Şimdi Ara

Neden Jailbreak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
5.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sakin ol şampiyon..bukadar agresiflik itici yapmış sizi,öncelikle bir kişisel sebepler olabilir buna saygı duymayı öğrenin.Burada kimse sizi bilgisiz dememiş ve kimse size bitirdiğiniz okullarida sormamış.k.bakmayın ama bu tavrinizla insanların size cevap verme tenezülünde bulunması bile bu forumdakilerin büyüklüğüdür..
    Edit:sonradan farkettim üyelik fakemiş kışkırtma amaçlı acmış eleman yoksa düzgün egitim almış biri aldığı eğitimle insanları küçük görmeye çalışarak küçülmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panelci -- 13 Mart 2012; 20:08:08 >
  • liselisin,3310 sahibisin,ailen iphone almıyor ve bunun suçlusu buradaki insanlar
    Sende Haklısın.
  • -Neden jb?
    -Uygulamalari bedava yuklemek icin.

Umarim tatmin olmusundur
  • Sbsetting
    Multifl0w
    Fiveicondock
    İconoclasm
    Moreiconfolder
    Noiconname

Vs gibi iphonun degerine deger katan yazilimlar icin.

Bi ornek vardi ferrarin var ama 200 basamiyorsun diye. Jb ile 400 u görüyoruz. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: postal58

Jb yapanlarin %98 i uygulamaya para vermemek icin yapiyor. Aksini dusunenin aklindan suphe ederim

Ben
    zephyr
    Activator
    Sbsettings
    iFile
    Winterboard gibi tweakler icin yapıyorum, hala uygulama satın alıyorum . Problem?
  • quote:

Orijinalden alıntı: neoorog

O kadar para verdikten sonra bir de uygulamalara para vermek zor geliyor hepimize.

Kendi adına konuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

Cevap bekleyene kadar forumu araştırmanız yeterli olacaktır. Cydia bağlığına bakın, üşenirim derseniz buyrun:
    http://forum.donanimhaber.com/m_47414651/tm.htm

Forumda hepsi için bilgi var. En azından googleda "jailbreak nedir" "en iyi jailbreak uygulamaları" yazpıp bilgi sahibi de olunabilir. Jailbreak parasız uygulama kurmak değildir.

+1907
  • Arkadaşlar eğer tekrar ilk yazdığımı sakin okursanız kimseyi küçümseme veya kışkırtma niyetim yok diye üstüne basa basa yazmışım:

quote:

Arkadaşlar bir şeyi çok merak ediyorum Jailbreak sizin için neden bu kadar önemli? 1500-2000tl ve üzeri para verdiğiniz bir cihazdan beklentileriniz nedir?

bu birinci sorum.

İkinci soru olarakda:

quote:

Okadar para harcayıp birilerinin marifetlerine güvenerek birşeyler çıkaracakda bikaç logo değiştirip zil sesi yüklemek veya iconların resmini değiştirmekmi?

Genelde bu forum dahil olmak üzere bütün konulara bakın (Elinizi vicdanınıza koyarak cevap verin!) yok bu nasıl yapılır yok şu nasıl değiştirilir gibi sorular var arkadaşlar eğri oturup doğru konuşmak gerekirse istisnalar kaideyi ozmaz ama iddia ediyorum jailbreak yapan birçok insan sadece ücretsiz program indirmek için jailbreak arıyor ve birçoğuda beceremiyor ya bidaha para vererek jailbreak yaptırıyor yada satıyor... Soru soranlar 90% cevap soruna cevap verebilenler 10%.

Somut örnek olarak http://forum.donanimhaber.com/m_56627599/mpage_4//tm.htm#58651824 Jailbreaksız operatör logosu degiştirmek için bir konu vardı ve son çıkan ios5.1 için bütün operatör logolarını editleyip ios5.1'e uyarladım. Konuyu görüntüleme 5957 kez Ceavp sayısı 231. Malesef konuyu açan arkadaşımız ben logolrı editledikten sonra dosyaları ilk postinge taşıdığı için o zamanki yazıyı size sunamıyorum aynen su yazılıydı vodafone logosu olmaz çünki apple türke vodafonenin operatör ayarlarını kendi sayfasında sunmuzor o yüzden *.ipcc file yoktur ben yeni ios'e göre yinede uyarladım. Ve benim postingden sonraki sorulara bakın hala nasıl yapılır diye soran var... Okumasını bilmeyen araştırmayan ben değilim ben okumasınıda sormasınıda öğrenmesinide çok yi bilirim. Ama yinede takdir sizin ben bişey bilmiyor olayım :p

