Şimdi Ara

oyun ayarları?nedir bunlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar oyun ayarları hakkında birkaç sorum olacak.
    texture filtering adı altında geçen:
    -bilinear,
    -trilinear,
    -anistopic bunlar ne anlama geliyor ve hangisi ayarlanmalı kısacası açıklarsanız sevinirim.

v-sync ne anlama geliyor?bunuda açıklarnasız sevinirim.

bide oyunlarda kaç fps den sonrası oynanabilirliğe etki etmiyordu?gözün algılamama sorunu varya 25 miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scot -- 18 Ağustos 2007; 16:01:09 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Oyun Ayarları: Bilmen Gerekenler

Oyun deneyimini iyileştirmek için oyun ayarlarını anlamak çok önemlidir. Bu ayarlar, grafik kalitesinden oyun performansına kadar çeşitli yönleri kapsar.

Trilinear ve Bilinear Ne Demektir?

• Trilinear: Bu ayar, doku filtrelemesinde kullanılan bir tekniktir. Piksellerin arasındaki boşlukları doldurarak daha pürüzsüz ve keskin görüntüler sağlar.
    • Bilinear: Bu ayar da bir doku filtreleme yöntemidir, ancak trilineardan daha az gelişmiştir. Piksellerin arasındaki boşlukları daha az etkili bir şekilde doldurarak daha az net görüntüler üretir.

Trilinear ve Bilinear Arasındaki Farklar:

• Trilinear, bilinear ile karşılaştırıldığında daha yüksek kaliteli görüntüler sağlar.
    • Trilinear, bilinear'den daha fazla işlem gücü gerektirir ve bu da oyun performansını etkileyebilir.

Trilinear ve Bilinear Ne Zaman Kullanılmalıdır?

• Yüksek kaliteli grafikler istiyorsanız ve oyun performansını feda etmeye hazırsanız, trilinear kullanmalısın.
    • Oyun performansı sizin için daha önemliyse ve görüntü kalitesinden biraz ödün verebiliyorsanız, bilinear'ı tercih edebilirsin.

Diğer önemli oyun ayarları şunları içerir:

• Çözünürlük: Ekranındaki piksel sayısını belirler.
    • Görüntü Kalitesi: Grafiklerin genel kalitesini ayarlar.
    • Gölgelendirme: Oyundaki gölgelerin görünümünü ve gerçekliğini kontrol eder.
    • V-Sync: Ekran yırtılmasını önler.
    • Hareket Bulanıklığı: Hareket halindeki nesnelerin etrafındaki bulanıklık miktarını ayarlar.

Oyun ayarlarını optimize ederek, oyun deneyimini kişiselleştirebilir ve hem grafik kalitesini hem de performansı en üst düzeye çıkarabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • trilinear ayarlanmalı galiba o daha ama oyundan oyuna fark edio galiba arkadaşım Vsnyc nedir bende bilmiom biri gerçekten açıklarsa çok ii olucak...fps hakknda ise hiç bilgim yok :D
  • Bilinear ==> İki çizgili
    Trilinear ==> Üç çizgili
    Antistopic ==> Daha çok çizgili

Burada 'çizgi'den kasıt ne tam bilmiyorum ama en yüksek ayarı Antistopic diye biliyorum, öyle ayarlıyorum genelde.

V-sync ve FPS sorularını ise bilmiyorum maalesef.
  • Vsync FPS değerini monitör hertziyle eşleştirir. Oyun monitör hertzinden daha yüksek FPS'de çalışıyorsa açılmasında fayda olur. Aksi takdirde Vsync ayarını açmak FPS'yi düşürmekten başka bir şey yapmaz.

Diğer konuda bu FPS sınırı kişiden kişiye değişiyor. Kimi 25 diyor, kimi 30, kimi ise 40.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 19 Ağustos 2007; 18:38:38 >
  • Bilinear, Trilinear, Anisotropic bunlar yön süzme ile alakalı bir durum. Bunların açık veya kapalı olduğu durumlara bir bakalım...
     oyun ayarları?nedir bunlar?

Yere dikkat!!

Soldakinde bunlar kapalı iken, sağdakinde açıkken görüyorsunuz. Grafik alanında gelişmeler oldukça bu yön süzme olayı zamanla gelişti. Önceleri bilinear, sonraları trilinear, en sonunda da enisotropic çıktı. Aralarındaki fark değişik zamanların teknolojileri olması. Bunu açarsanız ekran kartınıza yük binecek ancak uzak mesafelerde daha net görüntüler alacaksınız.

V-sync bu da ekrana gelen görüntü sayısı sabitlemek için kullanılır. Böylece oyunlarda bir hızlı bir yavaş fps (saniye başında görüntü) oluşmaz ve daha kaliteli bir akışkanlık yaratılır. Bunu açmak yine üst düzey ekran kartlarında tatmin edici sonuçlar verir. Düşü seviyeli ekran kartlarında fps çok düşer...

Sanırım açıklayıcı olmuştur.

• ben fps nin değerinin filmlerinki ile aynı olan 25 in minimum değer olacağını düşünüyorum. 25 fps ile oyun gayette akıcı gözüküyor.
  • bu fps fln nasıl öğrenebiliriz counter strikede fln bi tuşla çıkıyodu ama normalde nasıl???????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ogame Nedir ve Nasıl Oynanır?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fraps programi ogrenebilirsin kartin ati ise ati tray tools da gosterir...
  • yok nvdia geforce7300GT
  • arkadaslar açıklamalarınız için tesekkür ederim.
  • Frame rate konusuna gelince gözün çalışma prensibi şu andaki bilgisayarların frame rate prensibi ile aynı değil. Dolayısı ile "Gözüm kaç fps ile görüyor?" sorusu çok da mantıklı bir soru değil. Ancak şöyle bir soru sorulabilir bir oyunu takılma hissetmeden oynayabilmek için kaç fps gereklidir. Bunun genel cevabı 24 fps (sinema filmlerinin gösterilme fps si) ama çok hızlı hareketlerin yaşandığı oyunlarda (gözden göze değişmek sureti ile) 24 fps gözü yorup (hafif te olsa takılma hissi uyandıran) bir sorun yaşatabilir. Aynı şekilde 18 fps ile oynanan bir oyunda hiç rahatsız etmeyebilir. Sonuçta oyunda saniyede 40 mt hızlı giden bi araba düşünün 24 fps ile bu 40 metrenin 16 metresi ya bulanık görünecektir yada hiç görünmeyecektir. Veya bir salyangozun saniyede 1 cantimetre hızla gittiğini varsayalım boyle bir sahne için (eğer başka hareket yoksa çevrede) 10 fps bile takılma hissi uyandırmayabilir. Aynı zamanda bu olay sahnenin bulanıklık ve netlik oranlarına da bağlıdır. Bulanıkl
    ık akıcı görmeyi sağlar netlik ise takılma hissi uyandırır. Sonuç olarak motion blur teknolojisi oyunları daha düşük fps ile daha akıcı hale getirir. Walla pek açıklayıcı oldumu bilmiyorum ama en azından boyle bi sorunun karmaşıklığı anlaşılmıştır. Benim şahsi fikrime (oyunculuk tecrübelerime de dayanarak) akıcı bir şekilde baş ağrısı yaşamadan veya bilinçsiz olarak takılma hissetmeden oyun oynayabilmek için 25 fps yeterli oluyor.
    Saygılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.