Geçen ay iki arkadaşımın nikahına gitme imkanım oldu. Biri Bahçelievler'de , diğeri Zeytinburnu'nda. Her iki salonda da fotoğrafçılar Nikon D70 kullanıyordu. TV izlerken de dikkat ediyorum genellikle Nikon kullanılıyor. Hatta dün Discovery Channel'da ABD'li bir fotoğrafçının D2H kullandığını gördüm. Merak ettiğim konu Nikon'un neden bu kadar çok tercih edildiği? Özellikle de profesyonel kullanıcılar tarafından tercih edilmesi dikkat çekici.
bunun bircok sebebi var bunlardan birincisi nikonun cok uzun yillardan beri body saglamligiyla kendini kanitlamis bir makina, eger bir f5 veya d2h'i eline alirsan, agirligini ve dengesini hissedersen ne demek istedigimi anlarsin. bir diger sebep nikonun cok yuksek kaliteli objektifleri ve bu objektiflerini bugunden onlarca yil geriye donuk olarakta desteklemesi. elinde hatiri sayilir objektif bulunan bir profesyonelin nikon'u birakip canon'a canon'u birakip nikon'a gecmesini bekliyemezsiniz. bir diger konuda nikonun diger firmalar gibi teknolojik cambazliklarla, 20 noktali af, goz bebegi izlemeli af kontrolu, envai cesit isik olcum teknikleri yerine ust makinalarinda bile sade kontrol ve teknolojiler kullanmasi ve bunlarinda diger tum markalardan daha kararli ve guvenilir calismasi. nikon hic bir zaman pazarda teknoloji lideri olmamistir, minolta,pentax ve canon her zaman ondan daha cok ozellikli makinalar yapmayi basarmistir ama nedense o fotografcinin goz bebegidir. bu arada iyi prim yapar, ikinci el temiz bir nikon objektifi ucuz bulursaniz hemen kapin doviz gibi yatirim aracidir
bu linktede bu konu hakkinda eglenceli yazilar bulabilirsiniz
gecen sene bi gozlukcuye gıttım gozluk alacam yanıma kadını bırı geldı gozluklerı şişe dibi gibi satıcıyla konusuyodu bende dınlıyorum bunları kadının gozlerı 9ar numara miyop, astigmat da var ayrıca bir iki ozel durumu daha var, kadın gozluk camı sıparıs wermıs dunyada ona ozel camı uretebılıcek tek sırket japonyada NİKKOR mus agzım acık kaldı.
Yok carl Zeiss da gözlük camı yapıyor , nikkor kadar kaliteli hatta daha iyi de olabilir. Neden Profesyoneler Nikon kullanıyor dersen Birkez Canon gibi üst seviye Lenslerini çok daha pahalı satmıyor.Zaten en iyi Canon lensi bile Nikon'ın bazı başlangıç lensleriyle aynı kalitede.Nikon lensler çok uzun ömürlüdür.20 senelik Nikkor lensler var(elinde olan varsa bana versin alacağım).Ayrıca Nikon makinelerindeki Şu Kırmızı renk mükemmel .Makineye hem karizma hem de seksilik katıyor.Bir çok filmde zaten Nikon kullanılmıştır. Google dan aratın Nikon in flms diye okadar çok filmde artislik yapmıştır ki en iyi oyuncu dalında Oscar vermek lazım
işi biliyorlar da ondan... adamlar profesyonel..en iyisini bilirler..
Nikon çok uzun yıllardır bu işin içinde ben kendimi bildim bileli nikonlar var.ve büyüklerimizin tabiriyle Canon fotoğraflarında renklerde yumuşak geçişler hakimken Nikonlarda ise keskin hatlar ve net renkler bulunur
Nikon'un yan ürünleri, lensleri vs geçmişten beri özellikle gazetelerde bolca bulunuyor. Hepsi de birbiriyle uyumlu. Sebep bu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme