Şimdi Ara

nedir bu fiyat uçurumunun sebebi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar ogrenciyim ve 20000-25000 lira civarinda bir bütçe ile ikinci el otomobil arıyorum. amacım alıp satmak değil uzun süre kullanmak olduğu icin ikinci eli zayıf olmasına rağmen sık tasarımı ve piyasadaki diğer rakiplerine göre uygun ikinci el fiyatları ile mazda 2 de karar kılmış gibiyim. ancak kafamı kurcalayan bir detayda şu ki aracın 2008 aralık fiyatlarına baktığımda su andaki ikinci el fiyatlarından daha uygun fiyata satıldığını gördüm. 2008 aralık ayında mazda 2 sıfır arac liste fiyatı 21000 küsür liradan baslarken bugünlerde devam eden ötv indirimine rağmen aynı araç liste fiyatı 30000 liradan baslamakta. yani 6 7 ay once aynı aracı sıfır olarak 21000 liraya alabilmek varken simdi ikinci eline 23-24000 lira para vermemizi gerektiren sebebi gercekten merak ettim. acaba bu firmanın satıs stratejisi ile ilgili bir durummu yoksa butun otomotiv sektoru icin birkac ay öncesine göre fiyatlarda böyle bir yükselis söz konusumudur ? eğer sektör ile ilgili bir durum söz konusu ise sizce tekrar arac fiyatlarının inmesini beklemelimiyim yoksa bu fiyatlardan almalımıyım? arabadan pek anlamadığım icin bilgilerinize gercekten ihtiyacım var simdiden teşekkür ederim..

• Butun markalarda aynı durum geçerli.. Aralık ayında imzamdaki aracı 28800'e almıştım, şuanki liste fiyatı 32 bin lira. 2 gün sonrada sanırım 34-35 falan olur artık. Türkiyede sıfır araba alımı dönemi yavaş yavaş sona ermek üzere..
  • Bunun sebebi şirket, mazda2 ilk piyasaya çıktığında sanıım sürümden kazanmak için fiyatı 21 lere kadar düşürmüştü. hatta forumdan bazı arkadaşlar mazda2 arıyıp ve bulamadıklarını söylüyorlardı.
  • cevaplarınız icin cok tesekkur ederim. aracı onumuzdeki hafta almayı düşünüyorum.yarın ötv indiriminin bitmesiyle 1. el arac fiyatlarındaki yükseliş 2. el otomobillere de etkisini yansıtırmı ? birkaç gün icin gidip 2 3 milyar fazla para vermek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakonek

cevaplarınız icin cok tesekkur ederim. aracı onumuzdeki hafta almayı düşünüyorum.yarın ötv indiriminin bitmesiyle 1. el arac fiyatlarındaki yükseliş 2. el otomobillere de etkisini yansıtırmı ? birkaç gün icin gidip 2 3 milyar fazla para vermek istemiyorum.

ÖTV indirimi büyük bir ihtimalle bitmeyecek, bence yıl sonuna kadar uzatırlar..O yüzden araba almakta acele etmeyin..Hatta bekleyebiliyorsanızı Aralık ayını bekleyin derim..Çok sağlam kampanyalar gelecek aralık ayında...2008 Aralık fiyatlarına kadar düşmese bile ciddi indirimler geleceğini düşünüyorum Aralık ayında..

Diyeli yarın ÖTV indirimi bitse bile, arabalara zam yapamayacaklar..Çünkü Temmuz-Ağustos ve Eylül araba satışları çok kötü..Hiç bir babayiğit firma, ÖTV bitse bile fiyatlarını bu şartlarda arttıramaz..

Dediğim gibi ben şahsen, önümüzdeki Aralık ayında ciddi indirim ve kampanyalar bekliyorum..Şu anki fiyatların çok çok altına düşebilir araba fiyatları..

• bir mazda2 kullanıcısı olarak mazda nın durumu özel ama sektör de böyle..

mesela geçen sene aralıkta ÖTv %37 iken peugeot 207 1.4 75 bg comfort 24500 idi. Şu an %27 ÖTVye rağmen 27750ye yeni indirdiler.Doymak bilmez otomotiv sektörü baronları kriz lafının ilk duyulduğu ağustos eylül aylarından itibaren ÖTV indirminin şart olduğunu millete empoze ettiler. Yanar döner hükümetimiz hiç bir şekilde indirim yok dedi..hatta zamakıtan satılan arabaların 3te ikisi yabancı ÖTV indirimi yapalım da Hans' ı mı teşvik edelim dedi yani bu işin almanyaya yarayacağını söyledi...Böylece biz enayiler devlete güvendik ve araba aldık. Ancak meğerse insanların çoğu parası cebinde seve seve indirim yapacaklar diye talebi ertelemiş...Tabii martta indirim olunca ertelenen talep ortaya çıktı ve bu krizde devlet kendi eliyle firmlara istemediği kadar talep yaratmış oldu (bence bu olay yüce divanlık ya neyse)..Ondan fiyatlar yükseldi..Euro kurunda değişiklik yok firmalar bu işten fahiş ama fahiş paralar kazandılar...

mazda2 de ise durum değişik...bahsettiğiniz 21bine inen ki 21900e indi 1.3 mid idi..Mazda bu otomobili getirmeyi bırakacağı için stok eritme adına zararına sattılar. Bayiiler de buna katılınca ütopik ucuz fiyatlar oluştu ve arabalar hemen tükendi...Ancak unutulmamalı ki japon yeni ile satılan araçlarda son 1 yıldaki yukarı kur hareketi fiyat zammının bir kısmına sebep oldu. Ayrıca şu an elde olan 1.5 ları mazda zararına vermiyor...Ayrıca otomatik vitesli mazda2 ler de doğal olarak pahalı..Bu üç sebepten dolayı mazda 2 fiyatının yukarıda olması normal..ancak aralıkta bakarsınız eldeki 1.5ları bitirmek için kampanya yaparlar...

misal düz colt 1.3 invite ı geçen sene aralıkta 23e hadi bilemedin 24e alabilirdin. şimdi düşük ÖTVye rağmen lütfen 28e indiler...

Satışların gebereceğini ben de düşünüyorum ama yine de istenen arabayı istenen fiyatta bulmak zor olacaktır. hurdaya 1 yıl sahip olup hurdaya ayırma kanunu getirilerse bir işe yaramaz.Satışları onbinde 1 falan artırır....

• bunun sebebini söylerdimde neyse boşuna ceza yemeyelim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu nedir?
    5 ay önce açıldı
    Bu arabanın modeli nedir?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.