Üçüncü soru olarakda:

quote:

Bir dünya belkide hiç kullanmadığınız ücretli programları yüklemekmi? Yoksa çok parası olupta pahalı bir oyuncakmı kullanmak?

diye sormuşum. Şimdi hakikatla konuşalım yüklenen bi dünya programdan kaçı kullanılıyor? Varmı var bulunsun mantalitesiyle bir çok program yükleniyor. Bu banamı düşmüş hayır! Niye veya niçin diye kimseye hesap sormadım merak ediyorum dedim!?! Sorun nerde?

Ve son olarakda biçok çok bilenler içinde alta not geçdim:

quote:

Kimseyi burda kışkırtmak gibi veya yargılamak gibi bir niyetim yok sadece merak ediyorum...

Şimdi takdir sizin! Yazdıklarımda olumsuz ne var? Yok bişeyden anlamıyormuşum Yok tahsil geçmezmiş Yok fake accountmuş kılmış tüğmüş?!? Bumudur forum anlayışı? bumudur fikir paylaşmak bumudur medeni şekilde paylaşmak?

• quote:

Orijinalden alıntı: custundag

Arkadaşlar eğer tekrar ilk yazdığımı sakin okursanız kimseyi küçümseme veya kışkırtma niyetim yok diye üstüne basa basa yazmışım:

quote:

Arkadaşlar bir şeyi çok merak ediyorum Jailbreak sizin için neden bu kadar önemli? 1500-2000tl ve üzeri para verdiğiniz bir cihazdan beklentileriniz nedir?

bu birinci sorum.

İkinci soru olarakda:

quote:

Okadar para harcayıp birilerinin marifetlerine güvenerek birşeyler çıkaracakda bikaç logo değiştirip zil sesi yüklemek veya iconların resmini değiştirmekmi?

Genelde bu forum dahil olmak üzere bütün konulara bakın (Elinizi vicdanınıza koyarak cevap verin!) yok bu nasıl yapılır yok şu nasıl değiştirilir gibi sorular var arkadaşlar eğri oturup doğru konuşmak gerekirse istisnalar kaideyi ozmaz ama iddia ediyorum jailbreak yapan birçok insan sadece ücretsiz program indirmek için jailbreak arıyor ve birçoğuda beceremiyor ya bidaha para vererek jailbreak yaptırıyor yada satıyor... Soru soranlar 90% cevap soruna cevap verebilenler 10%.

Somut örnek olarak http://forum.donanimhaber.com/m_56627599/mpage_4//tm.htm#58651824 Jailbreaksız operatör logosu degiştirmek için bir konu vardı ve son çıkan ios5.1 için bütün operatör logolarını editleyip ios5.1'e uyarladım. Konuyu görüntüleme 5957 kez Ceavp sayısı 231. Malesef konuyu açan arkadaşımız ben logolrı editledikten sonra dosyaları ilk postinge taşıdığı için o zamanki yazıyı size sunamıyorum aynen su yazılıydı vodafone logosu olmaz çünki apple türke vodafonenin operatör ayarlarını kendi sayfasında sunmuzor o yüzden *.ipcc file yoktur ben yeni ios'e göre yinede uyarladım. Ve benim postingden sonraki sorulara bakın hala nasıl yapılır diye soran var... Okumasını bilmeyen araştırmayan ben değilim ben okumasınıda sormasınıda öğrenmesinide çok yi bilirim. Ama yinede takdir sizin ben bişey bilmiyor olayım :p

Üçüncü soru olarakda:

quote:

Bir dünya belkide hiç kullanmadığınız ücretli programları yüklemekmi? Yoksa çok parası olupta pahalı bir oyuncakmı kullanmak?

diye sormuşum. Şimdi hakikatla konuşalım yüklenen bi dünya programdan kaçı kullanılıyor? Varmı var bulunsun mantalitesiyle bir çok program yükleniyor. Bu banamı düşmüş hayır! Niye veya niçin diye kimseye hesap sormadım merak ediyorum dedim!?! Sorun nerde?

