Şimdi Ara

Neden herşeyi para ile satıyoruz ya :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok değerli, manevi anlamda, plaklar buldum ama çok pahalı sonra birçok enstrüman almak istiyorum ama pahalı
    Yine geçen manevi değeri olan bir bağlama gördüm pahalı ama bu son saydığım beni en çok heyecanlandıran, sahip olma isteğimi kamçılıyor ama yok pahalı ve benim onu alacak kadar para denen şeyim yok çok saçma gerçekten
    yıllarca pahalı şeyleri hiç arzulamadım marka düşkünlüğüm olmadı yeri geldi yırtık ayakkabı ile dolaştım ama manevi değeri olan şeyler benim gibi birini paraya muhtaç etti
    Edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UtopikMuhayyile -- 7 Şubat 2019; 0:1:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir nesneye güven duyulması gerekiyor.Ama güven duyduğun şey aslında nesnenin kendisi değil.Sen söz konusu nesneyi bir rafa koysan biliyorsun ki öldükten sonra bile durduğu yerde durmaya devam edecektir.Marxın meta kavramı özünde nesneden özneye doğru akan ters yabancılaşmadır

Peki neden güven duyulması gerekiyor.Çünkü pratik anlamıyla mülkiyet edinmen demek ahit yapman anlamına gelmiyor(Mesela evlilik bir ahit biçimidir ve boşanmaya hoş bakılmama nedeni de budur.Takılan yüzükle efendi köle uzlaşması yapılır ve artık karı koca kırmızı kurdelenin kader bağıyla bağlanıp gerçek bir çift olurlar.Tıpkı kara büyücünün yüzük gibi nesnelere bağımlı olması gibi.Yüzük göstergesinin anlam kısmı budur.) Bir metrik üzerinden varlık dönüşümleri yapmak elzem olabiliyor şartlara göre

Fenomolojinin kartezyeni bellek ve anlaktır.Paranın metrik kısmı bellekten gelirken düşünen özne olan insanın önüne doğal bir engel olarak anlakını tam olarak kontrol edip edememesi gündeme oturur.Tam kontrol edilemeyen anlak paranın belirsiz bir birim olmasına ve bu belirsizlik de hafızayı etkileyerek boşluk duygusunu yaşamanızı sağlar

Bunun tersiyse takas ekonomisinde iki tarafça belirlenen değer doğrultusunda yapılan takas ahitidir.Yapılan ahit yanılsaması seni pathosa karşı koruyacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 7 Şubat 2019; 14:23:16 >

• Sistem sana emeğinin karşılığını para olarak verir.
    İşçi ver köylü sınıfı toplumun en alt kesimidir.
    Geri kalmış ülkelerde emeğinin karşılığını ülkenin geri kalmışlığı ile orantılı olarak az alırsın.
    Gelişmiş ülkelerde yine sömürü vardır. ancak ülkenin gelişmişliği ile orantılı olarak pastadan aldıkları pay bizie göre 5-6 defa fazladır.
    Yinede onlar içinde yetersiz kalır. Sarı yeleklerin isyanı boşuna değildir.
    Emperyalizm egemen güçleri futursuzca kendi halkıda dahil tüm dünyayı sömürür.

Emperyalizmin çöküşüne kadar, Paraya esir olacağız.
  • İşte ona yüklediğin bu anlam fiyatını belirlediği için kendi düşen ağlamaz diyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.