Şimdi Ara

NEDİR BU DMA HİKAYESİ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sevgili forum dostları bu dma yı tam açıklayacak biri var mı. neye yarar nedir ne değildir... şimdi başımdan şöylede bir macera geçti.
    live 5.1 ses kartı ve xp-pro kullanıyorum, via chipsetli 6 serisinden gigabyte anakart var. bilgisayar harici cdromdan okuttugum tüm cdler audio ve mp3 cızırtı yapıyor bilgisayara kaydettim mi süper çalıyordu. büyük ! mücadeleler sonucu tesadüfenki artık girecek yer kalmamıştı! (ne teknik servisler gördük bu konuda hepsi fıss) çözmek için dma modlarına girdim. salt pio ya çevirince olay düzeldi.

cdromum var slave aldık dvd rom masterda olacak yine başım belada anlaşılan.şimdi burada ide 1 var birde ide 2..hangisi neyi ifade ediyor. bir de burada 2 şer tane ayrı aygıt var.

salt pio yu o zaman tesadüfen yapmıştık. şimdi dma nedir salt pio nedir. nasıl olacak.

bunlara açıklık getirecek arkadaş var mı. çok sordum kusura bakmayın.
    teşekkür ederim herkese

• DMA: Direct Memory Access, bir IDE aygıtının, direk olarak PC'nin anabelleğine okuduğu veriyi göndermesidir. Böylece yollanan veri daha hızlı bir şekilde ve CPU'ya daha az yük bindirerek iletilir...

PIO: Programmed Input-Output, datanın iletiminin CPU tarafından yapılmasını öngörür. IDE aygıtlar direkt olrak anabelleğe erişemez bu işlem CPU üzerinden görülür. ( eski bilgisayarlar )
  • ayrıca ayarlama olmassa cd-rom sürücün her zaman salt pio mod 2 'de çalışır ancak dma ayarlayabilirsen (4in1 kurarak) dma 2 olarak kullanabilirsin ama sorunlar çıkabiliyor....
  • ayrıca tek ide kablosu bağlı ise (dvd ve cdrom sürücüne ) master olan ide 1'dir...slave ise ide 2'dir buna göre ayarlarını yapabilirsin...cd-rom için salt pio yap dvd için dma'yı aç....(yine söylüyorum via 4.in1 dirverını kurarsan ancak yapabilirsin...)
  • sblive larla vianın 686b güney köprüsü arasından kavga var aslında. sende bu kavga arasında kaldın sanırım
  • ya evet kavga değil savaş hemde sinir bozucu. cdrom olayında bu savaşı kazanmıştım dma dan ama şimdi dvd de işin içinde ne yapacağız.
    dvd master cdrom slave... birinci ide hardisk ikinci ide cdrom veya dvd romu oluyor yoksa yanlış mı biliyorum. birinci ide ve ikinci ide aygıt 0 ve aygıt 1 diye de ikiye ayrılmış durumda..
    dvd yi yerleeştiriyorum ilk seferde okuyor çalıştırır gibi. açıyorda ama makine çok ağılaşıyor 5 dakkada açıyor bir programı veya açmıyor. dvd yi çıkarıp bir daha denemede ne dvd ne de cd okuyor boş görünüyor açmıyor hiçbirşey.
    ne olacak bu halimiz....
    herkese sevgiler saygılar...teşekkürler

not: aygıt 0 yazan yerler herhalde pasif durumdaydı tam bilemiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu oyunun adı ne
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.