Ve son olarakda biçok çok bilenler içinde alta not geçdim:

quote:

Kimseyi burda kışkırtmak gibi veya yargılamak gibi bir niyetim yok sadece merak ediyorum...

Şimdi takdir sizin! Yazdıklarımda olumsuz ne var? Yok bişeyden anlamıyormuşum Yok tahsil geçmezmiş Yok fake accountmuş kılmış tüğmüş?!? Bumudur forum anlayışı? bumudur fikir paylaşmak bumudur medeni şekilde paylaşmak?

Kanka bosver bunları , gel fruit ninja oynayak :D

İphone'dan , samsung galaxy'e olmuyo ama :D

• jb keyif için önemli. o kadar para verdiğimiz cihazdan daha fazla keyif almak isteyebiliyoruz. şahsen tüm işimi görse pratiklik sağlaması ve cihazı karıştırmak hoş bir şey. torrent indirmek ilginç olabiliyor.
    dediğim gibi tamamen keyif, ve bunun için de değer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawyerzzz

Olay sadece ücretli programların beleşe temin edilmesi değil kesinlikle.
    Bence JB İphone'un kullanımını kolaylaştırmak için son derece gerekli.Iphone ve IOS iyidir hoştur stabildir ama biraz kalastırIphone'da gelen çağrıyı meşgule atmak bile diğer telefonlara göre çok zor mesela.
    JB sayesinde telefonunuzu daha kullanışlı ve seri bir cihaza dönüştürebiliyorsunuz.

Çok güzel anlatmışsın, ayrıca jb yapma amacı ücretsiz uygulama indirmek olanları (emek hırsızlarında) kınıyorum.
  • @myfranco

dostum cihazla yaptıkların ve kullanım tarzın cidden jailbreakı gerektiriyor zaten sanada olumsuz birşey yazmadım sanırım benim soruş tarzımı anlamadın veya soruş şeklimde asıl neyi sormak istediğimi anlatamadım o yüzden araştır gibi oku gibi cevap yaymışın. Asıl jailbrakenin amacıda o apple'den bağımsız emeğin karşılığını apple ile paylaşmak istemeyen developerler tarafından kurulmuş bir topluluk. Şunda hemfikirizki ne cydiayı yapan nede orada emek veren insanlar kaçak illegal program yüklensin diye kurmadılar. Senin kullanma tarzına jailbreak gerekli ama iddia ediyorum türkiyedeki iphone kullanıcılarını göz önüne alırsak 10%u geçmez.

Benim mantığımın basmadığı bir insan locked iphone 1500-2000tl gibi rakamlara alırda nasıl birileri kırcak ümidiyle bekler ve 70%i jailbrak uğruna softunlocklu telefonunun basebandini bilinçsizlik yüzünden ipod haline getirir. Ve sonra bekler ha bugün açılcak ha yarın açılcak diye. Gevey ve benzeri kartlara çok para vererek alır ve bidahaki güncellemede tekrar yeni kart?!?

Neyse anlaşılan şu ki forumda dolaşan o kadar suskun insan gibi arada bir girip okuyup bir şeyleri okuyup bilgiyi paylaşmadan çıkmak gerekiyormuş. Yani hep bana hep bana. Bi sana bi bana devri çoktan bitmiş yazık...

• quote:

@myfranco

dostum ben yurtdışınde eğitim görmüş ve bigisayar mühendisiyim!!! Burada birçok insan iphone ne olduğunu bilmezken ben USA'dan kendim getirdim ve ilk günden beri kullanıyorum. Aklına gelebilecek her türlü telefon sahibi oldum ve inan benim elektroniğe harcadığım kadar para kimse harcamasın Tür. Ben konuya hakim olmadığımdan veya cydianın jailbrakın ne olduğunu bilmiyor değilim rahat ol sen!!!

