Şimdi Ara

NEDEN HEP AMD ÖNERİLİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakıyorumda konuların %90 AMD neden acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: MorArd

Bakıyorumda konuların %90 AMD neden acaba.

fiyat performans ürünü olduğu için isteyene intel sistemde kurulabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

quote:

ucuz ıstenılenı rahat karsılayabılıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shiftless

quote:

mesela diyorlarki 1500 tl kadar AMD, 1500 tl üstü intel bunun anlamı nedir, aslında intel dahamı iyi yani
  • quote:

quote:

quote:

mesela diyorlarki 1500 tl kadar AMD, 1500 tl üstü intel bunun anlamı nedir, aslında intel dahamı iyi yani

Alıntıları Göster
    burası DH beyleeeeeerrrrrr

• quote:

quote:

quote:

hayır 1500tl den sonrakı sıstem ısteklerı ıhtıyacları farklı yada abartı şeyler ıstıyolar paralarını harcayacak yer kalmayınca intel sistem onerılıyor

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Daha iyi daha kötü diye bir şey yok. En pahalısı en iyisidir düşüncesi varsa elbet intel daha iyi ama öyle birşey yok. Kişiye göre değişir. Mesela imzamdaki sistemler arasındaki fark %5 - %25 arasıdır (tahmini) ama fiyat farkı 1000 Tlden fazladır. Bu durumda verdiğin paranın karşılığını en iyi amd'den görürsün. Yalnız genelde tavsiye isteyenler oyun gibi eğlencelik sistemler istiyorlar onlara dahi 4 çekirdekli işlemciler öneriliyor. Ki ona dahi gerek yok 2 çekirdekli 100 Küsur liralık bir işlemci gözünü doyuracak seviyededir bir oyuncunun. Yani bilgisayarı ileri derecede profesyonel kullanmayıp oyun/internet/multimedya gibi alanlarda kullancaksan elbetteki Amd önerilir. Ben kendimce sadece bilgisayarda iş yapacak kişilere Core i7 930 ve üstünü öneriyorum. Geri kalan işlemcileri intelin Amd karşısında fiyat/performans anlamında zavallı bir seviyede.

Ama parası çok olan iş yapacak adama da Mac öneriyorum. Neden PC çünkü vazgeçemediğimiz bir hastalık gibi. Paran varsa bu hastalıktan kurtulacaksın o kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 13 Temmuz 2010; 22:05:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Applejack

burası DH beyleeeeeerrrrrr

Alıntıları Göster
    ben 10 yıl önce AMD aldım en fazla 1 ay katlanabilidim, iki sene önce iki tane Q6600 intel aldım süperler dahalen kullanıyorum,

1 ay önce bir AMD, 15 gün önce gene AMD aldık arkadaşlara, ısınma, aşırı ses, kasma ne ararsan var bence pek iyi değil AMD ayzık ediliyor paralara, artık alan arkadaşlara bir şey demiyoruz hayatlarında ilk bilgisayarları sevinidirk oldular halbuki bendekini görseler camdan aşagı atarlar AMD sistemi,

• quote:

quote:

quote:

1500 tl ye kadar amd aslında bole bişi yok az once forumda gördüm 4000 tl ye adam sistem toplamış AMD ve İntel olmak üzere ama kararsız kalmış.1500 - 2500 tl ye arası amd sistem kuruluyor genelde, amd f/p ürünü olduğu için, işlemci ucuza geldiğinden dolayı diğer bileşenlerde daha üst modeller kullanılıyor.

İnternetten işlemcilerin performans chartlarına bakabilirsiniz.

• quote:

ben 10 yıl önce AMD aldım en fazla 1 ay katlanabilidim, iki sene önce iki tane Q6600 intel aldım süperler dahalen kullanıyorum,

1 ay önce bir AMD, 15 gün önce gene AMD aldık arkadaşlara, ısınma, aşırı ses, kasma ne ararsan var bence pek iyi değil AMD ayzık ediliyor paralara, artık alan arkadaşlara bir şey demiyoruz hayatlarında ilk bilgisayarları sevinidirk oldular halbuki bendekini görseler camdan aşagı atarlar AMD sistemi,

amd 10 yıl önce nerdeydi 10 yıl sonra nerde oda var amd de kendince gelişti tabiki.15 gün önce almış olabilirsin problem cıkarmış olabilir fakat burda her gün 10larca amd sistem öneriliyor.Amd cok ısınan bir marka olsaydı herkes OC yapıp kullanmazdı heralde ? devamlı şikayet gelirse amd çok kötü amd şudur fln işte o zaman amd kötü bi marka olur.

