Şimdi Ara

Neden iPhone'ların fiyatları bu kadar yüksek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
2.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçtiğimiz sene 3gs 32 gb 1250 ye alınırsa..
    Bu sene 1000 tl ye satılırsa... Ve bu telefonsa...
    O yüzden fiyatı böyle...

Reklam, APPLE kasasında fazladan 50 milyar doları olması, tok satıcı olması. İOS un tekel olması. Vs vs gider bu..

Kitabı yazılacak pazarlama ve REKLAM stratejisi.. Silikon vadisi avantajı. Ayrıca foxcoon desteği ve kalitesi.
  • Su an ikinci elde 900TL'ye 3GS 16Gb yurtdışı alabilmek mümkün. 1000 liraya da 32gb. Türkiye piyasasına göre böyle bir cihaz için bence çok yüksek bir deger değil. Amerika'da olsak 600 liraya alirdik ama sıfırı zaten burdan %50 ucuz. Bence fiyatlar gayet normal :) iPhone 4 fiyatları çok uçuk ama. O da karaborsa olmasindan kaynaklaniyor :) bi operatorler satisa sunsun fiyatlar olması gerektiği seviyeye inecektir.
  • Kaçımız iphone veya ipod unu donanıma bakarak alıyoruz ki ?
    Apple cihazlarını adam eden işletim sistemidir.
    Yoksa kamera 3.2 mp olmuş video çekmiyomuş önemi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: konman4245

Kaçımız iphone veya ipod unu donanıma bakarak alıyoruz ki ?
    Apple cihazlarını adam eden işletim sistemidir.
    Yoksa kamera 3.2 mp olmuş video çekmiyomuş önemi yok

Doğru ve gercek olan nokta işte bu.
  • birinci eli pahalı olduğu için ikinci eli de pahalı olabilir mi mert1907?

1700TL'ye aldığın cihazı 2 sene sonra 350'ye satar mısın sen?
    nokia 5800 ile karıştırmayalım lütfen iphone'u
  • böyle anlaşılmaz, eline alınca anlaşılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Relapse_
    iphone alacağıma dandik tel+ipod touch alırım daha mantıklı

+1 dandik tele de gerek yok iphone 4 alıcağıma, 3gs+itouch 3g alırım daha iyi
  • amerikada 600 dolara iphone 4g satıldığını düşünürsek aslında pahalı olmadığını anlarız.
    türkiyede satıcılar pahalıya satıyor bence
    bi de operatörler cihazı satsın fiyatı düşer diyen bir arkadaş var ki iş türkcelle kalsa yediğimiz kazıklarla kıvranır dururduk. süreyya ciliv'e sevgilerle
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

iphone'un bence pahalı olması ve fiyatının kolay kolay diğer telefonlar gibi çabucak düşmemesinin tek nedeni içerisinde barındırdığı işletim sistemi,
    başka da bir şey değil.

Kesinlikle. + 999
  • Çünkü O İPHONE
  • Iphone hic kullanmadim..2.el fiyatinin yuksek olmasi bence cok iyi birsey..keske her urun boyle degerini korusa..2.el satan adam niye zarar etsinki?? onun parasi para degilmi.. sirf bu yuzden bile iphone alinir..guvenle model yukseltebilirsin..cunku nokia ya da samsung gibi elinde patlamaz..bu 2 marka sadece cahil cuheyla capulcu telefonculari zengin etti (sozum meclisten disari)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert1907

Sırf bi işletim sistemi yüzünden çok abartılıyor fiyatı.Kabul ediyorum ios birçok sisteme göre stabil,iphone'ların görünüşleride karizmatik ama bu fiyatlarının o kadar yüksek olmasını gerektirmiyor.Bide ikinci el iphone satan kullanıcıların neden yüksek sattığını tahmin edebiliyorum.Adam o kadar para verip bi hevesle alıyor cihazı,sonra pek bi numarası olmadığını farkediyor,satacağı zamanda o kadar para verdik şimdi ucuza gitmesin diye yüksek fiyattan satmaya kalkıyor.

Artık bu tür şahıslardan bıktım usandım. Fiyatını haketmiyorsa almazsın olur biter. Hakettiğini düşünen de alır. Bende 3g vardı sattım HD2 aldım sonra onu satım wave aldım ama hala 3g yi bile sattığıma pişmanım. Şimdi de İ4 operatörlerin çıkarmasını bekliyorum. Yorumlarınız çok ilginçgerçekten: işletim sistemi stabil, her türlü uygulaması fazlasıyla var ve ucuz, karzmatik, kullanımı kolay diye tarif etmişsinz ve hala bi numarası yok diyebiliyorsunuz. Adamlar 3 yıl öncenin cihazını bile hala düşünüp nasıl hızladırırız diye güncellemeyi ona göre planlıyor. Bütün şirketlerin imrenerek baktığı bir cihazı siz olsanız kaça satardınız merak ediyorum.
    Bırakın bu işleri artık
    Not: eski model 2. eli tuluyor ki yüksek fiyata gidiyor demek ki bir ani hevesle alınan cihaz değilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vertiqo -- 10 Eylül 2010; 12:23:32 >

• Arz ve talep

Mercedes B Class ve Hyundai i30 u yanyana koyalım.
    Kullanılan malzemenin değerlerine bakalım.
    Biri $5000 diğeri $4000.
    Arabalar o şekile gelinceye kadar olan ArGe
    ve pazarlama masrafları üzerine binincede bayiideki fiyatlara geliyor.
    Sadece malzeme ve özelliklere bakarak fiyat biçmek biraz acemice olur.