Merak ettiğim insan simkilitli bir telefona o kadar para verirde telefonum ne zaman kırılcak ne veya nasıl yapmam gerekiyor. Şu çıkcakmış bu yapılcakmış diye speküle edenlere soruyorum sorumu merak ettiğim için. Aç sahibinden'i bak kaç tane netlogu olan telefon var yok ben beceremedim yok gevey çıkcakmış yok anlayan varsa felan...

bu nasıl bi ego ve kendini beğenmişliktir ya. amerikadan ilk iphone'u getirmişsin elektroniğe çok para harcamışsın ama "neden jailbreak" gibi saçmasapan bir konu başlığı açıyorsun forumda kaç defa tartışıldı bu. merak ediyosan google'a yazarsın öğrenirsin jb'in marifetlerini. isteyen istediği gibi kullanır telefonu.

edit: ben de sonradan farkettim fake üyelik olduğunu. konuşmaya prim vermeye bile değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shad0w -- 13 Mart 2012; 21:28:55 >

• Soyle dusunebilirsiniz,

Dunyanin en iyi restaurant'indasiniz, (Apple) mutfakta dunyanin en iyi ascisi var.(Apple Kullanici Arayuzu ekibi) Size bir yemek hazirliyor ve icinde olmasi gereken malzemeleri, her malzemenin icinde ne kadar olacagini dunyada en iyi o biliyor.(iOS) Restaurant ise yemegin hangi tabaga koyulacagini, nasil servis edilecegini cok iyi biliyor. (AppStore)

Ama siz diyorsunuz ki, ben yemegimin herseyini degistirmeyi seviyorum, daha cok tuz daha az biber vs vs istiyorum, baska bir tabak istiyorum, ne yapacagim bu durumda?

Cevabiniz Jailbreak.

Veya diyorsunuz ki, yemege o kadar para verdim, bi de tatliya para mi vericem, gidip caliyorsunuz, HIRSIZSINIZ, hirsizlik icin careniz yine..
    Jailbreak

Olay bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 13 Mart 2012; 21:32:15 >
  • Hani fandroidler bağırıyor ya orda burda, kısıtlı telefon, sadece belli başlı şeyleri yapabiliyosunuz vs diye. JB telefona özgürlüğünü kazandırıyor. Cydia dediğimiz hadise basit bir iPhone'u bir canavar haline getirebiliyor. En basitinden Zephyr kullanıyorum (aynı örneği activator için de uygulayabiliriz) JB'siz kullananlar uygulamadan çıkmak için ana ekran tuşunu bozarken, ben bi parmağımla ekranın aşağısından tutup yukarı doğru sürüklediğim zaman uygulama çok estetik bir şekilde kapanıyor. bunun için bile JB yapabilirim çünkü çok alıştım, restore ettikten sonra telefonu JBsiz olduğunu unutup bir süre uygulamalardan çıkmak için parmağımı ekranın aşağısından tutup sürüklüyorum yukarı doğru eheh. Uygulamalar falan işin formalitesi, ben inanmıyorum kimsenin bedava uygulama için JB yaptığına. Jailbreak Cydia'dır. Ve uygulamaları bedava indirmek için bile cydia'dan indirmeniz gereken bir program var. Notification center'ımda olan WeeFlashlight uygulaması bile JBsiz kullanan birine parmak ısırtabilir (:

• quote:

@myfranco

dostum cihazla yaptıkların ve kullanım tarzın cidden jailbreakı gerektiriyor zaten sanada olumsuz birşey yazmadım sanırım benim soruş tarzımı anlamadın veya soruş şeklimde asıl neyi sormak istediğimi anlatamadım o yüzden araştır gibi oku gibi cevap yaymışın. Asıl jailbrakenin amacıda o apple'den bağımsız emeğin karşılığını apple ile paylaşmak istemeyen developerler tarafından kurulmuş bir topluluk. Şunda hemfikirizki ne cydiayı yapan nede orada emek veren insanlar kaçak illegal program yüklensin diye kurmadılar. Senin kullanma tarzına jailbreak gerekli ama iddia ediyorum türkiyedeki iphone kullanıcılarını göz önüne alırsak 10%u geçmez.

Benim mantığımın basmadığı bir insan locked iphone 1500-2000tl gibi rakamlara alırda nasıl birileri kırcak ümidiyle bekler ve 70%i jailbrak uğruna softunlocklu telefonunun basebandini bilinçsizlik yüzünden ipod haline getirir. Ve sonra bekler ha bugün açılcak ha yarın açılcak diye. Gevey ve benzeri kartlara çok para vererek alır ve bidahaki güncellemede tekrar yeni kart?!?

