Bildirim
NEDİR BU 512 MB EKRAN KARTI DAVASI
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Gereksiz bir donanım olur alırsan. Hiçbir oyun 512 ekran kartına ihtiyaç duymuyor. Tüketiciyi kazıklamak için çıkartılmış bir ürün -
vardır ama türkiyede görmedim
dergilerde görmüştüm bi ara
ama gereksiz şu an için
hemde çok gereksiz -
x800xl'in 512 lik bir modeli var bildiğim kadarıyla.. yanlışım varsa düzeltirler zaten.. en üst düzeylerde yeni çıkar mı bilemiyorum ama çok uzak olmasa gerek. -
yav tamamda çıkmışssa hane nerde yerini söyleyin kazıklayanlara ders verelim :) yada üretici firmayı söyleyin. -
quote:
Orijinalden alıntı: cause_of_death
x800xl'in 512 lik bir modeli var bildiğim kadarıyla.. yanlışım varsa düzeltirler zaten.. en üst düzeylerde yeni çıkar mı bilemiyorum ama çok uzak olmasa gerek.quote:
Orjinalden alıntı: cause_of_death
x800xl'in 512 lik bir modeli var bildiğim kadarıyla.. yanlışım varsa düzeltirler zaten.. en üst düzeylerde yeni çıkar mı bilemiyorum ama çok uzak olmasa gerek.
x800xl ve 512mb çok güzel görünüyor.Kesinlikle almalı
Gerçi 512mb fx5200 çıksa pek şaşmayacaktım.
Bir de aklıma doom 3 için 512mb ekran kartı gerekli muhabbeti geliyorMillet 128mb 6600gt ile paşa paşa oynuyor.
-
http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/listele.php?s=m36gbDJgkSUcMeZfwkKhR1l4GytA8U&no=78quote:
Orijinalden alıntı: En Çaresiz Anda Bile Çare Yine Sensin
yav tamamda çıkmışssa hane nerde yerini söyleyin kazıklayanlara ders verelim :) yada üretici firmayı söyleyin.
POWERCOLOR 512MB ATI Radeon X800-XL VIVO (PCI-E) Ekran Kartı
Bağlantı Arabirimi PCI-E x16
--------------------------------------------------------------------------------
Bellek Miktarı 512 MB
--------------------------------------------------------------------------------
Bellek Türü GDDR3
Grafik Ünitesi ATI Radeon X800 XL
Max Çözünürlük 2048x1536 @85Hz
Tv-out Var
Garanti Süresi 24 Ay
Diğer Özellikler:
Ati Radeon X800XL GPU
400MHz Çekirdek Hızı
512MB GDDR3 Bellek
256 Bit Bant Genişliği
490MHz x 2 (980MHz) Bellek Hızı
Dual DVI / VIVO / HDTV Çıkışları
16 Pixel Pipeline
Directx 9.0 Desteği
S-Video TV Konektörü
SMARTSHADER™ HD
DirectX® 9.0 Vertex Shaderları
DirectX® 9.0 Uzatılmış Pixel Shaderları
Multiple Render Target (MRT) desteği
OPEN GL 2.0 için tam destek
SMOOTHVISION™ HD
2x/4x/6x Anti-Alias modları
Tüm çözünürlüklerde Kayıpsız Renk Sıkıştırması (6:1'e kadar)
Temporal Anti-Aliasing
2x/4x/8x/16x Anisotropic Filtering modları
3Dc™ ile Yüksek kalitede 4:1 Normal Map sıkıştırması
HYPER Z™ HD
3-seviyeli Hiyerarşik Z-Buffer
Kayıpsız Z-Buffer sıkıştırması (48:1'e kadar)
Gerçek zamanlı gölge efektlerinin gösterimi için optimize edilmiş Z-Cache
VIDEOSHADER™ HD
FULLSTREAM™ teknolojisi Real, DivX, ve WMV9 formatındaki videolarda oluşabilecek bloklanma şeklindeki bozulmaları ortadan kaldırır.
VIDEOSOAP™ filtreleme teknolojisi, kayıt edilen videolardaki bozuklukları filtreleyerek daha temiz görüntülere yakalamasına olanak sağlar.
MPEG1/2/4 çözme ve şifrelemede hızlandırma.
DXVA desteği.
