Şimdi Ara

Neden köleliği kaldırın diyen bir ayet yok? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmtihanın bir parçası.
  • kelime kökü olarak abd'den gelmekte.

şöyle düşünelim hayat gemimiz bir eğlentide. yemek içmek türemek gibi hallerimiz doğal olanı açıklıyor. gerçekten de insanın fizik ve kimyası bu hususları gerektirecek şekilde mevcut. peki biri bu hayat gemimizin zincirini kıyıya bağlamış olsa idi ne olurdu?

gemi hareket için var ve hayat bir şekilde durmak bilmeyen yolcu. hakikat en büyük katil bu görünmez düşman. her bir an mutlak sona doğru bir adım ve geri dönüşü yok.

biz bir şekilde amacı olan bir şey isek ne olurdu?

....................................

amacı olanı durduran bir şey olması bakımından bağlı gemi abd denen hali ölüm denen çizgiden uzaklaştırır veya amaç edindiğiniz şeyden sizi ıratarak farklı bir liman seçilene kadar mevcutta kalmanız sağlanır.

yani kulluk esasen amaç içinse ve varsa bunun insana yük olduğu söylenen kısmı harekete engelliği iken görünmeyen faydası ise yabancı ve tehlikeli limanlara yol almama bakımından bekletici mesele olmasındandır.

bir şekilde ya bizden önce gidenler biliyordu veya gerçek manada evliya denen mantığın sahipleri hayatın tehlikeli virajlarından haberdar olup kişiyi kulluk ile tutuyordu.

biz ne yaptığını bilmez bir kişi adi bir suçlu günahkar bir kavmin devam etmemesi gereken bir nesli olabilir miyiz?

....................................

bunlar bizim için kabul edilemez şeyler ancak her bilenin üstünde bir bilen varsa (ayet) ve bu göz bir şekilde kulluk denen şeyi esasen amaç değil de araç olarak kullanıyorsa durum değişebilir.

ölüm bir şekilde mutlak iken asli amacı araya alınan kulluğun şekilsellik bakımından neticeye göndermesi olabilir. hayat ölümle aynı zamanlı iken bir anda iki eşiti oluşturacak şekilde ayrıştı ve 'kulluk' denen arguman hayat buldu. yani tabiatın gerekliliği bir şeydi. bu gereklilik esasen ilaha değil hayat ve ölümün ayniliği ile anlam bulan bir şeydi.

...................................

kainatın büyüklüğü bize bir şeylerin kör noktaya düşebileceğini haber verir. bu durum baksak da göremeyeceğimiz büyüklükleri haber vermekte. bu kainat bir şekilde rızık denen şeyi de sonuçlamış.

yani rızık bir arayış diyelim ancak baksak da görmüyoruz dersek bu bakımdan rızkı bize veren dünya ondaki insan denen birime kadar düşen işleyiş özünde kul denen şeyin değişik varyasyonlarını ileri sürebilir.

......................................

kölelik tamam manada rıza dışında uygulanması mümkün olmayan bir şey. zira yaşam kendisine bir yol bulacaktır. fakat insan denen şeyin total manada baş eğmişliğin içresindeki zerre boyutu bir şeye de iman ediyor gibi.

dedik ki isteyerek ya da istemeyerek gelin (kainat) isteyerek geldik ya rab dediler.

şimdi kainatı zabt-u rabta almış bir idrakin içresindeki zerrenin faslın asla uyması gereğince ne şekilde davranmasını beklerdik?

kaçınılmaz olanı ne kadar tehir edebilirsiniz? bu esnada ihmal ettiğiniz şey ya da kişi ya 'ben' denen özneniz olabilir mi?

........................................

bana göre hareket kabiliyeti kısıtlanmış bir yapının göremedim dediği yerde aradığı bir şey zihnin sağa sola çarpmasına rağmen kulluğu tanımlayabilir mi?

ne biliyim, bir hal acziyet içinde fiili beyan ediyor.

bu bir arayış ancak bağlı ancak göremiyor ve fakat aramaktan da geri durmuyor. şimdi nakısiyeti tamamlama aciz olunanı mağlup edip arayışını kutsama adına ileri sürülen şey kulluğu tanımdan ziyade anlam bakımından betimler denebilir.

• Sana 1000 yalan söylesem ama 1 doğru söylesem inanır mıydın bana?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalan söylediğini itiraf eden sensin
  • Misal verdim, yalan söylediğimi söylemedim diye farz etmen gerekiyor.

