Şimdi Ara

Nedir bu orta sınıf arabaya evlat özeni gösterme arzusu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Görüyorum ki güç bela kendini sıkarak yıllarca süren krediyle araba alan insanlar her gün arabalarını yıkayıp cilalıyorlar. Çizilince ağlıyorlar. Aniden önüne çıkanlara bağırıyorlar, otoparkçıları azarlıyorlar. Ne kadar doğru bir şey sizce! Şimdi aranızdan birkaç kişi çıkıp "emek o emek" diyecektir. İyi de kardeşim sen cebindeki son parayla gidip araba aldıysan o biraz da ahmaklık olmuyor mu 1, 2. si kendini yıpratarak asabi bir ruh haline bürünmek ve ömründen ömür gitmesi hangi arabadan daha değerlidir! Bana sorarsanız benim ömrümün 5 senesi ne Bentley'den değerlidir ne de Rolls Royce'tan. Benim de arabam var, ben de emeğimle aldım ama yaşam psikolojimi bir makinaya bağlayamam.
    Bunları geçtim yarın öbür gün yüzüne bakacağın insanlara bir teneke parçası yüzünden söylediğin lafların telafisi olacak mı acaba? Arabayı iyi kötü servise götürüyorsun kırığını döküğünü hallediyorlar. Kırılan kalbin yenisi gelecek mi!
    Sizce neden insanlar araba konusunda böyle ana avrat mantığıyla düşünüyor. Adamın anasına avradına da küfretsen aynı derecede sinirleniyor, arabasını çizsen de... Sanırım henüz araba sahibi olma şokunu milletçe atlatamadık, siz ne düşünüyorsunuz?

• olaya araba olarak bakma

yani bazı insanların malları kıymetlidi, degerlidir olay bundan ibaret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .IsTanBul. -- 17 Mayıs 2008; 19:00:41 >
  • Ya bu iş bence tutku işi biraz...Tüm paramızı vermedik ama ben de arabamıza hastayım yani bunun parayla pulla alakası pek yok.Hani bir reklamda vardı:"Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu." Ben de şöyle diyorum biz daha iyisini alana kadar en iyisi en güzeli bu o yüzden de iyi bakıyorum ve de ilgilenmeye çalışıyorum...
  • O gösterilen özen arabanın orta yada lüks sınıf olmasından değil bir şeye bir bedel ödediysen hakkını vermek oluyor.Saçma bir konu olmuş!
  • quote:

Orijinalden alıntı: oznklckp

Ya bu iş bence tutku işi biraz...Tüm paramızı vermedik ama ben de arabamıza hastayım yani bunun parayla pulla alakası pek yok.Hani bir reklamda vardı:"Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu." Ben de şöyle diyorum biz daha iyisini alana kadar en iyisi en güzeli bu o yüzden de iyi bakıyorum ve de ilgilenmeye çalışıyorum...
    araba tutkusu başka bişeydir hocam
    parayla pulla ölçülemez.

ama yinede ne demek istediğini tam anlayamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: giza

araba tutkusu başka bişeydir hocam
    parayla pulla ölçülemez.

ama yinede ne demek istediğini tam anlayamadım..

Alıntıları Göster
    arabalar benim için kadınlar kadar önemlidir
    kadınlardan çok vaktimi onla harcıyorum ex aşkım
  • quote:

Orijinalden alıntı: EagleGlance

O gösterilen özen arabanın orta yada lüks sınıf olmasından değil bir şeye bir bedel ödediysen hakkını vermek oluyor.Saçma bir konu olmuş!
    quote:

Orjinalden alıntı: EagleGlance

O gösterilen özen arabanın orta yada lüks sınıf olmasından değil bir şeye bir bedel ödediysen hakkını vermek oluyor.Saçma bir konu olmuş!

saçma mı, elalemi azarlamak mı saçma! sen konuyu daha idrak bile edememişsin. ben üsluptan bahsediyorum dikkat edersen, araba yüzünden ruh hastası olmak özen göstermekten farklı bir kriterdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apache the Carisma

quote:

saçma mı, elalemi azarlamak mı saçma! sen konuyu daha idrak bile edememişsin. ben üsluptan bahsediyorum dikkat edersen, araba yüzünden ruh hastası olmak özen göstermekten farklı bir kriterdir.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Apache the Carisma

Görüyorum ki güç bela kendini sıkarak yıllarca süren krediyle araba alan insanlar her gün arabalarını yıkayıp cilalıyorlar.