Neyse anlaşılan şu ki forumda dolaşan o kadar suskun insan gibi arada bir girip okuyup bir şeyleri okuyup bilgiyi paylaşmadan çıkmak gerekiyormuş. Yani hep bana hep bana. Bi sana bi bana devri çoktan bitmiş yazık...

şu cevabından anladığım kadarıyla senin olayın "neden jailbreak" değil. unlock, gevey vs. demişsin, ipod haline getirirmiş telefonu. benim telefonum simfree olduğu için istediğimi yükleyip, siliyorum. başlığı değiştirmeni öneririm, çünkü istediğin cevabı bu soruyla bulamazsın.

• quote:

@myfranco

dostum ben yurtdışınde eğitim görmüş ve bigisayar mühendisiyim!!! Burada birçok insan iphone ne olduğunu bilmezken ben USA'dan kendim getirdim ve ilk günden beri kullanıyorum. Aklına gelebilecek her türlü telefon sahibi oldum ve inan benim elektroniğe harcadığım kadar para kimse harcamasın Tür. Ben konuya hakim olmadığımdan veya cydianın jailbrakın ne olduğunu bilmiyor değilim rahat ol sen!!!

Merak ettiğim insan simkilitli bir telefona o kadar para verirde telefonum ne zaman kırılcak ne veya nasıl yapmam gerekiyor. Şu çıkcakmış bu yapılcakmış diye speküle edenlere soruyorum sorumu merak ettiğim için. Aç sahibinden'i bak kaç tane netlogu olan telefon var yok ben beceremedim yok gevey çıkcakmış yok anlayan varsa felan...

bu ne kendini beğenmişliktir ya. bilgisayar mühendisi olmuşsun ama daha forumda arama yapmayı bilmiyorsun. yardımcı olayım sanahttp://forum.donanimhaber.com/search.asp burdan ara bul jailbreak nedir, neden yapılır, ne gibi avantajları vardır
    uzun uzun yazıp cevap vermek isterdim ama belli ki bişeyleri merak edip öğrenmek için değil kendini beğenmişlik yapmaya gelmişsin buraya.

• bence bu konuya açan arkadaşta suç hiç kızmasın ama hem konuyu açıyor hemde kenara çekilip ortalığı bulandırmak istemem diyor kusura bakmayın ama jb yapmak kimseyi ilgilendirmiyor. kendisi apple çalışanımı yoksa iosa yazılımmı geliştiriyor bu kadar destekliyor apple anlamadım gitti. arkadaş kışkırtma gibi bir niyetim yok demişşin ama ortalık karışmış zaten burada :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacker_honour

bu ne kendini beğenmişliktir ya. bilgisayar mühendisi olmuşsun ama daha forumda arama yapmayı bilmiyorsun. yardımcı olayım sanahttp://forum.donanimhaber.com/search.asp burdan ara bul jailbreak nedir, neden yapılır, ne gibi avantajları vardır
    uzun uzun yazıp cevap vermek isterdim ama belli ki bişeyleri merak edip öğrenmek için değil kendini beğenmişlik yapmaya gelmişsin buraya.

Dostum sende konunun ilk 3 yazısını okuyarak iş olsun diye yazanlardansın!?! Konu benim ne olduğum değil bana akıl verceğine konuyu baştan aşağı oku inan belki daha faydalı olur...

• quote:

Üçüncü soru olarakda:

quote:

Dostum ben de merak ediyorum sen bütün bu JB li iphone kullanıcılarının yüklediği programların kaçının kullanılıp kullanılmadığını nereden biliyorsun? Muhtemelen bu senin başına gelen birşey.. yüklemişsin ama öyle durmuş işte.. var mı var... sonra silmişsindir belki.. bu durumda kendi soruna cevabı kendin verebilmen gerek diye düşünüyorum.

Bir diğer soru ise kendileri bişey yapamıyoken neden gidip bu cihazı aldılar ve birilerinin bişey yapmasını bekliyolar... çünkü bu cihaz unlock iken bile gayet kullanışlı ve çok işlevli.. ola ki birileri bişeyi kırar da işlerine yarar bi durum gelişirse, telefon vs özelliğini de kullanabilirler diye almış olabilir bu arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cezeryeyim -- 13 Mart 2012; 21:50:11 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.