Şimdi Ara

Neden X360, neden Ps3? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: turion

high definition dvd ne oluyor peki.

görürüz ilerde sen merak etme
  • quote:

İşe yaramıyan bi icat işte kullanılması pek tavsiye edilmiyor blu ray gibi
  • PS3 alırsam devam oyunları yüzünden alırım okadar :) ...
  • Düzeltme yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Radical_Dreamer -- 12 Mayıs 2006; 11:00:09 >
  • quote:

HD-DVD oluyo kendileri...
  • Yukarıda o arkadaşın söylediğinin öyle olmadığını söylemiştim MEN@MEN

Bu konuda Nautral'ın o kadar güzel bir yazısı wardı ki bir bulsam onu koyacağım buraya
  • İyi de sen o yazıyı koysan anlayabilecek mi ki arkadaş o yazılanları?

(Turion için konuşuyorum)
  • Anlar herhalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kangalll

Buraya mumkun oldugunca fanboyluklarimizi bir kenara atarak iki makineninde artilarini ve eksilerini, tecrubelerimizi yazalim. Next-Gen makineleri alacak olanlara yararli olur hem

Ps3 eksileri -

- Fiyati

- el kontrolunun titresim olmamasi *gyroyu 5-6 yil pc'de sidewinderle oynadim pek tavsiye etmem*

- Grafik yönunden X360 ile ayni ayarda olmasi *gidenler-görenler var oyunlari E3'de*, Grafikkartlarinin speclerinide karsilastirirsak Ps3 vs. X360, o zaman X360'daki grafikkartinin az da olsa daha iyi oldugunu göruruz. Yani, ilerde Ps3 vs. X360 oyunlarda bir fark görulecegini pek sanmiyorum. Oyunlarin fizik bölumlarinde Ps3 Cell islemcisinle birseyler gösterebilir.

- Ps3'un ucuzu ileriye dönuk degil! Yani dunyanin parasini saysanda sonradan Ps3'un pahali olan modeline (komple olan) uppgrade yapamazsin, onun icin alacaklilar icin kesinlikle Ps3'un pahali olan modelini tavsiye ederim!

- Blu-Ray...bundaki kötu olan su! Daha gelecegin formati belli degil zaten, Blu-Ray'deki filim destegi su an cok cok az ve DVD'lere nazaran %15 daha pahali olacak haberleri iyiye niyet degil, DVD'yle karsilastirdinmi, birde filimlere gercek Blu-Ray formatinla yani 1920*1080p ile bakabilmek icin 1080p'yi destekleyen monitör sart! 720p veya 1080i cözunurluk yeterli degildir. 1080p tv'leri biraz daha pahalidirlar.

-Blu-Ray'in 2x okuma hizi olmasi! Bu demektirki Ps3'deki oyunlar X360 oyunlarina nazaran neredeyse 2 misli daha uzun yukleme zamani olmasi. X360 dvd okuyucusu 12x, BD 2x.

Ps3 artilari +

+ Ps1 ve Ps2 oyunlarina destegi

+ Eski genden kalan oyunlarin devamlari örn: MGS-serisi, DMC-serisi, Jack&Dexter-serisi vs.

+? Online sistemi Xbox-Live gibi olmasi, daha pek birseyler göstermedi Sony ama en azindan dogru yöne bir adim bu ve tabii ki bedava olmasi ama dedigim gibi "Yasasin" demeden önce görmek isterim ne derecede Xbox-Live gibi olacak sitemleri!

Xbox360 eksileri -

- Live'in parali olmasi. Live'i super bir sistem ve yilda verilen 50$ rahatlikla deger bu sistemi kullanmada ama tabii ki bedava olsaydi daha guzel olurdu.

- Ilk cikan parti makinelerin problemli olmasi. Su an cikan X360'larin 3'cu parti olduklarini okumustum bir yerde ve kalite farki yukseldi yine. Ama bastan yapsalardi bunu tabii ki daha iyi olurdu.

Xbox360 artilari +

+ Fiyati

+ El kontrolu

+ Xbox oyunlarina az da olsa geriye dönuk olmasi (su an 200+ civari) ve Live uzeri patchlarla daha da cogalacagi.

