Şimdi Ara

Türkçe olmayan oyunlarda ne yapıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pc mi ps4 mü kararsızlığından sonra exc oyunlar sebebiyle ps4'ü kendime uygun gördüm. Ama assaisns creed gta 5 gibi oyunlarda hikayeyi anlamak için ne yapıyorsunuz? Ps3 te uncharted 2 oynarken youtube'dan ps4 uncharted 2 yi açıp hikayeyi o şekilde takip ediyordum. Ama açık dünya oyunlarında sıkıntı olur gibi. Bir taktiğiniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi old yeller -- 10 Haziran 2017; 0:26:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zorlanıyorum az bucuk ingilizcem bazı oyunlara yetiyor yetmedigi zaman bazen translate kullanıyorum hem ingilizcemde gelisiyor ve sinematik yerleri youtubeden izliyorum adam izlerken anlatıyo öyle anlıyorum ben ve evet zahmetli biraz :D

• Taktik maktik yok bam bam bam

Şaka bir yana, ingilizceni geliştirmekten başka çaren yok bence. En azından temel seviyede diyalogları anlayabilecek kadar geliştirsen yeter. Dili ağır, diyalog bol olan oyunlarda çeviri şart bence. Özellikle açık dünya oyunlarında. Ben de sıkıntı yaşıyorum bir çözümü yok tek çare dil geliştirmek bence. Pc bu açıdan bir adım önde, çoğu oyuna yama yapılıyor artık gönüllü ekipler tarafından. Keşke ps4 te de böyle bir imkan olsaydı eminim çeviri yapmak için can atacak arkadaşlar olurdu.
  • İngilizce öğreniyorum.
  • Ağlaya ağlaya oynuyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birsey yapmiyorum cunku iyi seviyede ingilizce biliyorum.

Dunya dili ingilizce eger suan 21.yuzyilda yasiyorsan bence ingilizce bilmemek tuhaf .

• oynuyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlar Neden Türkçe Gelmiyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Orta halde anlıyorum, takıldığım yerlerde elektronik sözlük ile çeviriyorum.

İşin garibi konuşulanları cayır cayır anlıyorum. Ama RPG ağırlıklı detayı fazla olan oyunlarda çok takılıyorum, elektronik sözlük aldım sırf oyunlar için baya yardımcı oluyor.
  • turkce olan ps4 oyunlari konusu vardi o nerde

• Eskiden sözlükle oyun oynadığımı biliyorum, şimdi meslek icabı problem çıkmıyor

Ama dil öğrenmekten başka çaresi yok bu işin eğer gerçekten hikayeyi anlayarak oynamak istiyorsanız
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

turkce olan ps4 oyunlari konusu vardi o nerde

Nerede ?@inciteen
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOZ_35

quote:

Nerede ?@inciteen

https://forum.donanimhaber.com/playstation-turkce-oyunlar-listesi-ilk-sayfa-guncel--98786638

• Yıllardır yabancı dizi - film izlerim altyazılı , onun haricinde herhangi bir eğitim almışlığım yok İngilizce ile ilgili. ( orta okul-lise dışında , üniversitenin hazırlığında İngiizce vardı ama isteğe bağlı olduğu için es geçtim )
    Zamanla aşina olunuyor zaten kelimelere , oyunlarda parça parça anlasan yeter kendin dolduruyorsun zaten kafanda o cümleyi. Tabi bazı dili ağır oyunlarda var , Horizon Zero Dawn'da çok zorlanmıştım araya teknik bilgiler falan girdiği için , yarım yamalak oynadım o oyunu. Bir başka RPG Skyrim ve Witcher 3'de ise hiç zorlanmadım diyebilirim.

Oyunları nasılsa dili bilmiyorum ( yarım yamalak biliyorum ) diye altyazısız oynamayın , İngilizce altyazı sürekli açık olsun. Faydasını görürsünüz zamanla.
  • Diablolar, Final Fantasy, Baldur's Gate'ler de sözlük açıp nasıl yabancı dil çözdüyse bir nesil, siz de açın tableti öğrenin ingilizceyi. Hele şu dönemin kolaylığından faydalanmadan tek bir dile mahkum olmak kişinin kendine yaptığı en büyük hakaretlerden biridir.
  • quote:

Geldim, geldim...

https://forum.donanimhaber.com/playstation-turkce-oyunlar-listesi-ilk-sayfa-guncel--98786638
  • Küçükken oyun oynarken yanıma sözlük alırdım ,son 2 yıldır falan oynadığım oyunlardan hikayeyi tam anlamadığım 1-2 oyundur en fazla

• ingilizce bilmemek ayıp değil

ama oynadığın oyunu anlamak isteyip ingilizce öğrenmek için çaba sarf etmemek ilginç

sevdiğin şeyi anlamayı istemek bile motive etmiyorsa işiniz zor

ama bir başlasanız emin olun düşündüğünüz kadar zor değil ingilizce öğrenmek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altyazıyı açıyorum öyle çok sorun yaşadığım olmadı baktım ne yapacağımı anlamadım internete yazıp bölümü nasıl geçmiş bakıyorum veya forumda sorarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.