Şimdi Ara

Neden kimse elektrik mühendislği seçmiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
4.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam benim yazdığımla ne alakası var çoğu kişinin elektronik seçmesinin? Ben zaten baştan elektrik isteyen dedim çarpıtmaya getek yok. Mesela İTÜ Elektrik yazan birisi başka yerlerde eem de okuyabilirdi. Elektrik yazmış ki bir bildiği var, tabii ki bunu bilinçli tercih yapanlar adına söylüyorum. Maaş da bizim birisinin fikrini değiştirmek için sunabileceğimiz bir argüman değil, o zaman bahsi geçen yerlerde derece yapıp okuyan arkadaşlar direkt tıp yazsın tek kriter maaşsa, böyle sacmalik mi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harvey Specter. -- 16 Ağustos 2020; 11:7:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Hocam asıl çarpıtan sizsiniz. Benim kullandığım cümleye dikkat edin, anlatmak istediğim "Maaş senin için önemsizse seç arkadaş!" ama sonra neden maaşım az diye söylenmesinler.Maaşı birinin fikrini değiştirmek için bir argüman olarak sunmadım asla.

Gerçek elektriği okumak isteyene bir sözün olmadı hiçbir zaman. Ama Eem nin alanını em nin alanından daha dar olduğunu söyleyenler var. Bu hangi akla mantığa uyuyor?

Ayrıca derece yapıp tıp yaz diyenlere ben de karşıyım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bateren kullanıcısına yanıt
    İşte elektrik seçen düşük maaş alır, eem okuyan yüksek alır diye bir şey yok. Biz mi belirliyoruz bu bölümlerden mezun olanların maaşını? En fazla ortalama olarak biri diğerinden daha düşük alıyor deriz. Ama siz direkt düşük maaş almayı göze aliyorsaniz elektrik yazın demişsiniz. Daha tercih dönemi bitmedi, açıklanmasını bekliyor herkes. Elektriği öncelikli tercih etmiş birisi yazdiklarinizi okuyup kötü etkilenebilir, bunu da düşünerek yazin. Bu işlerden sorumlu müdür gibi kesin konuşmaya lüzum yok. Neyse daha uzatmaya da gerek yok, iyi forumlar.

Ya arkadaşım. Sanki elektrik elektronik mühendisiymişsin gibi konuşuyorsun. Bir halt bildiğin yok bilinçsizce konuşuyorsun. Hadi eem okuyorsun veya eem mezunusun desen tamam. Şu ben her şeyi bilirim havalarından vazgeçin artık. Sert konuşmayacaktım ama bilgin olmadan insanları yanlış yönlendiriyorsun. Maaş konusuna da el atmışsın. Nerden biliyorsun maaşları, kimsin sen? Yetti da Allah Allah. Bunu okuyacak bizden küçük insanlar var bilinçsizce yazman insanları etkiliyor.

• _Kullanıcı_Adı_ kullanıcısına yanıt
    Eee o zaman sadece işin içindekiler mi yazacak görüşlerini bu nasıl bir kafasızlık!

Tarafsız görüşler olmadıkça tarafsız bir platform olmaz burası.

Eem/em okumak mı gerekiyor onu bilmek için? Herkes kendi alanında mı söz sahibi, bu nasıl bir mantık?

Eem/em tanıdıklarının olması, bölümde okuyanları tanımak, internetten güvenilir kaynak araştırması vb. Bir sürü faktör var.

Zaten size göre hep sizin bildiğiniz doğru demi, işin dışında birisi olarak yazıyorum bunu!

Düzgün konuş benimle. Fikrini sunuyorsan ilk önce saygılı olmayı bileceksin. İkidir aşağılayıcı söz kullanıyorsun. Kaç elektrik mühendisiyle yüz yüze bir konuşma gerçekleştirdin de söylüyorsun bunları? Güvenilir kaynak diyorsun. Söyle o kaynakları o zaman görelim. Seninle daha fazla uğraşamıycam saygı duyulmayacak bir insansın.

Aşağılayıcı söz mü? Cidden güldürdün hahaha. Aşağılayıcı sözüm varsa şikayet et, admin banlar. Sıkıntı yapma dostum.

Saygısızlık etmedim. Sizin gibiler sanırım zaten birisi böyle fikir belirttiğinde bunları diyorsunuz.

Güvenilir kaynaklar benim için daha çok o üniden mezun olanların görüşüdür, ve o işi yapanların

• eem tercih edenler neden em degılde em yazabilir mi
  • up
    Benim şu an gördüğüm elektronik dersi ne lan o zaman. Yaptığım elektronik devresi ne? Cevap yazmak için 5 ay bekledim. Aklın mast yapmaktan jöleye dönmüş. Ben zorlamadan düşününce bir sürü şey söylüyorum sen beynini zorlasan bile bir halta yaramaz. Oh ne sinirlenmiştim o gün. Rahatladım la

sjhdjadhajdhaj hocam elektrik mühendisliği mi okuyorsun ve istanbulda mı taşrada mı

• 13trance kullanıcısına yanıt
    Kocaeli üniversitesinde elektrik müh okuyorum evet

çok iyi hocam başarılar

Haha konuyu tam hatırlamıyorum bile ama elektrik-elektronik mühendisliğinin elektrik mühendisliğinden daha geniş bir iş olanağına sahip olduğunu söylemiştim sanırım hala da öyle düşünüyorum. Elektronik dersi görüyor olman daha geniş bir iş olanağı olduğunu göstermez. Biz de Tıpta Organik Kimya görüyoruz ama Kimyacılar kadar değil. İş olanağının dersle bir ilgisi yok. Yoksa istediğin kadar dersi o alana uyarlayıp küçük küçük dersler uygulayabilirler.

Bu arada o kötü lafların hakkında da diyecek bir şey bulamıyorum, sanırım insan kendinden bilirmiş.(4. ve 5. cümleye ithafen)

İyi günler :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.