Şimdi Ara

NEDEN HEP AMD ÖNERİLİYOR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pergeliler

AMD demek ses demek, ısı demek, sürünmek demek, asla eve sokmam, neden alt kalite ile yetinecekmişimki, eger param varsa intel ile coşarım,
    AMD zügürt tesellisi.

hemen kap bi tane 1000 tl lik işlemci benchmarklar ile övün dur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pergeliler

AMD demek ses demek, ısı demek, sürünmek demek, asla eve sokmam, neden alt kalite ile yetinecekmişimki, eger param varsa intel ile coşarım,
    AMD zügürt tesellisi.

:D Intel Sizin Gibiler İçin Var Zaten :D Sömürüp Duruyor Ne Güzel Sizi

AMD Isı Demekmiş Kullandınmı Konusuyorsun :D Senin PC Fanları Falan Dandikse AMD'nin Suçu Ne

Hem Sizin Gibiler İçin Yapmıyor O İşlemcileri - Kasma Kendini Bu Kadar Adamların Çok Da Umrunda Ya Senin Fikrin :D HAHAHHHAAHAHAH

• misal md gerçek 6 çekirdekli
    intel i7 gerçek 4 sanal 4 çekirdekli

fiyatta amd yarı fiyatına ve 2 gerçek çekirdek fazla
  • iNTEL'De İyi Ama Bu Kadarda İntel Hayranı Bir Arkadaş Görmedim
  • olayı şöyle özetleyim piyasada var i7 işlemci fiyatı 550-600 tl arasında, piyasada var phenom II x4 işlemci türüne göre değişen 9xx serisi 300-350 tl arasında arada 2 kata yakın fiyat farkı söz konusu performansta ise sadece %5 evet sadece %5 fark var bi de şöyle düşün i7 işlemci+anakart=900 tl(i7 860 ı ele aldım i7 930 dersek 1200 tl yi geçiyor 3 kanal ram ile) aynı şekilde phenom işlemci+anakart=650 tl arada 250 tl fark var bu farka neler yapılabilir; seçilen modelden daha üst model ekran kartı alınabilir, seçilen psudan varsa yakın bütçe daha kalitelisi ve güçlüsü alınabilir(kasa ayrı psu ayrı alacaklar için) kasa içi soğutma güçlendirilebilir vs bunun gibi pek çok şey...... sli sistem kuracam ben arkadaş diyorsan mecbursun intel almaya çünkü amd anakartlarının hiç biri sli desteği sunmaz

• maddi sebeplerden dolayı q9550 x48 tabanlı gayette performanslı sistemimi sattım genelde zaten forumun ikinci elinden alış veriş yaparım gidipte işlemciye 600-700 kağıt bağlamam.şuan para biriktiriyorum forumdaki ikinci el amdx6 lar dusmeye baslayınca affetmem alırım i7 bile düşünmeden ikinci el aldıgın zaman daha cok avantajın oluyor param cebımde kalıyo nası olsa onuda 1 sene sonra satıp model yukseltıcem sureklı değiştirme hastalığım oldugundan hangısı paramın karsılıgını verıyosa onu alırım.
    yukarıda bır arkadas cok ıyı acıklamıs ucakta aynı yerde aynı zamanda aynı hızda ulasıyosun nıye fazlasını verıyım ben pc mı evladıyelık kurmuyorumkı aldıgın gun eskıyo kendıne uygun yapıcagın ısleme gore pc toplamak gerek.
    birde amd kullanmayıp yok ısınıyor yok ses yapıyor demesı benı delı edıyor.işlemciye gider tonla para doker kasaya gelınce feel kasa alır 50 lıraya ısınıyo der fan al dersın carsıdakı pc cıden 10 liraya fan alır takar sonra ısınıyo ses yapıyo sana az bıle yapıyo
    genelde zaten amd yı kotuleyenler ıslemcıyle dırekt alakası olmayan seylerden sorun yaratıyolar kı cogu kullanıcıdan kaynaklanıyor.sankı ıntel kullanınca ısınmı sorunları yok bak bakalım forumda kactane q6600 oc olmuyo ısınıyo dıye yakınıyodu.
    bizim milletimizin huyu bu bugun yeni bir firma cpu cıkarsa daha ıncelemeden gormeden aman sakın ha ıntel varken alınırmı derler once bı bak arastır kullan sonra yorumunu yap.

