overclock rekorlarına baktığımda 8ghz-6ghz e çıkan işlemcilerin çoğu pentium niye böle overclock rekorları hep pentiumlarla kırılıyo pentiumların overclock potansiyeli daha mı yüksek yoksa paralarına felan mı kıyamıyolar(oc sonunda 1000$işlemci yandı demiim diye mi?)
çünkü çarpanları yüksek ve default frekansları zaten yüksek.örneğin orjinalde 3400mhz olan bir p4 işlemci %100 oc yapıldığında 6800mhz oluyor ama örneğin yine bir e6750 işlemci %100 oc edildiğinde ancak 5300mhz olabiliyor.ayrıca yüksek voltaja iyi dayanıyorlar ve cold bug(çok düşük ısılarda açılmama problemi) yapmıyorlar.ama verim dersen o yok yani yüksek frekanslarına rağmen başarımları düşük.
o p4 ler 65 nm yalniz adi p4 diye ilk baslarda satilan prescott lardan degil son donemde cikan ve fazla kiside olmayan cedar mill kodlu islemciler yoksa p4 le oc mi yapilir yav uflesen sogumaz sivi nitrojenle yapiyorlar onlari normal kullanici yapamiyor.
quote:
Orjinalden alıntı: cyrix120
o p4 ler 65 nm yalniz adi p4 diye ilk baslarda satilan prescott lardan degil son donemde cikan ve fazla kiside olmayan cedar mill kodlu islemciler yoksa p4 le oc mi yapilir yav uflesen sogumaz sivi nitrojenle yapiyorlar onlari normal kullanici yapamiyor.
Hort,
Bende Var
bendede var 631 cader miller daha iki ay önce 70 $ aldım bana yetiyor 3600 de çok rahat çalışıyor +10derece sıcaklık sadece en yüksek 4000 e çıktım daha fazla zorlamadım bence süper
quote:
Orjinalden alıntı: mbakir38
bendede var 631 cader miller daha iki ay önce 70 $ aldım bana yetiyor 3600 de çok rahat çalışıyor +10derece sıcaklık sadece en yüksek 4000 e çıktım daha fazla zorlamadım bence süper
Sewiorum İşlemcimi Bende 4900 A Çıktım 4000 Mhz De Kullanıyorum Günlük
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme