Şimdi Ara

Neden UŞAK TIPI TERCİH ETMEMELİSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben Uşak Tıpta okuyorum 6.sınıf öğrencisiyim.Şuan da uşak eğitim araştırma hastanesinde intörn doktor olarak çalışıyorum.

Güçlü ve aydınlık bir gelecek hayal edip başladığım fakülteye bu şerefli meslekten daha doğrusu fakülteden tiksinmiş/bıkmış bir şekilde sonlandırıyorum. Öncelikli olarak hocalar ve asistanlar öğretim konusunda gerçekten çok isteksizler ve bu da yetmezmiş gibi mobbing yapıyorlar intörnken bile mobbinge maruz kalabiliyorsunuz. İntörnlere kötü davranılıyor. Asistanların cılız sesinden dolayı yapmamı istediği bazı şeyleri anlamadığımdan azar işitiyorum. Bu durumu hocayla paylaştığımda ise nerdeyse 6 yıl tıp okumuş birine o zaman hekim olma diyebiliyor. Yine aynı sebepten asistanlar da kendi işlerine gelirse ancak yardım ediyorlar. Ben şahsen mesleğim doktorluk olduğu için kimsenin benim yüzümden zarar görmesini istemem bu yüzden herhangi bir işlem yapmadan önce asistanlara soruyorum bu böyle mi olacak diye sesi çok cılız olanlar var duymuyorum tekrar soruyorum ve onlardan da azar iştiyorum .Biz senle aynı yerde çalışmıyor muyuz ben sana bir şeyi 50 kere söylemek zorunda mıyım diye fırça atıyor .Ben yanımda intörn eğitmek istemiyorum diyen hocalar var. Oraya bir şeyler öğrenmek için gelen öğrencisine bir şeyi beceremiyorsunuz deyip sinir olup polikliniğinden kovan hocalar var.Biz bu şartlarda eğitim almaya çalışıyoruz.İntörnüz sonuçta hata yapma hakkımız var daha sonrasında olmayabilir ama şuan var.

Eğer gerçekten bir şeyler öğrenip kendinizi geliştirmek istiyorsanız mevcut puanınızla çok daha farklı fakülteleri tercih etmenizi öneriyorum.Çalıştığınıza deyecek bir yere gidin ve işinizi aldığınız eğitimin hakkını vererek yapın. 

• Dostum uşakta okuyorsun, ne bekliyordun ki

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sana tavsiyem, bırakma! Eğitimini tamamla ve mesleğini böylelerine rağmen en iyi şekilde yap. Bir çok sektörde bu tarz insanlar var, bazılarının güçlü durması ve örnek nesiller yetiştirmesine ihtiyacımız var. Bir amacın, hedefin olsun o tiksindiğin insanları sadece basamak olarak görmen gerekiyor. Bunları söylerken sadece menfaatini düşünen birini olmanı değil, ahlaklı, güzel huylu bir doktor olmanı diliyorum. Allah kolaylık versin.

• Bu sadece uşak tıpta yok ki çoğu tıpta böyle intornlük tıpın köleliğidir not bende şuan 6.sinif intornum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun uşak ile ilgili olduğu düşünmüyorum , bahsettiğiniz sistemi bir doktorluk alanında bir de başka bir alanda gördüm , başka bir alanı yazmadım ama anlamışsınızdır umarım , yanlış anlamayın ego tavan olan hekimlerde asistanlarda gözlediğim bir durum bu , kendim De sağlık çalışanıyım. Size ne yapıldıysa kendisi de aynı şekilde muamele gördü çünkü . Garip bir branş . En iyi usta çırak ilişkisi ile öğrenim sağlanacak sektör sağlık sektörü. Doktoru için De böyle hemşiresi için De böyle Aneztezi teknikeri için De vs vs . Dersler ile teorik birbirinden genelde uzak oluyor . İşi sahada daha iyi öğreniyorsun adam da diyor ki ben intörn istemiyorum tamam canım oldu .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Buna mobbing diyoruz ve tip fakültelerinde baya yaygın bir durum maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali931 kullanıcısına yanıt

Bırakmak gibi bir niyetim yok zaten bu kadar okulu boşuna okumadım ama bu yapılan mobbing. Yani bir insanı işinden soğutmak için kendisinin de işini sevmemesi lazım hiçbiri işini severek yapmıyor maalesef lütfen şikayetiniz baş ağrısı olsa bile gitmeyin bu insanlara o kadar diyorum. Bazı tıp fakültelerinde yaygın görülen bir durum evet güçlü durmalıyız ama nereye kadar en çok intihar eden meslek grubu neden doktorlar ? mobbinge uğrayıp intihar eden doktorların hesabını kimse soramıyor bu ülkede 3 gün sonraya kalmadan unutuluyor hepsi. Bu sektörde öğrenmek usta çırak ilişkisiyle oluyor ama ustamız mobbing yaptığı sürece öğrencinin de hevesi kaçıyor. Ondan sonra öğrenci 1-2 dikkatsizlik yapsa bile aldığımız asgari ücrete göz dikmiş olacak olmalılar ki aldığınız parayı haketmiyorsunuz şeklinde söylemlerde bulunanlar da oldu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dgs ile hemşirelik tercih etmek
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bahtsizadam76 B kullanıcısına yanıt

En kötüsü intörnlük evet ama asistanlıkta da çok yoğun mobbing olan yerler var Allah korusun böyle insanlardan. Böyle hocaların asistanları da genelde ya intihar ya istifa ediyor maalesef

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.