Şimdi Ara

Neden kimse AMD StoreMI kullanmıyor ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bozulan ssd, bir anda uçması ile meşhur adata su650 250gb ssd olduğu için storemi yüzünden olmuştur diyemem. Ama dosya bozulması olduğunda sandiskin extreme serisinden bir ssd vardı. Ama tavsiyem illa storemi yapılacaksa bu diskte önemli dosyaların tutulmaması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-61B7652C7

Bu mesaj silindi.
    boş değil raw olacak ntfs olarak yeni birim demeyeceksin.
  • cache olarak kullanılacak ya da storemi'ye göre fast olacak ssd boş olacak hatta boş bile olmayacak kurmayacaksın.yok mu bilgisayarım yönet disk yönetimi oradan sileceksin ssd'yi C: d: diye göstermeyecek raw ham olacak.

hdd'de ise veri silmene gerek yok ama onda da partition olmayacak.o da gıcık bir şey sen yapmasan da windows 16mb falan otomatik yapıyor ben dostan diskpart komutu ile silmiştim.

boş olursa daha kolay ve güvenli tabi.sen ssd'yi boot disk olarak kullanıyorsan nasıl olacak hem ssd gibi hem cache gibi nasıl kullanacaksın?benim yaptığımda ben boş bir 180gb diski komple verdim cache.

gözüm tutmadı senin işi artı bu olay hdd'leri ssd'ye çevirmiyor pek etkisi bile yok ama storemi sayesinde kurduğun builde diyeyim ram cache atayabiliyorsun 2gb o farkettiriyor.500 değil de yalandan 120gb bir şeyle yapılmalı bence.
  • hocam da baksın ama bana mantıklı geldi şu dediğin.500gb ise ver 100gb ayrılmamış alan şeklinde bence olur.

bu mesele değil hdd kısmında durum nasıl?yeni aldığın hdd'ye yapacaksan bunda da sorun yok onu da hiç elleme ayrılmamış alan olsun.içinde veri olan hdd ise ve veri kaybolmasın diyorsan diskpart öğren mevcut bölümleri silmek için.sana D: gibi görünebilir ama kesin partisyon vardır.

bir diğer mevzu yeri gelmişken söyleyeyim.geçenlerde birine nasıl bozarsın diye akıl verdik ama ben denedim o yöntemi pek akıl karı değil.oluşturulan diske tier deniyor bununla ilgili iki tane seçenek var biri sil diyor ve gerçekten iki diskte de ne var ne yok siliyor.ikincisi move media to slow disk.bunu yaparsak veri kaybetmeden sileriz demiştim ama bunu seçince de 4 saat sürer diyor.ssd'den ne verisi aktaracak ki 4 saat sürecek benim vaktim yok denemeye.bozması sorunlu biraz.harici disk varsa yedek alıp dalarsın en hızlı böyle olur galiba.

kurdun mu bozmak istemiyorsun gerçi.

• şimdi bir daha düşündüm de sen 500gb'den 100gb ayrılmamış alan yaptığında storemi o alanı disk olarak görecek mi?peki zeki müren de bizi görecek mi gibi bir durum.sanırım bu yüzden diskin tamamını ayrılmamış alan yapmak gerekiyor.denemesi bedava ama ayrılmamış alan yapacam bozacam derken windowsunun olduğu diski silmen gerekebilir.
  • sen bütün parçaları temin et şöyle veri kayıpsız bir tier yapmaya çalışalım.bir kurdun mu gidiyor kendi kendine sen sadece şu ram cacheyi bir açayım bir kapatayım diye aklına geliyor.kullanması güzel kurması mesele.yaparız Allah'ın izniyle.

hocam sizin de yardımlarınızı bekleriz olay diskpart kısmına gelirse ben çok hakim değilim.
  • Edward Teach kullanıcısına yanıt
    yavaş disk olarak yeni gelecek hdd'yi kullanacaksanız diskpart ile işiniz olmaz onu da ayrılmamış alan bırakırsınız.
  • ben diskleri genelde windows kurarken böldüğüm için biraz mağara adamıyım o konuda.disk yazılımları var partition magic gibi ve kırıkları da bulunabiliyor.bana şunu söyle şu anda kullandığın ssd'den veri kaybetmeden bi 100gb ayırabiliyor musun?bunu yaparsan gerisi mesele değil.

100gb bölünmüş alanımız var ve ayrılmamış alan şeklinde
    yeni gelen hdd'yi de ayrılmamış alan bırakıyoruz
    storemi kuruyoruz hızlı ssd yavaş hdd olarak seçip kuruyoruz bu kadar.

o adam nasıl olduğunu bildiği için tık tık seçiyor reboot ediyor oluyor.ben hiçbir yere bakmadan denedim denedim olmadı ilk çıktığında ben de bıraktım.kurulmuş ntfs disklerle yapmaya kalkarsan bir de içindeki gitmesin diye o zaman meletiyor diskpart falan o zaman devreye giriyor.senin yeni hdd boş olacağı için %50 atladın olayı.şu ssd'nden de bi bölüm ayırırsan sen de tık tık reboot şeklinde yapacaksın.
  • o zaman şüphelerimizde haklı çıktık.bu durumda yapacağın en ucuzundan bi 120gb alacaksın komple vereceksin ya da vazgeçeceksin.
  • yapacak bir şey yok o zaman boşver.
  • Kullanıcıyı uğraştıran riskli bir şey gibi göründüğü için bende vazgeçmiştim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.