-----------------------

quote:

quote:

----------------------
    ya yazdıklarınızı okumuyorsunuz ya da amacınız farklı...ortamı germekle elinize ne geçecek anlamıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Alıntıları Göster
    kuzenım elındekı nakıt paranın 2 katı fazlasına araba aldı . aldıgı arac 28.000 ytl. bankadan 18.000 ytl kredı cekdı . karsılıgını 36 ayda 23.000 ytl olarak odıyecek . allahdan maası kendısıne yeterlı yoksa 36 ay boyunca gıymıyecek ıcmeyecek gezmıyecek . bu tur olaylar cok var maasından gelırınden fazla luxs araba alma takıntısı var ınsanlarda ve bu sekılde 3 yıl kendılerını kısıtlıyorlar.bu kısıtlama sonucundada ınsanlar gerılıyor malına daha cok kıymet verıyor ( kısmen tabı herkez ıcın gecerlı deıl ) . o bısılerı daha cok sahıplendıkcede ınsanlar kırıcı olabılıyor . arkadaş buna deginmek istemiş . aynı zmnda bu sekılde araba alımına bende karşyım arkadaş gibi yaşayamıyacagın benzını koyupda gezemeyecegin aracın kapıda durmasının bı manası yok

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Alıntıları Göster
    otomobil için sadece kendi arkadaşlarımı akrabalarımız üzmem ama adam son parasıyla araba almışda falan flan demek yanlıştır parası olmayan eski bir araba alsada üstüne titrer parası olan ferrari alsada üstüne titrer ne yani parası olanın otomobil tutkusu olamazmı..

biraz yanlış düşünüyorsun bence otomobil tutkusuyla magandaları karıştırma bence, ayrıca otomobiline bakmanın nesi kötü olabilir bugün araç alırken modelden çok temizliğine bakılıyor temiz olmasına bakılıyor..

ayrıca arabamı çizeni bende ağzıma geleni söylerim çünkü öyle adama her türlü afedersin küfür iltifat gibidir.. bigün böyle serseri bi çocuk masamıza oturdu bursada bi jeep çizmiş onu anlatıyor gülerek dedim neden çizdin dediki adamın parası çok nolur onaki..

işte böyle adamlara senin mantığınla aferinmi demek lazım fakirde olsa zenginde olsa insanın malına zarar verilmez bence bizde otomobil kültüründen ziyade önce kendimizi değişmemiz lazım, plakaya bakıpda bu plaka felan memleketli biz bunları sevmiyoruz deyipde araba çizenler var böyle bir toplumuz yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan_kolay

otomobil için sadece kendi arkadaşlarımı akrabalarımız üzmem ama adam son parasıyla araba almışda falan flan demek yanlıştır parası olmayan eski bir araba alsada üstüne titrer parası olan ferrari alsada üstüne titrer ne yani parası olanın otomobil tutkusu olamazmı..

biraz yanlış düşünüyorsun bence otomobil tutkusuyla magandaları karıştırma bence, ayrıca otomobiline bakmanın nesi kötü olabilir bugün araç alırken modelden çok temizliğine bakılıyor temiz olmasına bakılıyor..

ayrıca arabamı çizeni bende ağzıma geleni söylerim çünkü öyle adama her türlü afedersin küfür iltifat gibidir.. bigün böyle serseri bi çocuk masamıza oturdu bursada bi jeep çizmiş onu anlatıyor gülerek dedim neden çizdin dediki adamın parası çok nolur onaki..

işte böyle adamlara senin mantığınla aferinmi demek lazım fakirde olsa zenginde olsa insanın malına zarar verilmez bence bizde otomobil kültüründen ziyade önce kendimizi değişmemiz lazım, plakaya bakıpda bu plaka felan memleketli biz bunları sevmiyoruz deyipde araba çizenler var böyle bir toplumuz yani...

Alıntıları Göster
    arabana ne kadar bakarsan o da seni o kadar üzmez...

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan_kolay

Alıntıları Göster
    arkadaşın anlatmak istedigi konu bence dolaylı yollara cekılmıs yada anlasılamamıs . tepkısını gostermek ıstedıgı sey.

insanlar maddı zorluklar ıcınde araclarını alıyor. bunun dogrultusunda bır cok zorlukla karsılasıyor. aracına en ufak bısey oldugu zmn yada ınsanların hatası yuzunden bı olaya maruz kaldıgı zmn hemen sınırlenıp bagırıp cagırıyor. kısacası kredı olayı bıraz degınmıs . herkezın malı kendıne gore kıymetlıdır parası olan yada olmayan farketmez. bazı ınsanların zorluklara ragmen arac sahıbı olduklarını ama bu zorluk evresınde ınsanları daha cok kırdıgını belırtmek ıstemıs . mesela yenı araba aldın bıyere park ettın . arkana bı araba gelıcek park edıcek arac park edene kadar ordan ayrılmıosun . adama dur yavaş cok geldın ileri git sımdı vurucan gibi terimler kullanıosun . otopark a bırakıosun bak sakın arabama bısey olmasın . cızılırse odersın . yanına araba koyma . otoparkdan cıkana kdr gozun aracda . gibi .

• quote:

Orijinalden alıntı: Fletch

arkadaşın anlatmak istedigi konu bence dolaylı yollara cekılmıs yada anlasılamamıs . tepkısını gostermek ıstedıgı sey.

insanlar maddı zorluklar ıcınde araclarını alıyor. bunun dogrultusunda bır cok zorlukla karsılasıyor. aracına en ufak bısey oldugu zmn yada ınsanların hatası yuzunden bı olaya maruz kaldıgı zmn hemen sınırlenıp bagırıp cagırıyor. kısacası kredı olayı bıraz degınmıs . herkezın malı kendıne gore kıymetlıdır parası olan yada olmayan farketmez. bazı ınsanların zorluklara ragmen arac sahıbı olduklarını ama bu zorluk evresınde ınsanları daha cok kırdıgını belırtmek ıstemıs . mesela yenı araba aldın bıyere park ettın . arkana bı araba gelıcek park edıcek arac park edene kadar ordan ayrılmıosun . adama dur yavaş cok geldın ileri git sımdı vurucan gibi terimler kullanıosun . otopark a bırakıosun bak sakın arabama bısey olmasın . cızılırse odersın . yanına araba koyma . otoparkdan cıkana kdr gozun aracda . gibi .

Alıntıları Göster
    benim arabam çizilirse kızmamın nedeni maddi değerinin düşmesi değil, gözüme hoş görünmemesinden dolayı olur...

dedikleriniz de doğruluk payı çok yüksek...bazı kişiler dediğiniz gibidir, bazıları da araba sevdalısıdır...maddi değer,para ya da kredili olması yüzünden değil, otomobilini aşkla sevdiği ve aşkına zarar geldiği için kızar

• quote:

Orijinalden alıntı: armi

benim arabam çizilirse kızmamın nedeni maddi değerinin düşmesi değil, gözüme hoş görünmemesinden dolayı olur...

dedikleriniz de doğruluk payı çok yüksek...bazı kişiler dediğiniz gibidir, bazıları da araba sevdalısıdır...maddi değer,para ya da kredili olması yüzünden değil, otomobilini aşkla sevdiği ve aşkına zarar geldiği için kızar

Alıntıları Göster
    şuan bir arabam yok ama eğer olsaydı bende inan haftada bir yıkardım

bedava ya sahip olsam bile

• quote:

Orijinalden alıntı: Fletch

Alıntıları Göster
    Türk erkeğinin "at avrat silah" felsefesindeki at şu an için araba durumunda yani Türk erkeği arabasını çok sever temiz tutar bakımını yapar zarar gelsin istemez..bence bu biraz genetik..bu arada başlık sakat yani diğer arkadaşların tepki göstermesini çok da yadırgamamak lazım..