• quote:

Orijinalden alıntı: desert_18

maddi sebeplerden dolayı q9550 x48 tabanlı gayette performanslı sistemimi sattım genelde zaten forumun ikinci elinden alış veriş yaparım gidipte işlemciye 600-700 kağıt bağlamam.şuan para biriktiriyorum forumdaki ikinci el amdx6 lar dusmeye baslayınca affetmem alırım i7 bile düşünmeden ikinci el aldıgın zaman daha cok avantajın oluyor param cebımde kalıyo nası olsa onuda 1 sene sonra satıp model yukseltıcem sureklı değiştirme hastalığım oldugundan hangısı paramın karsılıgını verıyosa onu alırım.
    yukarıda bır arkadas cok ıyı acıklamıs ucakta aynı yerde aynı zamanda aynı hızda ulasıyosun nıye fazlasını verıyım ben pc mı evladıyelık kurmuyorumkı aldıgın gun eskıyo kendıne uygun yapıcagın ısleme gore pc toplamak gerek.
    birde amd kullanmayıp yok ısınıyor yok ses yapıyor demesı benı delı edıyor.işlemciye gider tonla para doker kasaya gelınce feel kasa alır 50 lıraya ısınıyo der fan al dersın carsıdakı pc cıden 10 liraya fan alır takar sonra ısınıyo ses yapıyo sana az bıle yapıyo
    genelde zaten amd yı kotuleyenler ıslemcıyle dırekt alakası olmayan seylerden sorun yaratıyolar kı cogu kullanıcıdan kaynaklanıyor.sankı ıntel kullanınca ısınmı sorunları yok bak bakalım forumda kactane q6600 oc olmuyo ısınıyo dıye yakınıyodu.
    bizim milletimizin huyu bu bugun yeni bir firma cpu cıkarsa daha ıncelemeden gormeden aman sakın ha ıntel varken alınırmı derler once bı bak arastır kullan sonra yorumunu yap.

işte budur olayı çok güzel açıkladınız

• Bir gün hep AMD önerilecek diyordum, demek o gün gelmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tornado42

quote:

Orijinalden alıntı: desert_18

maddi sebeplerden dolayı q9550 x48 tabanlı gayette performanslı sistemimi sattım genelde zaten forumun ikinci elinden alış veriş yaparım gidipte işlemciye 600-700 kağıt bağlamam.şuan para biriktiriyorum forumdaki ikinci el amdx6 lar dusmeye baslayınca affetmem alırım i7 bile düşünmeden ikinci el aldıgın zaman daha cok avantajın oluyor param cebımde kalıyo nası olsa onuda 1 sene sonra satıp model yukseltıcem sureklı değiştirme hastalığım oldugundan hangısı paramın karsılıgını verıyosa onu alırım.

işte budur olayı çok güzel açıkladınız

eyv hocam yardımcı olabıldıysem ne mutlu.

• Arkadaşlar niye amdyi yada inteli kötülüyosunuz,sonuçta şuanda 4 veya 6 çekirdekli işlemcileri evinizde kullanabiliyosaniz düşük bir maliyetle bunda öncelikle iki firmanın rekabeti yatıyo.İntel teknoloji açısından,bütçe açısından tabiki amd firmasından daha büyük,bu nedenle yan sanayide destek aldığı çok büyük firmalar var.Ben bu işi 2 senedir yapıyorum ve insanlara amd işlemcili makina satmak oldukça zor,amd neden istemiyorsunuz dediğimde bilmem iyi değil diyor sıradan bir kullanıcı,çoğu insan bilmiyor kulaktan duyma fikirler var sadece ki bu bile intelin pazarlama gücünü ortaya koyuyor.Ancak tabiki teknolojiyi takip eden biri için amd sistem daha mantıklı bu intelden iyi olduğu için değil kesinlikle daha ucuz olduğu ve kalan paraylada ram veya ekran kartına yatırıp daha iyi bir sistem oluşturabildiği için.Parası olan i7 alsın tabiki,zaten ona sistem önermeyede gerek yok en pahalı parçaları alsın toplasın.Amd ve intel ikinizde iyiki varsınız rekabetten biz faydalanıyoruz o yüzden kötüleme yapmaya gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: musandia

Bir gün hep AMD önerilecek diyordum, demek o gün gelmiş

• İntel bu sefer tökezledi de o yüzden AMD öneriliyor hep.
    Core i serisi işlemcilerde intel bu kez fiyat olarak uçtu. Eskiden de Amd daha ucuzdu ama özellikle x6 serisi 6 çekirdeklilere verdikleri fiyatla fanatik olmayan intelcilerin bile alışkanlıklarını değiştirmeyi başardı Amd. Aslında Amd'nin fiyat aralıkları her zamanki gibi ama nedense bu kez intel pazarlama stratejisinde bir hata yapıyor diye düşünüyorum. Acil şekilde 75-100 dolar arası indirim yapmazlarsa liderliği kaybetmeselerde kan kaybedecekleri kesin. Çünkü bu kez performans farkı ile fiyat farkı her zamanki amd intel farkının çok üstünde.

