Şimdi Ara

Neden hepsini kullanmıyor (RAM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
16.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemimde 6 gb ram var fakat bu bazen oluyor tabi ki

mesela pes 2012 kuruyordum pc ye ama takılma yapıyor kasıyor yani bilgisayar sonra baktım ram kullanımına acaba bu kadar çok mu kullanıyor diye

1.49 gb ram kullanıyor

peki arkadaşlar sorum şu neden 6 gb ın 3-4 gb ını kullanıp beni rahat ettirmiyor ki ? yani madem ram im var faydalanmak isterim diğer türlü 2 gb ram i olan makinadan ne farkı kalır ki ? yani ihtiyaca göre neden artmıyor bu ram kullanımı bunun bir çözümü varmı veya ne bileyim bi virüs , trojan , keylogger felan mı var sistemimde bunlar mı engelliyor ?

• Takip
  • Bu takilmanin cesitli sebepleri olabilir. Ekran karti driveriniz guncel degilse bir guncelleyin bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin, o oyun zaten sorunlu ve bu şekilde takılma şikayetleri olduğunu hatırlıyorum.

Diğer yandan pc de 16 gb da ram de olsa sistem o an ne kadarına ihtiyaç duyuyorsa o kadarını kullanır.
  • Dediğin gibi olsa sistemi fakirler sadece RAM yükseltmekle de yetinebilirlerdi.
  • RAM miktarı ister ekran kartında olsun, ister sistem de olsun performansa etkili değildir. Sadece RAMin yetmediği durumlarda görülen kasılmaları daha yüksek kapasiteli bellekle çözebilirsiniz. Bunlar da 4GB ve üzeri RAMe sahip sistemlerde çok çok nadirdir. RAM arttırımı size oyun performansı olarak geri dönmez. PES için 2GB RAM de yeterlidir. Ama mesela BF3 için 4GB'ın bile sorun çıkardığı yerler olur. Bu yüzden üst seviye sistemlerde 6GB+ RAM kullanılır. Daha çok performans için değil, sadece RAMin yetmemesi gibi bir durum oluşmaması için.

PES 2012 için konuşmak gerekirse MÜŞAVİR'in bahsettiği gibi oyunun kendisi sorunlu olabilir. Konsol port oyunlarda sıklıkla görülen bir şeydir. Yine de ekran kartı sürücünüzü güncelleyip deneyin. Oyunu bilemsem de o ekran kartıyla performans sorunu çıkaracak bir oyun değil.

• PES 12 sorunlu arkadaşlar. Bende GTX680 var ve zaman zaman 60'tan 55'lere ani düşüşler oluyor ve oyun sanki ağır çekimmiş gibi oluyor. Bu arada Ram oyunu hızlandırmaz, sadece sistemi rahat çalıştırır.
  • Kardeş Bilgisayarının Donması ' nın Birçok Sebebi Olabilir .

Mesela Harddisk'in Kaç RPM Kaç MB Önbelleği Var ?
    Ekran Kartının Çekirdek Hızı Kaç , Sonra Kaç Bit ?
    Sonra Bak RAM ' ın da Şöyle Bi Aptallığı Vardır İstersen 6000 MHz Olsun Sen RAM ' ının MHz Ayarını BIOS Ayarlarından Artırmadığın Sürece Bıos Senin Ram ' ını Sürekli 600 Yada 400 MHz ' de Kullanır.

Söyleyeceklerim Bu Kadardır Yani Diyeceğim O ki Siz Bıos tan Ayar Yapmadığın Sürece Ram ın Düşük MHz de Kullanılır.

Bilgisayarın Donma Sorunuda Tek Bir Parça İle Alakalı Değil Bütün Parçalar İle Alakalıdır .
  • Öncelikle Selamun Aleyküm arkadaşlar... Kardeş senin sıkıntın bilgisayrının 32-64 bit olmasından kaynaklanıyoda olabilir... Genelde 32 bit olan bilgisayarlar ramin hepsini kullanmazlar... Fakat 64 bit olanlar ihtiyacı olanı kullanır gerektiği yerde arttırır yani bilgisayar bitinden kaynaklanıyo olabilir...
  • BEYLER BANADA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ PC RAMI GÖRMUYOR
    http://forum.donanimhaber.com/m_98046622/tm.htm
  • Cevap basit.32 bit kullanıyorsanız,32 bit en fazla 2.5GB rame izin verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocalar cevap vermişsiniz teşekkürler baya geçmiş bildirim sayesinde gördüm :)

Sistemim 64 bit zaten artık gerekde kalmadı ya o pes de kasma olayı VSync açık olmasından ve secondary gpu yu seçmememdenmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.