Şimdi Ara

Neden Jailbreak? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
5.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: custundag

Arkadaşlar bir şeyi çok merak ediyorum Jailbreak sizin için neden bu kadar önemli? 1500-2000tl ve üzeri para verdiğiniz bir cihazdan beklentileriniz nedir? Okadar para harcayıp birilerinin marifetlerine güvenerek birşeyler çıkaracakda bikaç logo değiştirip zil sesi yüklemek veya iconların resmini değiştirmekmi? Bir dünya belkide hiç kullanmadığınız ücretli programları yüklemekmi? Yoksa çok parası olupta pahalı bir oyuncakmı kullanmak?

Kimseyi burda kışkırtmak gibi veya yargılamak gibi bir niyetim yok sadece merak ediyorum...

• JB yaptim. Asiri RAM tuketiminden dolayi sildim. Elmada takili kalma durumlari felan da oldu ugras babam ugras.

JB benden uzak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jb yapanlar ve yapmayanlar 2 ye ayrılır
    Sonra jb yapanlar da kendi içinde 2ye ayrılır
    detaylı ve bilinçli jb yapanlar , yüzeysel jb yapanlar. Yani biraz daha açacak olursak; jb köküne kadar kullanan biri için hayattor, vazgeçilmez unsurları bünyesinde barındırır ve kişinin bilgi dağarcığını telefona yansıtır
    Jb kullanan biri olarak , jb kullanmayan iPhone kullanıcılarının tellerini boşuna taşıdıklarını düşünürüm ve onlar adına üzülürüm çünkü her iPhone kullanıcısı jb mantığını kavuşmalıdır
    Bu telle geçirdiğiniz süre ve öğrenme dürtünüzle doğru orantılıdır.

• Ben atom mühendisiyim. Dağılabilirsiniz.
  • Neden Jailbreak?
    Çünkü telefonun özgür olması, telefonu istediğim gibi kişileştirebiliyorum. Şu anda cihazım da yüklü olan uygulamaların hiç biri AppStore de yok. Bu yüzden Jailbreak diyorum. Ha ücretsiz oyun ve uygulama için asla Jailbreak i kullanmıyorum. Uygulama ve oyunlarımı yine AppStore den indirmeye devam ediyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

quote:

Orijinalden alıntı: lawyerzzz

Olay sadece ücretli programların beleşe temin edilmesi değil kesinlikle.
    Bence JB İphone'un kullanımını kolaylaştırmak için son derece gerekli.Iphone ve IOS iyidir hoştur stabildir ama biraz kalastırIphone'da gelen çağrıyı meşgule atmak bile diğer telefonlara göre çok zor mesela.
    JB sayesinde telefonunuzu daha kullanışlı ve seri bir cihaza dönüştürebiliyorsunuz.

hayatımda ilk defa akıllı telefon kullanıyorum 3 ay önce windows 8 phone işletim sistemli lumia aldım. beğenmedim satıp android telefon aldım şimdide iphone'ye geçtim kuzenle takas ettik. iphone ve jailbreak'sız ios bence en basit, sade ve kullanışlı olanı. iphone'u kuzenim kullanırken jailbreaklı kullanıyordu, bana sanki zaten güzel olan bir arabayı varoşların hacı muratı şahini modifiye etmeleri gibi geldi jailbreak. yukarda bir arkadaş jailbreak'lı video paylaşmış bence o ek özelliklere hiç ihtiyacı yok ios'un. tek eksiği yukardan aşağıya çektiğimiz bildirim merkezi çok kullanışsız, android'te çok daha kullanışlı bi 3g veya wifi kısayolu olmalıydı, jailbreakle bunu halledebiliyoruz gördüm ama sırf bunun için jailbreak yapmak bana göre gereksiz. ayrıca bir telefona 2000tl veren adam 3-5 liralık uygulamalara para veremiyorsa almasın o telefonu. Jailbreak'lı iphone kullanacağınıza android telefon alın ;) bir de gelen çağrıyı meşgule atmak neden zor anlamadım tek 1 tıklamaya bakıyor olay

Hocam sana basit bir örnek vereyim...
    Ben avukatım ve duruşma esnasında bazen normal olarak beni arayanlar oluyor.Normalde telefonu meşgule alıp,daha sonra beni arayan kişiye duruşmada olduğumu bildirir bir mesaj atmam gerekebiliyor.

Ben JB'li telefonuma yüklediğim bir tweak sayesinde arama geldiği zaman ekranda yapacağım tek bir hareketle hem çağrıyı reddedip hem de beni arayan kişiye ''duruşmadayım,ben sizi arayacağım'' mesajı yollayabiliyorum.

Bu küçük bir örnek ama kullanışlı mı evet..hem de çok :)
    Buna benzer bir çok örnek verilebilir...

