde büyük bir veri ağı var.Siz sadece kimlik numarası ezbere bilirseniz yeterli olmalı.

Bir çevirme esnasında vatandaşlık numarası sorduğunda ezberden söylerseniz size ait her bilgiyi ekranından görülebilir.Eğer orada ki resimle sizin tipinizi uyuşturamıyorsa sorular sorabilir doğrumu söylüyor diye.( Mesala nerede doğdun,tam yaş tarih söyle vs )

Tek sıkıntısı herkez ezbere vatandaşlık numarası bilmiyor olabilir. Ben ezbere bildiğim için sorun olmaz.

• Ehliyeti kimliğe geçirdikten sonra, ehliyet kartı taşımak zorunlu mu hala?

• notguest kullanıcısına yanıt

kağıt üstünde hayır ama uygulamada polisine göre değişiyor.

• İnternet var kimliğe gerek yok dimi.
    Her yerde mobil internet yok. Kanun değişmedikçe taşınması gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • notguest kullanıcısına yanıt

Birleştirme olayı haber olduğunda artık ehliyet taşımanıza gerek yok deniyordu.

Ama burası Türkiye. Vatandaşı bir şekilde yolmak lazım.

Algı ehliyeti TC Kimliğe tanıttığında artık ehliyet taşımaya gerek olmadığı yönünde.

Ama kanun değişmedi.

Yani kanun gereği polis "ehliyeti yok" deyip kallavi cezayı gömçürdükten sonra arabanı da bağlayabilir.

Siz siz olun bir şekilde cüzdanda yer ayırıp taşıyın. Ben iki kredi kartımdan sadece birisini taşıyorum. Taşımadığımı da cep telefonumdan NFC ile kullanıyorum.

• Diyelimki kaza yaptınız. 100 de 100 siz haklısınız aranızda anlaştınız polislik ambulanslık bir durum da yok. Karşı taraf ehliyeti var ama yanında yok ve tuşlu telefon kullanıyor E devlet şifresinide bilmiyor. internet bağlantısı yok . Aranızda tutanak tutacaksınız ama doldurmak için ehliyet bilgileri lazım. Nasıl yapacaksınız. İşte bu nedenle Hem kanunen hemde gereklilik halinde kullanmak üzere Fiziki ehliyeti yanınızda bulundurmak zorundasınız.

• Esasında fiziksel ehliyet bir şey ifade etmiyor. Polisin fiziksel ehliyete bakması da yanlış. Çünkü adamın ehliyetine yasak konmuş olabilir. Sistemden kimlik numarasını girip bakması gerekir.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Geçerli kanuna (2918 sayılı) göre sürücü belgelerini araç kullanırken bulundurma zorunluluğu var. Bi diğer durum trafik kazalarında ölüm yaralanma hali yoksa sürücüler kendi aralarında kaza tespit tutanağı tutarlar. Bir taraf sürücü belgesi olduğunu diğer sürücüye ibraz edemediği taktirde diğer tarafça sürücü belgesi olmadığı düşünüldüğünden trafik zabıtası çağırmak durumunda kalacak. Bunun dışında yeni çipli sürücü belgelerinin hepsi süreli. Birçok kişi bunun farkında değil ve bir kaç yıla kadar bir çok kişi geçerliliği olan bir sürücü belgesi olmadığının farkında bile olmayacak....

O yüzden ne varsa fiziki sürücü belgesinin cüzdanda olmasında ve arada bi arka tarafındaki tarihlere göz atılmasında büyük faide var.Kanunda bunu emrediyor zaten Neden hala fiziksel ehliyet taşıyoruz? 

Neden hala fiziksel ehliyet taşıyoruz?

• kadobay kullanıcısına yanıt

geçen polis neden hala değiştirmedin ehliyetini abi dediğinde onlar süreli, bunlar değil, sonuna kadar kullanıcam bunu dedim. :)

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Ölene kadar kullanabiliriz hukuken. Verilen hak geri alınamaz. Her sene uzatacaklar o son geçerlilik süresini. Hani 2024 sonuna kadar değişmek zorundasınız yeni ehliyet alacaksınız diyorlar ya. Tıraş yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 17 Temmuz 2024; 22:17:14 >
  • Ayrıca ehliyeti neden yanınızda taşımak zorundasınız, çünkü alkollü araç kullananların ehliyeti alınır. Ehliyet ibraz edemezler. Alkolden ehliyeti alınmışların trafiğe tekrar çıktığını tespit edebilmek için durum öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 17 Temmuz 2024; 22:19:6 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.