+ Titresimin olmasi, oyun zevkine cok katkida bulunuyor! Bunu yaziyorum cunku Ps3'de olmayacak ve bu Sony'nin yaptigi buyuk hatalardan biridir!

+ Oyunlari ve gelecek oyunlari (Gears of War, Halo3, Forza2, Too Human, Mass Effect, Saint's Row vs.)! Simdiye kadar cok memnunum. Tek hosuma gitmeyen Quake4 var, digerlerini herkese öneririm. Condemned, Kameo, PGR3, DOA4, COD2, GRAW, NFSMW, Oblivion vs.

+ Helesukur MS kafayi kullandi ve gercek Force Feedback direksyon cikariyor piyasaya ve de wireless! PGR3, GTR ve Forza 2'yle harika olacak. Belki bazileriniz bilmez ama Xbox'da ne yazikki gercek Force Feedback direksyonu yoktu. Simdi Xbox 360'la var

Tecrubelerim ve sahsi dusuncelerim!

Ps3'um yok ondan fazla birsey söyleyemeyecem ama... Fiyati ve el kontrolunun titresimi olmamasi beni Sony'den soguttu.

Xbox360'a gelince, makineden cok memnunum, oyunlari nefis. Aklimda 10 oyun almak pek yoktu heleki bu kadar kisa bir surede ama oyunlar super. Grafikler zaten muhtesem am o haric... gameplay, seslendirme, kontrolu, feeling...herseyiyle kacirilmayacak oyunlar var su an piyasada Xbox360'a. O kadar guzelki oyunlari, artik ne Xbox ne de Ps2 oynuyorum, daha dogrusu X360'dan sonra xbox/ps2 oyun oynanilmaz
    El kontrolundeki degisiklik... siyah&beyaz dugmelerinin yani LB ve RB dugmelerinin sirta gecmesi cok iyi dusunulmus. Wireless olmasi guzel, pil zamani yeterli 25-30 saat kadar.
    Makinenin eski gen olan Xbox gibi ayi modeli (kocaman tugla) olmamasi hos bir olay

hayal mahsulusün hayal... xbox 360 fanları nick değiştirip değiştirip gelmeyin ya baydınız iyice

• Vallaha senelerce bir çok şey denildi. hiçkimse birşey anlamadı.Millet bu foruma birşey öğrenmek için değil ukalalık için giriyor. Yani GreatSoldier ve Adventure istediğniz kadar gırtlak patlatın klavye kırın yine anlamayacaklar. Xbox360 çok daha iyiymiş. İyi olsa kaç yazacak.Biz zaten 360 a birşey demeye çalışmıyoruz. Neyi karşılaştırıyorlar orasıda belli değil.Sizlere Fanlık yapma diyenler kendileri fanlık yapıyorlar.

Daha ps3 çıkmadan bukadar konuşuldu çıkınca ne olur düşünemiyorum artık. Sürekli söylüyorum ama yine söylemekten çekinmeyeceğim.

Çıkmamış bir alet için ileri geri konuşupta kendinizi maskara etmeyin. Bu ps3'ü destekleyenler içinde geçerli ona laf atanlar içinde.

Ayrıca şunu diyen arkadaşlara bir çift lafım var.

Ben Xbox360 alırım birde wii alırım kıl alırım yün alırım. İstersen git Ferrari al. Banane. Paran varsa git enzo sipariş et.

Ağır bir üslup kullanmak istemedim. Ama Lütfen konu dışına çıkıpta saçma sapan şeyler yazmayın. Daha ps3'ün ne olduğunu bilmeden adam karşılaştırma yapıyorsa bu forumda git gide seviye düşer. Belli bir düzey çerçevesinde olun.