Ne kadar ekmek o kadar köfte.
    Üç kuruşa beş köfte olmaz.
  • iphone lar 2.elde diğer markalar kadar zarar ettiriyor.sıfır fiyatı ile 2.el fiyatı arasındaki miktar bazılarına az geliyor bunun nedenide telefonun çok pahalı olması.1700 alan adam 1000 e satıyor.kendi kendini kandırıyor çok zarar etmedim diye.başka markalarda ki ürünler zaten bu fiyatlarda olmuyor.
  • Ben de ilk başlarda Anti Iphone culardandım.. HTC en iyisi diye atıp tutardım.. sonra iki cihazı da kullanan birkaç kişiyle görüşüp inceleme fırsatı bulunca şunu anladım ki. farkı detaylarda saklı. Samsung Wave Iphone un tüm özelliklerini kullanmayacak birine yetecek bir cihaz. HTC Win6 bir cihaz ama şarj sorunu sinir edecek cinsten ve 4.3" ekran ve ebatları bence fazla abartılı. herşeyin azı karar fazlası zarar. Iphone 3gs ise yıllarca görüntülü konuşma özelliği olmaması benim gözümde telefona komik vasat bir eksiklik gözüyle bakmışımdır (halâ daha öyle). neyse sonuç olarak Iphone 4 benim için piyasada alınabilecek en iyi telefon. (Apple geliştirdiği teknolojileri öncelikli amerikan ordusu ve nasa için kullanıyor).
    fiyatı neden yüksek sorusuna ise HTC HD2 veya Samsung Wave ile özelliklerini karşılaştırırsanız fiyatlarının aynı olduğunu görürsünüz. aynı fiyat marjında neden Iphone almiyim ki.. (TR de resmi Aplle store olmamasından kaynaklanan fahiş fiyatları da hesaba katın)
    yukardaki örnek gibi Chevrolet Cruze ile Passat Donanımları hemen hemen aynı. ama aralarında iki kat işçilik var fiyat farkı var. satarken de Cruze çok değer kaybediyor ama Passatı değerinde satabiliyorsunuz.. çünkü alıcısı var.

• 2.el iphone mu yoksa sıfır 5800 mı diye arada kalmışlığım olmuştu.iphone tercihini kullandım 2 katı para olsada şimdi arada kaldığıma pişmanım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

iphone'un bence pahalı olması ve fiyatının kolay kolay diğer telefonlar gibi çabucak düşmemesinin tek nedeni içerisinde barındırdığı işletim sistemi,
    başka da bir şey değil.

en güzel yorumlardan birisi
  • Türkiye'de sıfır fiyatının uçuk olması nedeniyle telefonu alan birisi,satacağı zamanda kendi kendine düşünüp o kadar para vermeninde piskolojisiyle 2.elde kafasına göre fiyat seçiyor.Bi iphone 2G ilanına bakmıştım bi ara netten,telefonun değişmeyen parçası kalmamış ekran,kasa,kapak vs ama adam 550 lira fiyat çekmiş.İphone alırken bencede insanlar kamerasına,video çekip çekmemesine bakmıyor oyun uygulama birazda tip olsun diye bakıyorlar bu yüzdende adam gibi kamera vs daha yeni 4 de geldi cihaza.Bence piyasada gereksiz bir beklenti oluşturulmuş.Yani iphone ise pahalı olucak,iphone ise karizma,iphone ise en iyi telefon vs.Bu yüzden alacak insanlarda,satacak insanlarda yüksek fiyat çekiyorlar.Bende istemem 1700 liraya aldığım bi telefonu 350 liraya satmayı ama burda anormallik cihazı alırken başlıyor.1700 lira ne demek?Cebinden çıkarırken düşse güme gitti o para.Bana kalırsa sıfırının fiyatı düşmeden ikinci el fiyatıda düşmez.Hem iphone kullananlar kendilerinide kandırıyorlar.2G,3G,3Gs modellerinde görüntülü konuşma yok,kamera 2mp,3.2mp,kamerada flaş yok aynı şekilde nette de flaş içerikleri göremiyorsun.İphone 4 de kamera flaşı düzelttiler ama hala webde flaş içerikleri göremiyorsun.İphone 4 de ön kamerayı sadece wifi üzerinden kullanıyorsun bildiğim kadarıyla.Yani bu tür eksikliklere rağmen bi cihazı alıyorsun o kadar para verip ve daha sonra çıkıpda işte ben bu kadar para verip aldım şu şu şu yok diyemiyorsun gerçi beklemiyorumda öyle bişey.Herkezin parası kendine karışamam ama bi cihaz alırkende o cihazın + ve - lerini yan yana koyarak alırım.Eğer - ler ağır basıyorsa almanın ne anlamı var.Sonrada ikinci elde o verdiğin parayı göze alarak yüksek tutuyorsun.Aslında dediğim gibi sorun sıfırının yüksek olması.

• Kullanmadan bilinmez. Ben de önceden böyle düşünüyordum. Kullandıkça anlaşılıyor fark. Başka telefonlarda da aynı özellikler bar gibi gözüküyor belki ama bu kadar rahat hiç biri kullanılamıyor. Yalnızca kağıt üzerinde var.
  • Bence o eskidendi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.