ps: şimdiye dek kurduğum sistemlerimin %95'inde intel kullanmıştım. Ama ben bile bu kadar performans farkına bu kadar çok fiyatı kabullenemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowOcean -- 20 Temmuz 2010; 1:17:24 >
  • arkadaşım amd'ye bakmayın intel'i tek geçerim.Özellikle i serisi mükemmel.Hem eskiden amd var mıydıki
  • daha ucuz olduğu için
  • Orijinalden alıntı: Pergeliler

AMD zügürt tesellisi.

imzadaki sistemde ek hiçbir soğutucu yok ve boştayken 36 yükaltında 43 dereceyi geçmedi
    hdd titreşim önleyici olmadığı için az bir ses oluyor ama stok fanda öyle abartılacak kadar bir ses yok
    eğer paran varda coşmak istiyorsan ps3 sistem yap lcd 7.1 ses sistemi
    ben aşağıdaki sistemi 3000 den fazlaya kurdum intellen aynı veya hissedilmeyecek perfrmansı 500 tl fazlasına neden kurayım
    kullanmadan bilemezsiniz

ben şuan ubuntu ile uğraşıyorum benim isteklerimi karşıladığında microsofta da para vermiycem sömürmeden başka bir açıklaması yok bu olayın
  • intel tökezlemez gidin bir bilgisayarcıya bütçe 1000tl yada 1500tl deyin direk intel toplar sonra şöyle der amd şöyle kötü amd berbat intel iyi hep böyle deyip pahalı parçaları satıyorlar
    %90'ı böyle yapıyor
  • :D Yapmayın Ya Allah Aşkına Gidin 50 Derece Isınan Core İ5 İşlemcinizle Mutlu Olun Ya :D
  • Bende bi yorum yapayım. Şuanda kullandığım sistem AMD, bundan önce Intel'im vardı. 1seneden fazladır forumdanda uzağım sistem toplamaya kalktığımda ekran kartı modellerini görünce afalladım. Mesut beyin video larını izleyerek güncel ekran kartları hakkında iyice bilgi topladım. Dün sistem tavsiyelerine konu açtım, core i5 750 işlemci almaya karar vermiştim. Anakart da ise kararsız kaldım 300tl altında doğru düzgün usb 3.0 destekli kart yok hele sata 3.0 hiç yok. Üstadların yaptığı önerileri görünce yine şaşırdım. Herkes AMD önerdi. Dediğim gibi en son girdiğimde foruma bir seneden fazla olmuşdu ve hiçbi sistem önerisinde amd yokdu. Sadece ucuz ofis bilgisayarlarında nadir önerildiği oluyordu. Eğerki bu kadar insan Birden bire AMD öneriyor ise bir bildikleri vardır. 1i 2i si fanatik saplantılı diyelim geri kalanı aklı başında insanlar. 460tl verip i5 750 alacağıma ustaların önerdiği x6 1055t yi alıcam. Hemde Asus M4A89-GTD gibi güzel bi soğutmaya sahip yeni teknolojilerin hepsini içeren 300tl altında bi anakarta sahip olucam, istediğim gibi ileride CF yapabilicem. Üste kalan paramlada yine ustaların önerdiği Xigmatek Dark Knight soğutucuyu, düz bir 5850 modeli yerine HIS in ICooler soğutmalı 5850 sini alıcam. Daha ne isterimki..

Açtığım konunun linki:http://forum.donanimhaber.com/m_41423270/mpage_1/f_/key_//tm.htm#41423270

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 20 Temmuz 2010; 13:10:11 >

• Para Yüksek İse iNTEL Kesinlikle Derim
    Ama Bütce Az İse Ve Yüksek Performans İsterseniz AMD Derim

İntel Pentıum 3 & 4 Kullandım Rezil Bir Performans

Şimdi Kullandıgım AMD Athlon II X2 (2.9 GhZ) Seve Seve Bluray Filmler,Renderlar,Oyunlar vs...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuatcanfidan

arkadaşım amd'ye bakmayın intel'i tek geçerim.Özellikle i serisi mükemmel.Hem eskiden amd var mıydıki

intel 1969 - amd 1971 eskidende varmış demekki
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.