Saygılarım ve Sevgilerimle Men@Men

• quote:

Orjinalden alıntı: MEN@MEN

2x bd=72Mbps.(72.000kbps)
    12xdvd=16mbps(16.620kbps)

menemen kusra bakma ama seninkiside yanlıs olmus azcık be hoca Büyük küçük m olayı karıştırmıs kafanı. Bd için megabit/saniye, Dvd için magabayte/saniye üzerinden bir karşılaştırma olmuş. Şu şekilde olmalı,

2x bd=9 MB/saniye.
    12xdvd=16.5 MB/saniye

Ama merak etme performans olarak çok az fark olduğunu buralara yazmıstıkta, dh'in tozlu sayfalarında kaldı kimbilir nerede

• Nasıl olur kardeş. 2x(72Mbps) eşit değilmi.
    quote:

Orjinalden alıntı: Neutral

quote:

Orjinalden alıntı: MEN@MEN

2x bd=72Mbps.(72.000kbps)
    12xdvd=16mbps(16.620kbps)

menemen kusra bakma ama seninkiside yanlıs olmus azcık be hoca Büyük küçük m olayı karıştırmıs kafanı. Bd için megabit/saniye, Dvd için magabayte/saniye üzerinden bir karşılaştırma olmuş. Şu şekilde olmalı,

2x bd=9 MB/saniye.
    12xdvd=16.5 MB/saniye

Ama merak etme performans olarak çok az fark olduğunu buralara yazmıstıkta, dh'in tozlu sayfalarında kaldı kimbilir nerede

• tamam 72 Mbps ama o bit cinsinden işte. Bölü 8den saniyedeki veri transferi 9 megabyte oluyor
  • Sen iyisimi benim yazdıklarım arasından "clv cav" şeklinde, konsol oyunlarında arama yap. Güzel hesaplamalarım var orda, şöle bir göz atarsın
  • Tammam tammam.Şimdi olayı anladım.Sağolasın neutral.
  • Menamen, sen su BD vs. DVD hesabini yeniden yap bakayim madara olmadan.
    Sen bei taniyormusun? Ne isle ugrastigimi, kac yildir oyunlarin icinde oldugumu?
    Birde öyle bir yaziyorsunki, okuyanda gercekten dogru birseyler yazdigini sanacak.

Bak, BD'nin yuksek hizda okuma haricinde bir de ayni hizda okuma kabiliyiti vardir, tamammi? Anladinmi buraya kadarini?
    DVD'de öyle degildir. Yinede aradaki fark buyuktur!
    Simdi, sana aradaki farki detayiyla yazsam ne farkeder, onun icin ugrasmam. Ama sunu bil, DVD 12x > BD 2x okeymi guzel kardesim!

Benim yaptigim fanlik degil, senin problemin gercekleri görmek istememende! Ve bu suretlede mantikli ve duzgun bir tartisma yapamamandir.
    Bu yazdigim konu, dunyanin cogu buyuk sitelerin forumlarinda gunun muhabetidir, guzel bir sekilde senin yaptigin gibi birbirini kirici/asagilayici sözlerle degil, mantikli bir sekilde tartisilir bu konular, ingilizcen varsa git gez bakayim sonra gelde cevap ver. Madem yazdigim hosuna gitmedi, dogru duzgun bir noktaya dayanarakda cevap veremiyorsun, birak cevap verme, yazdiklarimida okuma o zaman, zorlayan yok!

Bu yazdiklarim ve X360 vs. Ps3 karsilastirmam istatistik degildir, sadece bir analiz. Aradaki farki bilirmisin?
    Yine kustahca cevap yazacaksan, hic yazma daha iyi.
    Haydi sana mutlu hayatlar.

• Tamam da hdd var işte, o ne güne duruyor... Blu-ray farkını hdd kapatıyor neticede. E hadi olsun olsun 5sn fark olsun.
  • Kimin ne gerçeği göreceğini yakında hepimiz şahit olacaz. Bd konusunda bazı yanılgılarım olmuştur tammam. Ama Maddeler halinde yazdığın şeylerde tutar bir traf gerçektende göremedim.
    Birşeyi analiz etmek içn o makineyi kullanman lazım değilmidir.Sen ps3'ü kullandınmı?