• Orjinalden alıntı: Apache the Carisma

Görüyorum ki güç bela kendini sıkarak yıllarca süren krediyle araba alan insanlar her gün arabalarını yıkayıp cilalıyorlar. Çizilince ağlıyorlar. Aniden önüne çıkanlara bağırıyorlar, otoparkçıları azarlıyorlar. Ne kadar doğru bir şey sizce! Şimdi aranızdan birkaç kişi çıkıp "emek o emek" diyecektir. İyi de kardeşim sen cebindeki son parayla gidip araba aldıysan o biraz da ahmaklık olmuyor mu 1, 2. si kendini yıpratarak asabi bir ruh haline bürünmek ve ömründen ömür gitmesi hangi arabadan daha değerlidir! Bana sorarsanız benim ömrümün 5 senesi ne Bentley'den değerlidir ne de Rolls Royce'tan. Benim de arabam var, ben de emeğimle aldım ama yaşam psikolojimi bir makinaya bağlayamam.
    Bunları geçtim yarın öbür gün yüzüne bakacağın insanlara bir teneke parçası yüzünden söylediğin lafların telafisi olacak mı acaba? Arabayı iyi kötü servise götürüyorsun kırığını döküğünü hallediyorlar. Kırılan kalbin yenisi gelecek mi!
    Sizce neden insanlar araba konusunda böyle ana avrat mantığıyla düşünüyor. Adamın anasına avradına da küfretsen aynı derecede sinirleniyor, arabasını çizsen de... Sanırım henüz araba sahibi olma şokunu milletçe atlatamadık, siz ne düşünüyorsunuz?
    [/quote
    bak arkadas birinci yanlışın herkes yaşadığını bilir. ikinci yanlışın insanları anlamaya calışman , neden dersen cok gereksiz 10 saniye gördüğün bir insanı anlayamassın , ayrıca ahmaklığın eşiğini belirlemekte senin işin değil sonucta

aynı zamanda insanların neyi nasıl anlamlandırdığında bilemessin senin için teneke parcası olabilir ama adamın herseyidir aşk sadece kadınla erkek arasında olmaz . sonucta bunlar senin düşüncelerin saygım var ama banane dicem sende insanları anlamaya calışıp kendini yormıcaksın onlardanda sanane

insan analizleri yapmak kırıcı ve gereksizdir coğu zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: armi

Alıntıları Göster
    kusura bakmayında konu çok saçma olmuş.bende aracımın üzerine titriyorum. bu hem tutkudan hemde maddi yönden..demişsinizki insanlar son parasına kadar arabaya yatırıyor peki ne yapsın? tabiki sınırlarını zorlayacak zorlamadan hiçbişey sahibi olunmuyor ne ev ne araba ne dükkan...helede şu zamanda...şimdi adam gelecek arabamı çizecek bende canın sağolsun kardeş bidahakine fazla derin çizmede pasta ile halledeyim mi diyeceğim saçma yaaaaa adam resmen anahtarla boydan boya çiziyo..mesela bizim park yeri evin arkasında eğer yer bulamazsam mecbur evin altına doğru çekiyorum adam sıgarasını içiyo pat aşağı atıyo aşağıda da benim araba..yemeğini yiyo artıkları pat aşağı bi bakıyom kayısı çekirdeği ekmek ufakları kül izmarit şimdi gelde sinirlenme hadi..yaw kardeşim ben çıkıyom pazar günü tam 2 saat arabayı yıkıyom siliyom temizliyom akşamına üstü çöplük oluyo ne diyim abi sıgarayı söndürde atta bari boya yanmasın mı??ben o aracı almak için çok uğraştım..kimsenin bunu yapmaya hakkı yok benimde onların aracına yapmaya hakkım yoktur bu kadar...

• quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

kusura bakmayında konu çok saçma olmuş.bende aracımın üzerine titriyorum. bu hem tutkudan hemde maddi yönden..demişsinizki insanlar son parasına kadar arabaya yatırıyor peki ne yapsın? tabiki sınırlarını zorlayacak zorlamadan hiçbişey sahibi olunmuyor ne ev ne araba ne dükkan...helede şu zamanda...şimdi adam gelecek arabamı çizecek bende canın sağolsun kardeş bidahakine fazla derin çizmede pasta ile halledeyim mi diyeceğim saçma yaaaaa adam resmen anahtarla boydan boya çiziyo..mesela bizim park yeri evin arkasında eğer yer bulamazsam mecbur evin altına doğru çekiyorum adam sıgarasını içiyo pat aşağı atıyo aşağıda da benim araba..yemeğini yiyo artıkları pat aşağı bi bakıyom kayısı çekirdeği ekmek ufakları kül izmarit şimdi gelde sinirlenme hadi..yaw kardeşim ben çıkıyom pazar günü tam 2 saat arabayı yıkıyom siliyom temizliyom akşamına üstü çöplük oluyo ne diyim abi sıgarayı söndürde atta bari boya yanmasın mı??ben o aracı almak için çok uğraştım..kimsenin bunu yapmaya hakkı yok benimde onların aracına yapmaya hakkım yoktur bu kadar...

Alıntıları Göster
    bide ben sana bişey sorayım apache nedir bi milleti yargılama anlamya calışma arzusu
    ayrıca başılakta acıkca c sınıfı aracalara evlat özeni gösterme arzusu demişin sora (bence burnu havada biri anca söler bunu ) aynen yukarda dediğim gibi
    insalar deligibi calısıp sıkıntıya girerek arac alıp cok özen mi gösteriyolar sananeeee ! niye dert ettinki kendine daha da önemlisi neden anlamaya calısıyosun , sosyaloji mezunu ve c sınıfı araclarına insanlar neden deli gibi ilgi gösterir konulu tez mi hazırlıyosun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Apache the Carisma

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Arkadaşım sen beni anlamıyorsun galiba orta sınıf arabası olan sinirli lüks arabası olan sinirsiz mi oluyor konunun saçmalığı olarak bunu kastetmiştim .
    İnsanları azarlamak konusunda haklısın tabiki ama bunun orta sınıfla bi bağlantısı yok1

• quote:

Orijinalden alıntı: selim82

bide ben sana bişey sorayım apache nedir bi milleti yargılama anlamya calışma arzusu
    ayrıca başılakta acıkca c sınıfı aracalara evlat özeni gösterme arzusu demişin sora (bence burnu havada biri anca söler bunu ) aynen yukarda dediğim gibi
    insalar deligibi calısıp sıkıntıya girerek arac alıp cok özen mi gösteriyolar sananeeee ! niye dert ettinki kendine daha da önemlisi neden anlamaya calısıyosun , sosyaloji mezunu ve c sınıfı araclarına insanlar neden deli gibi ilgi gösterir konulu tez mi hazırlıyosun ?

Alıntıları Göster
    fletch, volkan kolay, asparagas, sizi tebrik ediyorum. olayı doğru anlamışsınızsözüm sizden dışarı...

hala konunun tutacak yerini bulamamışsınız gelip bana emeğe hakaret ayağı yapıyorsunuz. kimin emeğine hakaret var, asıl senin o arabayı alınca etrafa hakaret etmeye hakkın yok. kaza bu olur, adam dikkatsizlikle gelip arabasına çarpıyor, sokak ortasında kavga çıkıyor. meydan dayağı atıyorlar birbirlerine... isterse bentley olsun, adam bıçağı taktı mı vücutta kalan izde, hatta allah korusun yaşamda bunun geri dönüşü yok. benim dediğim olay millet arabayı dediğiniz gibi at avrat seviyesine taşıyor, ya bu bir araç, eninde sonunda çizilecek bozulacak kabalaşmanın, çirkefleşmenin lüzumu yok ki!

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.