Şimdi Ara

Neden hala fiziksel ehliyet taşıyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
2.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devir teknoloji devri yanımızda kredi kartı olmadan NFC ile ödeme bile yapabiliyorken neden hala fiziksel kart olarak ehliyet taşıma zorunluluğu var ? Bide yanında ehliyeti olmayana 1000 lira ceza var.

Herşeyde online oldukta ehliyet neden hala taşımalı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ara ara bunu bende sorguluyorum . Hepimizin artık e devlet üyeliği var. Ehliyet de e devlet üzerinden görüntülenebilse ya .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ehliyeti kimliğe işlettirebiliyorsunuz. Sadece kimlik taşımanız yeterli oluyor o zaman.

• Zaten son yıllarda hiç ehliyet soran polise denk gelmedim. Ehliyet isteyen oldu mu sizden?

Genelde ya kimlik no soruyorlar ya da kimlik istiyorlar. Ben daha ehliyeti çipliye çevirip kimlikle birleştirme de yapmadım, üzerinde kimlik no bile olmayan ehliyetim var.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Evet hocam yakın zamanda çevirmeye girdim sadece ehliyet istedi. Bende ehliyet evde kaldı kimlik var dedim. Taşımama cezası yazacaktı da baya yalvardım dedim gerekirse kimlik sizde kalsin ben ehliyeti evden alıyım geliyim. Öyle ikna ettim de ceza yazmadı

• dfk24 kullanıcısına yanıt

Ehliyet yeni çipli olandan ise ehliyeti kimlikle birleştirme yapın hocam ama ehliyet kimlik yerine geçtiği için asıl ehliyeti taşımak gerekir bence, kimlik evde kalsa da olur.

Ben çipli kimliği almadan önce öyle yapardım, kimliği evde bırakıp ehliyeti yanımda taşırdım nasıl olsa kimlik yerine geçiyor diye. Hatta o yüzden 2010 kpss sınavına girememiştim, geri zekalı ösym yönetimi son gece haber yayınlamış ehliyet geçersiz sayılacak diye. Dedim sınava hazırlanan adam son gece erkenden uyur zaten, internete girmedim, bu haberi nasıl görebilirim! Almadılar sınava ama iyi oldu benim için.

Hocam ehliyet mi kimliğe aktarılıyor kimlik mi ehliyete ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ülkede polis niye var ?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

Ehliyet kimliğe aktarılıyor diye hatırlıyorum. Ehliyet taşımaya gerek kalmıyor. Bankalar bazen ehliyeti kabul etmeyip illa kimlik istediği için, hesap açarken falan, kimlik taşımak gerekir aslında...

Ama ikisinin de yeni tip çipli olması lazım. Benim kimlik yeni ama ehliyet eski olduğu için yapamıyorum.

Bu seferde kaza tespit tutanağında ehliyeti yok vs olayı olmaz herhalde.

• madem kimlik ehliyet yerine geçiyor kimliği çekersiniz hocam  

• ona mı takıldın sende. yav ulkede hersey yanlıs zaten ehlıyetı de ben arabanın torpıdoya attım duruyor bıde ondan ceza yemeyelım dıye. sen yesılde gecsen kırmızıda gectı dıye arkandan ceza yazılan bır ulkede yasadıgını unutma. Belkıde tasrada masradasındır basına hıc gelmemıs olabılır yada arabayı senede 3-5 bın km kullanıyorsundur

• İstanbulda yaşıyorum hocam işim gereği akşama kadar araç kullanıyorum ama araç sabit değil. Günde 3 araç değiştirdiğim bile oluyor. Torpidoya at orda Dursun yapamam yani

Geçen ay 2 çevirmeye girdim, ikisi de ehliyet sordu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ehliyete gerek yokki , ben geçen sene kimliğe işlettim , ehliyet taşımıyorum

• Moueson kullanıcısına yanıt
    www.cumhuriyet.com.tr
    'Veri sızıntısı' skandalı Meclis’te: 85 milyon yurttaşın bilgileri nasıl sızdırıldı?
    https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/veri-sizintisi-skandali-mecliste-85-milyon-yurttasin-bilgileri-nasil-sizdirildi-2089391
  • Geçen hafta İstanbul'da çevirmeye girdim (isteyerek değil! seçmece yapıyorlardı) Ehliyet istedi: bagajda çantanın içinde dedim. Numarasını söyle de memur. söyledim. Alındığı yer neresi dedi, söyledim. Elindeki tabletten kontrol etti, buyurun gidebilirsiniz dedi. Devam ettim. Bu arada ehliyet gerçekten bagajda çantadaydı!

Şimdilik yanınızdan ayırmasanız iyi olur!

• Abd’deyim.Burda da tasiyoruz….

• 10 gramlık ehliyeti taşımanın nesi zor geliyor anlamıyorum.

Ankaradan balıkesır’e kadar 5 defa polis kontrol noktasında çeviriye girdim hepside ehliyet sordu :)

• Çünkü ilgili kanunda ilgili madde değiştirilmiyor, o yüzden de "taşımama" muhabbeti hala var çok komedi bir şekilde.

Oysa polis zaten kontrol ederken TC girdiğinde bile şak diye her şey çıkıyor elindeki terminalde. Arabanın trafik sigortasından tutun adresinize, arama kaydınıza sabıkanıza kadar.

Şu saatten sonra polis tarafından anca ceza yazmaya bahane olabilecek bir şey.

Çünkü kiralamalar şunlar bunlar bile merkezi sisteme geçti, onlarda da TC giriyorsun, olay bitiyor neredeyse. Geri kalanı formalite.

He diyeceksiniz ki bi aracı kullanan ehliyetli mi ehliyetsiz mi onu nereden bileceğiz, vatandaşın onun bunun zaten birisine ehliyet kimlik vesaire sorma yetkisi yok. Polis/bekçi/jandarma yani kolluk kuvvetleri kimlik ve-veya ehliyet sorabilir anca vatandaşa.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.