Şimdi Ara

Neden köleliği kaldırın diyen bir ayet yok? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    islam barış dini deyip cümleyi boşlukta bırakıyorlar . halbuki tanımladıgım şekilde anlamlı hale gelmekte kelime .. ki kelimenin köken anlamıda bu minval üzere

evet doğal hayatın günlük hayattaki tatbiki

temel problemlerimizden biri doğdugumuz asırda seküler hayat-dini hayat şeklinde absürd bir sacmalıkla zihinlerimiz çorba edildi

böyle bir ayrım yok asla .. her seçim ve eylem dinin bir gereğidir hakk yada batıl .

yani insanın dini ; hayatıdır yazdıgı kitab tır eylemleridir . ölünce kıyamette kıyam ettiğimizde bize okunacak olan kitab bizim yazdıgımız hayat kitabımızdır . nerde nezaman çatışma savas halindeydik veya nerde islam üzereydik tek tek açıklanacak

örnegin mahluka zulmedemeyiz gecen dangalağın biri ineği boka batırmış yağlansın diye hareket edemiyor ve ağırlaşıyor kilo fazla basıyor . bu sebeple ayette innehü zalumen cehula denir insana . yani zulmediyor ve bilerek yapıyor bu zulmü .. evet gercektende ayette belirtildiği gibi yaptıgının yanlış oldugunu bildiği halde bunu yapıyor topragı kirletiyor agacı kesiyor

bunu yapan nasıl derki ben müslümanım ? veya dese ne yazar ? eylemleri yapageldikleri müslüman olmadıgını GÖSTERİYOR

faiz yiyor bankada ben müslümanım diyor ...riba faiz ; ALLAH ile harbetmek olarak kitabta acıklanmış cumaya gidiyor bankanın müdürüyle faiz puanında pazarlık yapıyor bankacı yegenimden bizzat dinledim onlarca örneği

• hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    Faiz konusunda çok haklisiniz, hacca gitmis gelmis teyze bana kredi cek al kuzum diyor haram degil mi diye sordugumda bu zamann sarti boyle diye cevapliyor..

Peki fitrat din iliskisi nasil? Yada fitrat ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt
    kısmi rezerv sistemi ile para yani krediler nasıl yaratılır bilirim . kredi arabca kökenli kelime kard karz kelimesi nin ingilizce türkçe versiyonu

Allah faizi ribayı neden yasaklamıştır neden zatıyla harbetmek olarak nitelemiştir ?

kısmi rezerv sistemi bir silahtır mermiside FAİZ dir .. bu sistemle oluşturulan para veya kredi faiz karşılığı verilir ve sistem sürekli çökmeye tıkanmaya gebedir . ve bu sistemde kısır döngü oluşur borç sarmalı olarak .. sürekli sistemin kurucularına borclusundur ve para bu bir kısım elit grubun elinde dönüp dolaşır

piramidin altındakiler köleleşir üst kısıma .. 1 litre benzinin maliyeti 1.5 tl iken vergilerle 7 tl olur sebep borc tur borc sarmalıdır .. alım gücü düşer toplum köleleşir elit kesime ..

ALLAH teala bu duruma razı degildir asla .. sadece kendine köleliği daha yumuşak bir tabirle kulluğa razıdır

insanlar bunu anladıgında benzin 1 tl olacaktır malesef ki ..

bir üstteki üyeyede köle sisteminin el'an dewam ettiğini anlatıyorum örneklrle fakat anlamak istemiyor .

din ; kelime anlamı borç demektir .. duyunu umumiye deki duyun din kelimsinin çoğulu aynı kökten borç karşılık demek

yani mahluka verilmiş bir hayat ---------> bu hayat bir borçtur ve eylemlerin de bir karşılığı cezası vardır

islam ile yasayan güzel bir karşılık görür hem bu hayatta hem diger hayatta .. islam üzere yasamayan da bu secimlerinin yani dininin karşılığını görür . herkes bir din üzere yaşar çünkü

fıtrat kelimesini mustafa öztürk baya bir araştırmış köken anlamı nedir . toprağı kazmak çukur açmak anlamı mevcut

yani

Fıtrat kelimesi “yarmak, ikiye ayırmak; yaratmak, icat etmek” mânalarına gelen fatr kökünden isim olup “yaratılış, belli yetenek ve yatkınlığa sahip oluş” anlamında kullanılır. İlk yaratılış, bir bakıma mutlak yokluğun yarılarak içinden varlığın çıkması şeklinde telakki edildiğinden fıtrat kelimesiyle ifade edilmiştir. Buna göre fıtrat ilk yaratılış anında varlık türlerinin temel yapısını, karakterini ve henüz dış tesirlerden etkilenmemiş olan ilk durumlarını belirtir (İbn Abdülber, XVIII, 57 vd.; Lisânü’l-?Arab, “fṭr” md.; Tâcü’l-?arûs, “fṭr” md.). Bütün varlığın yaratılışı sırasında Allah’ın türlere kazandırdığı bu temel yapıdan dolayı aynı kökten gelen fâtır kelimesi Kur’an’da Allah’ın isimlerinden biri olarak zikredilmiştir (meselâ bk. el-En‘âm 6/14; Fâtır 35/1; ez-Zümer 39/46)

toprağı kazdığında topraktan nice şeyler imal ederiz etrafına bir bak hepsi topraga ait şekillendirilmiş nesneler beton demir plastik halı tahta yiyecekler insanın kendisi topragın bir türevi

insanın cevresel faktörler ile bozulmamış tabii yazılımı olarak ifade edilebilir bu kelime . her insan rengi dili ırkı ne olursa olsun islam üzere doğar bu hayata kesinlikle ..

Sen yüzünü dosdoğru bu dine, Allah’ın insanları yarattığı fıtrata çevir
  • . Allah’ın yarattığının yerini tutacak bir şey yoktur. İşte sağlam din budur. Ama insanların çoğu bunu bilmezler

rum suresi ...

orjinal din fıtratın ta kendisi demek ki

Sen yüzünü dosdoğru bu dine, Allah’ın insanları yarattığı fıtrata çevir
    . Allah’ın yarattığının yerini tutacak bir şey yoktur. İşte sağlam din budur. Ama insanların çoğu bunu bilmezler.
    Bu ayet mukemmel oturmus, uzun zamandir meallerde ki hatalar sebebi ile meal okumuyrm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben orada ironi yapıyordum. Bu anlattığın kavramları bilsem ne olur bilmesem ne olur?

Zira kölelik en son Arabistan'da Birleşmiş Milletler'in baskısıyla kaldırıldı. Eskiden bu yana müslüman ülkelerin hali de ortada.

Benim için bir Tanrı yada Allah yok.

Tanrı'yı en çok arayanlar zulüm altındakiler, aç yatanlar, hastalar, adaletsizliğe uğrayanlar, canı için endişe edenlerdir.

Bu insanlara allah hiç uğramaz, senin gibi tuzu kurular islam şudur, islam budur diye forum köşelerinde bize ahkam keser durur, din adına zulüm yapana da Twitter'dan kınama yollar..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.