• quote:

quote:

quote:

Bence JB İphone'un kullanımını kolaylaştırmak için son derece gerekli.Iphone ve IOS iyidir hoştur stabildir ama biraz kalastırIphone'da gelen çağrıyı meşgule atmak bile diğer telefonlara göre çok zor mesela.
    JB sayesinde telefonunuzu daha kullanışlı ve seri bir cihaza dönüştürebiliyorsunuz.

hayatımda ilk defa akıllı telefon kullanıyorum 3 ay önce windows 8 phone işletim sistemli lumia aldım. beğenmedim satıp android telefon aldım şimdide iphone'ye geçtim kuzenle takas ettik. iphone ve jailbreak'sız ios bence en basit, sade ve kullanışlı olanı. iphone'u kuzenim kullanırken jailbreaklı kullanıyordu, bana sanki zaten güzel olan bir arabayı varoşların hacı muratı şahini modifiye etmeleri gibi geldi jailbreak. yukarda bir arkadaş jailbreak'lı video paylaşmış bence o ek özelliklere hiç ihtiyacı yok ios'un. tek eksiği yukardan aşağıya çektiğimiz bildirim merkezi çok kullanışsız, android'te çok daha kullanışlı bi 3g veya wifi kısayolu olmalıydı, jailbreakle bunu halledebiliyoruz gördüm ama sırf bunun için jailbreak yapmak bana göre gereksiz. ayrıca bir telefona 2000tl veren adam 3-5 liralık uygulamalara para veremiyorsa almasın o telefonu. Jailbreak'lı iphone kullanacağınıza android telefon alın ;) bir de gelen çağrıyı meşgule atmak neden zor anlamadım tek 1 tıklamaya bakıyor olay

Ben avukatım ve duruşma esnasında bazen normal olarak beni arayanlar oluyor.Normalde telefonu meşgule alıp,daha sonra beni arayan kişiye duruşmada olduğumu bildirir bir mesaj atmam gerekebiliyor.

Ben JB'li telefonuma yüklediğim bir tweak sayesinde arama geldiği zaman ekranda yapacağım tek bir hareketle hem çağrıyı reddedip hem de beni arayan kişiye ''duruşmadayım,ben sizi arayacağım'' mesajı yollayabiliyorum.

normal ios'ta böyle bir özellik yok muydu? bilmiyordum. lumia 820'de bile var, hatta sadece ayarı açmanız yeterli tıklama yapmaya da gerek yok otomatik kişiyi meşgule alıp hazırolan mesajı iletiyor. ben bilmiyordum kusura bakmayın bence çok büyük bir eksiklik bu. peki jailbreak'ın eksi yönleri var mı? performans açısından, veya işlevsellikle ilgili sorunlar oluyor mu? kuzenim jailbreak'lı kullanırken bildirim çubuğundaki 3g ve wifi bağlantıları düzgün çalışmıyordu, ve appstore kasarak kullanılabiliyordu.

• deck tweaki iphone 5 ile uyumsuz sanırım ? bir kısmı gözükmüyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

normal ios'ta böyle bir özellik yok muydu? bilmiyordum. lumia 820'de bile var, hatta sadece ayarı açmanız yeterli tıklama yapmaya da gerek yok otomatik kişiyi meşgule alıp hazırolan mesajı iletiyor. ben bilmiyordum kusura bakmayın bence çok büyük bir eksiklik bu. peki jailbreak'ın eksi yönleri var mı? performans açısından, veya işlevsellikle ilgili sorunlar oluyor mu? kuzenim jailbreak'lı kullanırken bildirim çubuğundaki 3g ve wifi bağlantıları düzgün çalışmıyordu, ve appstore kasarak kullanılabiliyordu.

normal ios6 da bu özellik var aramayı reddettiğin zaman custom mesaj otomatik olarak gönderiyor arayan numaraya..

• Konuya bakya sirf konu acmak için ayıp ya

• quote:

Orijinalden alıntı: sodomizer43

bilgisayar muhendisi olan kurcalamayi sever. elinde imkan var diyelim jailbreak gibi bir olay , iphone ipad ipod gibi bir cihazinda var . kraldan cok kralci olup , apple menfaatlerini savunma derdine mi duseceksin, elindeki cihazi sana dayatilan kisitlamalar ile mi kullanacaksin yoksa jailbreak yapip limitleri zorlamayi mi tercih edeceksin? her ikisi de olabilir... ornegin bende bilgisayar muhendisiyim ve yazilim gelistiriciyim ama su an icin cihazimi kurcalamak istemiyorum... yanlis buldugumdan degil zamanim yok ve ilgilenmiyorum simdilik.. canim istedigi bir vakit jailbreak olayina girip apple in dayattigi sacma kisitlamalardan kurutulmayi dusunebilirim canim istemezse de yapmam. siz cihazinizi bu kisitlamalar ile kullanmayi tercih ediyor olabilirsiniz. hayatinizdan gayet memnunsunuzdur. bu konuda da kimse sizi elestiremez. lakin sizin tarrismayi polemik boyutunda uzatmaniz jailbreak kullananlari elestirir tarziniz jailbrek in kotu oldugunu savunmaniz bu konuyu sirf meraktan actiginizi degil konuyu saptirarak jb karsiti oldugunuzu ve jb nin yanlis bir sey oldugunu insanlara kabul ettirmeye calistiginizi dusunduruyor bana. jailbreak yazilim korsanligi icin uygulaniyor dahi olsa apple imc babaniin sirketi olmadigi icin savunmak siZe dusmez ben bir yazilimci olarak kendi emegimin calinmasindan da hoslanmam sizde belki korsana bu acidan karsi olabilirsiniz ama siz ne kadar kendinizi paralasaniz da birileri yazilimi calacaktir yada denemek icin alacaktir. ssirf yazilimlar calinanilir endisesi ile insanlari belli sablonlarin icine sokma taraftari degilim. adam para verdi ise yazilimi sonuna kadar kullanmalidir. baskalarinin cihazlari uzerinde ne yaptigi ise ancak ilgilendirirse apple sirketini ilgilendirir bunun tartismasi ne size ne bana nede apple disinda birilerine dusmez. kissadan hisse haddimizi bilmek cok onemlidir

