Şimdi Ara

neden insanlar kendi arabasının fanatikliğini yapar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İnsanların beğenerek aldığı, severek kullandığı araçlara bilir bilmez "teneke", "çöp" tarzı saygı yoksunu saçma sapan yorumlar yapanlar var. Aracın sahibi de doğal olarak savunma moduna geçiyor. Ondan sonra tartışma kavgaya dönüşüyor.

Birisi beğeniyor, bir araç satın alıyor, paylaşmak için konu açıyor, "o tenekeye o para verilir mi, onun yerine xxxx marka araç alsaydın (kendi aracı), xxxx marka şöyle iyi, böyle iyi" şeklinde saçma sapan şeyler yazan, kendi kullandığı aracı ve markayı dünyanın en iyisi olarak görenler var.

Herkesin öncelikleri farklıdır, kimisi için aracın tasarımı önemlidir, kimisi için donanımı, kimisi için fiyatı, bu önceliklerine göre beğenmiş, seçimini yapmıştır. Saygılı olmak gerek.

Sadece bir markaya saplanıp olur olmaz her konuda o markayı önerip, yüceltmeye çalışanları, belli markaları her fırsatta yerin dibine sokmaya çalışanları aşağı yukarı zaten hepimiz biliyoruz, ben onların yazdıklarını pek ciddiye almıyorum, gülüp geçiyorum.

Zira 6 yıldır ben de bir "çöp" sahibiyim
    Fazla takmamak lazım. He deyip geçeceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: deBergerac

sıfır araba almak için araştırıyorum bir süredir. bu konuda en populer forum olan donanımhabere de bu nedenle üye oldum.
    günlerdir mevcut konuları okuyorum, yeni konu açıyorum fakat kullanıcılardan bir şeyler öğreneceğime, bilgileneceğime iyiden iyiye aklım karıştı.
    yüzlerce model var piyasada tamam, herkesin zevki de farklıdır bu da tamam ama bu zevkler tasarım ve konfor gibi göreceli durumlar için geçerli değil midir?
    güç, performans, güvenlik, yakıt tüketimi gibi konular kişiden kişiye bu kadar farklılık gösterebilir mi?

Herkes kendi arabası neyse onu öneriyor, onu göklere çıkartıyor.
    birinin "beş para etmez, hayatta binmem, kimseye önermem" dediği arabayı bir başkası "sınıfının en iyisi, mükemmel ötesi, eşsiz" falan gibi yüceltebiliyor.

Az çok insan psikolojisinden anlarım; insan yüksek bedel karşılığında aldığı bir şeyi her geçen an daha da içselleştirir ve ona biçtiği değer giderek artar. onun kusurlarını daha az, iyi yanlarını daha çok görmeye başlar.
    Fakat bu duygunun boyutu abartılırsa fanatizme dönüşür.
    tamam sahip olduğun ürünün mevcut ve aşikar kusurunu görmezden gelebilirsin ama başkasına da aynı ürünü önerirken bu kusuru söylememek, yokmuş gibi davranmak nedir?

Sanırım biraz da şansa bırakıp "teknik veriler"e güvenerek bir kaç gün içinde alacağım arabamı.
    Herkese ve her görüşe saygıyla...

Kendisinin fanatikliğini yapar da ondan...

• Kendisi araştırmıştır ve kendince en mantıklı gelen aracı almıştır. Doğal olarakta bu araştırma neticesindeki tecrübelerine dayanarak kendi aracının en iyi olduğunu sanırlar.
    Ayrıca bunda Ülkemizin Orta Çağ zamanını aratmayan vergi politikası nedeni ile haddinden fazla olan otomobil fiyatlarıda eklenince mini bir servet ödeyerek satın aldığı araçlara tapan insanlar oldukça fazladır.

Herkes kendi öz eliştireye sahip, Objektif bir bakış açısı ile yetişmiş olamıyor. Bana göre kullandığı aracı körü körüne savunan kişiler Cehalet karanlığından kurtulamamış insanlardır.
    Bu tür insanlardan hayatın her alanından uzak durmaya çalışırım.

Hiç bir şey beni kendi inançları uğruna gözleri kör bir insan kadar korkutamaz.
  • Kişinin kendine güveni gerçekte tam değildir ve ancak o nesne ile birlikte iken farklı bir özgüven duygusu içine girer .Sonuçta kraldan çok kralcı olur.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.