Şimdi Ara

Neden kimse AMD StoreMI kullanmıyor ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar sistemi zen+(anakart minimum b450) ve üzeri olan kullanıcılar neden StoreMI kullanmak yerine oyunlarını/arşivlerini yüksek kapasiteli yani pahalı ssdlerde veya yavaş hddlerde tutuyorlar ?
    StoreMI sadece boot hızı ile alakalı birşey değil depolama işinin hızlanması için de kullanılabiliyor çünkü biliyorsunuz StoreMI'ın amacı ssd ve ram'i hdd için önbellek olarak kullanmak.
    Ben yazın 970 evo plus'um ve WD Caviar Blue 1TB hdd'mi birleştirmiştim,2GB ram cache'i de aktif etmiştim okuma hızları 5500 MB/s yazma hızları ise 2500 MB/s'lerde seyrediyordu.
    Yanlız iki sorun vardı bilgisayar windowstan kapat deyince kapanmıyordu ve uykudan uyanmıyordu. Bu sebeple bu konfigurasyonu kullanmaktan vazgeçtim.
    lakin ikinci bir m.2 sata ssd alıp onu ve ram'i hdd'ye önbellek olarak kullanma fikri oluşana kadar. Az önce 120GB Adata SU650 Ultimate M.2 Sata SSD aldım yukko'dan, ayın 13'ünde elime ulaşacak
    StoreMI kurduktan sonra testlerini yapıp buraya atacağım, inanın çok kullanışlı bir teknoloji ve intelin optane teknolojisi gibi pahalı ve kullanışsız değil.

Burada bir test&review makalesi var 2TB hdd ve 250gb 860 evo m.2 kullanılmış.
    NDTV Gadgets 360
    Can AMD’s Free Tool for Speeding Up Storage Compete With Intel Optane?
    https://gadgets.ndtv.com/laptops/reviews/amd-storemi-review-1878682

Özellikle makaleye bakınca ram cache aktif edilince fena bir fark oluşuyor, pci-e 4.0 ssd kullanıyormuşsunuz gibi oluyor :) :)

Uzun lafın kısası bu güzel teknolojiyi kullanın,değerlendirin elinizin tersi ile itmeyin. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreadfrost -- 11 Kasım 2019; 19:43:41 >

• Neden kimse AMD StoreMI kullanmıyor ??

Bu doğruysa denemek lazım. B350 anakartım var. Bu yüzden 4x serisi anakart düşünebilirm
  • Ben zamanında iki kere kullanmayı denedim. İlkinde data kaybı oldu. İkinci denememde ssd bozuldu. Muhtemelen benim şansızlığım ama uğraşmaktan vazgeçip 960 lık ssd alıp storemi olayını kapattım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizin sorununuz ile birlikte kendi sorunumu da amd destek forumunda konu açarak bildirdim.inş. çözerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreadfrost -- 12 Kasım 2019; 10:41:23 >
  • Çok kötü bir HDD kullanıyorum. trine4 oynarken konuşmaların yüklenmesi yetişmiyor. Tomb rider da sıkıntı var ama daha iyi optimize edilmiş oyun.

Sanırım windows cashe açık ve sonuçta 1 kere çekilen veri için bir işe yaramıyor.

O yüzden benchmark testleri bence mantıklı değil. Devamlı aynı veriyi hardiskten çeken bir yazılım kullanmıyorsanız bir avantaj elde edeceğinizi sanmam.
  • xentios kullanıcısına yanıt
    ben sadece oyunların daha hızlı açılması/geçişlerin hızlanması için böyle bir çözüm üretmiştim kendimce.
    sizin sorununuzsa daha çok eski hdd'nizin kötü performansı ile alakalı sanırsam,marka model verirmisiniz bir bakayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreadfrost

ben sadece oyunların daha hızlı açılması/geçişlerin hızlanması için böyle bir çözüm üretmiştim kendimce.
    sizin sorununuzsa daha çok eski hdd'nizin kötü performansı ile alakalı sanırsam,marka model verirmisiniz bir bakayım
    İşte bence geçişler hızlanabilir ama ilk açılışta bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Tabi denemek lazım.

Disk WD. Bence dünyanın en kötü bilindik markası ama adamlar her gecen gün daha da büyüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:13:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

bu mesaj silindi
    Oyunda sıkıntı yok, konuşmaların alt yazısı geliyor , 1-2 saniye sonra konuşma dosyası ancak yükleniyor. SSD'de denemedim ama aynısı olacağını sanmam. Hardisk içinde klasör açarken bile zorlanıyordu eski makinede.
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:13:59 >
  • RAM'in bir kısmını sürekli bir yere bağlama fikri pek mantıklı gelmedi ama bi deniyim, teşekkürler konu için haberim yoktu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

bu mesaj silindi
    Hocam laptop ile gelen en kötü hdd işte. Ucuz olsun diye takmışlar. Oraya ssd taktım, çıkan hdd'yide masaüstüne taktım.

SSD benchmark sıkıntı yaratır mı bilmem ama orada aldığı değerler bu.

bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:14:0 >

benim hdd'de sonuçlar böyle sizin hdd notebook harddiski olması sebebiyle bence bu performanslara ulaşamıyor.
    bide buna store mi uygulayacam o zaman da sonuçları paylaşacam.sonra Warhammer:vermintide 2 indirip bi oynayacam deneyimimi gene paylaşırım.
  • HDD bencmark programı biraz daha iyi sonuçlar gösterdi ama hala sizin hardiskin yarısı bile değil.
  • Store MI neden kullanılmıyor söyleyeyim, çünkü ramdisk bile kullanılmıyor! StoreMI ramı kullansa çok güzel bir çözüm olabilir. Ssd, ram gibi hızlı değil - şunu da belirteyim ram uçucu olduğu için elektrik kesilirse geri dönüşü 'sıfır'. Raidlerin şahı ramdiskinizi her açılışta yükleyip, her kapanışta yedeklemeniz gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 13 Kasım 2019; 22:42:27 >
  • kurarsınız da nasıl bozarsınız belli değil.storemi'ye 2gb ram ön bellek atayabiliyorsunuz.
    https://forum.donanimhaber.com/amd-storemi-teknolojisi--134084347-2
  • Birkaç kişiden daha duydum bozulma olayını uzak durmak gerekiyor sanırım.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.