Kesinlikle katılıyorum +1907

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Cahil olmak zerre araştırmamak kötü bir şey. Jailbreak yapmayı bedava program sananlarla boşa konuşmak zaman kaybı...
  • Madem biz iphone ne bilmezken sen alıp kullanmışsın. O zaman JB dende bizden önce haberin olmuştur ve JB nin sadece bikaç ikon değiştirdip , zil sesi eklemek olmadığını bizden önce bilmen gerekirdi. Ya sen iphonu 3310 gibi kullanıyosun hava atmak için bizden önce koştun aldın yada basit bir JB nin tam olarak ne olduğunu kavrayamacak bir zekaya sahipsin boşuna yurtdışında mühendislik okudun babanın paralarını çarçur ettin.

• Zephyr.

• quote:

@myfranco

dostum ben yurtdışınde eğitim görmüş ve bigisayar mühendisiyim!!! Burada birçok insan iphone ne olduğunu bilmezken ben USA'dan kendim getirdim ve ilk günden beri kullanıyorum. Aklına gelebilecek her türlü telefon sahibi oldum ve inan benim elektroniğe harcadığım kadar para kimse harcamasın Tür. Ben konuya hakim olmadığımdan veya cydianın jailbrakın ne olduğunu bilmiyor değilim rahat ol sen!!!

Merak ettiğim insan simkilitli bir telefona o kadar para verirde telefonum ne zaman kırılcak ne veya nasıl yapmam gerekiyor. Şu çıkcakmış bu yapılcakmış diye speküle edenlere soruyorum sorumu merak ettiğim için. Aç sahibinden'i bak kaç tane netlogu olan telefon var yok ben beceremedim yok gevey çıkcakmış yok anlayan varsa felan...

Kardes istedigin yerde egitim gormus ol; bu konuda bir nane bildigin yok. Bilseydin sormazdin ;)

• Bende jailbreak gereksiz diye düşünüyordum . Gecen ay merak edip bir kere deneyeyim dedim. En fazla yeni bir restoreye bakar dedim. Şimdi ise gercekten iPhone kullanıyorum. Cihazın kabiliyetleri inanılmaz arttı. Bedava program indirmem. İndirimleri takib ederim. Ama son sözüm sudur ki jb candir

• Sanane ?

• quote:

@myfranco

dostum ben yurtdışınde eğitim görmüş ve bigisayar mühendisiyim!!! Burada birçok insan iphone ne olduğunu bilmezken ben USA'dan kendim getirdim ve ilk günden beri kullanıyorum. Aklına gelebilecek her türlü telefon sahibi oldum ve inan benim elektroniğe harcadığım kadar para kimse harcamasın Tür. Ben konuya hakim olmadığımdan veya cydianın jailbrakın ne olduğunu bilmiyor değilim rahat ol sen!!!

Merak ettiğim insan simkilitli bir telefona o kadar para verirde telefonum ne zaman kırılcak ne veya nasıl yapmam gerekiyor. Şu çıkcakmış bu yapılcakmış diye speküle edenlere soruyorum sorumu merak ettiğim için. Aç sahibinden'i bak kaç tane netlogu olan telefon var yok ben beceremedim yok gevey çıkcakmış yok anlayan varsa felan...

bir de anlasaydık iyiydi

• Neden? Canım istiyorda ondan. Bu arada bu konuda bilgisayar mühendisi olman birşey değiştirmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolcool

Jb yapanlar ve yapmayanlar 2 ye ayrılır
    Sonra jb yapanlar da kendi içinde 2ye ayrılır
    detaylı ve bilinçli jb yapanlar , yüzeysel jb yapanlar. Yani biraz daha açacak olursak; jb köküne kadar kullanan biri için hayattor, vazgeçilmez unsurları bünyesinde barındırır ve kişinin bilgi dağarcığını telefona yansıtır
    Jb kullanan biri olarak , jb kullanmayan iPhone kullanıcılarının tellerini boşuna taşıdıklarını düşünürüm ve onlar adına üzülürüm çünkü her iPhone kullanıcısı jb mantığını kavuşmalıdır
    Bu telle geçirdiğiniz süre ve öğrenme dürtünüzle doğru orantılıdır.

jb kullanmayan iPhone kullanıcılarının tellerini boşuna taşıdıklarını düşünür ve onlar adına üzülür müsün? boşver birader, takma kafanı, allah başka dert vermesin...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.