Şimdi Ara

Neden kararsız kalıyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba fotoğraf severler fotoğrafçılığa merak sardığım bu günlerde bende kendime güzel bir makina alarak aranıza katılmak istiyorum.
    AMA :)

Nikon D3100 - D3200 - yada D5100
    Canon 550D - 600D

Genel olarak bu cihazları inceledim ve bu cihazlardan biri ile yeni merakımı gidermeyi düşünüyorum.
    Fotoğraf cekmeyi seven birisiyim gittiğim yerlerde hep deklanşöre basan kişi olmuşumdur:) anı yakalayıp saklamayı seviyorum.
    Nikon ürünlerde otofocus için gövdede motor olmadığını okudum. Canonlarda ise var sanırım. (Yukarıda ki modellere bakarak yazıyorum.)
    Bu cok önemli bir detaymı ? Lens fiyatları açısından Nikonun bu motoru lensin içine koymasından dolayı sanırım Nikon lenslerinin fiyatları yüksek oluyor.
    Canon da ise bu tarz bir dezavantaj yok gibi.

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos600d/18

Yukarıdaki sitede Martini şişesi üzerinde bulunan madeni para detaylarına yer verilmiş. Ben de bu fotoğrafa göre bi gözlemleme yaptım. Bence en net fotoğrafı Nikon 5100 ile Canon 600D çekmiş.

Fiyat olarak 1000 - 1500 maksimum verebilirim.
    Makro çekimler yapacağımı sanmıyorum ağırlık portre ve manzara olacak.
    Çıktı da almam çektiğim fotoğrafları.
    Çok lens almam 18 55 kit lens ve belki ileride zoom yapabileceğim başka bi lens alabilirim. (55 200 olabilir)

Ben de bu ürünlerden hangisi en fiyat performans ürünüdür diye sizlere danışmak istedim.

Birde shooter sayısı muamması var video çekerken veya uzun pozlamalarda da aynı şekilde eskiyormu bu parça.

• Aynı düşüncelere bende zamanında sahiptim. Çok inceleme sonucunda Nikon D5100 aldım vede çok memnunum. Ama siz eğer imkanınız varsa tüm makinaları elinize alın ve deneyin. Hangisi hoşunuza giderse bu sanki daha iyi oturdu diye düşünürseniz o makinayı alın. Söylediğiniz makinaların hepsi aynı segmenttir. Birbirlerine karşı çok üstünlükleri yoktur. Gövdede moto olması iyidir ama yoksada çok kafanıza takmayın. 18-55 şimdilik size yetebilecek bir lensdir. Telede isterim derseniz 55-200/55-250 VR/IS alabilirsiniz. Portre lensi 85 mm dir fiyatı pahalıdır onun için fp olarak 50 mm ile yola devam edilebilir. Belirli süre sonrasında zaten hangi lensleri isteyeceginizi siz belirlersiniz. Almış olmak için lens almayın.

Benim nacizane tavsiyem Nikon D5100-Canon 600D arasında bir seçim yapmanız gerektiğidir.
  • uwe arkaşın dediği gibi 600d ile d5100 arasında seçim yapabilirsiniz. Genelde tavsye edilmez ama ben mesele uzun araştırmalar sonucu ilk makinemi aldım. Nikon D80 aldım 18-135 + 50mm f1.8. Bazı konularda bayağı eksik yanı var ama ucuz yollu daha iyi bir sete de sahip olabilirsiniz
  • Segment olarak aynı segmentte olan iki cihaz 600D ve D5100. İki cihaz da size ortalama olarak aynı kaliteyi verir. Sadece Canon biraz daha canlı sonuçlar elde etmenizi sağlar.
  • Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    Canon 600D de karar kıldım. Sebebi menüsü daha kolay ve elime de daha iyi oturdu. Özellik olarak ta video özellikleri Nikon a göre bir tık daha iyi olduğundan 600D de karar kıldım şimdi en uygun fiyatı araştırıyorum bulduğumda alacağım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenx48

Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    Canon 600D de karar kıldım. Sebebi menüsü daha kolay ve elime de daha iyi oturdu. Özellik olarak ta video özellikleri Nikon a göre bir tık daha iyi olduğundan 600D de karar kıldım şimdi en uygun fiyatı araştırıyorum bulduğumda alacağım :)

600d alacağına 650d al. emin ol pişman olmazsın.
  • 600D ve 650D arasında teknik olarak tek fark 650D'de iso değeri H seviyesinde 25.600 oluyor. Ve dokunmatik LCD var. Bu kadar fiyat farkına değecek bir şey değil bence bu gelişmeler. Hatta 600D ve 550D de biliyosunuz ki aynı cihazlar. Bence 600D yerine 550D tercih etmeniz fiyat açısından daha yararlı olacaktır. Tabi hareketli LCD istemiyorsanız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.