Şimdi Ara

nedir bu c++ ya ömrümü yedi:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar bn bil müh 1. sınıf öğrencisiyim.Daha program nedir onu bilmeden bizi direk c++ olayına soktular kod yazdırıolar.Burda baktımda biras daha farklı komutlar.Biz microsoft visual c++ görüyorus.Bunu bilen varsa size 2 sorum olcak.İlk i bilgisayara 4 haneli bi sayı gircm bu sayının rakamlarının herbirine 7 ekliyip mod 10 a göre tekrar düzenliycm.Ve output olarak bunu alıcam.Daha sonra bu sayının 1 ile 3,2 ile 4. rakamlarının yerlerini değiştircm.Örneğin 1234 sayısını 0189 olarak alıcam.Bununla yetinmeyip aldığım outputu tekrardan eskiye döndercem yani 0189 sayısını 1234 e..
    2.sorum ise şu:Çarpmayı yeni öğrenen birisine çarpma işlemi sorcaz sayı aralığı 1 ile 10 arasında.Ancak bilgisayar 2 sayıyı random olarak atıyck.Eğer cevap doğru girilirse bilgisayar bize 4 tane farklı uyari vercek.Mesela tebrikler,doğru bildiniz,güzel,süper vs. bunuda random olarak atıyck.Ama bunları swtich komutuyla yapıcaz.Yani Switchi 1,2,3,4 sayılarına atıycaz.Bilgisayar hangi sayıyı seçerse ona göre bir tane uyarı verck.Eger cevap yanlış girilirse
    aynı şekil 1,2,3,4 sayılarına bilemediniz,yanlış cvp vs gibi uyarılar atıycaz ve kişi doğru cevabı bulanaa kdr çarpım işlemini devam ettircez.Bize ödev olarak verdiler bu soruyu bize gösterdikleri şeylerle çözmek mümükün deil daha bu kdr aşmadık ama soruolar işte.Yardımcı olursanız sevinirim.

• birader senin programi yazmak 10 dakikalik is, ama olay programi yazmak degil. Esas olay senin ogrenmen.

Sen otur yap, anlamadigin yerleri sor.

int, float, for, while, case bunlari ogrenmediniz mi? Zaten soruda nesnelerden bahsetmiyor, sadece mantik. Bu C++'tan cok programlamaya giris.

Programlama mantigini ogrenmek zaman gerektiriyor. Bunun kolay yolu yok. OSS matematigini yapabiliyor ve universiteyi kazanabildiysen, bu soyledigin programi yazacak bilgilere sahipsin. Bir tek tekniklerine alisman lazim....

Sana ipuclari: mod icin % kullan.. abcd sayisi var diyelim, bu sayiyi a*1000 + b*100 + c*10 + d olarak gosterebiliyorsun ya. Yani elinde a b c d olmak uzere 4 rakam var.
  • evet dediğin şeyleri öğrendik tmm bn bi yazmaya başlıyayım eğer takılırsam yazarım..
  • bilg. mühendisliğini kazanacak kadar puan almışsın neden istediğin bölüme gitmedinki ? bilgisayarla aran fazla iyi değilse çok sıkılabilirsin...
    çok çalışman gerekecek :)
    ali'nin de dediği gibi biraz uğraş yaparsın takıldığın yerlerde sorarsan yardımcı olacak biri çıkar kesin.
  • arkadaşlar alın yazdım biişiler amaa program sdece soruyu soruyo cevabı yazdığımdadaa press any key to contiune diyip bitioo anlamadım nerde hata yaptım ya daha döngüsünü fln nereye koyucam onuda bulamadım bu 2. sorunun çözümüüüüüü yardımcı olursanız sevirim...

#include <iostream>
    using namespace std;
    int main() {
    int n1,n2,tahmin,sonuc;
    n1=rand()%9+1;
    n2=rand()%9+1;
    sonuc=n1*n2;
    cout<<"How much is "<<n1<<" times "<<n2<<" ?"<<endl;
    cin>>tahmin;
    int num;
    num=rand()%4+1;
    if(tahmin==sonuc){
    switch(num){
    case' 1':cout<<"Very good";break;
    case '2':cout<<"Excellent";break;
    case '3':cout<<"Nice work";break;
    case '4':cout<<"Keep up the good work";break;
    }
    }
    else{
    switch(num){
    case '1':cout<<"No.Please try again.";break;
    case '2':cout<<"Wrong.Try once more.";break;
    case '3':cout<<"Don't give up.";break;
    case '4':cout<<"No.Keep try again.";break;
    }
    }
    return 0;
    }

