Şimdi Ara

10 yıl kullanmak üzere bir araç alacak olsanız tercihiniz ne olurdu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir - 14 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
3
Favori
11.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • malum ülkemizde her şey yenisiyle, daha iyisiyle değiştirmek giderek zorlaşıyor.Uzun seneler binmek için bir araç almak isteseniz sizin tercihiniz nasıl bir modelden yana olurdu?

• Mitsumu kullanamiyormus turboyu?

2006 da daha o yerlere goklere sigdiramadiginiz avrupa markalarinin onde geleni tok kapi sesli olani, 8v hitler motor satarken mitsubishi turkiye de 1.5 150 hp turbo colt czt satiyordu,

Keza turbo konusundaki yetenekleri icin evo desek yeter de artar herhalde.

Kullanmamayi tercih etmek ile kullanamamak ayri seyler.

Verimlilik sirf anlik tuketim değildir motorun omru boyunca toplam masrafida verimlilige girer yani ne kadar tuketip ne verdigi dir verimlilik te olcut.

Tukettigide litre degil paradir motorun genel olarak.

Bu baglamda turbo motorlar asla atmosferik kadar verimli olamazlar zira hassastirlar ariza cikarmaya meyillidir.

Atmosferik ise suyunu yagini koy omur boyu tikir tikir calisir.

Ben tuketiciyim, zengin de degilim, arabaya sacacagim parayi cocuguma harcamayi tercih ederim varsin vites saliseler icinde degismesin zaten kimsenin buna ihtiyacı yok yaris yapmıyorsa, varsin yokus yukari 2bin degilde 4 bin devirde ciksin yokuslar sonsuza dek surmuyor cok sukur, altinizdaki iyi bir atmosferik ve uyumlu bir sanzimansa turbo olmadan da gayet mutlu mesut yasarsiniz.

Ustelik gelecekte turbom bozulacak, intercoolerim tikanacak, lspi sorunlari yasayacagim, motorum yag yakacak gibi dertleriniz olmadan.

Hayirli gunler
    Atmosferik araç ile alıp veremediğiniz nedir?

Alan memnun satan memnun? Zorla satmıyorlar değil mi, alan da biliyor ne aldığını.

Ülkemizde LPG gerçeği var, araçların "%40'ı" tüplü, zevkine alınmıyor yani atmosferikler. Markalar da talebe göre araç getiriyor.

Misal hondayı çok eleştiriyorlar atmosferik diye, e adamlar dizel de sunuyor, 182 hp turbo da? Zaten her marka-modelin dizeli var, LPG takacak adam da atmosferik alıyor. LPG ile işi olmayan küçük hacim turboya yönelebilir onu da başka markalar sunuyor.

Toyota'nın da çok hoş 132 hp atmosferiği var babalar gibi gidiyor araba. Herkes düşük devir torku aramıyor yani, takıyor tüpünü, hem basınca gidiyor hem de az yakıyor. Yeni kasada 1.2 turbo da sunarlar.

Yepyeni focus çıktı mesela 1.5 atmosferik satıyor adamlar. O yönde talep görmüşler demek.

Tepki koyacağımız şey atmosferik motor olmamalı. Avrupada full hava yastıklı, aktif güvenlik donanımlı araba satarken buraya kabak 2 hava yastıklı araba gönderenler olmalı. Şükür esp zorunluluğu var da bazı markalar onu da çalmıyor...
  • 2015/16 Outback
  • Megane

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corolla

• Daha çok şehir içi kullandığım için alırken az yakması ve çok küçük olmaması önemliydi
    Tercihim turbo beslemeli 1.2 TSİ rapid oldu ayda ortalama şuan 400 KM yapıyorum , kullanması kolay nispeten diğer benzinli araçlara göre az yakıyor.

Sıfır aldığım için perte çıkmadan satmayı düşünmem araç fiyatları şuan bu haldeyken

Yine alacak olsam yine aynı arabayı alırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 2 Ocak 2019; 14:52:9 >
  • Volvo S90 veya V90

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farketmez hepsi aynı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç şehir dışına çıkmayacaksam otomatik bir Japon tercih ederdim yalnız robotize şanzıman değil tabii ki.
  • Benim tercihim, manuel vitesli Hyundai olurdu kesinlikle.
  • sadece şehirler arası yollarda kullanmak için almış olurum ve c4 grand picasso yeni adıyla c4 grand tourer olurdu. niyetim o para olsa tabi
  • 3 yılda bir yeniden tasarlananları çıkarsan vw dahil elde bir şey kalmıyor bu durumda mecburen premium.
  • 2016 SuperB alırdım 10 sene rahat gider.
  • Çok genel yazmışsınız. bütçeniz nedir, hangi sınıfta bir araç bakıyorsunuz, suv sedan hb ve sw hangi kasa tipi olsun istiyorsunuz, dizel ya da benzinli, otomatik ya da manuel ? bunlar olmadan tavsiye vermek çok zor.
  • bütçeye,beklentilere göre:
    5.20d > 3.20d > insignia > mondeo > megane > focus > clio.
  • 10 yıl kullanacaksam mazda6 bulurdum sorunsuzca binerdim. 2litre mtv fazla derseniz levorg bakardım. O da mı olmadı 1.6 otomatik full corolla. Hybridi gelirse hybrid versiyonu alırdım.

• 10 yıl kullanacaksam mazda6 bulurdum sorunsuzca binerdim. 2litre mtv fazla derseniz levorg bakardım. O da mı olmadı 1.6 otomatik full corolla. Hybridi gelirse hybrid versiyonu alırdım.

• Dsgli polo

• b segment: jazz
    c segment: mazda 3
    d segment: insignia

Ben bütçeme göre uzun süreli kullanımım için bu araçlara yönelirdim...
  • Japon araçlarından herhangi biri.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.