Şimdi Ara

Neden kimse elektrik mühendislği seçmiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
4.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Walter H.White

Hangi okuldaki elektrik müh 50 55kya düşecek sence? Düşüşler olur ama itü ytü belli bir sıralamada korur kendini
    yıldızda kı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bateren

Çünkü çalışma alanları çok dar, bir mühü kesecek seviyede değil ayrıca maaş konusunda da bundan dolayı biraz kısık gelebilir.
    piyasada elektrık muhendisliği aranıyor orta ve yuksek gerilimde ugrastıkları için eem lerin yetkisi yok buna
  • quote:

Orijinalden alıntı: culcaster999

Hocam elektrik iyi bir mühendislik aksini söylemyirpum zaten.Ama eee ve ehmden daha alt bir klasmanda onu söylüyorum
    3 de birbirinden farkı biri yuksek gerilim diğeri mikroişlemcilerle diğeride haberlesme ile ilgileniyor eem de sana 3unu de birdeen vermıyorlar
  • Elektrik elektronik okuyanlarin %90i filan elektronik kismina yoneliyor bu bile niye oyle olduğunu acikliyor. Elektriğe gereken onemi vermemelerinin payi da var tabi.top unilerin. Bakarsaniz cogu elektronikci akademisyenlerin.
    Ulkemizdeki elektrik ile amerikadaki vs elektrik ayni sayilmaz, onlarin elektrigi bizim elektrik elektronige daha cok denk geliyor alanlar bakimindan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xasger kullanıcısına yanıt
    3ünü birden veriyorlar ama eemciler haberleşmeyi ehm kadar öğrenemezler elektriği de elektrik mühendisleri kadar öğrenemez.

Hocam aranmasına gerek yok ki zaten yeterince var

Eem nin yapamadığı elektrikçilerin yaptığı 1 iş varken elektriğin yapamayıp eenin yaptığı 10 iş vardır.

Eem ve em nin kıyasını mı yapıyorsunuz hala

Açık ara Eem daha geniş bir alan, bu bir gerçek

• quote:

Hocam aranmasına gerek yok ki zaten yeterince var

Eem nin yapamadığı elektrikçilerin yaptığı 1 iş varken elektriğin yapamayıp eenin yaptığı 10 iş vardır.

Eem ve em nin kıyasını mı yapıyorsunuz hala

Açık ara Eem daha geniş bir alan, bu bir gerçek
    eem in açılımını tam yazar mısınnz bakalım

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

• quote:

Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    elektrik veya elekttronık mühendislği diye geçer tam açılımı ıkısını aynı anda ögrenme diye bi sey yok ayrıca orta ve yuksek gerilim labları her okulda yoktur ondan herkes elektronıkçi olurlar eem yılda 10k mezun verirken em max 750
    Dediğim gibi işte çok fazla em ye ihtiyaç yok. :d?

Eemye ise ihtiyaç var ki o kadar mezun var. [sm=afro.gif

Eemde elektronik veya elektrik arası seçimin olduğunu Biliyorum fakat kaçırdığınız şey eğitimdeki fark ve ayrıca iş sahası farkı da büyük. İş sahası elektroniğe yönelen eemlerin çok fazla normal bir em veya elektriğe yönelen Eemye göre.

• quote:

Dediğim gibi işte çok fazla em ye ihtiyaç yok. :d?

Eemye ise ihtiyaç var ki o kadar mezun var. [sm=afro.gif

Eemde elektronik veya elektrik arası seçimin olduğunu Biliyorum fakat kaçırdığınız şey eğitimdeki fark ve ayrıca iş sahası farkı da büyük. İş sahası elektroniğe yönelen eemlerin çok fazla normal bir em veya elektriğe yönelen Eemye göre.
    hocam siz hangı okuldasınız anladıdgım kadarıyla eem desınız kaçıncı sınıfsınzı
    Hayır bunları Eemden biri olarak taraflı bir şekilde söylemiyorum kesinlikle, bu sene mezunum ben.Hatta Tıp gelicek büyük ihtimalle. Em ve Eem hakkındaki görüşlerim ve bildiklerim bunlar.

• bateren kullanıcısına yanıt
    Hocam kaç tane işsiz elektrik mühendisi tanıyorsunuz merak ediyorum
    Ben hiç tanımıyorum. O kadar araştırdım hiç de görmedim. Ama sağda solda işsizim diyen çok eem var. Özellikle yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik veya elektronik mühendisliği, elektronik haberleşme mühendisliği bölümleri birbine benzediği için mezun sayısını düşünemiyorum bile. İş ilanlarına bile baksan bunlardan mezun birisi olabilir yazar çoğunda. Mezun sayısı fazla olduğu için kendi farkını ortaya koyamayan işsiz kalıyor. Anlayacağın ihtiyaç fazlası mezun var. Elektrik mühendisliğinde ise bu mesele yok denecek kadar az. Evet yine iş sıkıntısı çekebilir ama yok denecek kadar az. Siz binlerce mezunla sürekli yarış içindeyken ben rahat rahat mesleğimi yapacağım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• he makina okuyom da küfür de etmiyom yani o kısaltma mortal kombat da olabilir

• _Kullanıcı_Adı_ kullanıcısına yanıt
    Zaten o konuda bir yorum yapmadım. İş bulma konusunda haklısınız. Benim burda dediğim kendini iyi bir üniden mezun etmiş(Boun, bilkent,ODTÜ, koç vb.)ve işinde ehil bir Eem iki haneli kazançlara çok kolay ulaşabilirken em o kadar hızlı ulaşamaz. Maaş açısından ciddi kayıpları vardır. İş açığı olaraksa rekabet her yerde var, biliyorsunuz doğada da var doğal seçilim

Çalışma alanı dar mı?
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Eem nin isminden bile anlayın arkadaş:D? Bu meslek elektrik veya elektronik seçebilir ama elektrikçinin seçim hakkı yok.

Cidden neden hala em>>Eem boyutuna getiriyorlar.
    Eem her türlü alır bu vs den.

Cevap için teşekkürler. Troll olduğundan emin oldum. Şimdi blok zamanı
    Tamam da bu seçim girerken yapilamaz mı? Ben elektrik alanında çalışmak istiyorsam, elektriğin konu edindiği alanlar ilgimi cekiyorsa direkt elektrik yazarım?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Ona bir şey demiyorum ama Eem lerin çoğu zaten elektroniği seçiyor.

Neden? Bir nedeni var çünkü. Yaptıkları işin değeri daha fazla, en azından Türkiyede durum bu.
    Elektrik alanına Türkiyede verilen değer çok az.

Elektrik seçecekler seçebilir ama ilerde maaşından yakınmasın. Demek istediğim bu.

Ayrıca üstteki arkadaş doğru konuşan herkese troll diyor sanırım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.