Hardware Motion Compensation
iDCT, DCT ve color space çevrimi
Tüm formatlarda DTV/HDTV çözme
YPrPb component çıkış
Çift entegre 400MHz RAMDAC
Entegre 165MHz TMDS transmitter (DVI 1.0 / HDMI uyumlu ve HDCP'ye hazır)
1024x768 çözünürlükte TV-Out Desteği
-
HAHAHA BULDUM. SAOL DOSTUM. Sapphire Hybrid X800XL 512 MBquote:
Orijinalden alıntı: Castle Bravoquote:
x800xl'in 512 lik bir modeli var bildiğim kadarıyla.. yanlışım varsa düzeltirler zaten.. en üst düzeylerde yeni çıkar mı bilemiyorum ama çok uzak olmasa gerek.
Bir de aklıma doom 3 için 512mb ekran kartı gerekli muhabbeti geliyorMillet 128mb 6600gt ile paşa paşa oynuyor.
Alıntıları Göster
-
quote:
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: Tuğer
quote:
Abi sorma ya ATI ve Nvidia karşılıklı olayın kibarca "suyunu çıkarma" yarışına girdiler olan bize oluyor tabi haliyle.. yani 512 olsa nolacak normal ram hesabı yapıyor insanlar.. dediğin gibi 5200 leri 512mb yapıp piyasaya sürseler satış rekoru ve üstüne küfür rekoru yerler.. Evet Tuğer haklısın abi bildik bilmedik yerlerden aldığıkları bilgileri koyuyorlar.. dediğin gibi doom3 olayı..
-
Geçen bir bilgisayarcıda ürün soruyordum, yan tarafta da bi iki müşteri ekran kartı alacaklar ama ısrar ediyorlar illa ki 256MB olacak diye. Satıcı çocuk da çıkardı 256'lık 9550'yi. Alanlar gayet mutlu ayrıldılar da umarım o kart onları mutlu ederquote:
Orijinalden alıntı: cause_of_deathquote:
quote:
Abi sorma ya ATI ve Nvidia karşılıklı olayın kibarca "suyunu çıkarma" yarışına girdiler olan bize oluyor tabi haliyle.. yani 512 olsa nolacak normal ram hesabı yapıyor insanlar.. dediğin gibi 5200 leri 512mb yapıp piyasaya sürseler satış rekoru ve üstüne küfür rekoru yerler.. Evet Tuğer haklısın abi bildik bilmedik yerlerden aldığıkları bilgileri koyuyorlar.. dediğin gibi doom3 olayı..
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: Salvatuon
Geçen bir bilgisayarcıda ürün soruyordum, yan tarafta da bi iki müşteri ekran kartı alacaklar ama ısrar ediyorlar illa ki 256MB olacak diye. Satıcı çocuk da çıkardı 256'lık 9550'yi. Alanlar gayet mutlu ayrıldılar da umarım o kart onları mutlu eder
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: Comet
Geçen bir bilgisayarcıda ürün soruyordum, yan tarafta da bi iki müşteri ekran kartı alacaklar ama ısrar ediyorlar illa ki 256MB olacak diye. Satıcı çocuk da çıkardı 256'lık 9550'yi. Alanlar gayet mutlu ayrıldılar da umarım o kart onları mutlu eder
O alanların hız aşırtma meselesinden de haberleri yoktur büyük ihtimalle.
Umarım hız aşırtmadan bir daha hiç haberleri olmaz.Yoksa
-
quote:
Alıntıları Gösterquote:
quote:
Zannetmiyorum haberleri olsun. Hatta dediğin gibi umarım haberleri olmaz yoksa hakkaten
-
Ben bir yerlerde okumuştum. Yanlış hatırlamıyorsam, piyasada en fazla ram (ekran kartı ram'i) isteyen 3d uygulamanın ihtiyaç duyacağı ram 96-116 MB arası gibi bir şeymiş.quote:
Orijinalden alıntı: Salvatuon
Alıntıları Göster
Bence 1-2 sene sonra teknolojisi eskiyecek ve belkide ancak o zaman ihtiyaç duyulabilecek bir şey için (1-2 sene sonra bile 512 MB'a ihtiyaç olurmu bilmem ama) fazladan para vermeye ne gerek var.
Ama arkadaşın hava atmaya meraklı ise söylenecek bir şey yok.