• quote:

Evet bende 80 yıl önce intel almıştım bilgisayarı açmamıştı bile. O günden beri hep amd kullanırım mis gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BF8E9B238 -- 13 Temmuz 2010; 22:09:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BF8E9B238

quote:

Evet bende 80 yıl önce intel almıştım bilgisayarı açmamıştı bile. O günden beri hep amd kullanırım mis gibi.

Alıntıları Göster
    Neden sorusuna cevap,fiyat performans urunleri hep cok satar,ulkemizin de geneli en exreme urunler satilmadigini dusunursen(gelirler herkeze esit gelmiyor)amd hep cok satacaktir,tipki gtx 260 gtx 460 seviyesindeki kartlar gibi cok satilmaya mahkumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 13 Temmuz 2010; 22:15:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

oha ! 80 yıl önce mi kusura bakma kardeş seni kazıklamışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

oha ! 80 yıl önce mi kusura bakma kardeş seni kazıklamışlar

Alıntıları Göster
    CUNKU AMD KOLAY KOLAY ISINMIYOR SICAKLIK TESTLERINDE OLCUMLERDE

BIRDE PENTIUM 4 ILE CALISIN BAKALIM NE KADAR KASILIYOR ISLEMCI

AYRICA FIYAT PERFORMANS ISTERSENIZ AMD TERCIH ETMELISINIZ. INTEL'IN ADI HERYERDE DUYULDUGU ICIN INTEL OZENTILIGI YAPAN COK KISI VARDIR.

2 ISLEMCIYIDE KULLANDIM AMA AMD'DE BIR KASMA DONMA FARKETMEDIM SIMDIYE KADAR AMA OLABILIRDE

• quote:

Orijinalden alıntı: BuRock 2010...

CUNKU AMD KOLAY KOLAY ISINMIYOR SICAKLIK TESTLERINDE OLCUMLERDE

BIRDE PENTIUM 4 ILE CALISIN BAKALIM NE KADAR KASILIYOR ISLEMCI

AYRICA FIYAT PERFORMANS ISTERSENIZ AMD TERCIH ETMELISINIZ. INTEL'IN ADI HERYERDE DUYULDUGU ICIN INTEL OZENTILIGI YAPAN COK KISI VARDIR.

2 ISLEMCIYIDE KULLANDIM AMA AMD'DE BIR KASMA DONMA FARKETMEDIM SIMDIYE KADAR AMA OLABILIRDE

Alıntıları Göster
    AMD f/p da intelden kat be kat üstündür. Yıllar önce intel pentium kullanıyordum. İntelin adını heryerde duyardık. O yüzden gidip intel işlemci aldım bir daha da o hataya düşmem.
    Şu an amd kullanıyorum ve gerçekten parasının hakkını veriyor.

• quote:

Yıllardır bu işi yapan ustalar bile AMD diye bağırıyor. Sanırım onların AMD sistemleri ilk sistemleri değildir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: azg

quote:

Yıllardır bu işi yapan ustalar bile AMD diye bağırıyor. Sanırım onların AMD sistemleri ilk sistemleri değildir?

Alıntıları Göster
    Bir ucakta gittiginizi düşünün . Sizde sınıflara ayrılmış yolculardan birisiniz . Şimdi bu uçaktaki herkez sınıf farkı olmadan aynı anda , aynı hızda ve aynı yere gidiyor . İşte bu yolcular arasında İntel VİP de AMD ise Ekonomi sınıfında oturuyor . Yani aynı performansı veren AMD ve İntel sistemlerden İntel pahalı AMD diğerine göre daha ucuz .

Tam olarak bu sebebtendirki VIP takıntısı olmayan ve sizin az parayla çok performans almanızı isteyen insanlar size AMD sistem önerecektir.

Umarım yeterince açıklayıcı olmustur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturk9027 -- 14 Temmuz 2010; 6:17:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: basturk9027

Bir ucakta gittiginizi düşünün . Sizde sınıflara ayrılmış yolculardan birisiniz . Şimdi bu uçaktaki herkez sınıf farkı olmadan aynı anda , aynı hızda ve aynı yere gidiyor . İşte bu yolcular arasında İntel VİP de AMD ise Ekonomi sınıfında oturuyor . Yani aynı performansı veren AMD ve İntel sistemlerden İntel pahalı AMD diğerine göre daha ucuz .