• kodlarında case '1' demek 1 harfi demektir, num ise bir rakam, dolayısıyla sen case 1 yazman lazım tek tırnak işaretleri kalkacak
  • rand komutu her zaman aynı sayıyı çıkarır eğer farklı sonuçlar almak istiyosan srand fonksiyonun kullanıcaksın ve time gibi bir counter kullanman gerekiyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu nasıl bir lamerliktir ya :)
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • #include <iostream>
    #include <iomanip>
    #include <cstdlib>
    #include <ctime>
    using std::cout;
    using std::setw;
    using std::endl;
    using namespace std;
    int main() {
    int n1,n2,tahmin,sonuc;
    srand(time(0));
    n1=1+rand()%10;
    n2=1+rand()%10;
    sonuc=n1*n2;
    cout<<"How much is "<<n1<<" times "<<n2<<" ?"<<endl;
    cin>>tahmin;
    int num;
    num=1+rand()%4;
    if(tahmin==sonuc){
    switch(num){
    case 1:cout<<"Very good";break;
    case 2:cout<<"Excellent";break;
    case 3:cout<<"Nice work";break;
    case 4:cout<<"Keep up the good work";break;
    }
    }
    else{
    switch(num){
    case 1:cout<<"No.Please try again.";break;
    case 2:cout<<"Wrong.Try once more.";break;
    case 3:cout<<"Don't give up.";break;
    case 4:cout<<"No.Keep try again.";break;
    }
    }
    cout<<""<<endl;
    system("pause");
    return 0;
    }

bu şekilde yapıcaksın bu sayede sistem zamanını counter olarak kullanıyosun ve her zmn farklı sayılar seçiyor program

• teşekkür ederim arkadaşlar program çalışıor yanlız 1 defalık şimdi döngüsünü yapıyorm ama hep aynı sayı çarpmını soruyo srand komutu yaptım ama sdc compile yaptığım zmn rakamlar değişio programın içinde nasıl değiştircm birde yanlış cvp verdiğimde tekrar soruck bulana kdr.Bilince yeni bi çarpım soruck while(1) komutunu kullanıorm amaa değişştirmio sayıları...
  • tmm onuda hallettimm saolun ya arkadaşlarrrrrrrrrr çözmem gerek şu c++'ı
  • quote:

Orjinalden alıntı: berk23

teşekkür ederim arkadaşlar program çalışıor yanlız 1 defalık şimdi döngüsünü yapıyorm ama hep aynı sayı çarpmını soruyo srand komutu yaptım ama sdc compile yaptığım zmn rakamlar değişio programın içinde nasıl değiştircm birde yanlış cvp verdiğimde tekrar soruck bulana kdr.Bilince yeni bi çarpım soruck while(1) komutunu kullanıorm amaa değişştirmio sayıları...

arkadaşım onu yapmak istiyosan while kullanıcaksın yalnız şu şekilde şimdi oyunu yazdık dimi sen onu main() fonksiyonu olarak yazmışsın onu oyun() olark ayrı bir fonk oalrak yaz sonra onu mainin içine çağır (invoke function) kabaca anlatmak gerekirse şöyle yapıcaksın

#include ...................
    ..............
    ......

int oyun(){
    ....

.
    .
    .
    .
    .
    .

.
    }
    int main(){
    int oyun;
    char cvp;
    cout<<"Yeniden denemek ister misiniz (e/h) ?<<endl;
    cin>>cvp;

while (cvp=='e'){
    oyun() }
    while (cvp=='h') {
    return 0;}
    }

Yalnız eğer böyle yazarsan her defasında doru bilsede yanlış bilsede soruyor çünkü while komutunu ilk fonksiyonun işçine koyamıyorum break kullandığın için direk olarak ilk statementın ( {....} bu çengelli parantezin içinde olanlar) sonuna atıyor ve program o while looplarına hiç girmiyor eğer random bir şekilde 4 farklı mesaj çıkmasın istersen sadece yanlış yaptığı zmn programın *tekrar tekrar çalışması sağlanabilir eğer istersen kodu da yazarım.

* Ben de daha 1.sınıftayım yani tabiki bir başkası yazabilir kesinlikle yazılamaz demiyorum ama benim bilgim o şekilde yazmak için yetersiz....

Sen Hangi Okuldasın ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omertalord -- 29 Kasım 2006; 15:18:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.