Şimdi Ara

Neden Vaişnava'yım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vaişnava nedir? Vaişnava Vişnucu demektir. Vişnu mutlak tanrıdır. Her şeye kadirdir ve her şeyi bilir. Peki ben neden Vişnucuyum?

1. Tutarlı bir Tanrı tasavvuruna sahibiz. Semavi dinlerin Tanrı tasavvuru bir yere kadar bize benzese de ahlaken yanlış şeyler içeriyor. Örneğin hayvanların et yemek için öldürmek, çocuk evliliği vs.
    2. Objektif ahlaki değerlerin olduğunu ve bunun ancak Tanrıyla temellendirilebileceğini düşünüyorum.
    3. Tanrı argümanlarının başarılı olduğunu her şeye kadir, her şeyi bilen, iyi bir Tanrıya inanıyorum. Genellikle bu Tanrı tasavvuru semavi dinlerle özdeşleşmiş olarak görülse de gerçek öyle değildir.
    4. Bhagavad-gita okudum. Bir takım şeyler hissetmemin yanında mantıklı ve tutarlı buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A8E5C90D -- 7 Eylül 2019; 0:32:52 >

• Hindistan aya indi ,ondan olmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hinduizmde cin yok ki
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Cinden bahsetmedim ki hiç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8A8E5C90D

Cinden bahsetmedim ki hiç.
    Peki ya plantiga ?
    Plantinga Hristiyan bir felsefeci Vaişnava değil.
  • Ek olarak Vaişnavizm’de dört temel yasak vardır:

1.Hayvan yemek (yumurta dahil)
    2.Zina yapmak(buna bağlı olarak kürtajda yanlıştır)
    3.Alkol, tütün, kenevir ve yüksek kafeinli içecekler dahil olmak üzere herhangi bir tür uyuşturucu/uyarıcı kullanmak (tıbbi kullanım hariç)
    4.Kumar oynamak

Yakında zinanın ve kumarın neden yanlış olduğunu açıklayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A8E5C90D -- 7 Eylül 2019; 0:53:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ek olarak Vaişnavizm’de dört temel yasak vardır:

1.Hayvan yemek (yumurta dahil)
    2.Zina yapmak(buna bağlı olarak kürtajda yanlıştır)
    3.Alkol, tütün, kenevir ve yüksek kafeinli içecekler dahil olmak üzere herhangi bir tür uyuşturucu/uyarıcı kullanmak (tıbbi kullanım hariç)
    4.Kumar oynamak

Yakında zinanın ve kumarın neden yanlış olduğunu açıklayacağım.
    Tam sana göreymiş
  • yakında sokayımsizeizm çıkarsa bende onu tutcam
  • Hindistan için ''bin tanrı ili'' diyorlardı. Adamlar yememiş içmemiş din üretmiş.
    Bana göre ne var Zodion

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diğer hint tanrıları gibi sizinkinin de bir resmi var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yararli baslik fava aldim daha cok bilgi ver hocam hint dinlerini merak ediyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • deizmin soslanmış hali gibi duruyor.

Ama taktığım olay şu: Allah kavramını yanlış bilmediğine emin misin?
  • combaba C kullanıcısına yanıt
    Deizm ne alaka yahu esasen deizm tamamen zıt bir görüş bize İslam, Hristiyanlık ve Yahudilik gibi teistik bir din bizimkisi.
  • quote:

Deizm ne alaka yahu esasen deizm tamamen zıt bir görüş bize İslam, Hristiyanlık ve Yahudilik gibi teistik bir din bizimkisi.
    "Vişnu mutlak tanrıdır. Her şeye kadirdir ve her şeyi bilir."

bu senin yazın. İslamda da Allah Mutlaktır. Sıfatlarına baktığında bunu görebilen lazım. Kaldı ki 99 sıfatından 2 tanesini sende yazmışmış. Her şeye kadir ve her şeyi bilir diye. Sonraki et yememe meselesi veya Ahlak (gerçi ondan ne anladığını bilmiyorum) Allah'ın sıfatlarıyla alakalı bir durum değildir. Bilimsel olarak dengeli beslenme hem et hem de ot türü yiyecekler içerir. Eğer sözü kurban olayına getireceksen kurban öyle sandığın gibi et meselesi değildir. Ahlaken çocuk evlilikleri de Allah'ın emri değildir.

