Şimdi Ara

NEDEN WIDE SCREEN EKRAN??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • HP 22" kullanıyorum. Ne filmlerde ne resimlede bir şişmanlık söz konusu değil. Çok çok rahat. 17" crt vardı bende önceden vallaha asıkıntı basmıştı daralıyordum arkadaşlara gitim geçen gün 17" crt varon da öff iğrençmiş ya. Herz i artttırsan bile titreme var, yazılar net değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: mufettis74

Arkadaslar bu laptop üreticileri monitör olarak kare ekran yerine neden wide screen (geniş ekran) ekran piyasaya sunuyorlar.Geniş ekran film izlerken veya çektıgım fotolara bakarken kişileri oldugundan farklı gösteriyor.Zayıf ınsanları şişman ve enli gösterıyor.Kare ekranlarda goruntu genıs ekrana gore oldukca gercekcı.Genıs ekranda gercekcı degıl.
    Üreticiler neden genıs ekran pıyasaya sunuyorlar ?Bilen var mı sebebını?
    Bir soru daha ekliyorum ;geniş ekran (16:9) Plazma veya LCD tvler için bu formatta tv yayını veya video (vcd,dvd) üretimi var mı?Özellikle tv yayını var mı ulkemızde ve hangı kanal yapıyor?Yani ınsanlar enlemesıne genıslemeden goruntu bire bir yayın yapan var mı?

herhangibir fotoğrafı ister 4:3(kare tabir ettiğimiz) ister 16:10(geniş ekran,widescreen) bir ekranda izleyin görüntüde hiç bir deformasyon olmaz. deformasyon şu şekilde olur, teknosa tarzı elektronik marketlerde mecburiyetten bütün bilgisayar ekranları tek bir dağıtıcıdan beslenirler,bu yüzden geniş ekran lcd ler garip gözükebilir.
    ama normal şartlarda bilgisayara digital olarak bağlayıp çözünürlük ayarlarınıda doğru girerseniz hiç bir sorun olmaz.

1-2 sene içerisinde televizyon kanalları HD yayına geçmek zorunda kalacaklar,avrupa birliği mevzuatından dolayı.HD yayında kare değil widescreen'dir.o yüzden bütün lcd ve plasma televizyonlar widescreen olarak satılır.
    HD 720: 1280*720 pixel
    HD 1080: 1920*1080 pixel

not: lcd ve plasma televizyonlarda normal SD(standart definition) yayın izlerseniz, insanlar şişman gözükür.bunun sebebide televizyonun görüntüyü genişleterek ekrana tam oturtmaya çalışmasındandır.ama yukarıda bahsettiğim gibi bilgisayar monitörlerinde böyle bir durum söz konusu değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 29 Şubat 2008; 13:28:48 >

• İnsan gözüne daha uyumlu çok daha hoş bi görüntü oluşuyor tavsiye ederim
  • 2 ay önce ben de geniş ekran konusunda şüpheliydim ama alıp kullanmaya başlayınca vazgeçilmez oldu benim için.
  • kafam allak bullak oldu.
    şimdi wideScreen almayayımmı.
  • quote:

NEDEN WIDE SCREEN EKRAN???

Kırmızı Başlıklı Kız'dan alıntı yapayım;

"Seni daha iyi görebilmek için"
  • arkadaşlar ben 4:3 ekranı 16:9 dan daha cok seviyorum 16:9 da ekranı takip ederken soldan saga yazıları okurken gözlerin ve boynumu epey hareket ve cevirmek zorunda oluyorum göz ve boyun sporu yaptırıyor insana 4:3 de ekranın hepsini goruyorsun saygılarımla
  • o kadar yazılanların üstüne lcd genıs ekran tv aldım 2010 yılında..insanları enine genıslemıs gordum 3 senedir.En son uydu alıcımı değiştirdim , herşey o zaman düzeldi.geniş ekranda da insanlar normal enli olarak göründüler.Bu da bir alışkanlık meselesiymiş.insan yeni goruntu bıcımıne de kolayca alışıyor.Kare ekranlar gorunce şimdi onları tuhafsıyorum..İnsanoğlu gerçekten garip bir yaratık..Oysa ki 5 yıl önce bu konuyu açtıgımda kare ekran saplantılı biri gibi yazılar yazmışım.
  • wide ekrandansa kare tercih ederim.wide ekran başımı dolandırıyor sanki.
  • gozlerimiz yan yana oldugundan sag-sol gorus acisi yukari-asagidakinden daha fazla bu nedenle widescreen orani gorus acimiza daha uygun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masaüstü bilgisayarımın ekranı Wıde Screen ..Internette fotolar yatay gözüküyor. Internette yazıları okumak için.En azından Interneti kare ekran halin getirebilir miyim?
    Bunu ayarlardan kare ekran haline getirebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlgtck -- 19 Kasım 2014; 19:55:59 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.