< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonamenouser -- 6 Ekim 2019; 1:29:53 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonamenouser -- 6 Ekim 2019; 1:29:53 > |
Gayet detaylı bir yazı olmuş, teşekkürler.
Bunları biz de söylüyorduk ama okulu görüp daha sonra ayrılmış birinin yazmasıyla çok daha güvenilir bir eleştiri getirmişsiniz. Düşünen arkadaşlara da yol göstermek adına. Amerikan sistemi uygulayan okullar için çok haklısınız, Ayrıca kampüs hayatı üniversitede bence önemli bir detay. |
Notlarınız kötüyse dert etmeyin, Muslera onları da kurtarır.
|
Arkadaşa tam olarak katılmamakla beraber gsünün aktif bir öğrencisi olarak ben de bir şeyler yazmak istiyorum,
Öncelikle kampüs küçük veya bazılarına göre yok eyvallah ama konumu ve manzarası olarak tek geçeceğim bir okuldur. Ha tabi bunlar bir okulu seçmek için yeterli mi? Değil tabiki. Ama şunu da unutmamak lazım kampüsün dar olması, yurt olmamasının en büyük nedeni ve kampüsün genişleyip, okulun yurt binası olarak kullanabileceği bir yer de yok etrafında. Bir tarafı boğaz iki tarafı lise (birisi kabataş diğeri ziya kalkavan meslek lisesi) arka tarafı ise yıldız parkı ve bir türbeyle çevrili. Dolayısıyla okulun yurdu neden yok diye sormak öğrenci açısından haklı olsa da okul açısından bakınca okula hak vermemek de elde değil. Ben de şehir dışından yazdım bu okulu ve yurt olmamasını göze alarak yazdım. Öğretim görevlisi kısmı hakkında çok fazla yorum yapamayacağım ama hukuk için fazlasıyla yeterli bir kadroya sahip, diğer fakülteler de yine bir devlet okuluna göre fena olmayan bir kadroya sahip diye biliyorum. Ama şahsen bana sorsanız hukuk dışında bu okulu yazar mıydım diye sorsanız, büyük bi soru işareti yaşardım. Onun dışında okulun en geç saat 10 civarı aktivitesinin bitmesi yani öğrencileri dışarı çıkarmaları maalesef doğru ama bu yine de yürüme mesafede olan beşiktaş veya ortaköyde eğlencenize devam etmemeniz için bir sebep değil. Mezunlarla olan network konusu da yine kişinin kendisinde biten bir olay. Okul size çok destek olmasa bile içinde bulunacağınız sosyal çevre ve kulüpler ile bu sorun bir nebze de olsa çözülebiliyor. Öğrenci sayısının az ve öğrencilerin çoğunun özellikle fransızca bilmenin/öğrenmenin verdiği birikim ile kaliteli sayılabilecek seviyede olması okulu diğer devlet ve vakıf üniversitelerinden ayıran en önemli özellikleri bence. Sıyrılma ihtimaliniz daha fazla oluyor, az ama öz bir çevreyi tanıma olanağı buluyorsunuz, keza gsl ve diğer fransız liselerinden gelen insanlar sayesinde o çevrelerden de kalifiye bir çevrenizin olması sağlanıyor. Yani demem o ki network işi kişide bitiyor. Erasmus ve yurt dışı staj/yüksek lisans olanağı da hem öğrenci sayısı azlığından hem de frankofon ülkelerin avrupada fazlasıyla yer etmesinden dolayı zor değil kanımca. Ama yine burda da iş kişinin kendisinde bitiyor. İngilizce tabiki çok önemli hatta dünyadaki en önemli dil belki de ama okulda ingilizce eğitimi yok değil. İngilizce ve fransızcayı en azından b2 seviyesine getirmeden mezun olamıyorsunuz. Bunları yaparsanız ispanyolca veya almanca öğrenmeye de başlayabiliyorsunuz. Ha fransızca mesleki kariyerinizde ne kadar yer edinir bu da sizin bileceğiniz iş, özellikle mühendisler için almanca daha kullanışlı bir dil. Sonuç olarak benim düşünceme göre gsü böyle yerlere gömülecek bir okul değil ama çok harika bir okul da değil özellikle günümüz türkiye şartlarını göz önüne aldığımızda. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murolik -- 24 Temmuz 2019; 14:13:29 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonamenouser -- 24 Temmuz 2019; 15:49:5 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schmeiblak -- 24 Temmuz 2019; 15:39:17 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonamenouser -- 24 Temmuz 2019; 16:49:24 > |
Güncel arkadaşlar güncel herkes hak ettiği yere gelsin inşallah |