Tam olarak bu sebebtendirki VIP takıntısı olmayan ve sizin az parayla çok performans almanızı isteyen insanlar size AMD sistem önerecektir.

Umarım yeterince açıklayıcı olmustur.

Alıntıları Göster
    Amd islemciler ile intel arasinda bariz bir fark oldugunu tarihin her sayfasinda görebilirsiniz. Amd fp ürünleri üreten bir firma fp acilimi ise bana göre fiyasko performans demek baskalari buna fiyat performansda diyebilir. Bu bana göre böyledir. Kimileri diyebilirki intel fanatigi hayir degil resimlere bakarsaniz anlarsiniz. İntel islemcide kullaniyorum. Amd 620 de intel pentium socket 478 de. Zaten resimlerde yalan söylemedigimi gösteriyor. Amd islemciler ne kadar övülsede yaninda standart olarak verilen islemci sogutuculari hicte cezbedici degil hem cok kücük hemde yük altina girince cok ses yapiyor. Sizde mecburen forumda bir konu aciyorsunuz acil cpu kühler önerisi. Hemen öneri geliyor en iyisi bu diye 160 tl bir tane en kralindan aliyorsunuz. İslemciyi ucuza almistik ya o ucuzluk biraz pahali olmaya baslamadimi sizce. Amd islemcilerin en kötü yönü bence önbellek meselesi 620 ve 630 gibi islemcilerde bu kendini belli ettiriyor. Bazi testler görüyoruz efendi ön bellegin az olmasi yada cok olmasi bir fark yaratirmi. Hemen oyun bencmarklarini veriyorlar. Ama öyle degil iste. İnternete giriyorsunuz müzik aciyorsunuz video oynatiyorsunuz ve degisik uygulamalar yüklüyorsunuz. Bunlardan bir cogu islemci ön bellegine ihtiyac duyuyor. Bazen islemcinizin boguldugunu farkediyorsunuz. Amd islemcilerin en iyi yönü ramlerde oluyordu. Yazma okuma ve kopyalama gibi. Ama artik intel ramlardeki amde basarisina bir son verdi. Corei3-5-7 serilerinde bunuda görüyoruz. Yinede herkez bildigini yapsin kim gücü neye yetiyorsa onu alsin. Bu zamanda para kazanmak cok zor is. Millete burda gazi verip sunu al bunu al deyipte kimseyi zor durumda birakmakta iyi degil.
     NEDEN HEP AMD ÖNERİLİYOR

NEDEN HEP AMD ÖNERİLİYOR
     NEDEN HEP AMD ÖNERİLİYOR

NEDEN HEP AMD ÖNERİLİYOR
    Bu resimde amd fp anakartini göreceksiniz. Gtx 260 karti takinca sata baglanti kablosunu takamadim mecburen ekran kartinin sogutma kapagini söktüm. Zaten oyun bilgisayari olarak kullanmiyorumda sadece test etmek icin denemistim.

NEDEN HEP AMD ÖNERİLİYOR

NEDEN HEP AMD ÖNERİLİYOR

Biraz isin icine mizah karismis gibi oldu ama gercektende böyle bir sorunla karsilastim.

İntele gelince cok kaliteli ve güclü ürünler ürettigi kesin. Ama Pahali satmak gibi bir hastaliklari var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 14 Temmuz 2010; 6:01:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

