|
Her yıl yeni bir iPhone yerine Apple hissesi alsaydınız şimdi ne kadar paranız olacaktı?
-
-
Onun yerine SASA hissesi almış olsaydınız şimdi dolar milyoneri olmuştunuz 😀
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayat olsaydı etseydiklerle yaşansaydı şimdi Allah bilir neler olurdu neler yaşanırdı yada yaşanmazdı.
-
Tabi bu hesabın bir değişkeni daha var. O da kişi sayısı. Şayet bu taktiği şu ana kadar uygulamayan herkes dışında siz uygulasaydınız tamam o kadar kar ederdiniz. Ama herkes bunu yapsaydı bu sefer iphone satışı hiç olmayacağı için batan bir şirkete yatırım yapmış olurdunuz :) Onun yerine asıl AMD hisselerine içim yanmıştı. Gümbür gümbür geldiği belli idi. Onu alanlar kısa sürede iyi kar etmiştir.
-
siradan bir nenemin daşşa olsa dedem olurdu konusu
Saçma bir haber, herkes aynı şeyi yapsaydı zaten Apple hisseleri o kadar çıkmazdı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hisse aldıkça değeri yükselir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sürekli bunun yerine şunu alsaydınız şöyle zengin olurdunuz böyle kral oldunuz falan filan güzellemelerini milletçe ne zaman terk edeceğiz acaba..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Peki ya halamızın bıyıkları olsaydı?
-
Telefon almasaydın hissesini alsaydın,
Kahve içmeseydin hissesini alsaydın,
Saat takmasaydın hissesini alsaydın vs vs
EBEN
-
Zaman makinasını icat ettim mi gelsin paracıklar.
len ya bu :D
-
@ozbey08 hocam haber tam olarak senin alanın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha genç yaşlarımda pavyona harcadığım parayı bugünlere biriktirsem yalıda yaşıyordum şimdi 😂😂
alsak mı?yoksa geçmi kaldık?
-
Doğru hesap da doğru değil. Her sene iphone alan kişi, bir yıllık iphone'u da iyi fiyattan satıyordur. Farz edelim ki yeni iphone alirken eskiyi de hiç satmıyor. Yaklaşık 20 yılda, iphone yerine hisse almamakla 3,5 milyon lira zararı oldu. Bugün bu parayla Türkiye'de orta - alt gruba hitap eden bir evi anca alırsınız.
Araba almayıp benzine, bakıma, mtv'ye, ötv'ye, lastiğe, sigorta-kaskolarına, muayenesine ödediğiniz paralarla, çok daha fazla birikim yapabilirsiniz.
Bu mesele Nasrettin Hocanın işine döner. Hoca kar etmek için eşeğin yemini bir avuç azaltmış. Sonra bir avuç daha, bir avuç daha derken, eşek nalları dikmiş. Biz de kar edeceğiz derken eşekten olmayalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadizade44 -- 18 Eylül 2023; 1:49:54 >
Aslında hiç her sene iphone almaya da gerek yoktu ki. Şu ilk nesil iphonedan 4-5 tane alıp hiç açmadan kutusunda tutsaydınız. Zaten şu anda tanesi 150-200 bin dolardan gidiyor açık artırmada. Yani Apple üzerinden en kolay zengin olma yolu o olurdu :)
-
ihtiyacımız olmadığı halde ihtiyaç gibi algılıyoruz. bu teknoloji sigara gibi. faydası yok ama bağımlı oluyoruz. köleyiz kabul edelim.
-
İphone alanlar zaten hisse de satın alıyor. Apple'ın bu kadar savunulmasının başka bir açıklaması olamaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bana göre bugün bazı yakıtlı araçlara gömülen 1.5 milyon lar gibi. Halbuki o parayı yatırıma çevir 200-300 binlik araçla gez ileride adam gibi elektrikli araç al. Zor tabi komşun otoparka 1,5-2 milyona 4x4 çekmiş senin araç sırıtıyo yanında. O zamnlar samsung e250 vardı onunla mı gezseydi millet iphone 1 varken. iphone 2 varken samsung galaxy s ile mi gezecekti insanlar. Bom boş hesaplamalar.
Yatırım tavsiyesi değildir.
siradan bir nenemin daşşa olsa dedem olurdu konusu
|
Onun yerine SASA hissesi almış olsaydınız şimdi dolar milyoneri olmuştunuz 😀
|
Tabi bu hesabın bir değişkeni daha var. O da kişi sayısı. Şayet bu taktiği şu ana kadar uygulamayan herkes dışında siz uygulasaydınız tamam o kadar kar ederdiniz. Ama herkes bunu yapsaydı bu sefer iphone satışı hiç olmayacağı için batan bir şirkete yatırım yapmış olurdunuz :) Onun yerine asıl AMD hisselerine içim yanmıştı. Gümbür gümbür geldiği belli idi. Onu alanlar kısa sürede iyi kar etmiştir.
|
Telefon almasaydın hissesini alsaydın, Kahve içmeseydin hissesini alsaydın, Saat takmasaydın hissesini alsaydın vs vs EBEN |
3 senedir bu kripto borsası işlerindeyim hep şu muhabbet döner: işte 10 sene önce bitcoin alsaydım şuan böyleydim, yok 6 ay önce şunu alsaydım şimdi böyleydi... Bir de ahkam kesenler vardır işte ben ondan aldım siz de asaydınız zamanında.Zamanında dediği de düşükken kimsenin yüzüne bakmadığı yükselince işte bak gördünüz mü yükseldi denilen ürünler.Yükselmeden önce bunu diyebilen var mı? Apple için de aynı hatta Tesla için de.Zamanında bunlara bitti battı bile deniliyordu.
Başlık şu olmalı: "Bu ülkede yaşamasaydık her gün kenara atabileceğimiz parayla neler alabilirdik" |
Saçma bir haber, herkes aynı şeyi yapsaydı zaten Apple hisseleri o kadar çıkmazdı.
|
Hisse aldıkça değeri yükselir. |
Hayat olsaydı etseydiklerle yaşansaydı şimdi Allah bilir neler olurdu neler yaşanırdı yada yaşanmazdı.
|
Sürekli bunun yerine şunu alsaydınız şöyle zengin olurdunuz böyle kral oldunuz falan filan güzellemelerini milletçe ne zaman terk edeceğiz acaba..
|
Benzer içerikler
- whatsapp durum video kalitesi düşüyor
- instagram keşfet sıfırlama
- tiktok keşfet saatleri
- telefon numarasından sosyal medya hesabı bulma
- instagram efekt arama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X