-
512 mb ekran kartı isteyen yok ama grafik işleriyle uğraşanlar çok büyük çözünürlükte işlem yapanlar falan alıyorlar bu kartları... tabi bu kartlarla oyun oynamakta ayrı bir zevktir :)quote:
Orijinalden alıntı: cdemir
Ben bir yerlerde okumuştum. Yanlış hatırlamıyorsam, piyasada en fazla ram (ekran kartı ram'i) isteyen 3d uygulamanın ihtiyaç duyacağı ram 96-116 MB arası gibi bir şeymiş.
Bence 1-2 sene sonra teknolojisi eskiyecek ve belkide ancak o zaman ihtiyaç duyulabilecek bir şey için (1-2 sene sonra bile 512 MB'a ihtiyaç olurmu bilmem ama) fazladan para vermeye ne gerek var.
Ama arkadaşın hava atmaya meraklı ise söylenecek bir şey yok.
Alıntıları Göster
-
o kartı almak için parayı sokaga atacak kadar salak ve zangin olmazlısın.türkiyede şu an 512 mb x800xl satılıyor ve 256mb lık modelinden hiçbir farkı yok,tek farkı 100$ daha pahalı olması,bazı armutlarda alıo iştequote:
Orijinalden alıntı: peacefire
512 mb ekran kartı isteyen yok ama grafik işleriyle uğraşanlar çok büyük çözünürlükte işlem yapanlar falan alıyorlar bu kartları... tabi bu kartlarla oyun oynamakta ayrı bir zevktir :)
Alıntıları Göster
-
www.vega.com.tr veya powercloer satan baska yerde bulursun x800 xl 512quote:
Orijinalden alıntı: tylor
o kartı almak için parayı sokaga atacak kadar salak ve zangin olmazlısın.türkiyede şu an 512 mb x800xl satılıyor ve 256mb lık modelinden hiçbir farkı yok,tek farkı 100$ daha pahalı olması,bazı armutlarda alıo işte
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: peacefire
512 mb ekran kartı isteyen yok ama grafik işleriyle uğraşanlar çok büyük çözünürlükte işlem yapanlar falan alıyorlar bu kartları... tabi bu kartlarla oyun oynamakta ayrı bir zevktir :)
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: peacefire
o kartlarla oyun oynayamazsın.oynamaya çalışsan bile 5-10 fps ancak alırsın çünkü onların destek verdiği arayüz kodlarıyla bizim kullandığımız ekran kartlarının arayüz kodları çok farklı.o nedenle bence o kartlara boşu boşuna sulanma.
-
512 mb ram kime yeter 1 gb olsun olacaksa hatta bi kaç slot olsun daha sonra ram ekleyelimquote:
Orijinalden alıntı: maymunkralquote:
Orjinalden alıntı: peacefire
o kartlarla oyun oynayamazsın.oynamaya çalışsan bile 5-10 fps ancak alırsın çünkü onların destek verdiği arayüz kodlarıyla bizim kullandığımız ekran kartlarının arayüz kodları çok farklı.o nedenle bence o kartlara boşu boşuna sulanma.
Alıntıları Göster
ekran kartlarının işlemcisini bi türlü soketleyemediler öle olsa ne güzel yeni teknoloji için sadece işlemciyi değişirdik
-
512mb ekran kartı olunca çokmu iyi olacağını sanıyorsın.quote:
Orijinalden alıntı: HawkEye
512 mb ram kime yeter 1 gb olsun olacaksa hatta bi kaç slot olsun daha sonra ram ekleyelim
ekran kartlarının işlemcisini bi türlü soketleyemediler öle olsa ne güzel yeni teknoloji için sadece işlemciyi değişirdik
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: tylor
o kartı almak için parayı sokaga atacak kadar salak ve zangin olmazlısın.türkiyede şu an 512 mb x800xl satılıyor ve 256mb lık modelinden hiçbir farkı yok,tek farkı 100$ daha pahalı olması,bazı armutlarda alıo işte
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: tylor
Bu armut lar hangi cins?...
Benzer içerikler
- psu önerisi
- seagate garanti sorgulama
- bilgisayarımı satmak istiyorum ne kadar eder
- 3 uzun bip sesi
- geforce 940mx
- rtx 5090
- snapdragon 8 gen 4 telefonlar
- exynos 2400
- bios güncelleme
- rx 7600 neye denk
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X