Amd islemciler ile intel arasinda bariz bir fark oldugunu tarihin her sayfasinda görebilirsiniz. Amd fp ürünleri üreten bir firma fp acilimi ise bana göre fiyasko performans demek baskalari buna fiyat performansda diyebilir. Bu bana göre böyledir. Kimileri diyebilirki intel fanatigi hayir degil resimlere bakarsaniz anlarsiniz. İntel islemcide kullaniyorum. Amd 620 de intel pentium socket 478 de. Zaten resimlerde yalan söylemedigimi gösteriyor. Amd islemciler ne kadar övülsede yaninda standart olarak verilen islemci sogutuculari hicte cezbedici degil hem cok kücük hemde yük altina girince cok ses yapiyor. Sizde mecburen forumda bir konu aciyorsunuz acil cpu kühler önerisi. Hemen öneri geliyor en iyisi bu diye 160 tl bir tane en kralindan aliyorsunuz. İslemciyi ucuza almistik ya o ucuzluk biraz pahali olmaya baslamadimi sizce. Amd islemcilerin en kötü yönü bence önbellek meselesi 620 ve 630 gibi islemcilerde bu kendini belli ettiriyor. Bazi testler görüyoruz efendi ön bellegin az olmasi yada cok olmasi bir fark yaratirmi. Hemen oyun bencmarklarini veriyorlar. Ama öyle degil iste. İnternete giriyorsunuz müzik aciyorsunuz video oynatiyorsunuz ve degisik uygulamalar yüklüyorsunuz. Bunlardan bir cogu islemci ön bellegine ihtiyac duyuyor. Bazen islemcinizin boguldugunu farkediyorsunuz. Amd islemcilerin en iyi yönü ramlerde oluyordu. Yazma okuma ve kopyalama gibi. Ama artik intel ramlardeki amde basarisina bir son verdi. Corei3-5-7 serilerinde bunuda görüyoruz. Yinede herkez bildigini yapsin kim gücü neye yetiyorsa onu alsin. Bu zamanda para kazanmak cok zor is. Millete burda gazi verip sunu al bunu al deyipte kimseyi zor durumda birakmakta iyi degil.
     NEDEN HEP AMD ÖNERİLİYOR

NEDEN HEP AMD ÖNERİLİYOR
     NEDEN HEP AMD ÖNERİLİYOR

NEDEN HEP AMD ÖNERİLİYOR
    Bu resimde amd fp anakartini göreceksiniz. Gtx 260 karti takinca sata baglanti kablosunu takamadim mecburen ekran kartinin sogutma kapagini söktüm. Zaten oyun bilgisayari olarak kullanmiyorumda sadece test etmek icin denemistim.

NEDEN HEP AMD ÖNERİLİYOR

NEDEN HEP AMD ÖNERİLİYOR

Biraz isin icine mizah karismis gibi oldu ama gercektende böyle bir sorunla karsilastim.

İntele gelince cok kaliteli ve güclü ürünler ürettigi kesin. Ama Pahali satmak gibi bir hastaliklari var.

Alıntıları Göster
    AHINI ALDIN HOCAM AMD'NIN :D

• quote:

Orijinalden alıntı: BuRock 2010...

AHINI ALDIN HOCAM AMD'NIN :D

Alıntıları Göster
    Gigabyte anakartlarla hazirlanmis AMD sistemlerinin, sorunlu ve problemli oldugunu dusunmekteyim... Son 10 kullanicinin bana attigi PM'lerde gordugum isinma, ram ayarlama, belli basli kasilma, ve asiri overclock gereksinimi gibi konulardan gordugum kadariyla malesef suclu pek de AMD degil..

Hele ki, sakin anakarttan kaynaklanan ve bios ayarlarinin yapilmamis olmasindan ileri gelen hatali, sicaklik okuma ve anakart komponent dizilimi konusunda AMD'yi suclamayin..
    Yok iste ekran kartini takmis Gigabyte anakarta, Sata'yi takamiyormus.. Pardon ama amacim gercekten tartisma baslatmak degil.. Komik Cunku.. AMD, plastik donanim slotu ve anakart baski devresi uretmiyor... Anakart icin ornek prototipler var ama asil son kullaniciya gidecek anakarti, bazi ana markalar uretip dagitirlar.

quote:

Ben cok uzun suredir bir fabrikanin bilgi islem sorumlulugunu ustlendim ve su anda Bilgi Islem Yoneticisiyim.. Sirketimde taaaa o soylemis oldugunuz senelerden kalma 462pin AMD islemcilerden var.. Sempron 2500, Barton, Athlon 2600 falan bilmemkac... su anda ben bu makinalari kullaniyorum.. ve genel sicaklik ortalamam 25 derecelik oda sicakliginda 34 derece. Tozlanmalar ve fan yetmezlikleri mevcut. ne kadar zamandir bir fiil kullanildiklarini umarim anlatabiliyorumdur..

Kaldiki ben 690G anakart ve 4000+ islemcili bilgisayar kullaniyorum.. envanterimde Intel i7 islemcili ve QuadroFX ekran kartli sistemim de var, Phenom I 9600'um de var....

Hangi tarafimizdan vazgecelim..?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.