Neyse kardeşim senle boşa tartışma yapmayalım. Dediğim gibi görelim sonra yazalım.
    Ayrıca burası Türklerin yaptığı bir forum. Beni yabancıların açtığı forumlar ilgilendirmez. Eğer gamespot gibi sitelerin forumlarında muhabbet koysaydım zaten burada işim olmazdı.
    Amacım seni kırmak yada kimseye ağır cevaplar vermek değil. Ama şunu sende bilirsinki yükleme sürelerinin birebir dvd'nin hızı ile tam bir bağlantısı yok. Hız hesaplama konusunda hata yapmışım tammam. Kabul ederim. Zaten düzeltende oldu.

Doğru birşeyler yazdığını sanacak diyorsunda sen çokmu duğru yazmışsın.

Son olarak mutlu bir hayat diediğin için teşekkürler..Aynı dileklerim senin için.

quote:

Menamen, sen su BD vs. DVD hesabini yeniden yap bakayim madara olmadan.
    Sen bei taniyormusun? Ne isle ugrastigimi, kac yildir oyunlarin icinde oldugumu?
    Birde öyle bir yaziyorsunki, okuyanda gercekten dogru birseyler yazdigini sanacak.

Bak, BD'nin yuksek hizda okuma haricinde bir de ayni hizda okuma kabiliyiti vardir, tamammi? Anladinmi buraya kadarini?
    DVD'de öyle degildir. Yinede aradaki fark buyuktur!
    Simdi, sana aradaki farki detayiyla yazsam ne farkeder, onun icin ugrasmam. Ama sunu bil, DVD 12x > BD 2x okeymi guzel kardesim!

Benim yaptigim fanlik degil, senin problemin gercekleri görmek istememende! Ve bu suretlede mantikli ve duzgun bir tartisma yapamamandir.
    Bu yazdigim konu, dunyanin cogu buyuk sitelerin forumlarinda gunun muhabetidir, guzel bir sekilde senin yaptigin gibi birbirini kirici/asagilayici sözlerle degil, mantikli bir sekilde tartisilir bu konular, ingilizcen varsa git gez bakayim sonra gelde cevap ver. Madem yazdigim hosuna gitmedi, dogru duzgun bir noktaya dayanarakda cevap veremiyorsun, birak cevap verme, yazdiklarimida okuma o zaman, zorlayan yok!

Bu yazdiklarim ve X360 vs. Ps3 karsilastirmam istatistik degildir, sadece bir analiz. Aradaki farki bilirmisin?
    Yine kustahca cevap yazacaksan, hic yazma daha iyi.
    Haydi sana mutlu hayatlar.

• quote:

Bu yazdigim konu, dunyanin cogu buyuk sitelerin forumlarinda gunun muhabetidir, guzel bir sekilde senin yaptigin gibi birbirini kirici/asagilayici sözlerle degil, mantikli bir sekilde tartisilir bu konular,

Yahu usta hangi forum bu? Ben daha yabancı forumlarda birbirlerini aşağılamayan adam görmedim de ondan soruyorum... Hem de ne aşağılama.

Yani homethater systems vb forumlardan falan bahsediyosan amenna, onlar da zaten tek tük...

• quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

Tamam da hdd var işte, o ne güne duruyor... Blu-ray farkını hdd kapatıyor neticede. E hadi olsun olsun 5sn fark olsun.

Evet, haklisin bu konuda Adventure ama...simdi belli bölumlerini Xbox'u biraz örnek alarak yazacam!

1) Xbox'da cash yapan bir oyunu her defasinda yeni baslattiginda, belli bir loading suresi tutar, bazen bayag uzun-bazen ise normal derece ama 3-5 saniyeden fazla

2) Ne yazikki cogu oyun yapimcilari *xbox icin gecerli* cashlamayi pek kullanmazlardi/kullanmiyorlar.

3) Sony'i dinleyecek olursak Ps3 oyunlari 8GB'dan cok daha buyuk olacaklar. Belki 15GB, belki 20GB.

Sonucta eger 600 euro ödeyipte aldiysan Ps3'u kalkip loading zamanina kafani zaten pek takmazsin, isterse yarim saatlik loadingler olsun ama benim karsilastirmamda bunuda mumkun oldugunca her iki makineninde artisini ve eksisini almaya calistim, o kadar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.