Şimdi Ara

Zengin çocuklarının iyi üniversiteleri kazanmasını başarı olarak görmüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy şu anda #7
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diyebilirsiniz ki youtube da binlerce ders videosu var bir soru bankası denemeyi herkes alabilir vs ama asıl önemli olan şey bunlar değil çevre.

Çocuk ilkokul ortaokul 8 sene kolejlerde okuyor sonra saint joseph,galatasaray lisesine falan gidiyor ya bi zahmet yks de derece yap artık,yapmazsan ayıp zaten.

Tekrar söylüyorum kolejlerde,iyi liselerde önemli olan şey hocanın dersi iyi anlatması falan değildir,çevredir.7.sınıfta hapçının biri 2 cadde bıçakla kovalamıştı beni,bu ortamda yetişip kolejlerde büyüyen çocuklarla aynıymış gibi muamele görüyoruz işte.

Aile de önemli burda,benim babam seyyar satıcıydı,bir amcam işsiz,dayım garson,sülaledeki en zengin adam öğretmen olan amcamdı,ona gıpta ederdik.Diğer tarafta 3 kuşak boğaziçi mezunu adamlarla yarışıyom.

• Onlarla aynı okula bölüme girsen bile onları yakalayamazsın. Dediğin gibi birkaç nesildir belli bir seviye tutturmuş insanlarla tek bir ömürde aynı noktaya çıkmak mümkün değil. Zamanında o adamın dedesinin yaptığını sen yaparsın ve ailenin seviyesini yükseltirsin senden sonrakiler daha rahat yaşar daha zeki olur anca ve bu da dediğin gibi zengin çocuklarının iyi okullara girmesinden çok daha büyük bir başarı, büyük bir emek.
    %100 katıldığım önerme.
    Şimdi bazıları gelip "kendini geliştir bro" dese de gerçek hayat yüzlerine elbet vuracak. İstediğiniz kadar iyi top ünilerde okuyun, ömür boyu baba parası ile yaşayan eleman gram çalışmadan sizin okuduğunuz ünide veya ondan iyi özel bir ünide okuyup mezun olduğunda zengin networkü sayesinde çok daha iyi yerlerde bulunacak. Belki ileride patronunuz olacak. Çevremde bunlardan gördüm/duydum malesef. Bu hayattan ümidinizi kesin demek değil fakat blackpill bir gerçektir. Bu gerçeği göz önüne alıp hayattan beklentilerimizi kuralım.
  • Onlarla aynı okula bölüme girsen bile onları yakalayamazsın. Dediğin gibi birkaç nesildir belli bir seviye tutturmuş insanlarla tek bir ömürde aynı noktaya çıkmak mümkün değil. Zamanında o adamın dedesinin yaptığını sen yaparsın ve ailenin seviyesini yükseltirsin senden sonrakiler daha rahat yaşar daha zeki olur anca ve bu da dediğin gibi zengin çocuklarının iyi okullara girmesinden çok daha büyük bir başarı, büyük bir emek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saçma

• Ağla bide kanka tam olsun.

• %100 katıldığım önerme.
    Şimdi bazıları gelip "kendini geliştir bro" dese de gerçek hayat yüzlerine elbet vuracak. İstediğiniz kadar iyi top ünilerde okuyun, ömür boyu baba parası ile yaşayan eleman gram çalışmadan sizin okuduğunuz ünide veya ondan iyi özel bir ünide okuyup mezun olduğunda zengin networkü sayesinde çok daha iyi yerlerde bulunacak. Belki ileride patronunuz olacak. Çevremde bunlardan gördüm/duydum malesef. Bu hayattan ümidinizi kesin demek değil fakat blackpill bir gerçektir. Bu gerçeği göz önüne alıp hayattan beklentilerimizi kuralım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • durumumuz iyi ama ben kendi kendime çalışarak 5k yaptım. sadece kitaplardan çalışarak. öğretmenlerimin başarılarıma katkısı sıfır, hepsi vasıfsız olduğu için ders dinlemezdim, olimpiyatlara hazırlanıyordum asıl matematikçimiz müdür yardımcısı oldu, başka biri geldi adam götürdüğüm soruların hiçbirini çözemiyordu. ailenin özel ders ve dershane ısrarlarını da hep reddettim.

okulumun tek katkısı, lisedeyken bilkent'i gezdirmesi idi. o motivasyonla süper olmasa da iyi bir bölümü kazandım. lisemin açık ara birincisi bendim, benden sonraki 25k oldu. burslu öğrenci almıyordu yani herkes zengin çocuğu idi ama sıralamalar 100-150k bandında idi. bence zengin çocukları daha başarısız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 11 Ocak 2025; 18:18:11 >
  • Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

Başarısız olanları bile çok iyi konumlara efor sarf etmeden gelebiliyorlar çevreleri sayesinde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • e öyle olacak zaten sanayiye gidecek değiller ya. bilkent burssuz işletme/iktisat veya atılım/başkent iibf'de takılıyorlar. mezun olduktan sonra işleri hazır.