• Duvar bile anlamıştır ne demek istediğimi, bunda anlamayacak ne var, sen ve sana + veren lütfen bloklasın beni.

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Misal verdim, yalan söylediğimi söylemedim diye farz etmen gerekiyor.
    neden farz etmem gerekiyor? ben senin yalan söylediğini sanmıyorum belki?
    ama sen itiraf ediyorsun ben yalan söyledim diye..biraz mantıklı cümle kur birşey yazarken sonra böyle olursun..sen şimdi bloklarsın cevabı yedin ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Cunku yazanlar
    Humanist degil kapitalistti..
    Düzelteyim > FAŞİST <

> Bu durumda tanrı da faşist olur <

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 12 Nisan 2019; 17:45:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem köleliği savunuyorsunuz,bana kölelik yapacak ,köleler arıyorum,yatacak samanlık ve günde bir öğün yemek verilir,cariyelere daha iyi şartlar sağlanır

• Humanizm kapitalizm ve liberalizm iç içedir bunu unutmayın. Asıl kölelik düzeni olan feodalizmi kapitalizm yıkmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

neden farz etmem gerekiyor? ben senin yalan söylediğini sanmıyorum belki?
    ama sen itiraf ediyorsun ben yalan söyledim diye..biraz mantıklı cümle kur birşey yazarken sonra böyle olursun..sen şimdi bloklarsın cevabı yedin ya.

Alıntıları Göster
    https://bilimfili.com/dindarlik-dusuk-zeka-ile-iliskilendirildi/

• quote:

https://bilimfili.com/dindarlik-dusuk-zeka-ile-iliskilendirildi/

Alıntıları Göster
    kendi verecek cevabın yok tabi, saçmalayıp cevabı yiyince ateist sitelerden copy / paste yap anca seni bunlar kurtarıyor.
    böyle devam et çok yakışıyor forumun en saçma sapan konuları açan üye olarak forum tarihine geçmiş üye.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

kendi verecek cevabın yok tabi, saçmalayıp cevabı yiyince ateist sitelerden copy / paste yap anca seni bunlar kurtarıyor.
    böyle devam et çok yakışıyor forumun en saçma sapan konuları açan üye olarak forum tarihine geçmiş üye.

Alıntıları Göster
    Cevap vermeye değmezsin de ondan cevap vermiyorum, daha dediğimi anlamıyorsun, ki bu da attığım link ile ilişkili bir durum.
  • quote:

Cevap vermeye değmezsin de ondan cevap vermiyorum, daha dediğimi anlamıyorsun, ki bu da attığım link ile ilişkili bir durum.

Alıntıları Göster
    cevap veremediğin için kıvırıyorsun benim birgün bile cevap vermeye değmezsin yazdığımı gören yoktur mesela, çünkü hepinize cevap verebiliyorum çok şükür..size tavsiye;

cevap veremeyecekseniz foruma gelmeyin

• Putların, Kabenin istediği: Kölelik; Çanların, ezanın dilediği: Kölelik; Mihraptı, kiliseydi, tespihti, salipti, Nedir hepsinin özlediği? Kölelik. – Ömer Hayyam
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Yarattıklarına kul=köle diyen zihniyet neden köleliği kaldırın diye ayet yazacakki.
    Konu cöp.
  • Neden köleliği kaldırın diyen bir ayet yok?
  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    Karşı tarafın orduları İslam ordusunun askerlerini, İslam devletinin halkını köle yapsın, ama İslam Devleti aynı şekilde karşılık vermesin demek mantıklı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-681F960DF

Karşı tarafın orduları İslam ordusunun askerlerini, İslam devletinin halkını köle yapsın, ama İslam Devleti aynı şekilde karşılık vermesin demek mantıklı mı?
    genelde insanlar yasadıkları realiteyi dikkate almazlar göremezler.

artık savaşlar ekonomi üzerinden cereyan ediyor köleleştirme ;; devlet mekanizmaları ve para sistemi ile döngü sürdüülüyor

pasaport resmi kölelik belgesidir örnegin ; bir ülkeden diğer ülkeye gitme özgürlüğün yok veya devlet kanunlarıyla sarılmışsın baglanmışsın . batı içinde gecerli bu durum. modern kölelik sistemi

gecmişin realiteleri ile günümüz realiteleri teoride aynı ..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.