Diğer konuya gelince

sizinkisi İslam veya diğer saydığın dinler gibi olamaz. Siz diyorsunuz diye olamaz. Çünkü bu dinler her ne kadar birbirleri arasında çelişkiler olsa da hepsi semavi dinler olarak geçer. Veya bir kitap içerir.

Saydığı din özellikleri elvis hayranlarının kurduğu dinin bi tık üstü o kadar.

• Kutsallık nedeni ile sonucu ifrat ve tefrite yok verir. Bir inek anne kavramına denk gelirse onun vefatından sonra onu yeyip bir danaya onun bedeni benim fizik aleminde sen artık benim ruhsal ve fiziksel kardeşimsin demek gerekliliği mevcut.

Salt pasif tutum tabiatı aktif olanı ise bi ineğe saygının gösterildiği makamın belirtecini gösterir.

Bir yaratıcı vardır ve bu yaratıcı anlam ve meale önem verirken kutsallaştırma işinin kendisine has olduğunu da beyan eder.

İnsanların bir şeye iman etmesi değil iman ediyor gibi gözüküp nifak taşıması sorunu oluşturur denebilir.

İnsan bir yaratıcının varlığına inanırken bunun para kadın vs. Bir şey olduğunu söyleyemeyen bir şey olarak Yaratıcı dan ne anladığını ifade etmeyen bi şeydir.

....................

Bu açılardan inancın semantiğinde bir değerin insana olması gerekiyor.

Ben üst soyun doğumluyum ve türemeden daha doğdum yani yaratıldı diyemem. Burada ulaşmam gereken şey benim esasen ölümsüzlüğe de erebilme halidir.

Ben derim ki ben üst soyun doğumu ve ölümüyüm ve ben de ben denen bi özne var türersem artık nesneleşirim bu halde Türemeye girmediğim her hal bakımından bu istenç sizlik hali ebedi hayata erme adına yapabileceğim tek fiil gibi gözükür.

Bu esemede hint ya da uzakdoğu dinlerini mistizmi bi nebze neye yöneldiği anlaşılan bi haldir. Mesele et balık kurumu yönetimi değil özü kendine saygı ve sonsuz yaşam yolunu içerir.

...............

Dinlerde amaç vardır ve türeme in çok önemli bi anlamı mevcuttur. Eş denen şeye biz bir şey öldüreceğiz ister doğumla istersen azl ile bu şey konusunda Tevhid edelim denir.

İslami akaid Muhammedi ruhun tezahuru üzre mistikleşmiş iken reel İslam anlayışında bu şey rahimden çıkanın anne denen bireyi dahi tanımayan bir şey olduğu konusunda hem fikirdir.

Bu şey ismi her devirde farklı olmakla birlikte öz anne denen şeye yönelen tavırlar dır. Tutarlı düşüncede ben bunu gözlerimle idrak ile tanımasam radovan slobodan gibi kişilere çağdaş olduğundan ötürü isimlendirme bilirim.

Eskiden hitlerdi öncesinde belki büyük iskender belki cengiz handı. Önemli olan doğum ya da azl ederken bir şeyin öleceği muhakkak iken bu şeyin anlamı konusunda tevhiddir.

Sini vesaike göre mutlak hükümdar ilahtır insan geçiciliğine şahittir şu kainatın yaradanı yok demek veya varlığını araştırmak abesin ötesidir. Kişi kendisinde ki iktidarı beyana radovan dünyaya getirip ölümüne neden olabilir ya da azl ile bunu yapar.

Cinsellik bu tevhidle boşa olmayan bir iştir. Amaç vardır. Kürtaj konusunda bu hususa yapılan vurgunun dinsel örüntüsü bilinç irade eseme ve anlamla farklılaşır.

Gerçek din doğum yolu ile veya azl ile ölecek olan radovan adam eden (adem) eden din olmalıdır tezidir ki bu dinin retoriği doğuma dayalı olduğu müddetçe ilahın sert nazarın celbeder.

Örneğin bi alemde cebrailin aleyhisselam geldiği bütün ümmete biliniyordu zira o hayırdır dediği bir kat vardı. İnsanlar orada ya tutsaktı bi ağır ol çekiliyordu ya da asillerdendi yetiştirme nasıl gidiyoru dinliyorlardı.

Bana göre bu teftiş in meali insanlara ağır ol çekmek içindir. Yani yaratıcı var mı yok mu langasını aşmış insan değil insanlar grubunun varlığına şehadet edilip yaratıcıya iman üst boyuta çoktan taşımıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.