Arkadaşlar merhaba, Hollanda'da yaşıyorum.Yaklaşık 1 ay önce N53B30A motor koduna sahip 2008 model Bmw 525i aldım. Araba 132.000 km de bugüne kadar tüm bakımları eksiksiz günü gününe yapılmış. Aldıktan sonra 150 km yol yaptıktan sonra düşük yağ seviyesi uyarısı verdi bagajda eski sahibinden kalma yarım lt yağ vardı ekledim ve uyarı kayboldu. Bmw lerin yağ eksilttiğini gayet iyi biliyorum, fakat bu konuda öyle bir bilgi kirliliği var ki kime inanacağımı şaşırdım. Kimisi Fransadan, Türkiye'ye kadar 4lt yağ eksilttiğini söylerken,kimisi her 1000 km 1lt eksiltiyor diyor. Bazısı 1000 km değil 2000 km 1 lt eksilttiğini söylüyor. Hangi forma gitsem,kime danışsam farklı bir şey söylüyor. Kısmet olursa yazın arabam ile Türkiye'ye geleceğim. Bu nedenle sürekli,sürekli araba hakkında bilgi topluyorum. Topladığım bilgileride bir kaç farklı kaynaktan teyit etmeye çalışıyorum. Arkadaşlar bu araba ortalama 3000-4000 km bir yolda ne kadar yağ eksiltir. Dedikleri gibi bagajda 4 lt yag bidonu ile mi gezmem gerekiyor. Teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi son_samuray -- 2 Ocak 2021; 1:23:1 > |
Bildirim