Tamam işte bundan bahsediyoruz biz de. Eşitlik olması mümkün değil. Yarın bir gün benim çocuğum iyi bir okulda mühendislik kazanırsa benim çevrem sayesinde kolayca yükselip iyi konumlara gelebilecek çünkü ondan önce emek vermiş biri var arkasında. Ancak babası lise mezunu olan biri mühendislik okuyunca sürünecek sağda solda. Buna kimse laf da edemez hayattaki en normal şey bu.

• My (and probably zenginler) honest reaction:

Zengin çocuklarının iyi üniversiteleri kazanmasını başarı olarak görmüyorum

İyi forumlar.

• Ben kimsenin başarısını başarı olarak görmüyorum açıkçası. Zengin olmayabilirsin ama belirli bir potansiyelin varmış ki bir yerlere gelebilmişsin. Seninle aynı maddi duruma ve çevreye sahip olup IQ'su senden düşük olan biri de "IQ'su yüksek olup başarılı olanları başarılı görmüyorum, önemli olan düşük IQ'ya rağmen başarılı olmaktır." der ve bu konuda su götürmez şekilde haklıdır. Tabii burada biter mi? Hayır. Afganistan'daki bir çocuk da "Türkiye gibi gelişmiş bir ülkede başarılı olmakta ne var? Önemli olan gelişmemiş ülkeden çıkıp bir şeyler yapabilmekte." der ve o da haklıdır. Bu durum dünyanın en dezavantajlı insanına kadar böyle gider. Zengin ve zeki birinin tipi kötüdür ve psikolojik stabilitesi genel anlamda kötüdür, doğal olarak hayatını bu konuya takarak yaşar ve sözde diğer insanların "çok avantajlı" gördüğü bir durumu mahveder ama aslında işte hayat +'lar ve -'lerden ibarettir. Veya fakir ve ortalama zekalı biri çok başarılı olunca herkes övgüler dizer ama o çocuğun genlerinde 99/100 azim ve kararlılık vardır. İşin özü hayatta başardığınız ve övgüler aldığınız çoğu şey sizin başarınız falan değil. %1 etkiniz varsa dua edin. Genleriniz, 0-2 yaş arası yaşadıklarınız ve aile+çevreniz sizi zaten belirlemiş oluyor. Siz de kaderinizi(?) yaşıyorsunuz. Hani Müslümanlara sorulur ya "İsrail'de doğsan Müslüman olur muydun? O zaman nasıl adil bir düzen bu?" gibi sorular, onlar da "... ama öyle değil eke üke muğa" diye kıvırır. Aynı durum burada da var. IQ'nuz 89 olsaydı aynı başarıyı gösterecek miydiniz? Afrika'da ungabunga kabilesinden çıkıp Avrupa'ya mastera mı gidecektiniz? Hiçbir şeye etkinizin olmadığını kabul edin ve neye edersiniz bilmiyorum ama şükredin. Mutlu olmaya çalışın diyeceğim ama o bile elinizde değil.

• bence bu duruma göre gayet başarılıymışsın be hocam

• Doğru bir tespit. Özel ders veya Özel okul yoksa; Aileler anne-babalar birebir ders vermeli çocuklarına. Her çocuk için günde en az 2 saat. Bunu da yapan sayılıdır.

Zengin çocuğuysa gerçekten o sıralamalarla ya Koç'a Sabancı'ya gider, ya da yurt dışı yaparlar. Başarıyı sadece yks sıralaması ile ölçüyorsunuz, ama konuyu açan arkadaşın hatası var; aslında zengin çocuklarıyla yarışmıyor, onların şirketlerinde işe girebilmek için diğer fakirlerle yarışıyor.

• O zaman size üzüleceğiniz bir şey söyleyeyim.

O eşitlik sadece okurken değil, iş hayatında da devam edecek... hatta hayatın her yerinde karşınıza çıkacak...

O yüzden yapmanız gereken şey o "network" dedikleri ikili ilişkiler üstüne çalışmak. Sizi bir yerlerde yukarıya taşıyabilecek insanlara yakın durmak, onlara kendinizi sevdirmek, bir kaç da hobi edinebilmek....

Yaptığınız işi kaliteli bir şekilde yapmanız ve göstermeniz zaten şart. Bu "torpil" değil, "network" oluyor ve atadan babadan böyle bir bağlantı yoksa, biraz uğraşmanız gerekiyor. Belki 3-0 geride başlayacaksınız ama açığı kapatmak mümkün.

• ne zirlak herifsiniz aw

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.